ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ!
Καλώς σας βρίσκω, αδέρφια, ύστερα από μιας βδομάδας απουσία από τα γραφόμενα και τα τεκταινόμενα. Είμαστε εδώ να συνεχίσουμε από κει που μείναμε στα τέλη Αυγούστου, που κάναμε κι εμείς διακοπές, όπως πολλοί άλλοι συνέλληνες που έψαξαν για μια στάλα θάλασσα, την οποία όμως χαίρονται όλο και περισσότεροι αλλοδαποί!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2018...
Πάλι πίσω εδώ στην καθημερινότητα για να βγάλουμε χεινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018, για να φτάσουμε στον επόμενο Αύγουστο που θα έχουμε βγει από τα μνημόνια και τα ευρώ θα τρέχουν από τα... πατζάκια μας, κατά τις ρήσεις κυβερνητικών στελεχών με... πρωτοχορευτή τον Αλέξη μας που είναι ο νέος Αντρέας!
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...
Ήταν ψεύτης ο Αντρέας; Ρωτάει ο Αλέξης μέσω της Βαξεβανιάδας που όμως χρηματοδοτείται από τον Καλογρίτσα, αποτυχημένο υποψήφιο καναλάρχη. Έβαλε ερωτηματικό στο «ψεύτης», δεν έβαλε... θα σας γελάσω! Πάντως, αυτή την αμφιβολία την εξέφρασε σε μέρα μνήμης των ΠΑΣΟΚων όπως είναι η τρίτη του Σεπτέμβρη!
ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ...
Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς κι επί των ιμάτιών μου έβαλον κλήρο, ένα πράγμα ο γιορτασμός της τρίτης του Σεπτέμβρη. Επί αυτών των ιματίων μεγάλο μέρος διεκδικεί ο Αλέξης, ο οποίος έχει φορέσει όλες τις άλλες προβιές και απευθύνεται τώρα στο ΑΣΟΚικό ακροατήριο αφήνοντας για λίγο το κομμουνιστικό, στο οποίο απευθύνθηκε πριν από κάμποσες μέρες.
ΤΙ ΖΟΥΜΕ!
Ζούμε σε εποχή που πρώτο μέλημα της συγκυβέρνησης είναι η υπόθεση διάσωσης της καρέκλας και όχι της διάσωσης της χώρας. Πρώτα μέσω Κοντονή ανακάλυψε τα καλά του κομμουνισμού και μόλις προχθές, ανήμερα της εορτής μνήμης των εναπομείναντων ΠΑΣΟΚων, ανακάλυψε τον... τεράστιο Αντρέα που αναρωτήθηκε αν ήταν ψεύτης κι απατεώνας, για νάχει να μοιάσει ο ίδιος προφανώς!
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ!
Όλα τα παραπάνω σε μια στιγμή που ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΠΟΤΑΜΙ, Καμίνης, Ραγκούσης, Θεοδωράκης Στ., Μανιάτης, Φώφη, ίσως και Γιωργάκης και κάποιοι άλλοι εν αναμονή υποψήφιοι, προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμια τους για να φτιάξουν απ’ αυτά ένα νέο οικοδόμημα, που θα κινείται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Μέσα απ’ αυτό το νέο κομματικό εγχείρημα, θα γίνει μια προσπάθεια επαναπατρισμού δάνεικών δυνάμεων προς το ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα λυμαίνονται τον χώρο της εξουσίας!
ΤΑ ΟΠΛΑ...
Με όπλα τον φιλοκομμουνισμό και τον φιλοπασοκισμό ο Αλέξης ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο, για να καταλάβει την Βόρεια Ελλάδα. Εκεί στη ΔΕΘ, θα μιλήσει για το παρελθόν και όχι για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Εκεί θα ξεχάσει τι έλεγε το 2014 με το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που για τρίτη κυβερνητική χρονιά θα το ξεχάσει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας», για να θυμηθούμε και τον Μένιο Κουτσόγιωργα που κι εκείνος ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και που δεν έβαλε το... δάχτυλο στο μέλι, αλλά πήρε ολόκληρο το βάζο, κάτι που έκανε ο Άκης που τώρα δηλώνει θιασώτης του ΣΥΡΙΖΑ...
ΗΤΑΝ... ΚΟΥΦΟΣ!
Μετά την επίθεση αναγνώρισης του έργου του Αντρέα, θα έλθει η σειρά της επίθεσης πίστης και λατρείας προς τον Εθνάρχη με το ερώτημα: Ήταν κουφός ο Καραμανλής; Αυτό θα το δούμε στις 4 Οκτώβρη που θα γιορτάζει η Ν.Δ. την δική της ιδρυτική διάταξη, όπως έγινε στις 3 Σεπτέμβρη για το ΠΑΣΟΚ. Ήδη κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι ένα φιλοκαραμανλικό αίσθημα υπάρχει από τους Τσιπραίους...
ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ...
Ανοίγματα και εκμαυλισμό κάνουν οι γενίτσαροι ΠΑΣΟΚοι που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και των διαδικασιών στον κεντροαριστερό χώρο. Εκείνος ο Κουρουμπλής έχει ξεσαλώσει, επιμένοντας σε συνεργασία του υπόλοιπου ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσουν εκείνος και οι άλλοι γενίτσαροι τις υπουργικές τους καρέκλες! Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τη δεξιά Ν.Δ., λέει και ξαναλέει ο Κουρουμπλής, ξεχνώντας ότι ο ίδιος με όλον τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αγκαλιά με τον ακροδεξιό Καμμένο! Για κάποια ασπόνδυλα και μαλάκια πρώην ΠΑΣΟΚους, έκανε λόγο ο Αντρέας Λοβέρδος και έγινε του Κατρούγκαλου το κάγκελο...
Η ΕΞΗΓΗΣΗ...
Δεν φέραμε εμείς την Γεροβασίλη στη Σκλίβανη και πέσαμε θύματα παραπληροφόρησης, μας λέει η κυρία Όλγα Βαγενά - Γούλα με σχετική επιστολή της. Πρώτον, εγώ ήμουν υποψήφια ευρωβουλευτής επί Κων/νου Καραμανλή, άρα σε μένα αναφέρονταν το άρθρο και δεύτερον, ουδέποτε προσκάλεσα την κ. Όλγα Γεροβασίλη στη Σκλίβανη, άρα το σχετικό «άρθρο» γράφτηκε από παραπληροφόρηση, μας λέει η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής επί Κων/νου Καραμανλή...
ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ;
Πρώτον, εμείς δεν γράψαμε άρθρο αλλά ένα σχολιασμό κάναμε και δεύτερον, σε ποιο κόμμα ήταν τότε ο Κ. Καραμανλής και στο οποίο τιμητικά ήταν υποψήφια η κ. Όλγα Γούλα; Να τα λέμε κι αυτά κυρία Γούλα και εδώ είμαστε ν’ αποκαταστήσουμε την τάξη που λίγο έλειψε να την διασαλεύσει με τις γυροβολιές της η Αρτινιά Υπουργός κ. Γεροβασίλη, που, πώς να το κάνουμε και γλεντζού είναι και ενίοτε ξεφαντώνει. Μάλιστα, για να είναι κι εντός κλίματος η Όλγα, η υπουργός χόρεψε τον Ήλιο που παραπέμπει στον άλλο ήλιο που δόξαζε προχθές σε άρθρο του ο Τζουμερκιώτης Αλέξης και που μάλλον του γύρισε κατακέφαλα το όλο εγχείρημα. Δεκτή λοιπόν κάθε διευκρίνιση από την κ. Όλγα Βαγενά - Γούλα, η οποία δηλώνει ότι τιμά το έργο της εφημερίδας για τον καθάριο λόγο της και εύχεται καλή συνέχεια στο έργο της!
Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ...
Άλλο πάλι ετούτο. Τους έδιωξαν από τη Σαρακατσάνικη στάνη διότι δεν ήταν αποδοτικοί για τον οικείο σύλλογο. Πρόκειται για ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να επενδύσουν τα όνειρά τους σε μια Σαρακατσάνικη στάνη, όμως εκδιώχτηκαν από τους γηγενείς Σαρακατσαναίους! Από την άλλη μεριά, παρακολουθούμε ανθρώπους της περιφέρειας που προσπαθούν να ενημερώσουν νέους ανθρώπους πως να επενδύσουν στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα! Μάλιστα, σ’ αυτές τις συνάξεις μόνο νέοι δεν εμφανίζονται να θέλουν να ενημερωθούν, διότι δεν πιστεύουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα!
Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ...
Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι! Πώς αλλιώς να σας το πω, φωνάζει ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς Τίτος, διαλύοντας έτσι τις φήμες που κυκλοφορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα αυτές οι φήμες έρχονταν μέσα από εκκλησιαστικού περιεχομένου ΜΜΕ. Ούτε γίνονται ενέργειες αντικαστάσεώς μου με εκλογή νέου μητροπολίτη στη θέση μου, επιμένει ο ίδιος Μητροπολίτης και απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Όλο αυτό το ζήτημα που έχει ξεσηκωθεί, κάπου στοχεύει και καλό θα ήταν να υπάρξει και μια διάψευση από την Ιερά Σύνοδο, για να κλείσει άπαξ διά παντός η φημολογία. Ωστόσο, μήπως μπορεί ο άγιος «παλιός» να μας πληροφορήσει τι θέμα έχει προκύψει μεταξύ ιερέα και πιστών στο Μαυρούδι;
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ...
Αφού έκοψε καμιά δεκαριά κορδέλες ο Σπίρτζης, τελικά ήλθε η ώρα των εγκαινίων της Ιονίας Οδού από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Εν όψει της ΔΕΘ είχε κάτι να πει για το... μεγάλο έργο που έγινε επί δικής του κυβέρνησης, που δεν ήταν τίποτα άλλο από κόψιμο κορδελών. Κάποιοι άλλοι πριν από πολλά χρόνια έβαζαν στοίχημα για την άρση απομόνωσης της περιοχής. Αυτοί οι άλλοι μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν. Αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Άλλοι κοπιάζουν, άλλοι πανηγυρίζουν! Οι κυβερνήσεις πέφτουν ή αλλάζουν, τα έργα μένουν για μια ζωή.
ΕΛΕΙΠΕ...
Μεγάλος απών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος έλειπε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Δεν πειράζει όμως! Ήταν εκεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ήταν περιχαρείς για το... μεγάλο τους έργο! Θα έχουν να μολογάνε ότι τότε ήταν κι εκείνοι εκεί! Λίγο είναι αυτό;
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
Στην προσπάθειά του ο Πρωθυπουργός να δείξει ενδιαφέρον για επενδύσεις, ψάχνει με το... φανάρι να βρει λειτουργούσες επιχειρήσεις για να τις επισκεφθεί. Τις προάλλες πήγε στο εργοστάσιο Παπαστράτος και μόλις προχθές πήγε στην Apivita. Θα μπορούσε όμως να πράξει κάτι ανάλογο με επιχειρήσεις της Ηπείρου, κάποιες που είναι πραγματικά υποδείγματα υγειών επιχειρήσεων, όπως είναι η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Πίνδος» - «Νιτσιάκος», οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης νερού «Ζαγόρι», «Βίκος» και πολλές άλλες. Δεν το έπραξε όμως, διότι τον ακολουθεί το παρελθόν κατά το οποίο ο ίδιος ήθελε να βάλει λουκέτο!..

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.