ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ...
Σε ρυθμούς πλημμυρών στην Αττική κύλησε η προηγούμενη εβδομάδα όπως κινείται κι ετούτη. Ακόμα μετράμε θύματα από πνιγμούς που δεν έχουν τελειωμό. Όπως τελειωμό δεν έχει και η αναισθησία των ανευθυνουπευθύνων της τραγωδίας! Ούτε μία παραίτηση έτσι, για λόγους ευαισθησίας όπως δήλωναν προτού γίνουν εξουσία. Ένα συνεχές βγάλσιμο της γλώσσας προς τους νεκρούς και γενικά προς τους πληττόμενους βλέπουμε κι ακούμε όλες αυτές τις μέρες.
ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ!
Δεν φταίμε εμείς αλλά οι προηγούμενοι, λένε και ξαναματαλένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι που την έννοια «τσίπα» την έχουν καταργήσει από το λεξιλόγιο και από τη σκέψη τους. Όλα τα αναθέματα του κόσμου να ρίξουν στους προηγούμενους μπορεί κάποιος να τους παραιτήσει σήμερα από κυβερνητική θέση; Αυτή η απλή σκέψη δεν περνά από τους κουφιοκεφαλάκηδες της Περιφέρειας Αττικής και της Κυβέρνησης;
Η ΓΛΩΣΣΟΥ!
Μια γλώσσα νααα από την Δούρου προτού γίνει Περιφερειάρχισσα που αναθεμάτιζε τις νεροποντές που έπνιγαν τον κόσμο το 2014, ενώ σήμερα γλύφει παντού όπου έφτυνε τότε. Τότε ήταν μια μικρή νεροποντή, ενώ τώρα το φτύσιμο που τρώει από σύμπασα τη χώρα είναι... ψιχάλα! Εδώ και η λέξη ντροπή δεν φτάνει ν’ αποδώσει το νόημά της σε όλα όσα τραγικά έγιναν στη Μάντρα, στη Νέα Πέραμο, Μέγαρα, κλπ.
Ο... ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ!
Ο αποτροπιασμός για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που πριν πάει ταξίδι για να βγάλει σέλφις έκανε ένα... πέρασμα στις παρυφές των πληττόμενων περιοχών. Εκεί και κάτω από την προστασία των δυνάμεων του Μαξίμου έκανε μία περατζάδα για να τον δουν κι όχι για να δει το δράμα του κόσμου. Προφανώς δεν άντεχε τις... συγκινήσεις από τα φέρετρα που ένα - ένα ξεθάβονταν από τα συντρίμμια για να μην έχουν τελικά πού να θαφτούν αφού και το νεκροταφείο θάφτηκε από τα ποτάμια του όρους Πατέρα...
Η ΜΑΝΤΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΒΑ!
Πήγε στην Κούβα να κλάψει τον Κάστρο και δεν πήγε στη Μάντρα να συμπαρασταθεί έστω και ψεύτικα στους συγγενείς των θυμάτων και στους πληττόμενους. Πήγε στον Κάστρο για προσκύνημα στο ίνδαλμά του και αρνήθηκε να πει δύο λόγια παρηγοριάς στους χαροκαμμένους της Μάντρας! Ατσαλάκωτος και χαζοχαρούμενος επισκέφτηκε, λέει, τους πνιγμένους!
ΤΑ... ΚΟΥΤΑΒΙΑ!
Τις επόμενες μέρες άκουσα τα... κουτάβια της αριστεράς να γαυγίζουν εναντίον όσων δεν έχουν πού να κρύψουν τον πόνο τους. Μάλιστα, βγήκαν στην τηλεόραση κάτι Καραμέροι με εκείνη την αμφίεση που προκάλεσε οίκτο, αηδία, απέχθεια και γέλιο έστω και σε καιρούς θλίψης! Φόρεσε φωσφορίζον μπουφάν εργασίας με ανάλογη φόρμα και γαλότσες και βγήκε πρωί - πρωί στον Αυτιά να τα βάλει με τα καιρικά φαινόμενα που είχαν το... θράσος σε καιρούς Δούρου και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πιάνουν μπουρίνια.
Ο ΑΝΟΗΤΟΣ...
Από τη «δουλειά» πήγε στον Αυτιά ένας απαίδευτος πρώην διαιτητής ονόματι Κωνσταντινέας ο οποίος βρήκε θύμα να φορτώσει τα εγκλήματα από την νεροποντή. Έφταιγε για όλα η Δήμαρχος της περιοχής, η οποία έβγαζε κραυγή αγωνίας για το κακό που βρήκε τους κατοίκους του Δήμου της. Ένας άξεστος βουλευτής που τις κραυγές του θα τις ζήλευε ακόμα και ένας λύκος, ρίχτηκε από τηλεοράσεως να ξεσκίσει τη Δήμαρχο διότι εκείνη έκανε το αυτονόητο κι εκείνος το ανόητο! Μετά μάθαμε ότι το παλικάρι μόλις είχε πάει στον Αυτιά από ξενύχτι στην Πάολα!
Ο «ΦΩΣΤΗΡΑΣ» ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...
Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντινέας, φούρναρης στο επάγγελμα, που κάποτε πήρε «φωτιά» ο φούρνος χωρίς να μάθουμε το γιατί! Ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου τότε, για να γίνει βουλευτής με 1.200 ψήφους! Αυτός λοιπόν ο φωστήρας της διανόησης και των απταίστων ελληνικών της νύχτας και των γηπέδων, έβριζε την Δήμαρχο που ζητούσε βοήθεια για τους ανθρώπους του Δήμου της! έπρεπε να το βουλώσει εκείνη για να γκαρίζει εκείνος...
Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Αμ η άλλη! Για την σύμβουλο του Τόσκα ο λόγος, που πήγε να δει από κοντά τον πόλεμο μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια. Σαν να μη γνώριζε το ποιον και τις ταυτότητες των «παιδιών», πήγε να δει από την απέναντι όχθη το πώς πολεμούν οι δυνάμεις των κατοχικών Εξαρχείων με τις δυνάμεις του Τόσκα. Πάνω σ’ αυτή τη μάχη της καρφώθηκε η άτιμη η φωτοβολίδα του ναυτικού και νάτην τώρα στον Ευαγγελισμό να δίνει μάχη για τη ζωή της.
ΟΙ ΚΑΝΑΚΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ
Έμπειρη περί την πολεμική τέχνη η εγκληματολόγος αφού πολλά απ’ αυτά τα παιδιά τα έχει κανακέψει και τα έχει «μεγαλώσει» η ίδια για να της καρφώσουν την φωτοβολίδα στο πόδι. Είχε αναλάβει εργολαβικά την νομική υποστήριξη τέτοιων αγλαϊσμάτων και έδινε «μάχες» στις δικαστικές αίθουσες ν’ αποδείξει το δίκιο αυτών των παιδιών. Κι εκείνα αντί για μάνα την »φιλοδώρισαν» με μια φωτοβολίδα για να’χει να πορεύεται στο εξής.
ΟΙ ΡΟΥΚΕΤΕΣ...
Έτσι για την ιστορία, να σημειώσω ότι η εν λόγω εγκληματολόγος ήταν εκείνη που εξαπέλυε «ρουκέτες» εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. όπου βρισκόταν! Ολόκληρες διαλέξεις αφιέρωνε εναντίον των «μπάτσων» οι οποίοι της γύριζαν τ’ άντερα στην θέα και στην ακοή τους. Αυτοί οι «μπάτσοι» ήταν εκείνοι που την μάζεψαν από το πεδίο των μαχών στα Εξάρχεια και της έσωσαν τη ζωή από τα παιδιά της απέναντι όχθης!
Η ΞΕΦΤΙΛΑ...
Η απόλυτη ξεφτίλα ήταν εκείνη που έγινε στο πιο δυνατά φυλασσόμενο χώρο όπως είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο ενίοτε «κρύβεται» ο στρατάρχης Πάνος! Εκεί, αυτόν τον χώρο κατέλαβαν οι ομάδες των διαμαρτυρομένων Ρουβικώνων εξεφτελίζοντας κάθε έννοια «προληπτικά μέτρα φύλαξης» του ύψιστου στρατιωτικού στόχου! Σε όποιον να το πει κανείς αυτό θα είναι για δημόσιο χαρακίρι. Μια ομάδα αναρχικών εξεφτέλισαν ένα κράτος κι ένα ολόκληρο κρατικό μηχανισμό ο οποίος έχει αναλάβει την προστασία της χώρας από τις επιθέσεις των οχτρών!
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ!
Πού να ασχολείται με αυτά ο Πάνος όταν του έχει κάτσει η ιδέα να γίνει τρενοδηγός για να βάλει στις δικές του ράγες τον έτερο Καππαδόκη Αλέξη, ο οποίος παίζει με το κινητό του στο Γκέτεπουργκ βγάζοντας σέλφις για να’χει να θυμάται και να μολογάει. Όταν οι άλλοι πνίγονταν στη Μάντρα τα παιδία έπαιζαν εκτός από τα κινητά και τα τρενάκια και με την τύχη και το μέλλον της χώρας που λέγεται Ελλάδα.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΕΔΩ!
Habemus Papissa στο ΠΑΣΟΚ! Το όνομα αυτής Φώφη, η οποία αναβαπτίστηκε στη κολυμβήθρα της αριστεράς και στο εξής θα είναι εκείνη που θα κάνει τα κουμάντα στους Ανδρουλάκηδες, Καμίνηδες, Θεωδοράκηδες και λοιπούς συγγενείς!
Η ΥΠΟΘΗΚΗ...
Με απώλειες καμιά 60αριά χιλιάδες ψηφοφόρους από την πρώτη ψηφοφορία η Φώφη πήρε το 57% των ψήφων και ξανάγινε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διότι περί μάχης ΠΑΣΟΚ πρόκειται. Άξιος όμως αντίπαλος ο Ανδρουλάκης, ο οποίος, μπορεί να έχασε αξιοπρεπώς, αλλά έβαλε υποθήκη για μία μελλοντική μάχη, διότι εκείνος ξεχώρισε από τους υπόλοιπους μνηστήρες.
ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ!
Μη ξεχάσω: Και ο Γιάννης Ραγκούσης έβαλε πλάτη στη Φώφη στις παραμονές του Β’ γύρου! Βγήκε δημόσια και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Φώφη, διότι εκεί έβλεπε την πραγμάτωση της ανανέωσης όπως εκείνος την οραματίστηκε στην πρώτη ψηφοφορία που δεν ήθελε να γίνει υπουργός του Κυριάκου έχοντας κατά νου την υπουργοποίηση της Φώφης επί εποχής ΣαμαροΒενιζέλων.
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ!
Καλοτάξιδη λοιπόν κι από μας μπας και γίνει, κάτι σοβαρό μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της και τον Α’ γύρο και τον Β’ γύρο. Αν, όπως λένε, στηριχτεί ουσιαστικά από τους άλλους υποψηφίους και τις άλλες δυνάμεις ίσως αποτελέσει μια νέα ισχυρή πολιτική δύναμη που θα φέρει πίσω τις δάνειες δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.