ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ... ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ
«Λιμάνι ξηράς», «ενεργοβόρο πηγή ενέργειας» και η «παραχώρηση 400.000 στρεμμάτων» του στρατοπέδου Μακεδονομάχων είναι από αυτά που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη των Καστοριανών από τις υποσχέσεις του Αλέξη στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή! Είναι απ’ αυτά που εκτοξεύει ο Πρωθυπουργός κατά καιρούς και που εκτοξεύουν την πλάκα του λαού στα ύψη και που μετά την εκτόξευση στο διάστημα τα πράγματα γίνονται πιο πολύ ευτράπελα!..
ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ
Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις αμίμητες γεωγραφικές γνώσεις του περί Λέσβου και Μυτιλήνης και στη στροφή των 360° τα θαλάσσια σύνορα για να αποτελέσουν τον θησαυρό γνώσεων του αριστερού Αλέξη, συντρόφου του Ν. Καρανίκα, ο οποίος του χαράζει την πολιτική.
Η ΥΠΟΔΟΧΗ!
Τι να κάνει και το παιδί! Ένα Πολυτεχνείο τελείωσε κι αυτό σε δέκα χρόνια! Πάλι καλά που ήξερε ότι βρίσκονταν στην Καστοριά κι όχι στην Κοζάνη, η οποία του επεφύλαξε μια υποδοχή μούρλια! Σταματούσαν τα μηχανάκια στους δρόμους έσπρωχναν τα ΜΑΤ για να πουν στον σωτήρα Αλέξη πόσο ευγνώμονες του είναι που τους έκανε μπάχαλο η ενεργοβόρα ΔΕΗ!
ΟΙ ΟΥΡΕΣ
Αυτή την αγάπη του λαού εισπράττουν καθημερινά οι Υπουργοί και βουλευτές οι οποίοι δημιουργούν ουρές σε δρόμους και πλατείες και σταυροκοπούμενοι τους φιλάνε τα χέρια από τις ευεργεσίες που τους κάνουν και που θυσιάζονται για ένα επταχίλιαρο για να υπηρετήσουν τα δίκαια του λαού! Μετά τον Πετρόπουλο που οι καταστηματάρχες έτρεχαν να του σφίξουν το χέρι στην οδό Ερμού, πήρε σειρά ο περιβόητος «αδέσποτος σφαιρών» Μπαλάφας και περιέγραψε τη συγκίνηση που αισθάνθηκε ιθαγενής αυτής της χώρας για τις ευεργετικές ιδιότητες που βγάζει η κυβερνητική... λεηλασία! Θεέ μου! Όλοι ληγμένα τα παίρνουν!
Η... ΑΓΑΠΗ!
Κάπως έτσι έδειξαν την αγάπη τους κάποιοι άλλοι Αθηναίοι στους συντρόφους Φίλη - Ξυδάκη που είχαν την φαεινή ιδέα να συμπαρασταθούν σε εκδήλωση συμπαράστασης σε φυλακισμένη συντρόφισσά τους! Η φιλοξενία ήταν κάπως περίεργη όχι όμως άγνωστη γι’ αυτούς που στο παρελθόν τους ήταν αγαπημένη συνήθεια. Ένα λουσιματάκι με καφέδες στην Πλατεία Συντάγματος μέρα - μεσημέρι ήταν εκδήλωση αγάπης - εκτίμησης του λαού προς τα πρόσωπά τους.
ΤΟ «ΚΑΦΕΔΑΚΙ»
Είναι επιλεκτικοί τελικά οι μπαγάσηδες οι Έλληνες. Αλλιώς συμπεριφέρονται στον Μπαλάφα κι αλλιώς στον Φίλη και στον Ξυδάκη, οι οποίοι κι εκείνοι απόλαυσαν το «καφεδάκι» αλλά κάπως περίεργα! Το βρέξε κι άλλο αντικατέστησε εκείνο το παλιό φτύσε κι άλλο. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν οι συγκυβερνώντες είναι ότι τους έχουν πάρει στο ψιλό και εκείνοι φουσκώνουν από υπερηφάνεια, το παίζουν ευεργέτες, όπως έκαναν πλάκα στον Μπαλάφα.
Η ΕΛΕΝΗ!
Τη σκυτάλη στις δημόσιες ευχαριστίες πήρε η γνωστή Ελένη (όχι Λουκά) Αυλωνίτου την οποία σταματούν στους δρόμους και της φιλάνε τα χέρια οι δικηγόροι, ευχαριστώντας την για τα μειωμένα ασφάλιστρα που τους θέσπισε η Κυβέρνησή της! Όλη μέρα γυρίζει έξω από την Ευελπίδων ψάχνοντας τους δικηγόρους για να της εκδηλώσουν συναισθήματα λατρείας αλλαλάζοντες «Βάλτε μας μνημόνια μέχρι τη δευτέρα παρουσία»!
ΤΟ ΣΠΟΡ
Τελευταίο αγαπημένο σπορ της Κυβέρνησης οι βολές κατά της Δικαιοσύνης, η οποία βγάζει αποφάσεις δικαστικές τέτοιες που καθόλου δεν αρέσουν στον Πολάκη και στους περί αυτόν. Είναι πολύ καλό το άθλημα αμφισβήτησης των δικαστικών αποφάσεων, κάτι που ικανοποιεί πολύ απλό κόσμο, ο οποίος δεν θέλει και πολύ να κάνει το ίδιο όταν όλο και κάποιες δοσοληψίες θα έχει μ’ αυτή.
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
Ο ίδιος ο Αλέξης τα έβαλε προχθές με τη Δικαιοσύνη που δεν συντάσσεται με τον λαϊκισμό του Καρανίκα, αλλά συντάσσεται με τους νόμους. Όμως αυτό που πουλάει είναι ο Καρανικισμός και ο Πολακισμός, οπότε δώστε την δικαιοσύνη βορά στο λαό, είναι το σύνθημα.
Ο ΤΥΠΟΣ
Άλλο προσφιλές χόμπυ της Κυβέρνησης είναι οι καταγγελίες κατά του Τύπου και της ενημέρωσης γενικά. Ένας Τύπος που τα βλέπει όλα μαύρα, ενώ η Κυβέρνηση είναι διασώστης της απόλυτης αλήθειας, εντιμότητας και σοβαρότητας, ενώ όταν ήταν αντιπολίτευση ο Τσίπρας τον βόλευαν τα μαύρα του Τύπου! Είπαμε η πολιτική είναι μια μυλόπετρα που γυρίζει και έχει τα πάνω και τα κάτω της. Όποιος δεν το καταλαβαίνει κακό του κεφαλιού του.
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Όμως αυτή τη Δικαιοσύνη δεν διαμόρφωσαν οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες σε κάθε κρατούμενο σε ό,τι αδίκημα κι αν είχε κάνει! Αυτή η Δικαιοσύνη που οδύρεται σήμερα για την φυλάκιση της Ηριάνας, δεν είναι εκείνη που αποφυλάκισε τον Άκη, ο οποίος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή η Δικαιοσύνη δεν άνοιξε την πόρτα στον Ξηρό, άσχετα αν ο ίδιος δεν θέλησε για δικούς του λόγους να πετάξει στην ελευθερία; Τι ακριβώς θέλει τελικά η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα πού το πάει;
Η ΦΗΜΗ
Μια περίεργη φήμη κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα που θέλει τον γνωστό αοιδό Σάκη Ρουβά να γίνεται μέτοχος κατά 40% στις επιχειρήσεις Νιτσιάκος! Μια είδηση που διακινήθηκε στην αρχή από Αθηναϊκά ΜΜΕ διαδικτυακά και έφτασε μέχρι την περιοχή μας. Αυτή όμως η πληροφορία δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την πλευρά Νιτσιάκου κι αυτό διότι δεν έχει τέτοια ανάγκη αυτή τη στιγμή η επιχείρηση, η οποία καλπάζει στην αγορά. Μάλιστα η ίδια εταιρία με ανακοίνωσή της διαψεύδει την πληροφορία αποκαθιστώντας την τάξη.
Η ΣΚΕΨΗ
Ίσως όλη αυτή η πληροφορία να έχει να κάνει με μια σκέψη του κ. Ρουβά να συνεργαστεί με τον Νιτσιάκο σε άλλο επίπεδο, εκτός των πτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά στην εκμετάλλευση αποβλήτων των πτηνοτροφείων για την παραγωγή βιοαερίου! Αυτό ακούγεται πιο λογικοφανές από την φήμη περί εξαγοράς του 40% των επιχειρήσεων Νιτσιάκος η οποία είναι χρυσοφόρα επιχείρηση και η οποία δραστηριοποιείται στα πουλερικά και στο εμπόριο ζωοτροφών κατά κύριον λόγο, αλλά και στον ξενοδοχειακό χώρο.
Η ΑΓΝΟΙΑ
Για να γίνει πιο πιστευτή η φήμη περί συνεργασίας Νιτσιάκου - Ρουβά δημοσιεύτηκε ότι ο Ρουβάς έχει αγοράσει και σχετική έκταση στο Νομό μας για την δημιουργία υποδομών τέτοιων που χρειάζονται για τη δραστηριοποίησή του. Μόνο που μέχρι τώρα κανείς δεν είδε και δεν έμαθε πού βρίσκεται αυτός ο χώρος.
ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ
Δεν είναι κακό ούτε μέμφεται κανείς το ενδεχόμενο εγχείρημα Ρουβά στην περιοχή. Αντίθετα μάλιστα. Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ευπρόσδεκτη διότι από τέτοιες υγιείς επιχειρήσεις έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αρκεί η όποια φήμη να είναι κοντά στην πραγματικότητα και κυρίως στο αντικείμενο στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί! Σε διαφορετική περίπτωση κι έτσι όπως σηκώθηκε το θέμα συνεργασίας Νιτσιάκου - Ρουβά μόνο σύγχυση προκάλεσε στην αγορά όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο όμιλος Νιτσιάκου είναι ο πιο υγιής όμιλος στο χώρο του.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
«Πάει το χειροκρότημα βρόντος όταν τους ξεδίπλωσα τις σκέψεις μου για την οικονομία πριν τις εκλογές του 2015! Μάλιστα όταν άκουσαν την φιλοσοφία μου όλοι πετούσαν την σκούφια τους στον αέρα, φωνάζοντας “μπράβο, εσένα θέλουμε για Υπουργό Οικονομίας” όπερ κι εγένετο» είναι η εξομολόγηση - τηγάνισμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος δεν εννοεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό όπως κάνουν τα συντρόφια του Τσίπρας, Παππάς, Δραγασάκης, που είχαν ανακαλύψει στο πρόσωπό του τον τεράστιο οικονομικό εγκέφαλο που έβγαλε ποτέ η παγκόσμια οικονομία. Ο εγκέφαλος που θα έκοβε δικό του νόμισμα με κάτι «χαρτάκια» που θα μοίραζε στους Έλληνες! Κάτι τέτοιο δεν είχε πολυκαταλάβει η Ραχήλ που θα έκοβε ευρώ στο νομισματοκοπείο της Κοζάνης.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.