ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΤΡΑΒΗ...
Μια στραβή ήταν και τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω! Μια στραβή ήταν και ο 11χρονος Μάριος βρέθηκε την ακατάλληλη ώρα σε ακατάλληλη θέση και πάρτον κάτω! Τόσο απλά και τόσο φθηνά υπολόγισε την ζωή ένας Υπουργός της εθνοσωτηρίου αριστερής Κυβέρνησης με μια δόση ακροδεξιάς ονόματι Γιάννης Μπαλάφας, Ηπειρώτης την καταγωγή!

ΟΙ ΚΟΠΛΕΞΙΚΟΙ...
Με μια «στραβή» προσπάθησε να δικαιολογήσει το «τουρλουμπουκιστάν» που έχει στηθεί εδώ και 30 μήνες στη χώρα και που ο κάθε κομπλεξικός για να διατηρήσει την 7χίλιαρη καρέκλα βγαίνει και «πυροβολεί» ασυστόλως τη μνήμη του δολοφονημένου Μάριου και την νοημοσύνη ενός ταλαίπωρου πλέον λαού έτσι όπως τον κατάντησαν.

ΟΙ ΣΤΡΑΒΕΣ ΤΟΥ 2015!
Από στραβή σε στραβή πάει αυτή η χώρα και τη στραβή τελικά δεν τη γλύτωσε! Η στραβή έγινε τρεις φορές το 2015 κι έκτοτε κάποιοι νομίζουν ότι στράβωσε ο γυαλός κι αυτοί απλά... αρμενίζουν!

ΤΟ ΕΘΙΜΟ...
Αμ ο άλλος από την Κρήτη! Εμείς κάνουμε στραβές από έθιμο! Ρίχνουμε μπαλωθιές σε χαρές, σε γάμους, σε βαπτίσια, σε πανηγύρια και αν βρεθεί κανένας σύντεκνος μπροστά αυτός θα γίνει από έθιμο... μακαρίτης! Μιλάω για τον Υπουργό Πολάκη, ο οποίος διεκδικεί το Υπουργείο Τσαμπουκά που θέσπισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ελλείψει άλλων ενδιαφερόντων.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ...
Οι μπαλωθιές του Πολάκη στόχευαν προχθές τον σύντεκνο δημοσιογράφο Δημ. Καμπουράκη ο οποίος είχε το... θράσος να αμφισβητήσει την αυθεντία του υπουργού - νταβατζή και άνοιξε πόλεμος μεταξύ κρητικών, που τύφλα να έχει η γνωστή μάχη της Κρήτης με τους Γερμανούς! Α πάαινε από κει, ήταν η ψευτομάγκικη απάντηση του Πολάκη όταν ο Καμπουράκης του είπε να κατεβάσει γενικά το πιστόλι που έχει βγάλει και πυροβολεί ανεξέλεγτα όποιον και ό,τι βρει μπροστά του!

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ!
Κάτι φαίνεται να κινείται γύρω από το Σκοπιανό μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Κάτι ακούγεται ακόμη και για σκέψεις αλλαγής της ονομασίας χωρίς να περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός Μακεδονία. Αρκετά μας έφερε πίσω η τακτική Γκρουέφσκι που έστηνε αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και κονομούσε παίζοντας με το εθνικισμό.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
Βλέποντας τα ζόρια η Σκοπιανή ηγεσία άρχισε τις επαφές με τη χώρα μας, με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ να επισκέπεται την Αθήνα κι εκτός των άλλων ζήτησε να συναντηθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ως υπουργός είχε διαχειριστεί το ζήτημα με το περιβόητο βέτο στο Βουκουρέστι!

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Την γνώριζαν από την γεύση των προϊόντων της και τώρα τους δόθηκε η ευκαιρία να την γνωρίσουν και από κοντά. Για τη δική μας γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» ο λόγος, της οποίας 74 Ολλανδοί, στελέχη μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις και όλες τις γραμμές λειτουργίας του. Εκείνο όμως που απόλαυσαν ήταν η φιλοξενία για την οποία είχαν να λένε οι επισκέπτες!
Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
Καθόλου τυχαία δεν είναι αυτή η επίσκεψη και γι’ αυτό δούλεψαν τα ίδια τα στελέχη της, τα οποία τα τελευταία χρόνια που άλλαξε χέρια η επιχείρηση έχουν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας και προσέγγισης των διεθνών αγορών που ολοένα και ανοίγουν στα προϊόντα «Δωδώνη». Αν ρίξει μια ματιά κανείς στη λειτουργία της επιχείρησης στο παρελθόν και στο σήμερα τότε θα διαπιστώσει ότι το μόνο που μένει ίδιο είναι η πρώτη ύλη, δηλαδή το γάλα που είναι προϊόν της Ηπειρώτικης γης.

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!
Περίπου 45 χώρες δέχονται τα προϊόντα «Δωδώνη», κάτι που την καθιστά με την πιο ευρεία έννοια πρεσβευτή της Ηπείρου. Μιας περιοχής που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα γνήσια και ξεχωριστά γαλακτοκομικά της προϊόντα. Αυτό το πιστοποιούν κι άλλες παρόμοιες με την «Δωδώνη» επιχείρησεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή...

Η ΣΧΟΛΗ...
Να σημειώσω επ’ ευκαιρία την προσπάθεια που καταβάλλει ο Άγιος Ιωαννίνων Μάξιμος για την δημιουργία και λειτουργία γαλακτοκομικής σχολής στην περιοχή Βελλάς όπου ήδη έχει φτιάξει κτηνοτροφική μονάδα με γίδια, πρόβατα και βοοειδή! Μάλιστα, πρόσφατα είδαμε τον «Άγιο» να επισκέπτεται εργοστάσιο για να μιλήσει για το εγχείρημα και ν’ αποκτήσει και τεχνογνωσία!

Η ΣΚΟΝΗ...
Το θέμα Λ. Νιάρχου σήκωσε αρκετή... σκόνη το τελευταίο διάστημα και όχι χωρίς αιτία. Η προσπάθεια παραπλάνησης από κάποιους μάλλον έπεσε στο κενό και αυτή ήταν που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Καλό πράγμα η πολιτική όταν αυτή ασκείται από πρόσωπα που δεν έχουν τον πολιτικαντισμό σαν προσόν τους. Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι να τελειώσει η προετοιμασία του έργου για ν’ αρχίσει η κατασκευή του.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ...
Η υπόθεση «Λ. Νιάρχου» ανάγεται στο τέλος της δεκαετίας του ‘90 και σ’ όλη τη δεκαετία του 2000! Από τότε υπήρξε η αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου και φτάσαμε στο 2017 να το κοσκινίζουμε ανακαλύπτοντας κάθε φορά τα στραβά του εγχειρήματος. Αυτή η τακτική πρέπει να τελειώσει κάποτε και σαν νοοτροπία και σαν πρακτική. Τα έργα απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών και όποιος δεν θέλει δεν το καταλαβαίνει...

ΕΠΟΧΗ ΓΚΟΝΤΑ...
Πολλοί είναι εκείνοι που αυτές τις μέρες θυμήθηκαν και δικαίωσαν το Ν. Γκόντα στη δημαρχιακή θητεία του οποίου έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις στην πόλη έχοντας πολλές φορές αντιδράσεις είτε από περιθωριακές ομάδες (ΞΕΝΙΑ), είτε από άλλα συμφέροντα. Η περίπτωση της Κενάν Μεσσαρέ ήταν ένα τρανό παράδειγμα παρακώλυσης του έργου, που όμως κατά τη λειτουργία της αποσυμφόρησε όλο το κέντρο της πόλης απ’ όπου διέρχονταν όλα τ’ αυτοκίνητα.

Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ...
Όταν χρειάστηκε, η Δημοτική Αρχή Ν. Γκόντα τα έβαλε και με την κεντρική εξουσία προασπίζοντας τα συμφέροντα της πόλης, η οποία κινδύνευε από τριχοτόμιση. Ήταν τότε που ο Γ. Σουφλιάς περνούσε την Ιόνια Οδό μέσα από το λεκανοπέδιο προσθέτοντας ένα ακόμη μεγάλο δρόμο στους δύο άλλους υπάρχοντες (Βλαχόστρατα - περιφερειακή). Μπήκε μπροστά τότε ο Γκόντας και αποσώβησε την κατακρεούργηση του λεκανοπεδίου και κατ’ επέκταση των περιουσιών των κατοίκων.

ΑΚΡΟΒΑΤΟΥΝ!..
Τα παραπάνω για όσους τα ξεχνούν και σήμερα ακροβατούν μεταξύ του σοβαρού και του αστείου, μεταξύ του οφέλιμου και του σκόπιμου! Επίσης, τα παραπάνω για όλους εκείνους που ψάχνουν μια ευκαιρία είτε για να βγουν από την αφάνεια είτε για να προσφέρουν έναν άνευ λόγου προστατευτισμό!

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ...
Κανένα μεγάλο έργο δεν γίνεται χωρίς να επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων είτε θετικά είτε αρνητικά. Δέστε πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν από τότε που άνοιξε η Εγνατία και κλείνουν τώρα από την Ιόνια. Από την άλλη μεριά, δέστε τα οφέλη από τους δύο αυτούς μεγάλους δρόμους στο σύνολο των Ελλήνων κι όλων των άλλων πολιτών όλων των χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Βεβαίως και έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των παρόδιων της Λ. Νιάρχου που πλήττονται από την κατασκευή έτσι όπως έχει σχεδιαστεί. Αλλά γιατί αυτό δεν το επεσήμαναν όταν σχεδιάζονταν αυτή; Γιατί τότε οι έχοντες την γνώση και τη δύναμη δεν έκαναν τις παρεμβάσεις στους τότε Περιφερειάρχες Π. Παπαδόπουλο (ΠΑΣΟΚ) και Δ. Πανοζάχο (ΝΔ) για να μη φτάσουν στο παραπέντε να ζητούν το δίκιο τους; Ερωτήματα που δεν έχουν καμια σημασία τώρα που ο σχεδιασμός έχει φτάσει στον καθορισμό τιμής μονάδος των αποζημιώσεων. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για διορθώσεις, αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση απ’ όλους.

ΕΝ ΧΟΡΩ!..
Μπορούν εν χορώ να πανηγυρίζουν οι άνθρωποι του ΠΕΑΚΙ για το πλαστικό στην Λιμνοπούλα και καλά κάνουν αφού ελέω ΣΥΡΙΖΑ στα δικά τους χέρια έσκασε η επιτυχία. Όμως για να πανηγυρίζουν όλοι αυτοί χοροστατούντος του προέδρου Σπύρου Πάικα κάποιοι άλλοι πριν απ’ αυτούς φρόντισαν για την εξασφάλιση των πιστώσεων και αυτός ήταν, όσο κι αν τον ξεχνούν, ο Κ. Τασούλας πρώην καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού.

Η ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ...
Αυτή την επισήμανση με στοιχεία έκανε ο Γιάννης Γιαννάκης από τον SUPER FM και την ιστοσελίδα για να δεχτεί σχόλια του τύπου «πού ήταν τόσα χρόνια ο Τασούλας» κι άλλα τέτοια. Άμα είσαι ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εκλεκτός και διορισμένος απλά ανακαλύπτεις ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε στις 25 Γενάρη του 2015! Πριν από εκείνη την ημερομηνία υπήρχε ένα απλό χάος και κάποιοι έτρεξαν να διαγράψουν το πράσινο παρελθόν τους για να βαπτιστούν στην γνωστή κολυμβήθρα που από τότε άρχισε να βγάζει ανθρώπους σε ροζακί χρώμα!

Η ΑΠΩΛΕΙΑ...
Μετά από αυτή την πρώτη ίσως και τελευταία επιτυχία του κοσμογονικού έργου στη Λιμνοπούλα ο κ. Σ. Πάικας κουρασμένος πια αποφάσισε να αποσυρθεί από τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής αφήνοντας όμως το έργο κάπου στην αρχή, αφού για τα άλλα τρία γήπεδα που είχαν σχεδιαστεί και για τα οποία είχαν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις επί εποχής Τασούλα ούτε που ενδιαφέρεται κανείς για το μέλλον τους. Από μας καλή επιτυχία στον σύντροφο Πάικα στις νέες του επιθυμίες...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.