ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Τι ήθελε κι άνοιγε το στόμα του ο Κώστας Καζάκος ηθοποιός στο επάγγελμα συνταξιούχος αλλά με μισθό από το Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, χάρη στο σύντροφο κομμουνιστή Δήμαρχο. «Όσοι φεύγουν να βρουν δουλειά στο εξωτερικό είναι προδότες», είπε ο κ. Καζάκος και το τι άκουσε δεν λέγεται. Μέχρι και τις ταινίες που γύριζε επί επταετίας θυμήθηκαν οι Έλληνες χρεώνοντάς του μια «συμπάθεια» με τους τότε κρατούντες, οι οποίοι από κάτι τέτοιες ταινίες πατριωτισμού εμπνεύσθηκαν και συνέχιζαν να σώζουν την πατρίδα.

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ
Περί τις 500.000 Ελληνόπουλα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα στα χρόνια της μνημονιακής σκλαβιάς! Όλος ο «ανθός» της Ελληνικής κοινωνίας εγκατέλειψε τη χώρα σε ανεύρεση καλύτερης τύχης σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Μάλιστα για την συντριπτική πλειοψηφία αυτών των μεταναστών, το Ελληνικό κράτος χρεώθηκε για να τους παραδώσει έτοιμους σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, αφού η μάνα Ελλάδα στέρψε από «γάλα»!

❁ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Πάει παιδιά, χανόμαστε! Έρχεται η συντέλεια του κόσμου κι ας ετοιμαζόμαστε να παραδώσουμε καλή ψυχή! Δεν το χωρά ανθρώπινος νους! Ακούς εκεί; Να βγαίνει ο Σόιμπλε από αριστερά της αριστεράς (λέμε τώρα...) του Αλέξη και να τον τιμωρεί επειδή φορολόγισε τον λαουτζίκο κι όχι τους εφοπλιστές!..

■ ΤΟ... ΦΕΣΙ
Αυτό κι αν είναι Γερμανικό φέσι που του φόρεσε ο Σόιμπλε, κι ο δικός μας αριστερός φάνηκε να το διασκεδάζει! Ποιος ο Σόιμπλε που είχε γίνει το κολλητάρι μας και που εμείς λέγαμε πόσο καλός, πόσο έξυπνος, πόσο σοβαρός, πόσο... τεράστιος είναι! Να πάρει η ευχή, εμείς (οι Αλεξο-Πάνηδες) τον κάναμε εικόνισμα όταν τον γνωρίσαμε καλά και τώρα, αντί του μάννα μας ποτίζει χολή! Μας θυμίζει τι λέγαμε πριν για το κεφάλαιο (όταν είμασταν αριστεροί) και τι κάνουμε τώρα που γνωρίσαμε τον Ιβάν, αλλά και τον Καλογρίτσα!

❖ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!..
Η πισωμαχαιριά αυτή δεν μπορεί να συγχωρηθεί από τον Αλέξη μας, ο οποίος θα ζητήσει από τον Πάνο Καμμένο να έχει σε ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις, να πολεμήσουν μαζί τους Γερμανούς που την είδαν... γυριστή τη δουλειά! Άτιμε Σόιμπλε, που μας πήρες στο λαιμό το παιδί...

❁ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ...
«Αντί να βάλεις ικανούς να κυβερνήσουν την Ελλάδα, την γέμισες με κομματικούς (Καρανίκες, λέμε εμείς)», έριξε του Αλέξη κατάμουτρα ο μπαρμπαΣόιμπλε και άναψε φωτιές στο γκουβέρνο. Και δεν είχε δει ακόμη το ΦΕΚ με το οποίο η Περιστέρα μπήκε στον «περιστερώνα» του δημοσίου και συγκεκριμένα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με υπογραφή Γαβρόγλου. Αμ τι; Τζάμπα θα πήγαινε ο διορισμός του Υπουργού Παιδείας;

■ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ!
Μετά από τέτοια μεταχείριση εκ μέρους του Σόιμπλε κι επειδή τα πράγματα σκουραίνουν εν όψει της 15ης Ιουνίου η συγκυβέρνηση Αλέξη - Πάνου γυρίζει το βλέμμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για χέρι βοήθειας! Σκέφτονται, λέει, να ζητήσουν μάζωξη αρχηγών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τα πούνε ένα χεράκι! Τι το σκέφτονται και δεν το κάνουν; Ας πάρουν μαζί τους κι εκείνο τον γιατρό βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο να τους εξηγήσει πώς βγήκαμε από τα μνημόνια εδώ και δύο βδομάδες!

❖ ΣΚΑΣΤΕ!
Από το «δεν πληρώνω» περάσαμε στο «πληρώστε και σκάστε»!.. Ο λόγος για τα διόδια στην Εγνατία, που από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους στον Έβρο, θα γίνουν καμιά τριανταπενταριά από καμιά εικοσαριά που είναι σήμερα. εμείς εδώ στα Γιάννενα θα είμαστε προνομιούχοι, αφού εντός Νομού θα έχουμε αυτά που λειτουργούν στην Τύρια και τα άλλα στο Δροσοχώρι, Παμβώτιδας τα μετονόμασαν...

❁ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
Αυτοί λοιπόν οι νταήδες του παρελθόντος, μετατρέπονται σε δυνάστες του παρόντος και του μέλλοντος. Καϋμό το είχαμε εμείς οι νεοέλληνες που δεν είμαστε τόσο προοδευτικοί όσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχουν κρατήσει το λόγο τους σε μια υπόσχεση που είχαν δώσει πριν τον Γενάρη του 2015. Όχι μόνο δεν εφάρμοσαν όλα όσα υπόσχονταν, αλλά υπερθεμάτισαν σε όλα όσα βρήκαν και που ήταν απαγορευτικά γι’ αυτούς τότε!
■ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ...
Ο ίδιος ο Αλέξης στήνονταν στα μπλόκα ακολουθούμενος από τους απογοητευμένους και όλοι μαζί έσπαγαν τις μπάρες των διοδίων. Τα χαράτσια δεν θα τα πληρώνει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία, έλεγε τότε, αγανακτισμένος μέχρι τα μπούνια! Μέσα σε δύο χρόνια ο λαός φαίνεται πως έγινε... πλουτοκρατία και σε κάθε βήμα του θα στήνεται κι ένας σταθμός διοδίων.

❖ Ο ΨΕΥΤΗΣ...
Όταν είχε έλθει στα Γιάννενα ο Υπουργός Σπίρτζης, για να γιορτάσει με τους Ηπειρώτες την απελευθέρωση κατά τους Βαλκανικούς πολέμους (;) είχε φέρει κι ένα μυστρί μαζί του για να εγκαινιάσει την Ιόνια Οδό! Ρωτήθηκε τότε για την αύξηση των διοδίων και ξόρκιζε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, φτύνοντας τον κόρφο του. Νάτον τώρα να στήνει διόδια όπου βρει χώρους ελεύθερους, για να χτυπήσει την πλουτοκρατία και τη διπαλοκή, όπως ακριβώς έκανε και στην ΑΤΤΙCΑ ΒΑΝΚ.

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
Με έντονες αντιδράσεις απειλούν οι Ζαγορίσιοι, αν τελικά λειτουργήσουν τα διόδια στο Δροσοχώρι! Να μάθουμε κι εμείς ποιες θα είναι αυτές οι αντιδράσεις των Ζαγορισίων από την λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων, κάτι που είναι θέμα μερικών ημερών ή εβδομάδων να τα δουν, να τα ζήσουν και να πληρώσουν!..

■ Η ΛΥΣΗ...
Το ζήτημα των διοδίων θα λυθεί μόνο με την αναλογική χρέωση, υποστηρίζουν διάφοροι φορείς, αφού διεπίστωσαν ότι δεν πρόκειται να τα γλυτώσει η περιοχή. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τον μύθο με τον βιασμό, που όταν δεν μπορεί να τον αποφύγει κανείς, χαλαρώνει για τον απολαύσει. Στην προκειμένη περίπτωση περί ομού βιασμού της λαϊκής βούλησης από την κυβερνητική πολιτική πρόκειται. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω από το απόλυτο «δεν πληρώνω» τους μεγαλοκαρχαρίες εργολάβους περάσαμε στο «σκάω και πληρώνω»!

❖ ΜΗΠΩΣ;
Και αφού ο λόγος για διόδια, μήπως να εφαρμοστεί ανάλογο σύστημα στην παραλίμνια περιοχή για να λυθεί, άπαξ δια παντός, το κυκλοφοριακό ζήτημα κυρίως από την στάθμευση των λεωφορείων; Το πρόβλημα έχει μεγαλώσει και η περιοχή μετατρέπεται σε απέραντο σταθμό λεωφορείων, τα οποία ούτε που σκέπτονται να πάνε 500 μέτρα πιο μακριά για να σταθμεύουν, κι αφού οι επιβάτες ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους σε νησί - κάστρο κλπ., να τους παραλάβουν από κει που τους αφήνουν! Τόσο απλά...

❁ ΟΙ ΘΟΡΥΒΟΙ...
Εκτός από την στάθμευση των αυτοκινήτων στην περιοχή Μάτσικα, οι κάτοικοι παραπονούνται από τον θόρυβο που προκαλούν τα παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Ξενυχτάμε κι εμείς με τους διασκεδάζοντες θαμώνες», λέει φίλος της στήλης που είχε την ατυχία να αποκτήσει σπίτι - προίκα στην εν λόγω περιοχή. Η αστυνομία κάνει αυτό που πρέπει μου λέει ο ίδιος άνθρωπος, αλλά ποιος έχει την ευθύνη της αποκατάστασης της ευταξίας αναρωτιέται; Άντε ντε!..

ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
• Μπορεί στην υπόλοιπη κοινωνία το ΠΑΣΟΚ να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως στους εργασιακούς χώρους που στην εκλογή συνδικαλιστικών οργάνων κρατά δυνάμεις και μάλιστα κτυπάει και πρωτιές. Πριν από λίγες μέρες είδαμε πρωτιά στους δασκάλους αυξάνοντας την δύναμή του με δεύτερη τη ΔΑΚΕ η οποία κι εκείνη αυξάνοντας τη δύναμή της κατόρθωσε να αυξήσει και τα μέλη στο Δ.Σ. από τρία στα τέσσερα.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.