ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ...
Σεβίτσε με μυλοκόπι, σάλτσα γιούζου, γαλάκτωμα μανταρίνι, παπαρουνόσπορο κι άλλα πολλά εδέσματα με ανάλογα πανάκριβα κρασιά το δείπνο του Πρωθυπουργού Αλέξη στην Θεσσαλονίκη! Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το σεβίτσε και η σάλτσα γιούζου δεν πειράζει. Εσείς είστε η πλέμπα και φάτε καμιά σαρδελομάνα και να είστε ευχαριστημένοι!
Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ...
Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ...ος μας είναι ετούτη η παρδαλή εξουσία. Μετά το μυλοκόπι με το σεβίτσε και το γιούζου από προχθές ο πονοκέφαλος ήταν το πώς θα γίνει ο Μητσάρας Ρουλάρα και τούμπαλιν. Δηλαδή, η Βουλή είχε αναλάβει τον πονοκέφαλο για το πώς θα γίνει η διόρθωση φύλου διορθώνοντας την ίδια τη φύση, η οποία κατηγορείται ότι εκείνη φταίει για τις αδικίες που έκανε μπερδεύοντας το DNA και έβαλε περισσότερα γυναικεία χρωμοσώματα στα αγόρια κυρίως και νάτα τώρα να έχουν μια γυναικεία ροπή και να θέλουν να αλλάξουν και στα χαρτιά την ταυτότητά τους!
Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ...
Πάνω σ’ όλη αυτή την... τούρλα περί αλλαγής ταυτότητας φύλου έρχεται να κάνει «διάγνωση» ένας εκ των διεκδικητών της αρχηγίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και βάζει φωτιά στα ράσα της χώρας μας! Τι είπε ο αθεόφοβος και την πυρά δεν την γλυτώνει από την ιερά εξέταση!
Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ!..
«Έχω συναντήσει εκπροσώπους της εκκλησίας σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και μητροπολίτες, οι οποίοι είναι ομοφιλόφυλοι και το κρύβουν», είπε ο Ραγκούσης και μάλλον το βάρος το έριξε στη λέξη «κρύβουν»! Άμα έχει στοιχεία να μας τα δώσει εδώ και τώρα, ήταν η απάντηση - πρόκληση της Εκκλησίας, της οποίας στ’ αυτιά ούτε που έφτασε ποτέ κάτι τέτοιο!
ΜΕ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ!
Αλήθεια, τι είπε ο Ραγκούσης παραπάνω απ’ όσα λέει ο απλός λαός κι απ’ όσα γνωρίζει το Ιερατείο της Εκκλησίας μας; Δεν είπε ότι όλοι οι ανώτεροι κληρικοί έχουν... κουσούρια, όπως έλεγε ο Χριστόδουλος, αλλά κάποιοι απ’ αυτούς το «γυαλίζουν το πόμολο»! Αν δεν το γνωρίζουν, καιρός είναι να κάνουν μια έρευνα...
«ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ»!
Πριν από κάποια χρόνια έκανε εμφάνιση στην περιοχή μας ανάλογο φαινόμενο που όταν κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο τον έστειλε «αδιάβαστο» ο Θεόκλητος. Τον πήραν χαμπάρι από τη χλιδή που είχε στον κοιτώνα του και που είχε «δαγκώσει» ντόπιους επιχειρηματίες για να τον στολίσουν! Μη φανεί παράξενο αν τον δούμε «αξιωματούχο» σε καμιά Μητρόπολη της χώρας...
ΑΥΤΟΙ ΗΡΞΑΝΤΟ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ!
Μπορεί να γίνομαι κακός προς ένα τμήμα του κλήρου μας με αυτά που επισημαίνω, αλλά δεν είμαι εγώ που άρχισα πρώτος. Οι ίδιοι οι κληρικοί, κάποιοι απ’ αυτούς, δίνουν το κακό παράδειγμα με την συμπεριφορά τους και τα τερτίπια τους. Όταν ο ίδιος ο παπάς τη μια μέρα κρατά τα ιερά και άχραντα με τα χέρια του στο ιερό της εκκλησίας, ενώ την επόμενη ορκίζεται στα ίδια ιερά ψευδομαρτυρώντας, τι παράδειγμα δίνει στο εκκλησίασμα που δεν έχει τις γνώσεις των κληρικών και δη των αξιωματούχων της Εκκλησίας;
ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ...
Υπάρχουν και οι ακραίες φωνές μητροπολιτών που μιλούν για την ώρα της έλευσης του σατανά στη γη! Μιλάμε για φωνές τέτοιες που βγαίνουν από τα κατάβαθα της περιόδου του σκοταδισμού που κι ο ίδιος ο Θεός όταν τ’ ακούει θα ψάχνει για μαγκούρα! Αλλά είπαμε, η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί πλέον να την ελέγξει.
Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ...
Έχει ακούσει κανείς τον Μεσογαίας Νικόλαο για να αντιληφθεί πώς είναι να υπηρετείς τα θεία; Ένας κληρικός με όλη τη σημασία της λέξεως, ο οποίος διδάσκει με τη γνώση, τη σοφία του και το παράδειγμά του το ορθόν της πίστης και της διδασκαλίας του Χριστού. Αυτόν γιατί δεν τον παίζουν τα ΜΜΕ παρά ψάχνουν τους «άλλους» για να γεμίσουν τον χρόνο τους και τις σελίδες τους;
Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ...
Πρώτα με τη μέθοδο της διαρροής δημοσιοποίησαν την πρόθεση και αφού έφτιαξαν ανάλογο κλίμα, στη συνέχεια προσπάθησαν να τους ρίξουν στην αρένα βορά των ύαινων και κάθισαν ν’ απολαύσουν το θέαμα. Ο λόγος για τους δύο χειρουργούς του «Χατζηκώστα» που έκαναν καλά αυτό που η επιστήμη ορίζει αλλά που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να χωνέψει.
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ...
Δύο χρόνια έρευνας και ανακρίσεων στο χώρο της Υγείας και το πόρισμα ήταν ότι τα «επιθέματα» ήταν εκείνα που έριξαν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και κατ’ επέκταση του Κράτους έξω! Τρεις είχαν αρχικά ανακοινωθεί, δύο στο «Χατζηκώστα» κι ένας στο πανεπιστημιακό! Μόνο ένα το όνομα που δημοσιοποιήθηκε επειδή ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.! Δεν πιστεύω να σας περνάει από το μυαλό για πολιτική δίωξη;
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ...
Ο Διοικητής του «Χατζηκώστα» βγήκε στην πιάτσα κι έριξε τους δύο γιατρούς, στα αδηφάγα ΜΜΕ που έτσι κι αλλιώς είχαν προαναγγείλλει την «εκτέλεση». Απλά ο κ. Καρβούνης επισημοποίησε αυτά που πριν μέρες είχαν υπογείως σταλεί για να προετοιμάσουν έδαφος. πρώτα και καλύτερα τα σάιτς του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία αναπαρήγαγαν τα στελέχη της Π.Φ.Α. εξυπηρετούντες τους σκοπούς για τους οποίους σιτίζονται!
ΚΥΝΗΓΟΙ...ΚΕΦΑΛΩΝ!
Δεν είναι δικός μας αυτός, φάτε τον, ήταν η άνωθεν διαταγή. Μάλιστα, ο ίδιος ο Υπουργός Π. Πολάκης ποστάριζε την επιτυχία της εκτέλεσης ως κυνηγός κεφαλών, όπως κάνουν και οι κυνηγοί των αγριογούρουνων. Έπρεπε να χυθεί επώνυμο αίμα για να σβηστεί η δίψα των Πολάκηδων που ζητούν ως... βρυκόλακες να πιούν αίμα!
ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ!
Κατά τ’ άλλα, η Ν.Δ. ασχολείται με την αναδιοργάνωση του επικοινωνιακού της επιτελείου. «Στρατεύεται» ο Κικίλιας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντικαθιστώντας τον Άδωνι που τον αποστρατεύει ο Κυριάκος ως τερματίσαντα τον στρατιωτικό του βίο ευδοκίμως. Στη θέση του Κικίλια «επιστρατεύεται» η Μαρία Σπυράκη που κρατά το «θρόνο» στην Ευρωβουλή όπου την είχε ρίξει ο Α. Σαμαράς. Την ίδια ώρα ο Μακάριος Λαζαρίδης αναλαμβάνει επικοινωνιακός σύμβουλος του Κυριάκου μέχρι να έλθει η ώρα των εκλογών που θα πολιτευτεί στην Καβάλα και την θέση του καταλαμβάνει ο Κ. Ζούλας, εκλεκτός δημοσιογράφος, ο οποίος είναι από τους καταληλότερους για μια τέτοια θέση. Αναβαθμίζεται σε θέματα επαρχιακού τύπου ο φίλος Γιώργος Κοντογιάννης, ενώ αναπληρώτρια του Κ. Ζούλα παραμένει η εκλεκτή για τέτοια θέση Μαρία Ζαχαράκη!
ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ!
Αυτό περί υποβάθμισης του Άδωνι Γεωργιάδη είναι μπουρμπούτσαλα. Ο Άδωνις όπου κι αν βρεθεί, όπου κι αν σταθεί τη δουλειά που ξέρει καλά να κάνει, θα την κάνει. Είναι, λένε, δεξιός ο Άδωνις και ενοχλεί τους κεντρώους! Δεξιός είναι ο άνθρωπος, δεν είναι ούτε τετυμπόης, ούτε ντενεκές ξεγάνωτος. Δεν είμαι από τους υποστηρικτές του, ούτε τους θαυμαστές του. Όμως, αυτό που κάνει το ξέρει καλά και το κάνει επειδή το πιστεύει. Πειράζει κάποιους που είναι μαχητικός και δεν είναι μαμούχαλος για να περιμένει εξ ουρανού θεία φώτιση για να «πολεμήσει» την φαυλότητα του Πάνου Καμμένου!
Η ΜΟΛΥΝΣΗ...
Δεν μολύνεται η Ν.Δ. από δυναμικούς βουλευτές ή άλλα στελέχη. Η Ν.Δ. μολύνεται από εκείνους που περιμένουν να «ωριμάσει» η συγκυβέρνηση και περιμένουν να πέσει όπως περιμένει η αλεπού να πέσουν τα «αχαμνά» του κριαριού. Σ’ αυτά τα πράγματα χρειάζεται να βάλει τάξη ο Κυριάκος, αν θέλει να είναι ο ίδιος οφέλιμος για τον τόπο όταν έλθει η ώρα και η στιγμή, την οποία ο ίδιος πρέπει να συντομεύσει...

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ;
Τέλος καλό, όλα καλά για τον «χαμένο» κτηνοτρόφο από τη Σίδερη Φιλιατών. «Είχα πάει μια βόλτα για να ξεχάσω τις σκοτούρες της καθημερινότητας», φαίνεται να εξομολογήθηκε ο ίδιος. Θα μπορούσε όμως αυτός ο «σκασμένος» ν’ αφήσει ένα σημείωμα γι’ αυτό το ξέσκασμά του, για να μη σκάει μια ολόκληρη χώρα, η οποία δεν του χρωστάει και τίποτα. Κινητοποιήθηκε ολόκληρη η κρατική μηχανή με αστυνομίες και ελικόπτερα ψάχνοντας τον «πιεσμένο» κτηνοτρόφο, ο οποίος επί 15 μέρες ζούσε τρώγωντας βελανίδια ή γκόρτσα! Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε τη δουλειά της όσον αφορά την κινητοποίηση, όμως ας μας πει πόσο στοίχισαν όλα αυτά για ένα ξέσκασμα!
ΑΠΟ ΦΛΕΒΑΡΗ...
Από Φλεβάρη θα έλθουν εταιρίες με καύσιμα για εφοδιασμό των αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Αυτή είναι η δέσμευση των σοφών της Κυβέρνησης. Άμα θα έλθει ο Φλεβάρης θα μας πουν για τον Ιούνιο και από κει και πέρα βλέπουμε. Το παραμύθι το ζήσαμε από τον περασμένο Μάιο και δώθε. ελπίζουμε οι νέες δεσμεύσεις να μην αποδειχτούν... Βούρδες!
ΤΟ ΚΟΝΤΕΜΑ ΚΤΙΡΙΩΝ!
Ώσπου να λύσουμε το θέμα του ανεφοδιασμού, αν το λύσουμε, έχει προκύψει άλλο ζήτημα στην περιοχή του Αεροδρομίου. Πρέπει να κοντέψουμε τις κατοικίες της περιοχής για να προσεγγίζουν τα αεροσκάφη με ασφάλεια! Αυτό κι αν δεν είναι τρελή απαίτηση. Τι άλλο θα δούμε ακόμη...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.