ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΤΑΛΙΑ!
Ήλθε, που λέτε φίλοι μου, στα Γιάννινα μια κυρία και ξαναμμένη όπως ήταν άρχισε να μολογάει τα καλά της σημερινής κυβέρνησης, η οποία θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν που προέρχονται από το παρελθόν. Αυτή λοιπόν η κυρία επί των τιμών (κάτι τέτοιο μαρτυρούσε η πολύχρωμη βεντάλια) με σπασμένα ελληνικά με άγνωστα ελληνικά θα σας γελάσω, μας είπε ότι οι χιλιάδες αυτοκτονίες του παρελθόντος με διαταγή - συνταγή της κυβέρνησης σταμάτησαν ως δια μαγείας! Αυτή η κυρία ήταν απεσταλμένη των ΑΝΕΛ και ήταν λέει, υπεύθυνη για θέματα αλληλεγγύης του κόμματός της στην Ήπειρο σ’ όλη την Ελλάδα θα σας γελάσω.
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΗ!
«Ο Έλληνας ανακτά την αξιοπρέπειά του τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» είπε και κάτι πέταξε μεταξύ «αρχείο ελληνικού χορού», «παραδοσιακή κοινοτική κουλτούρα» και «φιλαλληλία» η εν λόγω κυρία, η οποία θεωρούσε ότι εκείνη τη στιγμή ο κόσμος γύριζε γύρω από τον εαυτό της που είχε την ευλογία να προωθεί το κυβερνητικό έργο!
ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Λυπάμαι που δεν γνωρίζω περισσότερα πράγματα για την κοινωνική δράση της κυρίας «επί των τιμών» εξ ΑΝΕΛ προερχόμενη και το κυβερνητικό έργο υποστηρίζουσα μετά θέρμης, αλλά εκνευρίστηκα αφάνταστα που το ξενοδοχείο που την φιλοξενούσε δεν διέθετε αιρ κοντίσιον! Πώς να λειτουργήσει μια τέτοια αλληλέγγυα κάτω από τέτοιες ακατάλληλες συνθήκες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να μην δροσίζεται ο εγκέφαλος για να μπορεί να σώσει ακόμη περισσότερους Έλληνες από τις αυτοκτονίες που κατά χιλιάδες συνέβαιναν την εποχή των 2 πρώτων μνημονίων και κόπηκαν με το μαχαίρι στα δύο επόμενα που κυβερνάει εκείνη με τον Αλέξη της και τον Πάνο της.
ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ
Αν έχει κι άλλα τέτοια πολλά στελέχη ο Πάνος Καμμένος να τα βγάζει πιο συχνά στην πολιτική πιάτσα για να γνωρίζει από κοντά ο λαός τι κελεπούρια θα έχανε αν δεν έμπαιναν στην εξουσία οι ΑΝΕΛ! Ο καλός Θεός της Ελλάδας φροντίζει να υπάρχουν τέτοιου είδους σωτήρες οπότε εμείς οι κοινοί θνητοί πάμε πάσο!
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!
«Θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος και δεν θα μας χωρίσει κανείς». Είναι η τελευταία δήλωση του Πάνου του Καμμένου που έτσι αποκάλυψε τον έρωτά του για την εξουσία. Εκείνο που δεν διευκρίνισε είναι για τίνος το τέλος μιλούσε, του Αλέξη, το δικό του ή της χώρας! Αναμένουμε νεότερη δήλωση που να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
ΤΟ ΠΑΤΙΡΝΤΙ
Το μεγάλο πατιρντί θα το ζήσει ο Πάνος όταν στις επόμενες εκλογές θα μείνει με το δάκτυλο στο στόμα αναρωτώμενος τι πήγε στραβά και ο λαός δεν ήθελε άλλη σωτηρία από τον ίδιο και την κυβέρνησή του! Τότε που ο ίδιος αν δεν έχει προβλέψει να μπει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνει στα αζήτητα. Θαύματα δεν γίνονται πολύ συχνά.
ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ!
Είπα θαύματα και ο νους μου πήγε σε κάτι καμμένους εκεί στο Αγρίνιο που προσκυνούσαν επί τριήμερο ένα βρασμένο κάστανο που κάποτε δώρισε ο Πατέρας Παΐσιος σ’ ένα φοιτητή που τον επισκέφθηκε! Μιλάμε για ομαδικό παροξυσμό νεοελλήνων που ψάχνουν από κάπου να κρατηθούν για να επιβιώσουν.
Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ
Δεν λέει κανείς να μη τιμηθεί η μνήμη του νέου Αγίου Παϊσίου, όχι όμως να διασύρεται κατά τέτοιο τρόπο ο βίος και η πολιτεία του. Είμαι βέβαιος πως ο ίδιος ο Άγιος αν σηκώνονταν αν και χαμηλών τόνων εν ζωή, μια μαγκούρα θα την άρπαζε και θα την χρησιμοποιούσε εναντίον τέτοιων θεομπαιχτών που παίζουν με την πίστη των απεγνωσμένων ανθρώπων.
Η ΤΙΜΗ
Έζησε απλά και λιτά ο Παΐσιος, ο οποίος για αυτή του τη στάση ζωής τιμήθηκε από την εκκλησία με την Αγιοποίησή του. Πώς τώρα η ίδια η εκκλησία όχι μόνο επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως εκείνη της λατρείας του καστάνου και δεν παίρνει ένα φραγγέλιο να καθαρίσει την εκκλησία από κάτι τέτοιους ακόμη και ρασοφόρους που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη αδυναμία που μια ευκολοπιστία την έχουν και πέφτουν θύματα επιτηδείων!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Έφτασαν σε σημείο οι παπάδες του Αγρινίου να βγάζουν ανακοινώσεις υποστηρίζοντας την «αγιότητα» του καστάνου! Άντε τώρα να κάνεις κουβέντα με τέτοιους ανθρώπους που κουβαλάνε τέτοια μυαλά. Βάλτους αυτούς τους λειτουργούς να διδάξουν τον Χριστιανισμό κι έτσι όπως ο ίδιος ο Χριστός θα το ήθελε. Κάτι τέτοια είδε και πήρε το βούρδουλα όταν είδε τους Ιουδαίους να βεβηλώνουν τον «οίκο του Πατρός» και πού σε πονεί και πού σε σφάζει.
ΠΙΣΤΕΜΠΟΡΙΟ
Πώς να μη κάνουμε λόγο για «παπαδαριό» που φτάνει σε σημείο να εμπορεύεται την πίστη των αφελών πιστών που φτάνουν να θεοποιούν το κάστανο! «Θα γελάει ο πάτερ Παΐσιος με αυτές τις ανοησίες» άκουσα να λέει ο «Άγιος» Αργολίδος Νεκτάριος που είχε γνωρίσει προσωπικά τον π. Παΐσιο.
ΑΣ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
Δέστε και τούτο: Ένας «ρασοφόρος» γυρίζει βιντεάκια τα οποία τον δείχνουν να πετροβολάει τον σατανά και τον εβραϊσμό. Ένας Χριστιανός κανονικός απ’ αυτούς που να έχει και βαθμό στην ιεραρχία της εκκλησίας δεν βρίσκεται να τον μαζέψει, αν βέβαια, έχει κάποια σχέση με τον κλήρο και δεν έχει δραπετεύσει από κανένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Όχι πως θα κερδίσει τη μάχη ο «πετροβολητής» ρασοφόρος με τους Εβραίους, αλλά επειδή κάποια νέα παιδιά τον παίρνουν στα σοβαρά και στρατολογούνται μαζί του!
Ο ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Το 2008 η δολοφονία του Γρηγορόπουλου έδωσε την αφορμή στους μπαχαλάκηδες να κάψουν και να λεηλατήσουν την Αθήνα. Προχθές αφορμή για να ξανακαεί η Αθήνα ήταν η Ηριάννα, σκέτο χωρίς επώνυμο, για να ξανακαεί η Αθήνα αλλά σε μικρότερη έκταση όμως. Μπουρλοτιέρης ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής, ο οποίος πικράθηκε πολύ από την απόφαση του Εφετείου να μην ελευθερώσει την Ηριάννα, χωρίς επίθετο, προαναγγέλοντας αθωωτική μελλοντική απόφαση προφανώς με άλλη σύνθεση δικαστηρίου που θα γνωρίζει άλλα «γράμματα» με «χαραγμένα φωνήεντα»...
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ
Ακούω Ηριάννα (χωρίς επώνυμο) και μου έρχεται στο νου μια Ιλιάνα μιας άλλης εποχής. Οι παλιότεροι γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι. Αλλά όμως γιατί η Ηριάννα δεν έχει επίθετο έτσι για να καλυφθεί η περιέργειά μας. Είναι κρίμα να σέρνονται φήμες για αν και αριστερή έχει μπάρμπα στην Κορώνη. Κυκλοφορεί ένα επώνυμο που συνδέεται με το επίθετο του «μπάρμπα» αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο και ότι μπορεί να είναι συνωνυμία. Όμως καλύτερα ένας ένοχος ελεύθερος παρά ένας αθώος στη φυλακή. Αυτή είναι μια πάγια νομική θέση την οποία και η στήλη υιοθετεί. Θα πρέπει η Δικαιοσύνη ν’ αποδείξει την ενοχή κι όχι ο «κατηγορούμενος» την αθωότητα. Η δικιά μας πείρα μας οδηγεί σ’ ένα τέτοιο συμπέρασμα αφού στο παρελθόν δώσαμε εμείς μάχες να αποδείξουμε το δίκαιο όταν η δικαιοσύνη έπεφτε θύμα των «μεγαλόσταυρων». Τελικά υπήρξαν σπουδαίοι δικαστές που απέδειξαν το άδικο των κατηγόρων μας και απένειμαν το κανονικό δίκαιο. Ο καθένας με τον πόνο του τελικά...
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Μάλλον σαν παλιοσίδερα πουλήθηκε τελικά η «Μεταλλουργική» Κεφαλοβρύσου από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην γνωστή εταιρία Στασινόπουλου που ήταν και η μόνη ενδιαφερόμενη εταιρία. Κάτι λίγο παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ και βέβαια χωρίς καμία δέσμευση της εταιρίας για αποκατάσταση των εργαζομένων οι οποίοι θα περιμένουν πράσινο φως για αποκατάστασή τους στο δημόσιο τομέα. Την ώρα που κρατικοποιούνται οι αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη, η «Μεταλλουργική» ξεπουλήθηκε σε ιδιώτη για ν’ απαλλαγεί δήθεν το δημόσιο από τα βάρη της. Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υπόσχονται έξοδο στις αγορές με τέτοια μυαλά και με τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν στο απόλυτο πουθενά.
ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
Έγραψε τη δική της ιστορία η «Μεταλλουργική» η οποία όταν στήθηκε έδωσε μια ανάσα ζωής στο ακριτικό Πωγώνι. Πάνω από 120 οικογένειες επένδυσαν τα όνειρά τους και επί πέντε σχεδόν δεκαετίες έδινε ψωμί σε πολύ κόσμο. Για μεγάλο διάστημα κατασκεύαζε πολεμικό υλικό και τα τελευταία χρόνια κατασκεύαζε κέρματα για το ευρωπαϊκό νόμισμα. Την σφραγίδα λειτουργίας της την έβαλε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ και την υπογραφή σφράγισής της την έβαλαν ο Ηπειρώτης Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον «ευπατρίδη» Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Την ταφόπλακα την έβαλε ένας άλλος Γιαννιώτης που ήταν ο τελευταίος διορισμένος «αριστερός» ο σύντροφος Σπέγκος, στου οποίου τα χέρια «έσκασε» η επιχείρηση.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.