ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΘΕΡΜΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ!..
Ο Αύγουστος τελειώνει και σε λίγο τον διαδέχεται ο Σεπτέμβριος, ο οποίος θα είναι πιο θερμός από τον καυτό Αύγουστο που ο άτιμος ήταν τέτοιος που ανάγκασε τον Αλέξη και να διακόψει τις διακοπές του και να κάνει ένα πέρασμα πάνω από τα καμμένα, που ευτυχώς ήταν... λίγα κατ’ αυτόν και το συνάφι του!
Η ΕΚΘΕΣΗ...
Με το βλέμμα στραμμένο στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, οι πολιτικοί μας με πρώτο τον πρωθυπουργό, προετοιμάζουν το έδαφος για να δουν πως θα τα βγάλουν και πάλι πέρα, όπως έκαναν και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η άλλοτε κομματικά προσοδοφόρα ΔΕΘ για τον Αλέξη, τώρα έχει μετατραπεί σ’ έναν εφιάλτη και θα προσπαθήσει να την ξεπεράσει ανάμεσα από τα αποκαΐδια των πυρκαγιών και της ισοφάρισης Ναζιστών - Κομμουνιστών!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ...
Αυτά θα είναι τα μεγάλα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Κυβέρνηση όλο το επόμενο διάστημα και σ’ αυτά προετοιμάζεται ο Αλέξης να... εξεταστεί στη ΔΕΘ. Ούτε που θα θυμηθεί εκείνο το περιβόητο πρόγραμμα της ΔΕΘ του 2014, όπου η «γη της Επαγγελίας» στην οποία θα μετατρέπονταν η Ελλάδα θα... ωχριούσε! Ποιός να θυμάται εκείνη την εποχή, για να την συγκρίνει με το σήμερα που το μόνο που απασχολεί την χώρα είναι το ποιος σκότωσε περισσότερους στη διαμάχη μεταξύ Χίτλερ, Στάλιν, Μάο, Γιαρουζέλσκι κ.λπ..
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
Εκεί, λοιπόν, στην ΔΕΘ θα γίνει ο νέος προγραμματισμός της χώρας του μέλλοντος κι έτσι όπως την έχουν οραματιστεί ο Αλέξης, ο Πάνος, η Αυλωνίτου, ο Καρανίκας και το λοιπό συντροφικό συναπάντημα! Σύντροφος κι ο άλλοτε πολέμαρχος του κομμουνισμού Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα έστηνε τις αγορές στα τέσσερα, για να το φορέσει αυτό το «κοστούμι» ο ίδιος τελικά!
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ!
Μαύρος κι αναθεματισμένος ο Σεπτέμβρης που ξυπνά μνήμες στον Αλέξη και που, αν είχε τη δύναμη να τον καταργήσει από το ημερολόγιο, θα το έκανε ευχαρίστως. Είναι ο μήνας απολογισμού του παρελθόντος, το οποίο διαθέτει πλέον η Κυβέρνηση και φυσικά του προϋπολογισμού για το μέλλον. Τι έχει να πει και για τα δύο αυτά ο Αλέξης που στο εξής θα είναι απολογούμενος;
Ο... ΑΜΠΑΛΟΣ!
Ωστόσο, τώρα παρακολουθούμε τον Πρωθυπουργό να προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, όντας ο ίδιος εντελώς... άμπαλος! Ενώ η εξέδρα συνεχώς τον παροτρύνει λέγοντας «παίξε μπάλα ρε» και «θα μπούμε μέσα», εκείνος εκεί επιμένει με φθηνά τερτίπια, πότε με τους μπακαλίστικους λογαριασμούς για 15.000 στρέμματα καμμένα και πότε για το ότι όλοι οι «άγιοι» εγκληματίες είχαν μαζευτεί με το μέρος των κομμουνιστών και οι δαιμονισμένοι ήταν από τους ναζί και τους φασίστες!
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΗ...
Την Κυριακή 28 Αυγούστου συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τον θάνατο του Κώστα Μήτση, του Ηπειρώτη ευπατρίδη και μεγαλοξενοδόχου, ο οποίος πράγματι έχει αφήσει ένα κενό στην οικογένειά του πρώτα, στους φίλους του, αλλά και στο χώρο όπου δραστηριοποιούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Άνθρωπος μετρημένος ο Κώστας Μήτσης, έδωσε εξετάσεις στη ζωή και πήρε άριστα και ως άριστος έφυγε από τη ζωή.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ!
Ξεκίνησε μικρό παιδί από το χωριό του το Κρυονέρι, που είναι σκαρφαλωμένο σε μία βουνοπλαγιά του Πωγωνίου, σε μία πολύ ταραγμένη για τη χώρα περίοδο, για να βρεθεί ύστερα από πολλές περιπέτειες στην Αθήνα, όπου χάθηκε μέσα στο πλήθος, όπως χιλιάδες άλλες τότε οικογένειες με τα παιδιά τους, που γλύτωσαν από το παιδομάζωμα!
ΣΚΑΛΙ-ΣΚΑΛΙ...
Η ιστορία και η πορεία του Κ. Μήτση έγινε γνωστή όταν ανεβαίνοντας σκαλί-σκαλί κατάφερε να γίνει «κάποιος» χωρίς ο ίδιος να το διατυμπανίζει. Στην αρχή δουλειές του ποδαριού, στη συνέχεια εμποράκος, για να φτάσει να φτιάξει ο ίδιος την μικρή στην αρχή βιοτεχνία πλεκτών στο Γαλάτσι. Αυτό ήταν! Από κει ρίχτηκε με τα μούτρα στον χώρο του τουρισμού, δημιουργώντας τον δικό του «στόλο» ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σ’ όλη την τουριστική Ελλάδα. Είχε όμως απορρίψει την ιδέα ενασχόλισής του με τον χώρο της ναυτιλίας, που ουδέποτε έφυγε από το νου του η δημιουργία δικού του στόλου, κάτι που ποτέ δεν έπαψε να σκέφτεται.
ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΛΑ!
Τα Γιάννινα, η πατρίδα του, γνώρισαν καλά τον Κώστα Μήτση, όταν αποφάσισε να επενδύσει κάτι και σ’ αυτά. Με πεντακάθαρες διαδικασίες και μάλιστα με πολύ υψηλό τίμημα ενοικίασε από τον Δήμο για 35 χρόνια τον χώρο του παλιού «Ξενία», φτιάχνοντας το κόσμημα «Grand Serai», το οποίο ήταν και το δώρο προς την πατρίδα του, όπως έλεγε ο ίδιος. «Όσο και να έφτανε το τίμημα, εγώ θα το «χτυπούσα» στον διαγωνισμό, διότι είχα τάμα να δημιουργήσω ένα έργο στην πατρίδα μου», έλεγε και ξανάλεγε ο ίδιος προς φίλους κι επικριτές. Αυτό το «τάμα» κοσμεί την πόλη και αποδίδοντας συγχρόνως και τέραστια  έσοδα στο Δήμο Ιωαννιτών, ενώ παράλληλα αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι και προμηθευτές προορίζονται από την λειτουργία του...
ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ!..
Στα Γιάννινα, στην Κέρκυρα, στα Καμμένα Βούρλα, στη Ρόδο, στη Κω, στην Κρήτη, στην Αθήνα, εξαπλώνεται η ξενοδοχειακή αυτοκρατορία του Κώστα Μήτση, η οποία ανταγωνίζεται επιτυχώς άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του εξωτερικού, διότι στην Ελλάδα είναι η μοναδική! Μία «αυτοκρατορία» που την έχει βάλει σε σωστή «ρότα» και μπορεί να «κοιμάται» ήσυχος ότι την άφησε σε καλά χέρια, όπως είναι η οικογένειά του και με μπροστάρη τον γιο του Σταύρο Μήτση, ο οποίος συνεχίζει τον βηματισμό του πατέρα του.
ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ...
Πρότυπο εργατικότητας, ευσυνειδησίας και πατριωτισμού, ο Κώστας Μήτσης, όταν του χτυπούσε την πόρτα για δουλειά Ηπειρώτης, αυτός ήταν εκεί να του την ανοίξει διάπλατα. Ποτέ του δεν λησμόνησε την γη που τον γέννησε και στις συζητήσεις που έκανε, η επιστροφή στις ρίζες του ήταν πάντοτε η κατάληξή του και μάλιστα αυτού του είδους οι συζητήσεις τον ικανοποιούσαν σε μεγάλο βαθμό. Πιστός στις αξίες και στις παραδόσεις ο Κ. Μήτσης, φρόντιζε να βρίσκει χρόνο και να επισκέπτεται το Κρυονέρι, το οποίο είχε υπό την φροντίδα του, όπως και τους λιγοστούς κατοίκους. Εκεί ήταν οι τάφοι των γονιών του, εκεί ήταν και η επιθυμία του να «φιλοξενηθεί» και ο ίδιος όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Αυτό το πλήρωμα ήλθε στις 28 Αυγούστου του 2016 και η επιθυμία του ικανοποιήθηκε από τους δικούς του πλήρως.
ΣΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΗ...
Εκεί, στα σπλάχνα της γενέθλιας γης, στο νεκροταφείο του χωριού του, το οποίο ο ίδιος είχε φροντίσει να εξωραΐσει εξοφλώντας το χρέος προς όλους τους συγχωριανούς του που «φιλοξενούνται» από τότε που ο ίδιος ήταν μικρό παιδί και πολύ παλαιότερα. Μία ολόκληρη ζωή ο Κώστας Μήτσης προετοίμαζε ακόμη και την μετά θάνατο «παρουσία» του, παραμένοντας ένας ταπεινός πατριώτης. Αυτού, λοιπόν, του Κώστα Μήτση τη μνήμη θα τιμήσουν η σύζυγός του, τα παιδιά του, τα εγγόνια, οι συγγενείς και οι φίλοι του σε εκκλησία του Ψυχικού, ενώ την επόμενη εβδομάδα, παρουσία της οικογένειάς του, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του στο Κρυονέρι Πωγωνίου.
ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ...
Ρε ταγαροκέφαλοι της ιστορικής αμνησίας!.. Ποιοί ήταν εκείνοι που είχαν συνάψει το Σύμφωνο μη επίθεσης το 1939 για να μπορέσουν άνετα να μοιράσουν την υπόλοιπη Ευρώπη; Δεν ήταν οι κομμουνιστές του Στάλιν με τους ναζιστές του Χίτλερ, με το περιβόητο Σύμφωνο Ρίμπετροπ-Μολότοφ στις 23 Αυγούστου του 1939; Το τι έγινε μετά το 1941 που άρχισε να μπαίνει φωτιά στα μπατζάκια του Στάλιν από τον μέχρι εκείνη την ώρα «σύντροφο» Χίτλερ είναι γνωστό, όπως γνωστό είναι τι έγινε και μετά την συντριβή του Χίτλερ και του ναζισμού. Η χώρα μας έζησε και πλήρωσε οικτρά και τις δύο αυτές ορδές με εκατόμβη θυμάτων και ποτάμια αίματος...
ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ...
Ας μη ξύνουν πληγές, λοιπόν, οι σχιτζήδες της πολιτικής και της ιστορίας, γιατί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει... απλωμένο τραχανά και δεν έχει την πολυτέλεια πισωγυρισμάτων. Είπαμε να υπάρξει άφεση αμαρτιών και πρώτος διδάξας ο Κων/νος Καραμανλής που νομιμοποίησε την δημιουργία και λειτουργία του ΚΚΕ του 1974! Από κει και πέρα, κάθε αναφορά θα πρέπει να έχει μόνο ιστορικό χαρακτήρα και περιεχόμενο και βεβαίως δεν προσφέρεται για κομματική σπέκουλα προς άγραν νέων «θυμάτων» ψηφοφόρων.
Η Ν.Δ.
Όσον αφορά την εμπλοκή της Ν.Δ. σ’ αυτόν τον πόλεμο που σκόπιμα άνοιξε η Κυβέρνηση, η οποία έχει τους δικούς της προφανείς σκοπούς, εν μέρει πολύ καλά έκανε και απάντησε. Μέχρι εκεί όμως, διότι ο ιδρυτής της παράταξης είχε δώσει την απάντηση και στο παρελθόν και στο μέλλον. Το να διαχειρίζονται πατριωτικά και γενικά ζητήματα της κεντροδεξιάς μουσαφιραίοι επικοινωνιολόγοι από την ΚΝΕ, είναι εκ των ουκ άνευ...
ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΙ!
Σ’ αυτό που πήγε να κάνει η Κυβέρνηση με τον Κοντονή του έβγαλε τα μάτια με την Αυλωνίτου. Τους υποστηρικτές των κομμουνιστών καθεστώτων δεν τους σκότωναν. Σκότωναν τους Εβραίους, τους ομοφυλόφιλους και όσους άλλους αντιδρούσαν, είπε η συντρόφισσα κι έτρεχε και δεν έσωνε ο Κοντονής ο κομμουνιστολάγνος. Τι διαφορετικό έκαναν οι ναζί και μπαίνουν στο στόχαστρο; Όσους αντιδρούσαν εκτελούσαν κι εκείνοι κι αυτό το πλήρωσε ακριβά και η χώρα μας. Έτσι κι έκαναν καμιά «ζημιά» οι αντιστασιακές οργανώσεις, έκαιγαν ολόκληρα χωριά. Να θυμίσω τα ολοκαυτώματα σε Λιγγιάδες, Μουσιωτίτσα, Κομμένο κ.λπ... Να θυμίσω και τις σφαγές στο Νταλαμάνι από την ομάδα Τζουμερκιώτη (Μαλτέζου).

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.