ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΘΕΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ!
Θετικό πρόσημο έχει το πέρασμα του Κυριάκου από την Ήπειρο με αφορμή το 3ο προσυνέδριο της Ν.Δ. εν όψει του συνεδρίου που θα γίνει στις 14-15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Ο Κυριάκος επέδειξε μία σοβαρότητα και σταθερότητα στις θέσεις του χωρίς να είναι ο «Αλέξη δώστα όλα», όπως έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο «καταληψίας» Αλέξης από την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Εξακολουθεί να είναι φειδωλός στις υποσχέσεις αλλά σταθερός στις απόψεις περί αναδημιουργίας της χώρας μέσω δημιουργίας θέσεων εργασίας κι όχι μέσω επιδομάτων που απλά επιδεινώνουν την κρίση.
ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ!
Τελικά, η αίθουσα του «Epirus Palace» αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όλον αυτόν τον κόσμο που προσήλθε στην εκδήλωση. Άλλοι απ’ αυτούς σηκώθηκαν από τον καναπέ και πήγαν από το πρωί να παρακολουθήσουν τις θεματικές ενότητες που είχαν οργανωθεί από την Πειραιώς κυρίως, είχαν αρκετά υψηλό ενδιαφέρον και είχαν να κάνουν με τη βαρύτητα που βάζει η Ν.Δ. στα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ...
Εκεί μέσα ακούστηκε και η φωνή εκπροσώπων πολλών φορέων που είχαν να κάνουν με το θέμα που πραγματεύονταν το προσυνέδριο, δηλαδή με το χώρο της υγείας, όπως η κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει την λύση στην κρίση και την δρομολόγηση της ανάπτυξης που είναι το ζητούμενο.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
«Κανένα επίδομα δεν μπορεί ν’αντικαταστήσει μια θέση εργασίας»! Ήταν ένα από τα «συνθήματα» που κυριάρχησαν στην ομιλία του Κυριάκου και γύρω απ’ αυτό στήθηκε ολόκληρο το προσυνέδριο που έγινε στα Γιάννενα όπου συμμετείχαν πολλοί Ηπειρώτες. Οι θέσεις εργασίας όμως προϋποθέτουν επιχειρηματική δράση η οποία πρέπει να ενισχυθεί, εκτός των άλλων και με μείωση φόρων, κατέληξε ο Κυριάκος, ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε κι ένα καταχέριασμα στους ΤσιπροΚαμμένους!
Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ...
Σε κάποια στιγμή κι ενώ αναφέρονταν στο χώρο της υγείας, τράβηξε μια υπόκλιση σ’ όλο το δυναμικό που υπηρετεί σ’ αυτόν και κυρίως στο νοσηλευτικό το οποίο είναι λειψό στα νοσοκομεία και θα πρέπει να αυξηθεί για να καλύψει τις ανάγκες. Είπε και κάτι άλλο για τις διοικήσεις των νοσοκομείων στις οποίες δεν θα διορίζονται αποτυχόντες πολιτευτές αλλά άτομα με προσόντα management. Δεν ξέρω αν το χειροκρότησαν οι παριστάμενοι διοικητές νοσοκομείων από την Ήπειρο, που διέκρινα δύο τουλάχιστον. Ονόματα να μη λέμε...
ΟΙ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»!
Υπήρχε και μπόλικο παρασκήνιο στην εκδήλωση του προσυνεδρίου. Άνθρωποι από διάφορους χώρους πολιτικούς τους έβλεπε κανείς να παρίστανται και να παρακολουθούν με ζήλο και αφοσίωση όσα έλεγαν οι ομιλητές και κυρίως «ρουφούσαν» όσα έλεγε ο Κυριάκος! Υπήρχαν και «μετανάστες» που σε προηγούμενες εκλογές προτίμησαν ακόμη και ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα αντιλαμβάνονται τι γράφω...
ΟΙ «ΕΡΓΑΤΕΣ»...
Υπήρχαν «εργάτες» της παράταξης που οργάνωσαν αυτό το συνέδριο και αγωνιούσαν πραγματικά για την έκβασή του η οποία ήταν επιτυχημένη σε μεγάλο βαθμό. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους «εργάτες» ξεχώριζε η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έβαλε τη δική της σφραγίδα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
ΟΙ...ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!
Όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρξαν και οι «τουρίστες» οι οποίοι ενώ τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα διοργανωτών και προώθησης της κομματικής οργάνωσης, εκείνοι απλά περιφέρουν το σαρκίον τους πουλώντας κομματική δράση. Π.χ. σε ένα τέτοιο στέλεχος είχε ανατεθεί η οργάνωση της Ηπείρου και όσο τον είδατε και μάθατε εσείς γι’ αυτόν, άλλο τόσο μάθαμε κι εμείς για την δράση του στην περιοχή!
ΔΕΝ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ!
Τον είδα όμως εκεί προχθές να περιφέρεται και αυτοσυστήνεται ως σπουδαίος! Είμαι βέβαιος ότι δεν θα φχαριστήθηκε και πολύ από την «συνάντησή μας», κάτι που θα το θυμάται! Κάτι τέτοιους ας τους μαζέψει ο Κυριάκος, διότι η παράταξη δεν είναι μια κλειστή παρέα, όταν ο ίδιος ο Κυριάκος είναι θερμός υποστηρικτής της ιδέας «ανοικτή παράταξη».
ΣΤΟ ΙΕΡΟ...
Κάποτε ο Κων/νος Μητσοτάκης είχε πει ότι στο εκκλησίασμα της Ν.Δ. χωράει πολύς κόσμος αλλά στο «ιερό» ο αριθμός θα είναι περιορισμένος. Αυτή η ρήση είναι διαχρονική κι ας την έχει κατά νου ο Κυριάκος κάνοντας μερικές διορθώσεις. Στο ιερό δεν πρέπει να χωρούν οι τυχοδιώκτες οι οποίοι γίνονται επαγγελματίες και είναι οι γνωστοί κυνηγοί ευκαιριών. Τέτοιους συνάντησα αρκετούς και μάλιστα κάποιοι ανακάλυπταν και μακρινές κουμπαριές!
Η ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ!
Σαν... γάιδαρος με σέλα έμοιαζε η εικόνα Υπουργού που κάποιοι καθηγητάδες ΤΕΙ είχαν τη φαεινή ιδέα να τον ανακηρύξουν εξέχουσα προσωπικότητα! Το θέαμα ήταν απολαυστικό όταν έβαζε κανείς τη φωτογραφία της παρελαζούσης δασκάλας με τα χρυσά σιρίτια στη μπορντούρα και τα σιρίτια της τηβένου του Υπουργού!
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Είχαν προηγηθεί άλλες φωτογραφίες του συγκεκριμένου Υπουργού που λανσάριζε στολές στρατάρχη, ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότου στρατιωτικού ελικοπτέρου και πάει λέγοντας. Στο παιδί έμειναν κουσούρια από τότε προεκλογικά που έπαιζε με τα τρενάκια και τις ράγες που θα έβαζε σε τροχιά εξουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που το κατάφερε. Σε ανταπόδοση αυτής της βοήθειας ο Αλέξης έγινε τρενοδηγός και είναι θέμα χρόνου ο παντελής εκτροχιασμός. Όσο είναι καιρός ακόμη μπορούν να κατεβούν οι «επιβάτες» για να μη πάθουν τα χειρότερα.
ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ...
Αυτή η εικόνα του τηβενάτου Υπουργού με τα χρυσά σιρίτια τιμής ένεκεν σακάτεψε την εικόνα της «χρυσής» δασκάλας με τα ξανθιά μαλλιά που άλλαξε εντελώς το νόημα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου φτάνοντας στο σημείο να φωνάζουν οι Έλληνες «Ζήτωωω» και «Οι ηρωίδες παρελαύνουν σαν τις... Ελληνίδες»!
ΤΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΙ!
Ένα ΟΧΙ είπε ο Μεταξάς και μπήκε η χώρα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Ένα ΝΑΙ στην ομορφιά είπε η δασκάλα και ξανάγινε «εμφύλιος» στην Ελλάδα! Η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο για το καλίγραμμον της δασκάλας με τους μεν να ωρύονται για την βεβήλωση μιας εθνικής εορτής και τους δε να πετούν τη σκούφια τους υποκλινόμενοι στο γυναικείο κάλλος!
ΟΙ ΦΥΛΕΣ...
Κοιτάξτε τώρα τι συμβαίνει με τα δύο «στρατόπεδα» που δεν έχουν δουλειά να κάνουν κι αφού οι πολιτικοί και η πολιτική δεν τους ενδιαφέρουν πλέον για σχολιασμό. Η μεν πρώτη «φυλή» που θεωρεί βεβήλωση της επετείου το «πέρασμα» και την εμφάνιση της δασκάλας θα την ήθελε πιο σεμνή που να παραπέμπει σ’ εποχές σιγκουνοφορούσες με τρίχα κάγκελο σε πόδια, μασχάλες και ένα ελαφρύ μουστάκι! Η δε άλλη φυλή είναι εκείνη που φωνάζει «δώστα όλα τσολιά μου» και που όσο πιο λίγα τα ρούχα, τόσο καλύτερος ο βηματισμός και η παρέλαση.
Η ΑΠΟΥΣΙΑ...
Υπάρχει και η τρίτη φυλή και δεν είναι άλλη από κείνη που κάνει παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και που την οργανώνει ο Μπουτάρης... Είναι εκείνοι οι «παρδαλοί» με τα «κουσούρια» που έλεγε ο Χριστόδουλος (μη ρωτήσετε ποιος Χριστόδουλος), στους οποίους υποκλίνεται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αρνήθηκε να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Προφανώς θα είχε στο νου του να δει «τέτοιους» στην παρέλαση και δεν του έγινε το χατήρι. Άντε τώρα να ζητήσει να παρελαύνουν δίπλα - δίπλα τσολιάδες και «παρδαλοί»!
ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ!
Με σύνθημα «ισχυρό Επιμελητήριο» ανακοίνωσε την συμμετοχή στις εκλογές του Δεκεμβρίου η παράταξη του Γρ. Γκίκα, ο οποίος έβαλε πλώρη για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων, μεταξύ αυτών και κάποιες «μεταγραφές» και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για το «νέο Επιμελητήριο» που επαγγέλεται να φτιάξει ο νυν πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Προβλέπεται μεγάλη μάχη!
ΑΜΙΣΘΟΣ!
Δεν μισθοδοτούνται ούτε από το κράτος ούτε από άλλη υπηρεσία για την προσφορά του προς τους μετανάστες - πρόσφυγες. Μόνο για λίγους μήνες έπαιρνα κανά 1.500 ευρώ το μήνα για να καλύπτω τα έξοδα μετακίνησής μου κι αυτά από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μας λέει ο Φ. Φίλιος για να κλείσει τα στόματα όσων διαδίδουν διάφορα συκοφαντικά...
Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ...
Μετά απ’ αυτή την διαβεβαίωση η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία μία ανακούφιση την ένοιωσε. Ο κ. Φίλιος εδώ και δέκα μήνες έχει αναλάβει ρόλο καλού Σαμαρείτη και όχι μόνο δεν λαμβάνει τα 1.500 ευρώ όπως λάμβανε πριν, αλλά ξοδεύει 1.500 από την τσέπη του για να καλύψει αυτά τα έξοδα που έκανε το προηγούμενο διάστημα. Ο ίδιος ο συντονιστής Φίλιος τα «εξομολογείται» αυτά σε επιστολή του - απάντηση που έστειλε στον «Π.Λ.».
ΤΟ ΠΑΡΤΙ...
Εν τω μεταξύ, οι ΜΚΟ κάνουν πάρτυ με τα σούρτα - φέρτα των μεταναστών! Πέφτουν τα εκατομμύρια ευρώ σαν το χαλάζι και κανείς δεν φαίνεται να δίνει λόγο σε κανένα. Μια περίεργη ομερτά επικρατεί σ’ όλο αυτό το εγχείρημα στο οποίο συμμετέχει κόσμος και κοσμάκης. Ήδη ετοιμάζεται η δεύτερη πολυπληθής φιλοξενία των «μουσαφιραίων» στον Κατσικά, στον οποίο άρχισαν οι «δουλειές» διαφόρων ειδικοτήτων. Όλα με τη μορφή της ανάθεσης για το επείγον του ζητήματος.
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!
Κι ενώ γίνεται όλο αυτό το φαγοπότι, κανείς δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα για το πού θα πάει όλη αυτή η υπόθεση με τους μετανάστες. Ένας κάτι από Υπουργός ονόματι Μπαλάφας που ήλθε τις προηγούμενες μέρες απλά βρήκε μία ευκαιρία να κάνει το κομμάτι του επισκεπτόμενος τον Κατσικά και... από δω πάνε και οι άλλοι! αλήθεια, αυτοί οι προηγούμενοι μουσαφιραίοι του Κατσικά πού μετανάστευσαν κι άραγε πήραν μαζί τους και τις ΜΚΟ;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης/ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.