ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΝΙΚΗΣΑΜΕ!
Αδέρφια, νικήσαμε νίκη μεγάλη. Βγείτε στους δρόμους, βαράτε τις καμπάνες για τη νίκη που πέτυχε ο Αλέξης μας μέσα στο ίδιο το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ! Του πήραμε τα... σώβρακα που έχουν την αστερόεσσα και τα φοράει ο ίδιος παριστάνοντας τον Αμερικανό!
ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ...
Πάει, αυτό ήταν. Έπεσε και το τελευταίο κάστρο του καπιταλισμού! Το πήρε ο Αλέξης μας με τον αρχιστράτηγο Πάνο και νάτον τώρα τον σατανά Ντόναλντ να τριγυρνά στις γειτονιές της Ουάσιγκτον χωρίς τις Αμερικανιές του. Σιρόπι έσταζε το στόμα του Αλέξη μας για τον αδελφό Τραμπ που τώρα που τον είδε από κοντά, έπαθε μια... οξεία Τραμπίτιδα!
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ...
Γειά σου αδελφέ Ντόναλντ, γειά σου μωρ’ αδελφάκι μου! Πού ήσουν τόσο καιρό και μας έλειπες. Άσε τις Αμερικανιές και βγάλε 2,5 δισ. δολάρια για να θρέψω τους Αμερικάνους μου στην Αμερική! Ήταν ο αυθεντικός ΕλληνοΑμερικανικός διάλογος για τον οποίο έχει στήσει χορούς και πανηγύρισα με τους ντιγκιντάγκες ο Καρανίκας στην Αθήνα.
ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ!..
«Δεν ήξερα ότι εσύ ήσουν που είχες πει άλλο κακό να μη μας βρει όταν εγώ έβαλα υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση ο Τραμπ, για να πάρει την απάντηση: «Λέμε και καμιά μ...κία για να περνά η ώρα εκεί στην Ελλάδα»! Δεν το είπε ακριβώς έτσι ο Αλέξης, αλλά η γλώσσα του σώματος όπως λένε οι ειδικοί αυτό εννοούσε.
ΤΑ 2,5 ΔΙΣ.!
Αν θες να διαβείς την πόρτα του «σπιτιού μου» βάλε 2,5 δισ. στην τσέπη κι έλα. Αλλιώς κάτσε εκεί που είσαι με τον Στάλιν, τον Λένιν και τον Φιντέλ σου. Κι εκείνος ο μπαγάσας ο Αλέξης τι έκανε; Τους πούλησε όλους εν ριπή οφθαλμού και ασπάστηκε τον ορθόδοξο καπιταλισμό! Πάνε τα μπινελίκια του τύπου «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Αυτό το δικαίωμα το έχει εκχωρίσει σ’ ένα Ζαχαριάδη ο οποίος δήλωσε ότι όταν ο Αλέξης θα φωνάζει αδέλφια μας Αμερικάνοι εμείς θα κάνουμε πορείες από την Αμερικανική Πρεσβεία προς την Ρωσική Πρεσβεία και προς το Πολυτεχνείο.
ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!
Ζούμε μεγάλες στιγμές, αδέλφια. Έτσι μούρχεται να φωνάξω: Γειά σου μεγάλε σύντροφε Αλέξη. Μαζί θα προχωρήσουμε για να συντρίψουμε τον Κομμουνισμό συνεχίζοντας το έργο των Αμερικανών και του Εθνικού Στρατού σε Γράμμο - Βίτσι... Ζούμε το τελειωτικό χτύπημα προς την αριστερά από τους πράκτορες των Αμερικανών, κάτι που η δεξιά το απέφευγε σαν ο διάβολος το λιβάνι!
ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ...
Να ζήσει ο Αλέξης μας, το καμάρι των Τζουμέρκων. Δεν ζει και ο Αθαμανιώτης τραγουδιστής να ξαναγράψει και να ξανατραγουδήσει ύμνο για τον αετό του Αθαμανίου που εξασφάλισε δουλειές στους... Αμερικανούς!
Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗΣ!
Άλλοι ηγέτες όταν πηγαίνουν σε μια χώρα καταθέτουν στεφάνια στα εθνικά μνημεία, ο δικός μας Αλέξης πήγε και κατέθεσε την αριστερή ταυτότητά του στην χώρα του άκρατου καπιταλισμού και στον Τραμπ που... αλοίμονό μας αν γίνονταν Πρόεδρος ΗΠΑ! Το καραβάνι προχωρά και τα σκυλιά ουρλιάζουν ένα πράγμα! Τη μεγάλη δε ευτυχία την έπαθαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι που έμειναν στην Ελλάδα, οι οποίοι ψάχνουν τρύπες να κρυφτούν από τη ντροπή τους! Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου...
Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ...
Κοιτάξτε να δείτε την σύμπτωση απόψεων και θέσεων με τον Πρόεδρο ΗΠΑ και το νέο ΕλληνοΑμερικανάκι τον Αλέξη. Και οι δύο δημόσια απευθύνονταν στον Αμερικάνικο λαό. Οι πρώτες λέξεις του Τραμπ ήταν νενικήκαμεν! Όπως σας το λέω. Πουλήσαμε ανταλλακτικά 2,4 δισ. δολάρια και εξασφαλίσαμε δουλειές σε χιλιάδες Αμερικάνους! ακούσατε κάτι για θέσεις εργασίας στην Ελλάδα; Όχι φυσικά, αφού ο δικός μας ήταν χεσ...νος από τις μ...ες του παρελθόντος περί του «τέτοιο κακό να μη μας βρει»!
Η ΚΑΡΦΩΤΗ...
Και φυσικά απ’ ό,τι φοβόταν δεν γλύτωσε. Η καρφωτή ήλθε από αμερικανό δημοσιογράφο. «Εμμένεις σ’ εκείνες τις παλιές θέσεις περί κακού Τραμπ», ήταν η ερώτηση και άρχισε η απορία του δεξιού ψάλτου που ήταν ένας ξερόβηχας. Δεν με νοιάζει τι είπε ο Τραμπ, αλλά με νοιάζει τι δεν είπε ο δικός μας Πρωθυπουργός που αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά «κότα λυράτη», όπως είχε κάνει με Μέρκελ και Σόιμπλε, «Θεός σχωρέστον» τον δεύτερο...
ΤΑ...ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ!
Με αυτά και με άλλα, την επόμενη εβδομάδα η καρδιά της Ελλάδας θα χτυπάει στα Γιάννενα. Εδώ θα έλθει ο ηγέτης Αλέξης ακολουθούμενος από μία ντουζίνα και βάλε Υπουργούς, χώρια τους γραμματείς και φαρισαίους. Όλοι αυτοί θα φέρουν και τ’ απαραίτητα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, οι οποίοι είναι διαλεγμένοι ένας κι ένας για τέτοιες φιέστες!
ΟΙ ΜΟΥΣΑΦΙΡΑΙΟΙ...
Θα ασχοληθούν, λένε, όλοι αυτοί οι μουσαφιραίοι με την Ήπειρο χωρίς τους Ηπειρώτες. Δεν θα μπαίνει κανείς στο χώρο του Περιφερειακού Συνεδρίου αν δεν έχει κολλήσει ένσημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Είναι οι μόνοι που έχουν το αστέρι της γνώσης για το πώς θ’ αρμέγουν τις μπούτσικες και οι μόνοι που θα είναι και άριστοι παλαμακιστές!
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Να δούμε και ν’ ακούσουμε κι εκείνο το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» για να πειστούμε ότι έχουμε να κάνουμε με πραγματικούς σαλτιμπάγκους. Όχι πως δεν το ξέρουμε, αλλά θα μας δοθεί η ευκαιρία να το επιβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά...
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Εν τω μεταξύ, στον υπό δημιουργία χώρο της Κεντροαριστεράς κόσμος πάει κι έρχεται στα Γιάννενα. Ήλθαν η Φώφη, ο Καμίνης, ο Μανιάτης και προχθές ήλθε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Αν ψηφίσουν κάτω από 100.000 άτομα στις εσωκομματικές εκλογές θα είναι σκέτη αποτυχία», είπε ο κυρ - Σταύρος που φαίνεται να τον ζώνουν τα φίδια. Εμπρός, παιδιά του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, σηκωθείτε από τα κρεβάτια και τους καναπέδες, βγείτε από τις ντουλάπες και πάτε να ψηφίσετε, γιατί αλλιώς θα έχουμε ντράβαλα!
ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ...
Είχαν γιορτή προχθές στο ΠΑΣΟΚ αλλά ποιος το θυμήθηκε; Πέρασαν 36 χρόνια από τότε που υπέγραψε συμβόλαιο ο λαός με τον Αντρέα, ο οποίος όμως το έγραψε στα... από τέτοια του, αφήνοντας την κληρονομιά του στον Γιωργάκη που ήταν κάτι σαν αμανάτι! Κανείς δεν το θυμήθηκε τον Αντρέα, διότι οι περισσότεροι έγιναν μετανάστες και γενίτσαροι του Αλέξη που είναι η απομίμησή του!
ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ!
«Δεν σκέφτομαι ν’ αποδράσω από τα Γιάννενα και να ξενιτευτώ στην Αθήνα», λέει στον «Η.Α.» ο βουλευτής Χρ. Μαντάς και μεις τώρα πώς να το εκλάβουμε αυτό, ως επιθυμία του ή ως απειλή για τον τόπο μας; Μπορεί να αποδράσει και να πολιτευτεί στην Αθήνα του προτείνουμε εμείς, διότι έτσι κι αλλιώς ό,τι είχε να δώσει στα Γιάννενα το έδωσε με το παραπάνω! Ας δεχτούν τις καλές του υπηρεσίες και οι Αθηναίοι όπως οι Γιαννιώτες τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ...
Ο...ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ!
Τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου ζήλεψε ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και με σχετική πλειοψηφία του Δ.Σ. έστειλε στην Πάτρα και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλο τους δύο γιατρούς χειρουργούς για τα περαιτέρω! Αφού ένιψε τας χείρας, είπε «επελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο», διότι έτσι θέλουν οι Πολάκηδες. Για το αν τα χειρουργεία αναβάλλονται και αν ζωές κινδυνεύουν από την κομματική σπέκουλα κανείς δεν νοιάζεται. Πάνω απ’ όλα ο Πολάκης που βγάζει τη λάντσα του Ξανθού κι όλοι μαζί κάνουν κομματική «φασίνα». άκουσε τούτο σύντροφε Καρβούνη: Να θυμάσαι πως ό,τι έκανε η γίδα στο πουρνάρι, το έκανε το πουρνάρι στη γίδα όταν έγινε γκλίτσα! Το ότι η απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου για «καταδίκη» των γιατρών πάρθηκε κατά πλειοψηφία είναι καμπανάκι που μπορεί να μην το ακους τώρα, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει ολόκληρο καμπαναριό και τότε... ο σώζων εαυτόν!
Η ΑΓΩΝΙΑ...
Κραυγή αγωνίας από τον αντιπρόεδρο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» Γιάννη Βιτάλη να μη γίνει διάσπαση των δυνάμεων στον αγώνα για την προστασία της ονομασίας της φέτας. Όπως τόνισε, «πρέπει να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις όλοι μας προς μία κατεύθυνση κι αυτή δεν είναι άλλη από το να παλέψουμε όλοι μαζί για το εθνικό μας προϊόν που είναι η προστασία της ονομασίας «φέτα». Η διάσπαση δυνάμεων σε δύο και τρεις οργανώσεις όπως αφήνει να εννοηθεί το αρμόδιο Υπουργείο μόνο καλές υπηρεσίες στον αγώνα μας δεν προσφέρει»...
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ...
Μία και ενιαία Διεπαγγελματική, λέει ο Γιάννης Βιτάλης, για να μπορούμε να παλαίψουμε την υπόθεση «Φέτα» και κάνει αναφορά στην σύσταση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, τομέα στον οποίο η Ήπειρος έχει το δικό της μεγάλο μερίδιο. Βιομηχανίες γάλακτος και κτηνοτρόφοι σ’ ένα κοινό αγώνα για να προστατευτεί το δικό τους προϊόν, υποστηρίζει ο κ. Βιτάλης και θεωρεί ότι αυτή η Διεπαγγελματική είναι το κοινό όχημα για την ουσιαστική ανάδειξη του προβλήματος που προκύπτει από την προσπάθεια άλλων χωρών να οικειοποιηθούν το μοναδικό αυτό Ελληνικό προϊόν, τη φέτα μας!


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.