ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ!
Ήρθαν να μας αναπτύξουν με τα χέρια στις άδειες τσέπες και αντί να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπως έπρεπε, προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα την οποία φρόντισε να τους την δείξει η φύση η οποία έφτανε να τους καθηλώσει στην Αθήνα επειδή το Αεροδρόμιο είναι ορφανό και γυμνό από σύγχρονο εξοπλισμό που θα επιτρέπει την προσέγγισή του.
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;
Μετά το περιφερειακό συνέδριο στην Ήπειρο τι; Όχι, ποιος θ’ απαντήσει μόνο, αλλά και ποιος θα πιστέψει ότι όσα ειπώθηκαν κι όσες υποσχέσεις κι αν δόθηκαν από την κουστωδία μπορούν έστω και κατ’ ελάχιστο να πραγματοποιηθούν; Ακόμα αντηχούν στ’ αυτιά των Ηπειρωτών οι υποσχέσεις του Αλέξη το 2014 για την Ήπειρο του μέλλοντος που θα έφτιαχνε αυτός με τα σαΐνια του.
Ο ΘΙΑΣΟΣ...
Από αυτό τον περιοδεύοντα θίασο αν βγάλω την Όλγα Γεροβασίλη που είναι Αρτινιά, όλοι σχεδόν οι άλλοι ήλθαν εκδρομή για να γνωρίσουν την Ελλάδα που ούτε τους πήγαινε στο νου ότι υπάρχει. Π.χ. αυτός ο Υπουργός Δ. Παπαδημητρίου πότε πληροφορήθηκε ότι υπάρχει Ήπειρος η οποία συνορεύει με την Αλβανία; Ο ίδιος κι άλλοι πολλοί με έκπληξη διεπίστωσαν ότι τα Γιάννενα είναι εντός της Ελληνικής επικράτειας και ότι αν ακόμη δεν έχει αυτονομηθεί η Ήπειρος, αυτό οφείλεται στον πατριωτισμό των ίδιων των Ηπειρωτών οι οποίοι στέριωσαν την πατρίδα όταν αυτή ήταν σκλαβωμένη...
ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ!
Τη μια μέρα μας υπόσχονταν σφυρίγματα τρένων που δεν θ’ αργούσαν, για να τα καταργήσει ο γνωστός «ψαλιδάκιας» Σπίρτζης! Όχι πως τον είχαμε πιστέψει όταν μας μιλούσε για μελέτες του έργου, αλλά απλά θυμίζω το σανό που μας ταΐζουν για να μείνουν ακόμη μια μέρα στην καρέκλα. Έτσι και φύγουν από την εξουσία, αλήθεια ποιος θα τους πάρει για δουλειά όλους αυτούς τους ρεμπεσκέδες που δεν έχουν το Θεό τους;
Η ΑΦΗΓΗΣΗ...
Νάτη και την Γεροβασίλη να μας διηγείται τα κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο τα 2½ χρόνια εξουσίας. Κατήργησε, λέει, το 5ευρω στα Νοσοκομεία και αυτό το πιστώθηκε ως επιτυχία. Δεν είπε όμως ότι με την κατάργηση του 5ευρου κατήργησε και την υγεία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας και φυσικά σε όλη την Ήπειρο. Τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν ενώ τα περιβόητα Κέντρα Υγείας είναι για λουκέτο. Λειψά τα Κ.Υ. στο Νομό Πρέβεζας με πρώτο και καλύτερο το Κ.Υ. Πάργας. Ένας γιατρός γενικός παθολόγος κι ένας αγροτικός γιατρός προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια πόλη που φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες τουρίστες για ένα 7μηνο!
ΜΗ ΤΟ ΣΚΑΛΙΖΕΙ...
Αλλά το θέμα υγείας για την συντρόφισσα Όλγα κάνει... τζιζζζ και καλό είναι να μη το σκαλίζει. Για μήνες ολόκληρους τα Νοσοκομεία της Ηπείρου μένουν χωρίς αξονικούς επειδή η αλλαγή λάμπας είναι... ακριβή οπότε νάτα και τα ιδιωτικά ιατρεία που σ’ αυτά οι λάμπες δεν καίγονται και που ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει χωρίς να νοιάζεται για το κόστος όπως έγινε στο «Χατζηκώστα» με τα επιθέματα για τα οποία δύο γιατροί παραπέμπονται αρμοδίως για δήθεν σπατάλη.
ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ...
Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Ήπειρο η φτώχεια και η ανέχεια έχει κάτσει σταυροπόδι στα σπίτια και στις επιχειρήσεις κι εκείνοι δύο μέρες μας τσαμπούναγαν στα πολυτελέστατα ξενοδοχεία πόσο καλά περνάει ο Έλληνας αλλά δεν το ξέρει και γι’ αυτό πλάκωσε ο θίασος επί διήμερο να μας παίξει κωμωδία μπας και γελάσει το χειλάκι μας!
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ!..
Ήλθαν, λέει, στην Ήπειρο να μας ρωτήσουν ποιο αναπτυξιακό μοντέλο μας αρέσει για να το επιλέξουμε! Άλλη καμιά καλύτερη π...ριά δεν είχαν να μας σερβίρουν για να τους πάρουμε στο ελάχιστο στα σοβαρά; Μάλιστα, διαγωνίζονταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι για το ποιος θα υποσχεθεί τη μεγαλύτερη π...ριά για την οποία ακόμη και οι κομματικοί εγκάθετοι που επιστρατεύτηκαν ως σύνεδροι έδειχναν να μη τους παίρνουν στα σοβαρά όλους αυτούς τους π...ρολόγους.
ΕΛΕΝΑ Η ΑΠΟΥΣΑ!
Ενώ ήταν προγραμματισμένη η συμμετοχή της περιβόητης Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά να έλθει ν’ αναπτύξει τον τουρισμό στην Ήπειρο, κάτι της «έτυχε» την τελευταία στιγμή και δυστυχώς στερηθήκαμε τις υπηρεσίες της. Το «κάτι της έτυχε» δεν είναι τυχαίο μετά την περιβόητη δήλωση για την ευτυχία του Έλληνα επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μη ψάχνει στα σκουπίδια! Άνοιξε το στόμα της το «μοντέλο» κι έσκαψε το λάκκο της ένα πράμα...
ΦΤΩΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ...
Αυστηρά επιλεγμένοι οι σύνεδροι και μάλιστα με όλους όσους είχαν κομματική ταυτότητα. Εκτός από τους ολίγους αξιωματούχους της περιοχής, όλοι οι άλλοι που παραβρέθηκαν ήταν οι δικοί τους άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν και μεγάλη σχέση με τα λεγόμενα και τα υποσχόμενα. Πάει εκείνη η εποχή που πήγαινε ο άλλος ν’ ακούσει κάτι για να πράξει ανάλογα στις εκλογές. Ήταν τότε το Σεπτέμβριο του 2014 που οι ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν «φορτώσει» το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και ως πραματευτάδες το περιέφεραν ανά τη χώρα. Μ’ αυτό το πρόγραμμα πέρασαν κι από την Ήπειρο και τσίμπησαν και οι Ηπειρώτες τότε για να ψάχνουν τώρα τοίχους να χτυπήσουν τα κεφάλια τους. Το «ας πρόσεχαν» είναι μια κουβέντα!
Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ...
Δεν ξαναπείνασαν οι Έλληνες λόγω της ευλογημένης Κυβέρνησης της ΑλεξοΠανοπαρέας και τα παιδάκια στα σχολεία τρώνε πλουσιοπάροχα το πρωινό και το δεκατιανό τους! Ούτε που ξανακούσαμε για αυτοκτονίες Ελλήνων από το 2015 και μετά, απλά η αλληλοεξόντωση γίνεται από μόνη της μεταξύ των ομάδων μαφιόζων και αυτό για λίγα χιλιάρικα ευρώ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ!..
Δεν ψάχνουν πλέον στα σκουπίδια οι Έλληνες διότι ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν θα βρουν τίποτα φαγώσιμο ή κάτι χρήσιμο για να κρύψουν τη γύμνια τους. Δεν περισσεύει τίποτα για πέταμα, κυρία Κουντουρά μας, που το όμορφο κρανίο της δεν σημαίνει ότι κρύβει και εξαιρετικής ποιότητας φαιά ουσία που να αντιλαμβάνεται την ωμή πραγματικότητα. Κατά τ’ άλλα, στο σπίτι όλα καλά συντρόφισσα Κουντουρά;
Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Είμαι περίερχος να δω ποιοι θα είναι αυτοί οι πρώην βουλευτές που ζητήσαν τη διαγραφή τους από τη λίστα των απαιτήσεων ή θα μπουν στη χατζάρα του Κυριάκου, ο οποίος φαίνεται να το εννοεί, όπως έκανε στην περίπτωση του Τραγάκη που έκοψε πατέρα και γιο από λίστες της Ν.Δ.
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...
Τι ήθελε κι άνοιγε το στόμα της η υπουργός Κουντουρά, στελεχάρα του Πάνου Καμμένου που κάποτε την μάζεψε από τις πασαρέλες ο Κώστας Καραμανλής και της έδωσε πολιτικό βήμα και νάτην τώρα να τον βρίζει αυτόν και την παράταξή του. «Έχετε δει εσείς Έλληνες να τρώνε από τα σκουπίδια;» είπε η πρώην «γαζέλα» νυν Υπουργός, η οποία αντί να βουτήξει τη γλώσσα πρώτα στο μυαλό, τη βούτηξε σε χαβούζα και αποφάνθηκε!
ΤΟ «ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ»...
Πράγματι, από το 2015 και μετά ως διά μαγείας οι Έλληνες αποφάσισαν να γίνονται... Μαρίες Αντουανέτες και να τρώνε παντεσπάνι αφού δεν έχουν ψωμί να φάνε!

ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ!..
Ν’ αρχίσω με την καλή πράξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μοίρασε «κατακέφαλα» στους πρώην βουλευτές της παράταξης της Ν.Δ. που υπέγραψαν αίτηση για αποζημιώσεις των «δεδουλευμένων» τους μέσω των συντάξεών τους. Όποιος διανοηθεί να ζητήσει τέτοια λεφτά από ένα κράτος πτωχευμένο διαγράφεται αυτομάτως από το κόμμα, ήταν η ντιρεκτίβα του Κυριάκου και αναμένονται απείθειες, διαγραφές κι από δω πήγαν κι άλλοι...
ΤΑ... ΡΕΣΤΑ!
Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς 117 πρώην βουλευτές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ζητούν τα ρέστα τους από τις περικοπές συντάξεων που έγιναν και που με το νόμο Κατρούγκαλου νομιμοποιείται ένα τέτοιο αίτημα. Εδώ επανέρχεται η παλιά ρήση του Γ. Βουλγαράκη για το «νόμιμον και ηθικόν». Αφού είναι νόμιμο γιατί να μη το ζητήσουμε, λένε οι 117 βουλευτές, οι οποίοι κάπως έτσι θα λύσουν το ζήτημα επιβίωσής τους.
ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΒΗΧΑ!
Είναι 62 πρώην βουλευτές της Ν.Δ. και 52 από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Από τους 117 κάποιοι πήραν πίσω το αίτημά τους, μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης Λιάπης. Όλοι οι άλλοι επανέρχονται απαιτώντας τις αποζημιώσεις τους στο ακέραιο. Στις λίστες διακρίνω και πρώην βουλευτές της Ηπείρου που έχουν διατελέσει και Υπουργοί μάλιστα!
ΣΤΟΝ... ΑΓΥΡΙΣΤΟ!
Η απόφαση του Κυριάκου να τους στείλει όλους στον αγύριστο μπορεί να δυσαρέστησε κάποιους, αλλά η πλειοψηφία των Ελλήνων το εισέπραξε θετικά. Ένα μπράβο στον Κυριάκο ειπώθηκε από αρκετό κόσμο που δεν περίμενε μία τέτοια αντίδραση. Σήμερα που ο κόσμος πένεται καθ’ άπασαν την επικράτεια πάει πολύ οι πρώην βουλευτές, που δεν είναι και οι φτωχότεροι Έλληνες, να ζητούν πανωπροίκια. Καλά και άγια έπραξε λοιπόν ο Κυριάκος και αναμένεται η Φώφη Γεννηματά που είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακόμη να πράξει ανάλογα για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων έγιναν και Υπουργοί.
Η ΔΑΠΑΝΗ...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δαπάνη αποζημίωσης θα φτάσει τα 20-30 εκατ. ευρώ. Το κατώτερο ποσό που θα λάβει ένας πρώην βουλευτής - υπουργός θα ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ. Το αίτημα αποζημίωσης ξεκίνησε από το 2011. Μεταξύ αυτών είναι και ο Α. Μπέζας, ο οποίος με νέα επιστολή του επισημαίνει ότι κακώς αναφέρεται το όνομά του στις λίστες αφού από το 2011 είχε αποποιηθεί του δικαιώματος. Τελικά το σήριαλ αυτό ξαναμπήκε στο συρτάρι ύστερα από την κατακραυγή της κοινωνίας περί παράλογων αξιώσεων των πρώην βουλευτών. Ενδεχομένως στο μέλλον να ξανανοίξει. Ωστόσο, ο Κυριάκος έκοψε το βήμα και τα πόδια στους δικούς του.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.