ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΜΙΛΟΥΝ (ΑΚΟΜΗ) ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!
Κι όμως αληθινό! Αυτή τη χώρα την κυβερνά ένας συνασπισμός δύο κομμάτων με ποσοστό κοντά στο 15% (14% ΣΥΡΙΖΑ - 1% ΑΝΕΛ). Αυτό δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε μόλις την περασμένη Κυριακή. Άντε να μην είναι 15% και να είναι 20% η κυβερνώσα συμμαχία! Μπορεί να διαχειρίζεται την τύχη της χώρας ένας τέτοιος συνασπισμός;

ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ...
Κάποτε έβγαινε κανένας κυβερνητικός της αριστεροδεξιάς κι έκανε καμιά διάψευση των δημοσκοπήσεων. Τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, πως δεν άκουσαν, δεν διάβασαν. Δεν βλέπουν ότι δεν μπορούν να ξεμυτίσουν και τους παίρνουν με τις πέτρες πλην Ιωαννίνων όπου έναν πολιτικό πολιτισμό τον διαθέτουν. Μπορεί να μη λιποθυμούν και να μην έχουν στερητικό σύνδρομο οι κάτοικοι της περιοχής μας από την έλλειψη κυβερνητικών στελεχών, αλλά δεν στρώνουν και... χαλιά σε όσους τολμούν να έλθουν κατά Ήπειρο μεριά!

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...
Όσο πιο πολύ εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στην Αλεξοπαρέα οι Έλληνες, τόσο πιο σφοδρή είναι η επίθεση που γίνεται προς τα κυβερνητικά κλιμάκια που σκάνε μύτη στον τόπο τους. Δέστε τι γίνεται στην Κρήτη, η οποία από πράσινο νησί που ήταν κάποτε μετατράπηκε σε ροζ στις εκλογές του 2015 εμπιστευόμενη την τύχη της στον Πολάκη και στον Μιχελογιαννάκη.

ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ...
Επειδή οι Κρητικοί πολιτικοί έχουν εξαφανιστεί από το νησί, την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισαν να τους συναντήσουν στο κέντρο της Αθήνας κι έγινε αυτό που δεν ματάγινε! Αντί ν’ ανοίξουν τα κεφάλια μεταξύ τους οι Κρητικοί και να «περιποιηθούν» τους Πολάκηδες και τους Αποστόλου, τα έβαλαν με τους αστυνομικούς και τις κλούβες για να εκτονωθούν...

ΠΑΡΑΞΕΝΗ «ΛΑΤΡΕΙΑ»...
Καθημερινά διαπιστώνει η Κυβέρνηση την «αγάπη» και τη λατρεία του λαού προς αυτή και εδώ και πολύ καιρό παίζει το κρυφτούλι με τον λαό, ο οποίος έφτασε σε σημείο να καταργεί ακόμη κι ένα ποτήρι γάλα. Το λένε οι μετρήσεις στην αγορά...

Ο... ΓΑΜΟΣ!
Μία από τα ίδια στο ΤΕΕ Ηπείρου. Οι «προοδευτικές» δυνάμεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ αν και μειοψηφούσες στις εκλογές, ήλθαν εις γάμου κοινωνία και ενώθηκαν εις σάρκαν μίαν! Δεν ξεχνούν τα παλιά της συγχωρεμένης οι μηχανικοί, που ενώ είναι ο πιο πληττόμενος επαγγελματικός κλάδος, εν τούτοις μ’ αυτή την κίνηση απέδειξαν ότι... τα θέλει ο τάχας τους τα μνημόνια. Μετά αναρωτιούνται οι ΠΑΣΟΚοι τι ήταν αυτό που έπαθαν από το 2012 και δώθε που λίγο έλλειψε να τους «καβαλήσει» ο Λεβέντης!

ΟΙ ΣΕΜΠΡΙΕΣ!
Η σεμπριά μεταξύ ΠΑΣΟΚων - ΣΥΡΙΖΑίων στις εκλογές του ΤΕΕ / ΤΗ έγινε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ η σεμπριά μεταξύ Νεοδημοκρατών και άλλων πράσινων δυνάμεων του παρελθόντος έγινε πριν τις εκλογές μ’ ένα κομμάτι των Νεοδημοκρατών να έχουν αυτομολήσει! Να τα λέμε κι αυτά για να μη πέφτουν από τα σύννεφα ορισμένοι «σώγαμπροι» από την κολεγιά ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Βρείτε τώρα εσείς ποιοι έβαλαν το χεράκι τους να διασπαστούν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον φιλελεύθερο χώρο. Εμείς τους ξέρουμε, κάποιοι άλλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και ορύωνται κατόπιν... εορτής.

Α ΛΑ ΚΑΡΤ!
Η απάντηση στον «Καραμανλικό» Πάνο Καμμένο δόθηκε από έναν Καραμανλή (όχι Καραμανλικό) όσον αφορά τον Καραμανλισμό που επικαλείται ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ! «Είναι Καραμανλικός αλά καρτ και κατά περίπτωση», λέει ο Κώστας Καραμανλής ο Γ’ που είναι γιος του Αχιλλέα και Βουλευτής Σερρών. Έτσι έκλεισε την πόρτα και κάθε επικοινωνία του Πανούλη με την έννοια Καραμανλισμός απ’ όπου ψάρευε οπαδούς και ψηφοφόρους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ!
Κάποιος έπρεπε να κόψει αυτή τη σπέκουλα του Πάνου Καμμένου ο οποίος πήγε να φέρει στα μέτρα του τον Καραμανλισμό πουλώντας προστασία του ονόματος, θεωρώντας ότι αυτό δεν μπορούσαν ή δεν είχαν την πρόθεση να το κάνουν οι Καραμανλήδες που δεν έχουν ανάγκη τέτοιου είδους νταβατζιλικίου. Το ότι δεν μιλούν τόσο καιρό, ειδικά ο Κώστας Καραμανλής ο Β’, δεν σημαίνει ότι υιοθετούν τη σπέκουλα του Καμμένου!

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!..
Χρησιμοποίησε τη Ν.Δ. για την πολιτική του ανέληξη ο Πάνος και για λίγες σταγόνες εξουσίας πέταξε στα σκουπίδια αγώνες και ιδέες και ενσωματώθηκε με τους υμνητές του Στάλιν - Λένιν - Μπακούνιν και τους καταληψίες των Εξαρχείων! Έγινε ένα με τους εχθρούς του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού που είναι η ιδεολογική βάση πάνω στην οποία καμία σχέση δεν είχε ούτε έχει, ούτε μπορεί να έχει με αυτό το μόρφωμα τύπου ΑΝΕΛ που έφτιαξε ο Πάνος.

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ...
Φαντάζεστε να ζούσε ο ιδρυτής της Ν.Δ. και να είχε κάτι τέτοια... παιδάκια, που αντί να παίζουν με τα τρενάκια και τα κουβαδάκια, παίζουν με τις τύχες των Ελλήνων; Ποιος θα ξεχάσει τα καντήλια που ανεβοκατέβαζε ο Καραμανλής προς τους υπουργούς του όταν έκανε αιφνιδιασμούς τα άγρια μεσάνυχτα και δεν τους εύρισκε στα υπουργεία τους!

ΥΒΡΙΣ!..
Αποτελεί λοιπόν θράσσος και ύβρι η επίκληση του Καραμανλισμού α λα καρτ όπως ορθά είπε ο Κώστας Καραμανλής ο Γ’ και είμαι βέβαιος πως εκφράζει απόλυτα και τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος όταν θα μιλήσει θα πρέπει πολύς κόσμος να βρει τρύπα να κρυφτεί. Ο Καραμανλής θα μιλήσει όταν θα έχει κάτι να πει και δεν θα εκφράζεται μέσω «κύκλων» και διαφόρων σάιτς, τα οποία με τον δήθεν Καραμανλισμό τους πουλάνε εξυπηρέτηση σε Τσίπρα και Καμμένο. Είναι εκείνοι που μέσω του ψευτοκαραμανλισμού τους βρίσκουν ευκαιρία κάθε τόσο να βρίζουν την Ν.Δ., της οποίας εκλεγμένος Πρόεδρος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που δεν έχει αμφισβητήσει ο πρώην πρωθυπουργός.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ...
Μπορεί να χρεώσει κανείς αδυναμίες στην οργάνωση της Ν.Δ. όπου συγκρούεται το παλιό με το καινούργιο, έννοιες οι οποίες δεν θα έπρεπε να υφίστανται. Το ζητούμενο όμως αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει σύμπλευση όλων των δυνάμεων όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως ηλικίας και προτιμήσεων μπας και γίνει κάτι προτού ξεψυχίσει η χώρα. Αν αυτό δεν το αντιληφθούν οι πάσης φύσεως θεσηθήρες, τότε σωτηρία δεν πρόκειται να υπάρξει. Η Ν.Δ. είναι η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη, η οποία αντέχει σ’ αυτό τον ορυμαγδό και σ’ αυτή εναποθέτει τις ελπίδες του ο Έλληνας. Δεν υπάρχει λοιπόν η πολυτέλεια της εσωστρέφειας...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ!
Στην Πρέβεζα καλεσμένος φίλων του βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν θυμάμαι αν είχε πραγματοποιήσει τέτοια επίσκεψη ως πρωθυπουργός. Κάποιοι πίστωσαν αυτή την πρόσκληση στον βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη και βεβαίως στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα όπου τα κουμάντα κάνει ένας Μεσσήνιος (από Πύλο) γαμπρός στην Πρέβεζα. Πάντως, δεν ήταν άσχημη μια τέτοια επίσκεψη ενός πρώην πρωθυπουργού και ενεργού πολιτικού που δεν εννοεί να ιδιωτεύσει. Κάποιοι Πρεβεζάνοι διαμαρτυρήθηκαν που δεν οργανώθηκε μια πολιτική εκδήλωση για να ακούσουν τον πρώην πρωθυπουργό να ξεδιπλώνει τις σημερινές του σκεψεις για το πού πορεύεται ο τόπος. Κάποιο πουλάκι μου σφύριξε ότι δεν πήρε το μάτι του πουθενά το γνωστό Μητσοτακικό (Ντορικό) πολιτικό στέλεχος, να βρίσκεται ανάμεσα στους συνδαιτημόνες των Α. Σαμαρά και Στ. Γιαννάκη. Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχαν τέτοιου είδους αποκλεισμοί!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Ένα μικρό σχόλιο της στήλης που αφορούσε την λειτουργία του Γυμνασίου Ζίτσας ήταν η αφορμή για να δοθεί απάντηση απ’ όλη τη σχολική κοινότητα για να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη το έργο που γίνεται σ’ αυτή τη σχολική μονάδα, της οποίας η δράση είναι πολυσχιδής, κάτι που εμείς δεν γνωρίζαμε και άρα ως... κακόβουλοι, επειδή ένα πρωί δεν είχαμε τι να κάνουμε, εντελώς άκριτα και κουτσομπολίστικα τους σπιλώσαμε!

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ...
Καθήκον και υποχρέωσή της να υπεραμύνεται του έργου της η σχολική κοινότητα Ζίτσας και καλά κάνει ό,τι κάνει. Δικαίωμα και υποχρέωση και του δημοσιογράφου να ασκεί κριτική σε πράξεις ή παραλείψεις όταν αυτές αντίκεινται στην εύρυθμη λειτουργία μιας τέτοιας κοινότητας. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η στήλη όταν έκανε τον συγκεκριμένο σχολιασμό προς αφύπνιση όλων των εμπλεκομένων και εκ του αποτελέματος φαίνεται ότι κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση. Καθηγητές - μαθητές - γονείς ίσως για πρώτη φορά κινητοποιήθηκαν και δημοσιοποίησαν αφ’ ενός την ενόχλησή τους από το σχόλιο της στήλης και αφ’ εταίρου βρήκαν την ευκαιρία να φέρουν στο φως της δημοσιότητας το τεράστιο (κατ’ αυτούς) έργο που επιτελείται στο σχολείο Ζίτσας.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΑΥΤΟΣ;
Ήλθε στα Γιάννενα ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης για να επιληφθεί θεμάτων αρμοδιότητάς του. Ο εν λόγω Υπουργός, Λευκαδίτης τη καταγωγή, αντί να πει πόσο πολύ χρήσιμο θα γίνει το Υπουργείο του στα αθλητικά πράγματα της περιοχής, περιορίστηκε στις συμβουλές προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνει τα κουμάντα της έτσι ώστε όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στα κολυμβητήρια χωρίς να πληρώνουν κόμιστρα! Αυτό που θα μπορούσε να κάνει από μόνη της η Τοπική Αυτοδιοίκηση αν είχε δυνατότητα και δεν θα περίμενε τον Υπουργό για τέτοιες υποδείξεις.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ...
Θα κάνουμε και γήπεδα αρκεί να βοηθήσει και η Αυτοδιοίκηση και όσον αφορά το «Ζωσιμάδες», αρκεί να βοηθήσει και ο ΠΑΣ Γιάννινα μαζί με τον Δήμο και την Περιφέρεια, είπε. Δηλαδή ήλθε να δώσει οδηγίες ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος δεν έκανε καθόλου σοφότερους τους Γιαννιώτες που άλλα άκουγαν, άλλα περίμεναν κι άλλα διεπίστωσαν.

Kαι για την αντιγραφή:  Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.