ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΓΩΝΙΑ...
Μια αγωνία του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη διακρίνει κανείς στην κοινή ανακοίνωσή τους σχετικά με την τύχη του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας! Μια αγωνία που έχει να κάνει με το τι σκοπεύει να κάνει η Πολιτεία εν όψει της έγκρισής του και που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς περιλαμβάνει. Αυτή την αγωνία προσπαθούν να τη μοιραστούν με τον Σ. Φάμελλο, ο οποίος διαχειρίζεται το ζήτημα και όπου νάναι θα το δώσει στη δημοσιότητα.

ΤΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ;
Άραγε, τι έχουν μάθει Δήμαρχος - Περιφερειάρχης το οποίο δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης και των πολιτών και ζητούν συνάντηση με τον κ. Φάμελλο; Τι απαγορευτικά σημάδια έχει βάλει το Υπουργείο που κάνουν το Π.Δ. απλησίαστο από τους πολίτες; Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε τον επόμενο καιρό, αν φυσικά δούμε ποτέ Προεδρικό Διάταγμα. Επειδή το υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός και ο Φάμελλος μπορεί αυτό να σημάνει και την πραγματοποίησή του; Άλλωστε, στο «είπα - ξείπα» η Κυβέρνηση είναι μανούλα!

❁ Η ΑΝΑΒΟΛΗ...
Γύρνα πίσω Αλέξη! Μη μ’ αφήνεις στην ορφάνια! Δραματική έκκληση του Πάνου Καμμένου προς το «συνεταιράκι» του που, ενώ ήξερε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θ’ απολογούνταν για τα πολεμοφόδια προς την Σαουδική Αραβία, εν τούτοις, τον άφησε να τα βγάλει πέρα μόνος του. Αυτή η κραυγή αγωνίας ευαισθητοποίησε τον Πρωθυπουργό που ζήτησε αναβολή της συζήτησης από χθες για την επόμενη Δευτέρα!

■ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ...
Είτε κατά μόνας, είτε μαζί το ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους, απαντά ο Κυριάκος στο Μαξίμου κάνοντας έτσι πιο δυνατή τη μάχη που θα δοθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Μια μάχη που θα έχει να κάνει μ’ ένα Παπαδόπουλο «φάντασμα» που έκανε τον μεσάζοντα μεταξύ Υπουργείου και Σαουδαράβων χωρίς αυτό να το γνωρίζουν οι δεύτεροι. Ένας Παπαδόπουλος που είναι κουμπάρος του Σαββίδη, που, αν θυμόσαστε, ήταν εκείνος που προέβλεψε ότι ο Κυριάκος δεν θα γίνει Πρωθυπουργός ποτέ!

❖ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ...
Έχει πάει να βραβευθεί στη Γαλλία ο Πρωθυπουργός για άγνωστους σε μας σοβαρούς λόγους. Ένα περιοδικό μοιράζει «λιλιά» όπως έκανε ο μακαρίτης ο Γορ-Σακκάς και είπε να πάει κι εκείνος να πάρει ένα τέτοιο... λιλί για νάχει να κοκορεύεται για τη μεγάλη του προσφορά, σε τι άραγε; Έχει κάνει μια χώρα ρημαδιό, την άφησε ρημαδιό εκεί στη Μάνδρα και τη μία μέρα πήγε να βγάλει σέλφις στο Γκέτεμποργκ, ενώ τώρα είναι στο Παρίσι, αφήνοντας το «συνεταιράκι» του να τον κατασπαράζει η αντιπολίτευση.

❁ ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ!
Φεύγοντας ο Πρωθυπουργός αφήνει τη χώρα στους Καρανίκες, Πολάκηδες και Κωνσταντινέους να διαχειριστούν εκείνοι την τύχη της. Και τα καταφέρνουν... άριστα! Πρώτα έριξαν την Δούρου στο λάκκο των λεόντων στην Περιφέρεια Αττικής και στη συνέχεια σφάζονται στη Μάνδρα για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ανασυγκρότηση. Γι’ αυτά τα ευχάριστα ποιος θα βραβευτεί, μπαίνει το ερώτημα χωρίς να υπάρχει και ανάλογη απάντηση...

■ ΤΡΕΧΟΥΝ...
Τρέχει ολόκληρη η Κυβέρνηση πίσω από ένα Παπαδόπουλο που στο παρελθόν υπήρξε και «καγκελάριος» λόγω της δράσης του σ’ επίπεδο «αγαθοεργιών». Σ’ αυτόν τον τύπο ανέθεσε ο Υπουργός Άμυνας να κάνει τον μεσάζοντα, χωρίς βέβαια να έχει τα απαραίτητα προσόντα. Πάει η διαρροή σ’ άλλο κόσμο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο υποτίθεται το... σκαπέτισαν οι Ρουβικωναραίοι μέρα - μεσημέρι και ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Απλά ο στρατάρχης Πάνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

❖ Η ΤΙΜΩΡΙΑ...
Δέστε και τούτο. Με 10ετή φυλάκιση κινδυνεύουν οι βουλευτές αν διαρρεύσουν εθνικά έγγραφα, απειλεί ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς. Δηλαδή, ο βουλευτής είναι επικίνδυνος ενώ ο έμπορος όπλων είναι... παιδί μάλαμα κι έχει το δικαίωμα να μπαίνει στα απόρρητα του κράτους! Μωρέ, τι είναι ετούτοι;

❁ ΠΙΟ ΣΟΦΟΙ!..
Όσο ζει κανείς μαθαίνει. Εμείς από προχθές γίναμε πιο σοφοί όταν μάθαμε ότι ο «αποκεντρωμένος» εκ Κοζάνης ορμώμενος κ. Μιχελάκης έγινε συντονιστής Αποκεντρωμένης Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας μέσω ΑΣΕΠ! Κι εμείς που δεν το γνωρίζαμε αυτό του χρεώναμε «βάπτιση» στην κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑϊσμού! Ήταν ξεκάθαρος προχθές σε απάντησή του (όχι του ιδίου αλλά κάποιου αντ’ αυτού), στον «Π.Λ.» που του χρέωνε απουσία από τα τοπικά δρώμενα...

■ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...
Αφού παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας ο σύντροφος κ. Μιχελάκης, ζητάει το λόγο από την εφημερίδα γιατί δεν του δείχνει μια συμπάθεια! Δεν εξηγεί όμως γιατί πρέπει να τον συμπαθεί κανείς όταν τα έχει κάνει... ρόιδο όσα χρόνια ελέω ΑΣΕΠ βρίσκεται στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης. Κάποιοι εκεί στις υπηρεσίες του μιλούν για «Κοζανοποίησή» της και ότι ο ίδιος προτιμά περισσότερο την Κοζάνη από τα Γιάννενα που είναι η φυσική του έδρα...

❖ Η... ΓΥΡΙΣΤΗ!
Καλώς τονε! Για τον Γιωργάκη που έτσι αμούστακο όπως είναι μη σας πω τι μου θυμίζει! Βγήκε στον γνωστό Χατζηνίκο και την έκανε... γυριστή μ’ εκείνο το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» λέγοντας πως λεφτά θα υπήρχαν αν άλλαζε τη χώρα! Καλά, λεφτά δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν, λίγο μυαλό υπάρχει τουλάχιστον για να αλλάξει ατζέντα και να μην είναι κολλημένος;

❁ ΤΟ ΜΙΣΟΣ...
Προσφιλής του τακτική του ΓΑΠ είναι να τραβάει κι ένα μπερντάκι στον Κώστα Καραμανλή που του παρέδωσε ένα... μαγκάλι κάρβουνα, αφού ο ίδιος επέμενε γι’ αυτό! Ήταν τότε που γύριζε όλη την Ελλάδα κατηγορώντας τον Καραμανλή για τσιγκούνη! Είχε βγει το Μάρτιο του 2009 ο Καραμανλής ως Πρωθυπουργός και είχε ζητήσει συνεννόηση με την αντιπολίτευση επισημαίνοντας την κατάρρευση που έρχονταν. Εκείνος ο ΓΑΠ, όχι μόνο δεν συναίνεσε, αλλά διατυμπάνιζε ότι λεφτά υπάρχουν χρεώνοντας τσιγκουνιά στον Καραμανλή!

■ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!..
Ο ίδιος ο ΓΑΠ πήγαινε γυρεύοντας και ο Κ. Καραμανλής ο Β’ δεν του χάλασε χατήρι. Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, έλεγε και ξανάλεγε ο τότε Πρωθυπουργός μέχρι που τελικά το’πε και το’κανε. Προκήρυξε εκλογές πρόωρες τον Οκτώβριο του 2009, τις οποίες ο Γιωργάκης κέρδισε με ποσοστό κοντά στο 45%! Αυτό ήταν! Από τότε και δώθε έγινε της π...νας, για να φτάσουμε στο σήμερα με κάτι μνημόνια νααα!

❖ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Έκατσε κάνα ενάμισο χρόνο στην πρωθυπουργική καρέκλα και έφτανε αυτό για να την αλυσοδέσει στα μνημόνια! Πήρε ένα κόμμα το 2009 σε ποσοστό 45% και σε δύο χρόνια το παρέδωσε στο 12%, για να βολοδέρνει τώρα εκεί στο 6%! Αυτό το «ιερό τέρας» της πολιτικής έχει το θράσος τώρα να βγαίνει στα κανάλια και να ψάχνει για δικαιολογίες σχετικές με το πώς μπήκε η χώρα στα μνημόνια. Το κυριότερο απ’ όλα, ρίχνει τις ευθύνες στον Καραμανλή, ο οποίος τον κέρδισε δύο φορές, το 2004 και το 2007. Παραπονείται διότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο και ως πρωθυπουργός!

❁ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...
Ένας ικανός Πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει την εξυπνάδα του Γιώργου, την εργατικότητα του Κώστα και την ειλικρίνεια του Αλέξη. Αυτό κυκλοφορεί ως ανέκδοτο το τελευταίο διάστημα και εδώ απλά το μεταφέρω. Εσείς κάντε τους δικούς σας υπολογισμούς και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, ιδίως για τον πρώτο και τον τρίτο που είναι... αξιοζήλευτα πρόσωπα!

■ ΟΙ «ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ»...
Αυτό το αφήγημα, αγαπημένη λέξη των αριστερών, περί διάθεσης μερίσματος στους φτωχούς της χώρας είναι ένα παραμύθι χωρίς δράκους. Έτσι όπως θα δοθεί αυτό, ανάμεσα στους δικαιούχους θα είναι και βουλευτές όπως έγινε πέρισυ και το αρμόδιο Υπουργείο δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το αποτρέψει. Οι πιο «φτωχούληδες» φαίνεται πως είναι εκτός από τους βουλευτές κι άλλοι εκατομμυριούχοι που όμως τα εκατομμύρια τα έχουν στο εξωτερικό! Τι ψυχή θα παραδώσουν αυτοί οι άνθρωποι όταν θα κόψουν το γάλα ορφανών για να πάρουν ένα πεντακοσάρικο;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.