ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Για όσους δεν το κατάλαβαν, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Όλοι ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που προχθές επέστρεψαν και ψήφισαν Φώφη, Ανδρουλάκη και λίγο από Σταύρο - Καμίνη και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!
Ο ΗΓΕΤΗΣ...
Διακόσιες δέκα χιλιάδες νοματαίοι σηκώθηκαν από καναπέδες, από καρέκλες, από πολυθρόνες, έβαλαν τις παλιές στολές, αρματώθηκαν και πήγαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Μόνο ΠΑΣΟΚ κι όχι οτιδήποτε άλλο που κυκλοφορούσε ως άλλη δύναμη όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τον καμπόσο και έβλεπαν τον εαυτό τους για ηγέτη της αριστεροαριστεράς.
ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ...
Εννιά υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου ΠΑΣΟΚ και απ’ αυτούς τερμάτισαν ψηλά στον Α’ γύρο η Φώφη και ο νεαρός Ανδρουλάκης. Οι υπόλοιποι πάνε για βρούβες μ’ εκείνον τον Ραγκούση να εξαφανίζεται και μαζί μ’ εκείνον ο Γιωργάκης, του οποίου υπουργός ήταν ο Γιάννης. Ήθελε αυτονομία ο Ραγκούσης και ορκίζονταν ότι δεν θα έμπαινε ποτέ σε κυβέρνηση με τον Κυριάκο πρωθυπουργό!
ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ!
Όλοι ΠΑΣΟΚ ήταν τελικά αυτοί που χαράμισαν μια Κυριακή και στήθηκαν στις ουρές επί ώρες, όχι τόσο για να εκλέξουν την Φώφη τους, αλλά για να μακελέψουν τον Αλέξη και την υπόλοιπη ΠΑΣΟΚική παρέα που πούλησε εν μια νυκτί το κόμμα για τα μάτια του Αλέξη, του Πάνου και τον Καρανίκα!
Η ΜΠΑΝΤΑΡΙΑ...
Δεν ήταν μόνο νίκη του ΠΑΣΟΚ (αφήστε τις άλλες δυνάμεις) αλλά μια μεγάλη μπανταριά προς τους λεχρίτες που βρήκαν τις πόρτες ανοιχτές του Γιωργάκη και μπουκάρισαν στις ανοιχτές αγκάλες του Αλέξη και έγιναν ΣΥΡΙΖΑίοι. Βλέπε Σπίρτζης, Κουρουμπλής, το άλλοτε πρώτο βιολί του Άκη ονόματι Κοτσακάς... Μέχρι και ο Άκης μόλις βγήκε από τη φυλακή δήλωσε ΣΥΡΙΖΑίος μέχρι τα... μπούνια!
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ...
Περισσότερο οι μεγαλύτερες ηλικίες ήταν οι προχθεσινοί ψηφοφόροι. Ήταν εκείνοι που στο DNA τους είχε περάσει το ΠΑΣΟΚ και που δεν μπολιάστηκε με το DNA της ψευτοαριστεράς του Τσίπρα. Ήταν εκείνοι οι άνθρωποι, οι περισσότεροι, που έκαναν δοκιμή για καλύτερες μέρες στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τώρα τους έστειλαν τα... χαιρετίσματα των πέντε ανοικτών δακτύλων!
Η ΔΟΣΗ...
Μια γερή δόση από το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος πήραμε την προηγούμενη Κυριακή κι αυτό φάνηκε από τις επιλογές που έκαναν οι ψηφοφόροι που προσήλθαν αθρόα στις κάλπες. Ήταν τόση η μανία προς την σημερινή κυβέρνηση που κάθησαν ολόκληρες ώρες στις ουρές (τις κανονικές κι όχι σαν εκείνες των καμηλών του Αλέξη) για να ψηφίσουν δαγκωτό Φώφη! Άφησαν έξω τον «εξωτικό» Καμίνη που δεν έφτανε μόνο να το ήθελε εκείνος αλλά να τον ήθελαν και οι ΠΑΣΟΚοι. Οι δεύτεροι δεν θέλησαν ούτε Καμίνη, ούτε Σταύρο, ούτε Ραγκούση. Δεν ήταν «δικοί» τους, οπότε όξω από το μαντρί!
Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ...
Είχα μια αμφιβολία αν ζει κι αν υπάρχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και βρήκε τρόπο να το επιβεβαιώσει ο ίδιος! Έτσι, την προηγούμενη Κυριακή άφησε τον καναπέ και τη θαλπωρή του σπιτιού του και πήγε να βάλει ένα χεράκι στις εκλογές της κεντροαριστεράς. Προφανώς ξύπνησε ο κρυπτόμενος αριστερός Παναγιώτης και... βουρ στις κάλπες για το νέο ΠΑΣΟΚ! Ήταν μια υποχρέωση προς τους δικούς του ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚους, δικαιολογήθηκε ο ίδιος για την πολιτική του αυτή πράξη.
Ο ΤΑΥΡΟΟΟΣ!
Μαζί με τον Παν. Ψωμιάδη την υποχρέωσή του προς το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη αλλά και τη μανία του προς τη Ν.Δ. έβγαλε ο Στ. Μάνος που κι εκείνος άφησε τον καναπέ για τα «μάτια» της αριστεροαριστεράς! Ναι, αυτός ο γκάγκα υποστηρικτής του καπιταλισμού άφησε καναπέ και έβαλε πλώρη για το νέο ΠΑΣΟΚ! Έτσι μάθαμε κι εμείς ότι ο Μάνος με τους ταύρους του ζει ακόμη!
ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ...
Λέγεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεριά ότι για να φτάσει το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτό τον αριθμό των ψηφισάντων έβαλαν το χεράκι τους και οι Νεοδημοκράτες για να βγάλουν τα μάτια του Αλέξη και του Καμμένου! Μάλιστα, συνδέουν αυτή τη φήμη με το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Φώφης και Κυριάκου που μπορεί να οδηγήσει και σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση στο μέλλον!
ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ...
Και τώρα οι δυο τους. Φώφη - Ανδρουλάκης θα δώσουν την Κυριακή τη μάχη της επικράτησης στο νέο ΠΑΣΟΚ! Με 43% η Φώφη και 23% ο Ανδρουλάκης. Μια... υποθερμία έπιασε Σταύρο - Ραγκούση που ένα λόγο για νίκη της δημοκρατίας τον έκαναν. Οι δυο τους λοιπόν θα ψηφίφουν την επόμενη Κυριακή για το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, διότι περί ΠΑΣΟΚ πρόκειται για να είμαστε ξηγημένοι. Τα «ξωτικά» τύπου Καμίνη καήκαν στην προπόνηση για το νέο!
ΟΙ ΠΛΕΡΕΖΕΣ...
Πλερέζες σε Μαξίμου - Κουμουνδούρου και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σαμπάνιες στην Πειραιώς από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ! Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι την σήμερον ημέρα δεν είναι μικρή υπόθεση. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς μάλλον είχαν επενδύσει στον επαναστάτη του γλυκού νερού και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να τους τινάξουν τις μπάγκες στον αέρα! Ήταν μια διαδήλωση σιωπηλής αντίστασης στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έγιναν καβαλάρηδες της εξουσίας και μια απάντηση στον Αλέξη που δεν έβλεπε τους Έλληνες να αντιδρούν στα αριστερά μνημόνια!
ΤΑ «ΔΩΡΑΚΙΑ»...
Κι ενώ έψαχναν και ψάχνονταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την κεντροαριστερά συμφορά που τους πλάκωσε, τι σκέφτηκαν οι άθεοι! Σκέφτηκαν να φέρουν τα Χριστούγεννα τον Νοέμβριο μοιράζοντας δωράκια στους φτωχούς που οι ίδιοι με τα χεράκια τους έχουν φτωχοποιήσει! Έτσι, εντελώς ξαφνικά και χωρίς τσίπα αλλά με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο βλέμμα ο Αλέξης προχθές το βράδυ πλάκωσε τα διαγγέλματα για να κάνει ρελάνς! Είχε δει κι εκείνα τα παππούδια που κάθονταν στις ουρές, όχι γιατί τους έλειψε το ΠΑΣΟΚ αλλά επειδή παραέφαγαν επαναστάτη Τσίπρα που πάει και κλαίει στο θάνατο του Κάστρο και ένα χρόνο αργότερα προσκυνάει τον «μη μας βρει καμιά συμφορά» Αμερικανό Τραμπ!
ΤΟ...ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ!
Μισή ώρα κράτησε το μοίρασμα των επιδομάτων από τον Αλέξη, όμως κράτησε περίπου τρία χρόνια το μάζεμα! Αυτό το τρακοσάρι που πετάει στα μούτρα του λαού τώρα ήταν... ξεροκόμματο τέτοιον καιρό το 2014, όταν τα έδινε ο Σαμαράς! Η τσαρλατανιά σε όλο της το μεγαλείο. Ξεροκόμματο τότε, παντεσπάνι σήμερα και μια μέρα μετά τα μαντάτα που του ήλθαν από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή.
ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ...
«Του δίνουν κάποια ψίχουλα όταν του έχουν κλέψει το ψωμί από το τραπέζι. Δεν είναι ντροπή αυτό!». Δεν τα λέει η σημερινή αντιπολίτευση αυτά μετά τα φιλοδωρήματα του τωρινού πρωθυπουργού, αλλά ο ίδιος ο Αλέξης το 2014 που έταζε τον ουρανό με τ’ άστρα ως αντιπολίτευση! Αυτό τον ουρανό τρώει τώρα κατακέφαλα και ψάχνει τρύπα να κρυφτεί. Τα δικά του λόγια και τις δικές του υποσχέσεις βρίσκει μπροστά του τώρα και κάνει πως δεν θυμάται επιζητώντας να κάνει το ίδιο κι ο λαός που πίστεψε στον μάγο που είχε πάρει το μαγικό ραβδάκι κι όλα θα τ’ άλλαζε εν μία νυκτί. Τώρα απλά ψάχνει τη νύχτα που θα φύγει...
Η ΕΙΚΟΝΑ...
Όσον αφορά την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δυνάμεων στην Ήπειρο, ήταν κάπως περιορισμένα όσον αφορά την διαφορά μεταξύ της Φώφης και του Νίκου. Ήλθε μεν πρώτη η Φώφη, όχι όμως πολύ μακριά από τον Νίκο, κάτι που δίνει το δικαίωμα στον δεύτερο να ελπίζει σε ανατροπή στο Β’ γύρο. Μάλιστα, βγήκε προχθές και έκανε επίθεση στη Φώφη κατηγορώντας την για οικογενειοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε με τα γνωστά κουσούρια του!
ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!
Ο πρώτος στο ΠΑΣΟΚ είναι πρώτος και ο δεύτερος δεύτερος. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι τα κεφάλια μέσα. Ο Καμίνης έχασε στο ΠΑΣΟΚ, θα χάσει και στην Αθήνα αφού πλέον η αμφισβήτηση ήλθε από μόνη της. Θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αθήνα και αν διασωθεί, διασώθηκε. Κάτι ανάλογο με τον Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος ίσως επιλέξει κι εκείνος την προσωπική του σωτηρία σ’ ένα ψηφοδέλτιο της Φώφης, στο Επικρατείας. Ήδη άρχισε η γκρίνια στο ΠΟΤΑΜΙ και η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι θέμα χρόνου. Οι εναπομείναντες βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ θα αρχίσουν να ψάχνουν νέες στέγες για την πολιτική τους στέγαση.
Η ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ...
Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι αρχηγοί της κεντροαριστεράς είναι ζήτημα αν θα δοκιμάσουν την τύχη τους σε επόμενες εθνικές εκλογές με το νέο ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα εκείνος ο άμεμπτος, ο ατσαλάκωτος, ο αμετανόητος Γεωργακικός Γιάννης Ραγκούσης, που την είχε δει αρχηγάρα που μετά την εκλογή του δεν θα ήθελε να γίνει υπουργός του Κυριάκου ρίχνοντας λάσπη στην Φώφη, η οποία ήταν υπουργός σε κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλου! Προφανώς είχε στο νου του να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός ή υπουργός του Αλέξη. Να πάρει η ευχή, πάει χαμένη η στήριξή του κι από το Γιωργάκη του οποίου παιδί υιοθετημένο ήταν ο ίδιος.
Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ...
Φίλοι μου, η στήλη σήμερα είναι αφιερωμένη στο νέο ΠΑΣΟΚ που όπως και να το κάνουμε «συμπορευτήκαμε» επί δεκαετίες. Δεν ξεχνιούνται όλα όσα περάσαμε αφού πετροβολούσαμε το ίδιο ποτάμι από αντίθετες όχθες και πολλές φορές «ματώσαμε» Τέτοιες «αγάπες» δεν ξεχνιούνται εύκολα, οπότε ένα μικρό αφιέρωμα σε καιρούς χαλεπούς επιβάλλεται εκ των πραγμάτων.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.