ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Παρατηρείται μία κινητικότητα πολιτικών το τελευταίο διάστημα και κόσμος πάει κι έρχεται και στην περιοχή μας. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας είχε έλθει στα Γιάννενα ο αν/τής Υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης και το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Βασίλης Κικίλιας της Ν.Δ. και ο Βαγγέλης Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ...
Το όλο σκηνικό άραγε να έχει να κάνει με επερχόμενες εκλογές ή το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο βάσης και ηγεσίας των κομμάτων, τα οποία, εδώ που τα λέμε, δεν έχουν να πούνε και τίποτα μεταξύ τους. Π.χ. ήλθε ο Χαρίτσης και το μόνο που έμεινε από αυτή την επίσκεψη ήταν ο καυγάς του με τα τοπικά ΜΜΕ που δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται στην Κυβέρνηση, την οποία δεν παίρνουν και στα σοβαρά.

ΟΙ «ΣΚΗΝΙΤΕΣ» ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!
Ήλθε και ο Κικίλιας της Ν.Δ. ο οποίος αφού πλακώθηκε με τους αποστράτους στην Άρτα, έκοψε την πίτα της ΟΝΝΕΔ παρουσία, εκτός των άλλων και των διαφόρων «μεταναστών» που σε κάθε εκλογή μπαίνουν σε διαφορετική σκηνή! Είναι από αυτούς που για να τονίσουν την έντονη παρουσία τους κι όχι την μεταμέλεια, φιγουράρουν στα πρώτα τραπέζια - πίστα για να είναι παρόντες την επόμενη ημέρα της Κυβέρνησης του Κυριάκου!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Είχαν το «θράσος» οι απόστρατοι του Νομού Άρτας να επισκεφτούν τον κ. Κικίλια και να του εκφράσουν τα παράπονά τους για την μεταχείρισή τους από την Κυβέρνηση η οποία γράφει στα από τέτοια της νόμους και προφήτες και τους αφήνει πανί με πανί. Ποιος είδε τον Κικίλια και δεν φοβήθηκε, έστω κι αν έχει θητεύσει σε ένοπλα τμήματα της Ελληνικής επικράτειας. «Μη μας ψηφίσετε», ήταν η απάντηση που έλαβε ο πρόεδρος των αποστράτων, ο οποίος επικαλούμενος τις καλές του αρχές δεν τον έστειλε από κει που ήλθε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...
Δεν θα πίστευα την καταγγελία του προέδρου των αποστράτων Άρτας αν δεν είχε πέσει στην αντίληψή μας εκείνο το επεισόδιο που είχε προκαλέσει ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης σε επίσκεψή του στην Πάτρα, με το βρισίδι on camera του ανώτατου αξιωματικού, ο οποίος δεν είχε δώσει προτεραιότητα στους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. Και τότε είχαμε ασκήσει αυστηρή κριτική στον εν λόγω, τον οποίο ο Κυριάκος έκρινε ικανό να αναλάβει τα επικοινωνιακά της Ν.Δ.

ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ «ΣΩΤΗΡΕΣ»!
Αν είναι να στέλνει τέτοιους «σωτήρες» στην περιφέρεια ο Κυριάκος, καλύτερα ας αφήσει τον κόσμο να σωθεί μόνος του! Φτάνουν οι «ξυλοδαρμοί» που υφίστανται οι Έλληνες τα οκτώ χρόνια των μνημονίων, δεν χρειάζεται να πληρώνουν και τα καπρίτσια των επερχόμενων, επειδή δεν έχουν πού να πάνε μετά τον πάτο που, αφού τον ξεπέρασαν κάποιοι, φροντίζουν για τον «απόπατο».

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ...
Αφού κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ καμια 25αριά χρόνια μετά την μεταπολίτευση κι αφού έφτασε στο 4% στέλνοντας στελέχη και ψηφοφόρους στο νεοΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έχει περάσει στον «κύκλο ιδεών» θυμίζοντας περισσότερο το κλείσιμο του «κύκλου» των γυναικών! Πρώτα κυβέρνησαν και τώρα άρχισαν να σκέφτονται, να συσκέφτονται για να κατεβάσουν ιδέες για να ανασυγκροτήσουν ή να αναπαλαιώσουν τα ερείπια που άφησαν πίσω τους φεύγοντας μετά το εξωπέταγμα του «λεφτά υπάρχουν» Γιωργάκη τους.

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ...
Αυτό λοιπόν τον «Κύκλο Ιδεών» περιφέρουν ανά τη χώρα και αυτό ήλθαν να προβάλλουν και στα Γιάννενα πρωτοσταντούντος του πρώην προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου, στου οποίου τα χέρια έσκασε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο των δύο πρώτων μνημονίων. Δοκίμασε την τύχη του ως πρόεδρος κι αφού δεν του έκατσε κάτι σπουδαίο το παρέδωσε στην Φώφη, η οποία ξαναέβαλε από την πίσω πόρτα τον Γιωργάκη με τον Λαλιώτη, τον Γείτονα και πολλούς άλλους αστέρες του παρελθόντος, των οποίων την ύπαρξη αγνοούσαμε παντελώς.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ...
Αυτός λοιπόν ο «Κύκλος Ιδεών» στάθμευσε για μια βραδιά στα Γιάννενα δίνοντας μία και μοναδική παράσταση, στην οποία βρέθηκε αρκετός κόσμος για ν’ ακούσει τους ειδικούς και να δει πού το πάνε το όλο ζήτημα. Εκεί λοιπόν ακούστηκε από τον Β. Βενιζέλο ότι η Κυβέρνηση «κυνηγάει την ουρά της και ότι αν είχε αίσθηση ευθύνης ο Τσίπρας θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, να βγει νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ»! Έτσι, για την ιστορία, αναφέρω και την παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων Ν.Δ. Κώστα Τασούλα στην εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών», ο οποίος προφανώς κάποιες ιδέες θα πήρε! Άλλωστε, διετέλεσαν υπουργοί στην ίδια κυβέρνηση και το σαβουάρ - βιβρ επιβάλλει την παρουσία, αφού ο κ. Τασούλας έπαιζε εντός έδρας. Λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στη μάζωξη Β. Βενιζέλου ότι υπήρχε κόσμος που σε προηγούμενες εκλογές είχαν λακίσει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά για να συναντήσουν τους παράδεισους με τα βουνά από πιλάφια!

Η ΥΠΟΔΟΧΗ...
Ελάτε βρε κουτά μου, όπως θα έλεγε και η Μαλβίνα, που κάνατε θέμα ένα ταξίδι του Αλέξη στο Παρίσι! Πήγε να υποδεχτεί αυτοπροσώπως την ανάπτυξη για να μας κάνει έκπληξη. Κάτι με την τράπεζα, κάτι με την εταιρία καλλυντικών, νάτην φτιασιδωμένη η ανάπτυξη να καμαρώνει σαν την δική μας την Τασία να μας κάνει ποδαρικό τη νέα χρονιά.

Η ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ!
Δεν έχει σημασία που δεν ξέρει Γαλλικά ο Αλέξης μας. Η νοηματική σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η καλύτερη γλώσσα συνεννόησης. Φανταστείτε τώρα το πώς θα μετέφρασε στην νοηματική ο Αλέξης ότι «τους έχω πηδήξει τους Έλληνες, κάντε κάτι να μην έχω την τύχη τους όταν γίνουν εκλογές»!

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ...
Το μυστικό ταξίδι του Πρωθυπουργού μας στο Παρίσι μαρτυράτε εσείς, θα σας πάρει και θα σας σηκώσει. Το σπίτι της Μαρέβα στο Παρίσι δεν το βάλατε στο πόθεν έσχες, αποκαλύπτει η παραφυάδα της ΑΥΓΗΣ και γίνεται ολόκληρος τζερτζελές στο πολιτικό στερέωμα για να ξεχαστούν όλες οι άλλες στραβομάρες.

Η ΟΔΗΓΙΑ...
Πες μας πόσο θα ζήσεις για να σου πούμε αν θα πρέπει να σου χορηγήσει φάρμακα το σύστημα υγείας! Αυτή είναι η πολιτική υγείας που εγκαινιάζει το σύστημα του Πολάκη. Μη κουνάτε το κεφάλι! Αυτή ακριβώς είναι η οδηγία προς τους διαχειριστές υγείας της χώρας...

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ!..
Κάποτε έτρεχε ο Μουζάλας να συμπαρασταθεί στους κατατρεγμένους της γης. Προχθές οι κατατρεγμένοι του Ελληνικού λίγο έλειψε να κάνουν του... αλατιού τον πρώην σωτήρα τους! Αρχηγός του ξεσηκωμού ένας τύπος της αναρχικής αριστεράς που έχει στη δούλεψή του καμιά δεκαριά Μ.Κ.Ο. και την έχει καταβρεί ο «σωτήρας» απολαμβάνοντας τα εκατομμύρια που διατίθενται γι’ αυτούς τους σκοπούς.

ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ!
Αρκετό καιρό έμεινε στο απυρόβλητο ο εκτελών χρέη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλης Μιχελάκης με αποτέλεσμα τώρα που άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου να τρέχει και να μη σώνει. Έχει μπει στο στόχαστρο των ίδιων των εργαζομένων, τα βέλη των οποίων αρχίζουν να πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον νέο τρόπο διοίκησης που άρχισε να επιβάλλει το τελευταίο διάστημα.

ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ...
Κατηγορείται από τους υπαλλήλους ότι δημιουργεί ανισότητες με τον νέο τρόπο που πάει να κάνει την κατανομή του προσωπικού, κάτι που αντίκειται στους νόμους που διέπουν την καλή λειτουργία της Αποκεντρωμένης. Αυτά και πολλά άλλα καταλογίζονται από τους εργαζομένους, οι οποίοι με τέτοιου είδους αλλαγές δημιουργούν τα προβλήματα στους πολίτες, λένε και ζητούν την αναθεώρηση των στοχευμένων κινήσεων του κ. Μιχελάκη.

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ...
Αν οι εργαζόμενοι καταλογίζουν μεθοδεύσεις του κ. Μιχελάκη τι να πουν οι πολίτες που καταφεύγουν στις υπηρεσίες του, οι οποίες έχουν τους δικούς τους τρόπους και ρυθμούς να κινούνται και ν’ ανταποκρίνονται στη λύση των προβλημάτων τους. Οι γνωμοδοτήσεις και οι απαντήσεις που δίνονται από την Αποκεντρωμένη πολλές φορές δεν κινούνται στη σφαίρα της λογικής και της αποκατάστασης της τάξης. Πολλές φορές για το ίδιο ζήτημα δίνονται διαφορετικές απαντήσεις!

ΕΣΚΑΣΕ!..
Στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελικά έσκασε η Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου. Ήταν θέμα χρόνου να οδηγηθεί στην εκκαθάριση η πρώην Βιομηχανία κι από κει στα αζήτητα. Υπήρχε περίπτωση να προκόψει μια άλλοτε ανθούσα επιχείρηση απ’ όταν πέρασε σε χέρια που πάντοτε ήταν εχθροί της επενδυτικής προσπάθειας;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ!
«Αποκαλυπτική» και φρέσκια - φρέσκια από τις καλοκαιρινές διακοπές στην Αυστραλία επέστρεψε στα κομματικά της καθήκοντα η Τομεάρχης Νομού Ιωαννίνων Ν.Δ. κ. Μουρατίδου εκ Καστοριάς ορμώμενη. Σε ρόλο καθοδηγήτριας της Ν.Δ. η κ. Μουρατίδου είναι πανταχού παρούσα και αυτό το διάστημα που την τιμητική τους έχουν οι πίτες έχει κάνει το δρομολόγιο Καστοριά - Γιάννενα, Σύνταγμα - Ομόνοια, όπως λέγαμε παλιά ως... Αθηναίοι. Στέλεχος με άποψη και περιεχόμενο η κ. Μουρατίδου, εκτός όλων των άλλων ομορφαίνει την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία όταν γίνει κυβέρνηση κάτι θα οφείλει και στην Τομεάρχη Ιωαννίνων.

ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ...
Πολυδιάβαστος και πολυμαθέστατος ο Κ. Καρανίκας, σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Όταν εμείς διαβάζαμε Μπακούνιν (πατέρα της αναρχίας) οι ΟΝΝΕΔίτες διάβαζαν «Μαρί Κλαιρ» και «Τέσσερις τροχούς», είπε ο σύντροφος και έφερε μία ολόκληρη επανάσταση στα φιλοσοφικά ζητήματα! Όταν εμείς διαβάζαμε τον «ΗΛΙΘΙΟ» του Ντοστογιέφσκι δεν μας περνούσε από το μυαλό ότι θα συναντούσαμε τον Νίκο Καρανίκα για να γλυτώσουμε και τον κόπο. Αλήθεια, «καρδιοχτύπι» διάβασε ο Καρανίκας, ή την έβγαζε «ξεροσφύρι»; (Τολμηρός σπίκιγκ)

ΓΙΑ «ΚΛΑΜΑΤΑ»!..
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι αυτό το έχουν εμπεδώσει τα στελέχατα του ΣΥΡΙΖΑ. Συρτό στα τρία χαρακτήρισαν το χορό της Όλγας Γεροβασίλη υπό την στήριξη του Γιάννη Σεντελέ, Δημάρχου Τζουμέρκων, που όμως ήταν τα γνωστά «Κλάματα», Πρεβεζάνικου σκοπού, οπότε ήταν ασορτί με το όλο κλίμα, που βιώνουν οι Έλληνες. Σε ρυθμούς άλλου άσματος Ηπειρώτικου χόρευε η κ. Τζούφη για να δέσει κι εκείνη με το «τσιφτετέλι» στο οποίο υποβάλλεται ο λαός που ήθελε αριστερά για... κλάματα!

Η ΠΟΙΝΗ
Με πενήντα μέρες φυλακή από την στρατιωτική ηγεσία και με 10 μέρες από τον στρατάρχη Πάνο «φιλοδωρήθηκαν» οι επτά Αλβανοί που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό για το σήμα του Αλβανικού εμβλήματος που έκαναν με τα χέρια τους, έτσι για την πλάκα τους! Αυτό το «για την πλάκα τους» περπατάει πολύ το τελευταίο διάστημα από κάποιους ψυχοπονιάρηδες της από δω μεριάς αγνοώντας το όλο σκηνικό που στήνεται εδώ και καιρό από την ίδια την Αλβανική Κυβέρνηση, που δεν την ξεχωρίζεις από τα εθνικιστικά στοιχεία…

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Θα ήθελα πολύ να υιοθετήσω αυτή την άποψη της πλάκας, αλλά τέτοιου είδους κρούσματα παρουσιάζονται συνεχώς στη χώρα μας που αποδεικνύουν ότι μόνο πλάκα δεν κάνουν. Δεν είπε κανείς στους αλλοδαπούς πάσης φύσεως να γίνουν Έλληνες σε μια νύχτα, επειδή απόκτησαν υπηκοότητα διότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εκείνο όμως που πρέπει και μπορεί να γίνει είναι να υπάρξει σεβασμός για τη χώρα που τους φιλοξενεί και που τους έδωσε την δυνατότητα να ζουν με τους άλλους Έλληνες.

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Δεν ενοχλείται κανείς από το Αλβανικό σύμβολο, αλλά από αυτό που υποκρύπτεται κάτω από αυτού του είδους τις κινήσεις και έχουν να κάνουν με τους μεγαλοϊδεατισμούς της Αλβανίας, οι οποίοι δεν είναι προϊόντα μόνο τελευταίας εποχής αλλά από πολύ παλιά. Απλά τα τελευταία χρόνια επί ψευτοδημοκρατίας Έντι Ράμα έχει ανοίξει η όρεξη για επέκταση της Αλβανίας, από Μακεδονία μέχρι Ναύπακτο! Αν δεν το ξέρουν ας μάθουν λοιπόν ότι παιχνίδια με τη φωτιά δεν παίζονται, όπως θέλει να λέει η κάθε Τατιάνα που ασκεί και εθνική πολιτική, μετά τα βοηθήματα καταπολέμησης της παχυσαρκίας που λανσάρει από την τηλεόραση.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ…
Όσον αφορά τους άλλους ανιστόρητους που πάνε να εξισώσουν τους Βορειηπειρώτες με τους Αλβανούς, μάλλον φουρτούνα στα κρανία τους έχουν. Οι Βορειοηπειρώτες έχουν γεννηθεί Έλληνες, οι άλλοι πολιτογραφούνται. Υπάρχει διαφορά και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό να τα ξεχωρίσει κανείς…

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ!
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί εντός των επόμενων ημερών ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε επίσκεψη εντελώς ιδιωτική, καλεσμένος παλιών του φίλων. Το πόσο ιδιωτική και με πόσους και ποιους φίλους θα συναντηθεί θα το δούμε όταν έλθει. Έτσι κι αλλιώς, τέτοια επίσκεψη δεν μπορεί να μην έχει και πολιτικές διαστάσεις, οπότε η ενημέρωση θα γίνει μετά το πέρας της.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.