ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η... ΓΙΟΡΤΗ!
Τον γιορτάσαμε με μπαχαλακισμούς κι εφέτος τον Γρηγορόπουλο. Όλη η μέρα κι όλη η νύχτα της περασμένης Τετάρτης ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του «οσίου» Αλέξη και είπαν να κάψουν ακόμη μία φορά τα Εξάρχεια, την Πλατεία Συντάγματος και τ’ άλλα «χωριά» του κράτους των Αθηνών!
ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ!..
Είναι τα δικά μας παιδιά, παραδέχτηκε ο αριστερός Υπουργός κ. Δραγασάκης και ίχνος ντροπής δεν αποτυπώθηκε στο πρόσωπό του! Όχι πως μας είπε κάτι που δεν ξέραμε, αλλά το πιστοποίησε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εν λόγω Υπουργός επιβραβεύοντας τον μπαχαλακισμό όλων των προηγούμενων χρόνων. Μ’ αυτή την παραδοχή ο Γ. Δραγασάκης ομολόγησε ότι τα δικά τους παιδιά καίνε την Αθήνα τόσα χρόνια και μαζί με αυτή κάψανε και τέσσερις αθώους στη Marfin!
ΤΟ ΘΥΜΑ...
Θύμα αυτής της τακτικής του μπαχαλακισμού ο ίδιος ο Γρηγορόπουλος που τον έστειλαν οι δήθεν αριστεροί στο εκτελεστικό απόσπασμα, διότι περί τέτοιου πρόκειται. Εκμεταλλεύτηκαν την ορμή της νιότης του, τον έβγαλαν μπροστά και να, εδώ και χρόνια, να καταστρέφεται η Αθήνα στη μνήμη του. Πάντοτε έφτιαχναν ήρωες οι «αριστεροί» για ναχουν να πορεύονται.
ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ...
Δικά τους παιδιά και οι Κουφοντίνες με τους Ξηρούς, που εκτελούσαν αφειδώς στο όνομα της δικής τους αντίληψης δημοκρατίας. Δεν ήταν όμως δικό τους παιδί ο Αξαρλιάν που εν ώρα εργασίας δολοφονήθηκε από τους Κουφοντίνες, οι οποίοι ως δικά τους παιδιά πήραν και άδεια από τις φυλακές! Δυστυχώς ο Αξαρλιάν και τα παιδιά της Marfin δεν πρόκειται να πάρουν άδεια από κει που τους έστειλαν τα «δικά τους» παιδιά! Ούτε ποτέ θα δώσει κανένα από τα δικά τους παιδιά λόγο στους συγγενείς των άλλων παιδιών ενός κατώτερου Θεού.
ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ...
Σκέτος Αη-Βασίλης ο Αλέξης! Φορτωμένος δώρα αυτές τις μέρες τα μοιράζει δεξιά και αριστερά επικαλούμενος την αριστερή προέλευσή του. Δάκρυα χαράς από το λαό για την ψυχοπονιά του Αλέξη, ο οποίος παραδίδει τα σπίτια του λαού στους τραπεζίτες ανάβοντας και «πυροτεχνικά» στις δικαστικές αίθουσες όπου γίνονται οι πλειστηριασμοί!
ΤΑ ΔΩΡΑ...
Δώρα - δώρα - δώρα! Όχι προς το πόπολο, αλλά προς τους τραπεζίτες! Θυμόσαστε φαντάζομαι τι έλεγε το 2014 όλο αυτό το τουρλουμπούκι που τώρα μας κυβερνά. Άκουγαν τράπεζες και έβγαζαν... καντήλες από το κακό τους! Νάτοι τώρα οι ίδιοι άνθρωποι να κλαίνε με λυγμούς υπέρ των δικαιωμάτων των τραπεζιτών. Είδε τον καπιταλισμό μπροστά του ο Αλέξης κι έπεσε στα τέσσερα και τον προσκυνάει!
Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ...
Έχουν βρει ένα ολόκληρο λαό σε εξαθλίωση και τον μαστιγώνουν συνεχώς αφού ούτε το κουράγιο, ούτε τη δύναμη έχει ν’ αντιδράσει. Υφίσταται ο λαός το θάνατο της αρκούδας και καρτερικά υπομένει φοβούμενος τα χειρότερα, τα οποία κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο αυγαταίνουν. Εκτός από ότι τους τρώει στη μούρη ο λαός εδώ και τρία χρόνια, τώρα του κόβουν την ανάσα με τα χημικά που του ρίχνουν κατάμουτρα, επειδή έχει το θράσος να θέλει να προστατεύσει την λαϊκή κατοικία!
ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!..
Παρ’ όλα αυτά, αντί οι δημοσκοπήσεις να έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα τάρταρα, τον διατηρούν στο ποσοστό του 20%, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει κόσμος που ή δεν παίρνει χαμπάρι τι καιρός περνάει ή είναι της λογικής «να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα». Κάποιοι μάλιστα έχουν χάψει το παραμύθι ότι τον Αύγουστο του 2018 θα βγει η χώρα από τα μνημόνια! Δεν φτάνει το μυαλό τους στο 2019 που η εξαθλίωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ιδίως οι συνταξιούχοι θα υποστούν τον... θάνατο της αρκούδας, αφού οι συντάξεις θα περικοπούν κατά 20-30% ενώ το αφορολόγητο θα καταργηθεί.
ΟΨΙΜΑ...
Λίγο όψιμα θυμήθηκαν οι ντόπιοι ΠΑΣΟΚοι την αρχή της πλειοψηφίας όταν οι ίδιοι άνθρωποι στο παρελθόν έχουν κάνει τα άλλαλα και τα μπάλαλα! Με αφορμή τις εκλογές στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων στο οποίο πρώτη δύναμη ήλθε η παράταξη Δημητρίου, γίνεται λόγος για δικαιωματική ανάδειξη ως προέδρου του κ. Δημητρίου, κάτι που οι ίδιοι άνθρωποι είχαν αρνηθεί το 2011, όταν πλειοψηφούσα παράταξη ήταν εκείνη του Δημ. Μπαράτσα.
ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ...
Να αποφεύγονται τέτοιου είδους διπλές αναγνώσεις για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, διότι μόνο καλά δεν προσφέρουν στους θεσμούς. Το ότι πλειοψήφισε ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ με δάνειες δυνάμεις της Ν.Δ. δεν σημαίνει ότι μπορούν να επαίρονται για την μεγάλη επιτυχία, η οποία έχει τόση αξία όσο για να δημιουργηθεί μία πρόσκαιρη ευφορία στους «νικητές».
ΤΟ 2011...
Το 2011 θυμόμαστε πολύ καλά τι έγινε και πως διοικήθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για έξι συναπτά έτη. Μάλιστα, τότε υπήρξε μια παράταιρη συνδιοίκηση η οποία οδήγησε τον επιχειρηματικό κόσμο εκεί που τον οδήγησε κι έφτασε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα...
Η ΕΜΠΛΟΚΗ...
Κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν την Ν.Δ. σ’ αυτή την «ήττα» της κεντροδεξιάς και ιδιαίτερα σε κάποια ξεφτέρια εξ Αθηνών που ήλθαν ως παρατηρητές κι όχι ως ενισχυτές της προσπάθειας που γίνονταν από έναν ανεξάρτητο συνδυασμό. Δεν γνωρίζω αν έγιναν παρεμβάσεις από Αθήνα για τις εκλογές των Επιμελητηρίων και αν όχι, τότε δεν μπορώ να καταλάβω τα διάφορα σενάρια που φτιάχνονται από το παλιό ΠΑΣΟΚ και που ζητούν τώρα το βάθεμα και το πλάτεμα της Δημοκρατίας. Οι ίδιοι άνθρωποι το 2011 αρνούνταν στην τότε πλειοψηφούσα παράταξη το δικαίωμα να σχηματίσει προεδρείο και έγινε μοιρασιά της εξουσίας στην δεύτερη και τρίτη παράταξη! Να τα θυμόμαστε κι αυτά...
ΥΠΟΛΟΓΟΙ...
Δεν πέφτει λόγος στη στήλη για το τι θα πράξουν οι εκλεγμένοι 31 σύμβουλοι στο Επιμελητήριο. Θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι οι εκλεγέντες οι οποίοι και πριν από τις εκλογές ήξεραν ποιος ήταν, με ποιον ήταν και για ποιους λόγους. Όχι πως θα κάνουν κάτι σημαντικό όταν όλα γύρω μας είναι καμμένα και λόγος περί ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας να μη γίνεται. Πάντως, ακυβέρνητο το Επιμελητήριο δεν θα μείνει. Θα βρει η γκαβή πρατίνα τ’ αρνί, όπως λένε και στο χωριό μου!
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Σαν τα χιόνια! Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αλωνίζει την Αθήνα και τη Θράκη, στην οποία βρίσκονται 150.000 ομοεθνείς του. Έτσι είπε στον προπομπό Αλ. Παπαχελά, ο οποίος προετοίμασε τους Έλληνες για τον λόγο της επίσκεψής του. Καλά περνούν οι κάτοικοι της Ίμβρου και της Τενέδου, είπε ο Ερντογάν και εννοούσε ότι καλά θα περνούν και άλλοι νησιώτες αν αυτά γίνουν Τουρκικά! Έτσι, τόσο απλά...
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ...
Μίλησε για 150.000 μειονοτικούς στη Θράκη και ξέχασε να μετρήσει πόσοι μειονοτικοί Έλληνες μένουν στην Τουρκία και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη. Είναι δεν είναι 2.000 Έλληνες αναγνωρισμένοι στην Τουρκία. Βάλτε τους δίπλα στους 150.000 και βγάλτε συμπέρασμα...
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ!
Δεν είναι κακή η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας, αλλά θα πρέπει να μπαίνουν και οι κανόνες έτσι όπως ορίζουν οι συνθήκες, με πρώτη αυτή της Λωζάνης που έχει καθορίσει τα σύνορα. Το ότι ο Ερντογάν κάνει τον καμπόσο, το κάνει για το Τούρκικο πόπολο που διψάει για κάτι τέτοιες πομφόλυγες...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.