ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...
Η πολιτική τους αλητεία δεν έχει όρια. Σε ημέρες συνεδρίου του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας όπως είναι αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. ο Αλέξης πήρε παραμάσχαλα την Δούρου, φόρτωσαν και πέντε - έξι λεωφορεία από πρόθυμους Συριζαίους και πήγαν στην Ελευσίνα, όχι για να καταθέσουν στεφάνια στους 23 πεσόντες στη Μάντρα Αττικής αλλά για να κάνει ρελάνς στον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε το συνέδριο του κόμματός του!
Η ΦΙΕΣΤΑ...
Έφτιαξαν μία φιέστα για να αποκτήσουν βήμα, μιας και Βουλή δεν είχαν, για να βρίσουν τον Μητσοτάκη, ο οποίος περιέγραφε με τα στελέχη του την επόμενη μεταΣυριζαϊκή εποχή. Τύφλα να είχαν οι παλιοί φορτοεκφορτωτές σε τελική ανάλυση δεν έκαναν και καμιά εύκολη δουλειά...
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ!
Προσέξτε: Πήγε στην Ελευσίνα κι όχι στη Μάνδρα όπου τάφηκε κυριολεκτικά κάτω από τις λάσπες του όρους Πατέρα, που, ενώ είχαν κατά νου να φτιάξουν αντιπλημμυρικά έργα, δεν πρόκαναν για λόγους ανωτέρας βίας! Να μια γλώσσα η Δούρου εναντίον όλων εκείνων που την στοχοποίησαν για την τραγωδία της Μάνδρας φορτώνοντάς την με 23 νεκρούς και την γενική καταστροφή της περιοχής. Πέρασε στην αντεπίθεση η κ. Ρένα, η οποία μόλις ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία φρόντισε για τα του οίκου της τακτοποιώντας τον σύντροφό της και δεν εύρισκε χρόνο ν’ ασχοληθεί με τα προβλήματα των... ιθαγενών της περιφέρειάς της.
ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ...
Σε συναγωνισμό Αλέξη - Ρένα για το ποιος θα σώσει εκ των υστέρων την περιοχή που ακόμη μοιάζει με το Μπαγκλαντές του παλιού καιρού! Ο ένας έλουζε, η άλλη καταριόταν την αντιπολίτευση, κυρίως τη Ν.Δ. που έκανε το αυτονόητο που δεν ήταν τίποτα άλλο από την εγκληματική αδιαφορία για την προστασία των ζωών και των περιουσιών των άμοιρων πολιτών της Δ. Αττικής.
ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ...
Δεν χρειάστηκε να υποσχεθεί γιοφύρια και ποτάμια, αυτά έγιναν μόνα τους. Άλλαξε ατζέντα και αυτή τη φορά έκανε την συνένωση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ της Δ. Αθήνας! Πιασάρικο το θέμα για να χαμηλώσει τις ιαχές που ακούγονταν από το συνεδριακό κέντρο στο οποίο η Ν.Δ. δημιουργούσε την μετά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εποχή!
ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!..
Πολιτικός πολιτισμός και σ’ αυτή την περίπτωση του κ...λου από την Κυβέρνηση της αριστεράς του κ...λου. Συγνώμη για την αθυροστομία, αλλά εγώ δεν κυβερνάω για να τηρώ και τα προσχήματα. Η όλη τους συμπεριφορά σε όλους τους τομείς και η Πολακιάδα που άρχισε να γίνεται δημόσιος λόγος μας κάνουν κι εμάς να αθυροστομούμε.
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...
Συνέδριο Ν.Δ. Ένας ακόμη σταθμός προκάλυψης μέχρι την τελική έφοδο! Φτάσαμε να μιλάμε με όρους στρατιωτικούς για να γλυτώσει ο τόπος από τους «Αμίτες» όπως αποκαλούσαν στο χωριό μου τους «συμμορίτες» κατά το «δημοκρατικότερον» Δημοκρατικός Στρατός. Θα επαναστατήσουν οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί, αλλά αυτοί άρχισαν πρώτοι...
ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ...
Χωρίς να θέλω ν’ αδικήσω κανένα από εκείνους που φρόντισαν για την οργάνωση του συνεδρίου θα σταθώ σ’ εκείνα τα πρόσωπα που η παρουσία τους έκανε εντύπωση και κυρίως εκείνα τα πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Κ. Καραμανλής: «Η Ν.Δ. καλείται να παίξει ρόλο προς όφελος της χώρας το επόμενο διάστημα». Α. Σαμαράς: «Την κυβέρνησή μου την έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ και ο Κουβέλης». Ντόρα: «Όλοι μαζί να κάνουμε ισχυρό πρωθυπουργό τον Κυριάκο». Κ. Μαρκουλάκης: «Να βάλουμε πλάτη να σπρώξουμε το βράχο ένα μέτρο παραπέρα. Το έχω τάξει στον 12χρονο γιο μου». Στ. Ράμφος: «Φοβάμαι τα προβλήματα στην εποχή Κυριάκου».
Ο ΤΟΝΟΣ...
Φυσικά τον τόνο του 11ου συνεδρίου τον έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος, ο οποίος μιλούσε για την μετά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εποχή και το πώς θα συμμαζευτεί αυτή η χώρα από το πλιάτσικο που γίνεται εδώ και τρία χρόνια. Ανίκανους - άχρηστους χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό και τους συνεταίρους του και φάνηκε να το εννοούσε αυτό που έλεγε...
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Καραμανλής και Ντόρα ήταν όλα τα λεφτά για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο μεν πρώτος που «μίλησε», η δε δεύτερη που έδωσε τον τόνο της εμπειρίας και του πατριωτισμού. Θυσία όλα στο να φύγει αυτό το τουρλουμπούκι που ονομάζεται Κυβέρνηση κι όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο λιγότερα συντρίμμια θ’ αφήσουν!
Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ...
Επικρατούσε πριν από το συνέδριο η άποψη ότι «εμείς οι νεομητσοτακικοί θα έχουμε τα πάνω χέρια» κι αυτή η άποψη είχε περάσει στην πλειοψηφία των συνέδρων. Πριν όμως την έναρξη του συνεδρίου με δηλώσεις Καραμανλής - Σαμαράς ξεπέρασαν τέτοιου είδους αντιλήψεις και δημιουργήθηκε ένας άλλος αέρας που ήταν αυτός της συμπόρευσης του «Όλοι Μαζί»!
ΧΡΩΜΑ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ!
Η αλήθεια είναι ότι το συνέδριο σ’ επίπεδο παρουσιών ήταν κατά κράτος από φαν του Κυριάκου και τον λόγο είχαν τα παιδιά του «μητρώου μελών». Πρόκειται για τα παιδιά εκείνα, νέα κυρίως, που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Κυριάκου να εμπλακούν στην πολιτική για ν’ αλλάξουν ή ν’ απαλλάξουν το κόμμα από πρόσωπα και νοοτροπίες του παρελθόντος. Αυτό ως προς το μείγμα των συνέδρων. Όσον αφορά το κάλεσμα του Κυριάκου και τη συστράτευση στον αγώνα, το προσκλητήριο έγινε προς όλους, νέους - μεγαλύτερους και μπαρουτοκαπνισμένους. Στο προφορικό τόσο ο Κυριάκος όσο και η Ντόρα μίλησαν για πανστρατιά για την αντιμετώπιση της λαίλαπας.
ΟΙ «ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΗΔΕΣ»!..
Μπροστά - μπροστά φιγουράριζαν και τα στελέχη εκείνα που στηρίζουν τη Ν.Δ. όταν βρίκεται προ των πυλών ή μέσα στην εξουσία. Νεοδημοκράτες αλά καρτ, οι οποίοι μάλιστα γίνονται και υπερθεματιστές με στόχο την οποιαδήποτε εξουσία. Είναι εκείνοι που από το Ροβίλιστο κι εκείθε είναι γαλάζιοι και από κει και δώθε είναι πρασινο-ροζ-μαυρο-γκρίζοι! Μάλιστα, έχουν βάλει με το μυαλό τους να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους σε θέση υποψηφίου σωτήρα! Τους περιμένουμε για να το διασκεδάσουμε!
ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ;
«Δεν με ενδιαφέρει κανένας υπουργικός θώκος κι αυτό διότι είμαι χορτασμένη από αξιώματα... Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και γι’ αυτό θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις βοηθώντας τον Κυριάκο να γίνει καλός πρωθυπουργός. Θα είμαι ξανά υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών». Αυτά είπε η Ντόρα σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ την περασμένη Δευτέρα. Αντρίκια στάση από μια γυναίκα, μπορεί να σημειώσει κανείς, βάζοντας παράλληλα ένα ερώτημα: Πού θ’ αφήσει ένα σωρό «ορφανά» που τριγυρίζουν ανά την χώρα και κορδώνονται ενίοτε απειλώντας ακόμη και φίλους της Ντόρας βλέποντας φαντάσματα παντού; Οι παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» αντιλαμβάνονται τι εννοούμε...
Ο ΔΕΙΚΤΗΣ...
Σε τοπικό επίπεδο η Ν.Δ. βρίσκεται εν υπνώσει ή σε διαρκή λήθαργο. Μάλιστα, αν καλά κατάλαβα, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ συνεχάρη τον τρίτο των εκλογών του Επιμελητηρίου για την επιτυχία του στις πρόσφατες κάλπες! Ο δείκτης της Ν.Δ. στα Γιάννενα μπήκε στο 15% κατά τον κ. Πρόεδρο, εκλεκτό φίλο κατά τ’ άλλα!
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ...
Δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα. Βγαίνει η ΚΑΠΑ Research και δίνει 4,5 μονάδες προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, για ν’ απαντήσει το ΠΑΜΑΚ με 12 μονάδες αντίστοιχα. Άντε να βγάλει κανείς συμπέρασμα για το τι θέλει τελικά ετούτος ο λαός...
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Εκείνη όμως η δημοσκόπηση που είχε Ηπειρώτικο ενδιαφέρον ήταν της ΚΑΠΑ Research που έγινε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και της Ηπείρου. Σε δύο απ’ αυτές, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. Η συγκεκριμένη έρευνα έκανε «χαρτογράφηση» της Αυτοδιοίκησης και στην Ήπειρο η οποία δεν είναι και τόσο τιμητική για τους ενασχολούμενους με τα αυτοδιοικητικά. Ένα μόνο σχόλιο από τη στήλη: Κάποιοι τρέχουν μόνοι τους και βγαίνουν δεύτεροι. Ας το βάλουν καλά στο νου τους για να μη βλέπουν φαντάσματα!
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΑΙ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΟΧΙ!
Βάσει των ευρημάτων αυτής της δημοσκόπησης κάποιοι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να προβληματιστούν, όχι όμως να το πάρουν και κατάκαρδα. Άλλωστε, μια έρευνα αποτυπώνει την εικόνα μιας συγκεκριμένης στιγμής και πάντως έστω και της ΚΑΠΑ Research τα ποσοστά των αυτοδιοικητικών που πρόσκεινται προς τη Ν.Δ. είναι μεγαλύτερα από εκείνα του κόμματος! Άρα έχουν δρόμο και χρόνο βελτίωσης, εκτός κι αν έχουν άλλα πράγματα στο νου τους!
ΚΑΙ... ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ!
Ντύθηκε στρατηγός, ντύθηκε ναύαρχος, ντύθηκε αεροπόρος και τώρα ντύθηκε Μακεδονομάχος! Ο λόγος για τον γνωστό Πανούλη που έμαθε να κρατάει το λόγο του σαν άντρας που δηλώνει. Από το πτώμα μου θα περάσουν όσοι εκχωρήσουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, είπε προχθές και εμείς καταλάβαμε ότι πάει και η Μακεδονία, όπως πήγαν κι όλες οι άλλες δεσμεύσεις περί μνημονίων που μόνο νεκρός θα τα υπέγραφε!
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια του Λευτέρη Καλογιάννη με τη μεταφορά νερού στο λεκανοπέδιο για εμπλουτισμό της λίμνης και κάθε άλλη χρήση. Ύστερα από τρεις δεκαετίες αγώνων το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των διάφορων οικολογικών οργανώσεων που εναντιώνονταν σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο μεταφοράς νερού και ανοίγει τον δρόμο για την μεταφορά έτσι όπως την είχε οραματιστεί και προτείνει ο Λευτέρης την εποχή που ήταν εκείνος βουλευτής και πρωθυπουργός ο Κων/νος Μητσοτάκης. Λέτε να υλοποιηθεί το όνειρό του επί ενός άλλου Μητσοτάκη;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.