ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...
Δύο χρόνια από την τρίτη φορά αριστερά συμπληρώσαμε προχθές και μία ευτυχία την έχουμε πάθει ως λαός. Δύο χρόνια και αντί ν’ ανοίξουμε σαμπάνιες και να σβήσουμε κεράκια, έχουμε βουτήξει στη μαυρίλα μεταφορικά και πραγματικά. Μία μαυρίλα που κάποιοι ειδικοί την θέλουν τη ζημιά που έγινε να ξεπερνιέται σε 25 χρόνια!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ!..
Προσπαθούν οι ΤσιπροΚαμμένοι να ξεχάσουν τα γιορτάσια που έκαναν το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα, δεν τα ξεχνά όμως ο λαός που έκανε την μ...α για τρίτη φορά μέσα σ’ οκτώ μήνες. Ναι! Τρίτη φορά κέρδισε το στοίχημα η «αριστερά» που έβαζε τα προηγούμενα χρόνια τάζοντας κορδέλες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, οι οποίοι κατάπιαν αμάσητο το παραμύθι.
ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ...
Δύο χρόνια πέρασαν από τότε και δυστυχώς οι αμετανόητοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν και να διαλαλούν την γνωστή τους πραμάτια που δεν είναι τίποτα άλλο από το ότι η αριστερή φτώχεια είναι η καλύτερη. Αρκεί να μη κυβερνήσουν οι άλλοι που επί δεκαετίες έπιναν το αίμα του λαού!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ...
Αυτά τα δύο χρόνια είπε να γιορτάσει ο «συνεταίρος» Πάνος Καμμένος και εποχούμενος σε τζάγκουαρ (το αμάξι των φτωχών) ροβόλησε κατά κέντρο Λονδίνου ν’ αγοράσει Barbie για τα παιδιά! Όταν λέμε παιδιά εννοούμε και τα «παιδιά» του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου που μια Barbie την έχουν ανάγκη. Πώς στο διάβολο χωράει μια Barbie σε 46 σακούλες ένας Καμμένος μοναχά το ξέρει!
ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ...
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Αττικής ζουν τη δική τους τραγωδία με τα παράλια να έχουν μετατραπεί σε Ντουμπάι και Κατάρ όπου το μαζούτ πνίγει τη θάλασσα! Μ’ αυτή τη μαυρίλα και τις αναθυμιάσεις από το μαζούτ «γιορτάζει» τα δύο χρόνια ΤσιπροΚαμμένου η Ελλαδίτσα μας που κάποτε φωνάζαμε «έλα μωρή Ελλαδάρα»!
ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ!..
Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι που να σκάσεις, έλεγε προχθές στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κουρουμπλής και χτυπούσε τα πόδια στα υπουργικά έδρανα! Πώς αντιδρούν τα πιτσιρίκια όταν πας να τους πάρεις το παιχνίδι από τα χέρια; Ακριβώς έτσι προστατεύει την καρέκλα ο αρχηγός των ατάκτων του ΠΑΣΟΚ που έχει μεταναστεύσει στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πάει το ψέμα σύννεφο από τον Κουρουμπλή για να ξεμουντζουρωθεί από την πίσσα του σαπιοκάραβου που έβαψε ολόκληρη την κυβερνητική παρέα...
Η ΠΑΡΕΑ...
Αυτή η ΠΑΣΟΚοπαρέα στην Κυβέρνηση είναι που δένει τα χέρια του Αλέξη και δεν λέει να τον ξεκρεμάσει τον Υπουργό του από το κάδρο της εξουσίας. Πού να ξαναβρεί τέτοια αγλαΐσματα να ξαναδεί κι εκείνος Μαξίμου με Καρανίκες και μπαρμπα-Φλαμπουράρηδες!
ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ...
Το ίδιο γίνεται και με τους σώγαμπρους και τις νύφες από ΑΝΕΛ. Όλα τα χατήρια κάνει ο Αλέξης στα Πανόπουλα που τον ακολουθούν όπου και να πάει. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς τους φωστήρες των ΑΝΕΛ λούστηκε με μαζούτ μέρα μεσημέρι και μετά έπιασε στασίδια στα ΜΜΕ διαλαλώντας το κατόρθωμά του! Είναι κι αυτός μετανάστης και γυρολόγος της πολιτικής ψάχνοντας σημαία ευκαιρίας. Πρόκειται για τον γνωστό Παπαχριστόπουλο που «γεννήθηκε» στο ΠΑΣΟΚ, ανδρώθηκε στη Ν.Δ. και τώρα έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ!
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ...
Τον έστειλαν τον υπουργό Ναυτιλίας με τα γνωστά οπτικά προβλήματα, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι (;) το μέγεθος της καταστροφής στον Σαρωνικό. Τον έβαλαν πάνω στο σκάφος και τον περιέφεραν στη θάλασσα για να κάνει καταγραφή της ζημιάς κι αφού «είδε», μετά βγήκε στα κανάλια να κάνει αποτίμηση, λέγοντας ότι δεν έγινε και τίποτα κι ότι άφοβα μπορούν να χρησιμοποιούν την θάλασσα. Τον έστειλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα τον άμοιρο κι εκείνος ούτε που το πήρε χαμπάρι. Ζητούμε συγνώμη για την αναφορά στο πρόβλημα υγείας του Υπουργού, αλλά οι ίδιοι οι δικοί του τον εκθέτουν...
ΓΡΑΨΤΕ ΛΑΘΟΣ!
Από κεκτημένη εκτίμηση «έφεραν» την Όλγα Γεροβασίλη, την περασμένη Παρασκευή να εγκαινιάζει το Κέντρο Δανειοληπτών Ιωαννίνων και φυσικά έκανα και τον ανάλογο σχολιασμό. Όμως, όσο είδα εγώ την Όλγα άλλο τόσο ήρθε κι εκείνη στα Γιάννινα και απ’ ότι πληροφορούμαστε, θα το καθυστερήσει λιγάκι διότι θέλει να έλθει μαζί της και ο Υπουργός Παπαδημητρίου. Μια Παρασκευή θα είναι πάντως, μα ποια Παρασκευή!
ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ!..
Αντί μίας Υπουργού, θα έλθουν δύο για τα εγκαίνια, όποτε αυτά γίνουν έτσι για να στεργιώσει το γραφείο και να’ χουν να πορεύονται οι δανειολήπτες που έχουν πάντα στο νου τους τη σεισάχθεια που έταζαν οι ίδιοι άνθρωποι και πριν από δύο χρόνια που τα «γιορτάσαμε» προχθές.
ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε, αδέλφια. Ένα ταξίδι στην Αθήνα μ’ επιστροφή με ΙΧ κοστίζει ακριβώς 74,30 ευρώ. Αν βάλεις και τα καύσιμα, τότε ένα διακοσάρι ευρουλάκια το ταξίδι στην πρωτεύουσα βγαίνει αρκετά ακριβό. Αλλά είπαμε. Τουλάχιστον υπάρχει μία ασφάλεια στην οδήγηση κι αυτό είναι που μετράει.
ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΕΙΑ!
Νοσεί βαριά και φαίνεται να μην έχει γιατρειά το σύστημα υγείας και στην Ήπειρο. Όχι πως γράφουμε κάτι νέο, αλλά κάθε μέρα όλο και γινόμαστε μάρτυρες του μαρτυρίου που τραβάνε όσοι έχουν την δυστυχία ν’ αρρωστήσουν. Αφορμή για ένα νέο γύρο φασαρίας ήταν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στη λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών. Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση και την οργή των εργαζομένων στο χώρο της υγείας ήταν ότι ενώ έχει αποθέματα και το διατυμπανίζει η διοίκηση, εν τούτοις η παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς είναι ελλιπής.
ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!
Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Φιλιατών όπως και στ’ άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου ευημερούν τα νούμερα και δυστυχούν οι ασθενείς! Αλλά είπαμε, πρέπει να ευημερήσουν οι Πολάκηδες με τις παραφυάδες αυτών που όλα είναι καλά καμωμένα άμα στην εξουσία είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ...
Ακούσαμε και τούτο. Για να θολώσουν τα νερά στο χώρο της υγείας, κάθε τόσο ρίχνουν στην αρένα με τα λιοντάρια όσους αντιστέκονται στην αριστεροκαμμένη εξουσία. Τελευταίο κατόρθωμα το «κυνηγητό» που εξαπέλυσαν στοχευμένα κατά ιατρών σ’ ολόκληρη τη χώρα με το αιτιολογικό ότι συνταγογραφούν υπερβολικά «επιθέματα» σε χειρουργημένους ασθενείς! Θα ήθελαν να τους πετάνε κλωτδηδόν τους χειρουργημένους για να βγάζουν πλεονάσματα στους ισολογισμούς τα νοσοκομεία...
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!
Από την άλλη μεριά, με την τακτική του δήθεν οικονομικού συμμαζέματος στα νοσοκομεία και για να εμφανίζουν πλεονάσματα δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ ούτε για νέο εξοπλισμό, ούτε και για επισκευή των υπαρχόντων. Αποτέλεσμα είναι να σπρώχνουν τον κόσμο στον ιδιωτικό χώρο υγείας όπως γίνεται με αξονικούς τομογράφους στους οποίους αναγκάζονται να καταφεύγουν οι πολίτες. Το τραγελαφικό που συμβαίνει στο Νοσοκομείο Φιλιατών το οποίο καταχεριάζει και η ΕΙΝΗ είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό το «με επιφύλαξη» που λένε στους ασθενείς, οι οποίοι όταν ακούνε κάτι τέτοιο αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει...
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...
Μη ξεχάσω! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο που κάθε τόσο συναντιούνται με τις διοικήσεις των νοσοκομείων εκτός από τις φωτογραφίσεις που κάνουν μαζί τους, τους ρωτάνε να μάθουν τα καθέκαστα και δίνουν καμιά λύση στα προβλήματα ή σκαρφίζονται κι εκείνοι πλεονάσματα; Απλές σκέψεις μετατρεπόμενες σε ερωτήματα που δεν έχω την απαίτηση να πάρω και απαντήσεις...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.