ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ...
«Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός αυτός που ψηφίζουμε απόψε»! Αυτή ήταν η έκφραση του Τσίπρα και της Φώφης, αλλά από διαφορετική σκοπιά ο καθένας τους. Για τον Αλέξη ήταν ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός διότι, ως γνωστόν, τον Αύγουστο βγαίνουμε από το 4ο μνημόνιο, και μπαίνουμε στο 5ο λεω εγώ, ενώ η Φώφη εννοούσε ότι είναι ο τελευταίος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ...
Προσπαθούσε να τα ρίξει στις προηγούμενες κυβερνήσεις ο Αλέξης όλα τα στραβά κι ανάποδα που έφεραν την χώρα σ’ αυτή την κατάσταση την τραγική. Με τα κενά μνήμης που έχει το παιδί ξεχνά τι έλεγε πριν τρία χρόνια τέτοιο καιρό για να βάλει στην απόχη το πόπολο πουλώντας τα καλύτερα παραμύθια του κόσμου. Τσίμπησε το πόπολο και ψήφισε τον ίδιο άνθρωπο με δύο ιδιότητες. Η μία ήταν αυτή του αντιμνημονιακού και η άλλη του «φέρτε μου μνημόνια να τα ψηφίσω με δύο, τέσσερα, δεκατέσσερα χέρια». Ο λαός έχοντας μνήμη... ψαριού ξανατσίμπησε και νάτον τώρα να χτυπιέται σαν το ψάρι για τα δεινά που περνάει.
ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ!..
«Μοιράζουμε λεφτά στους φτωχούς τα οποία τα πήραμε από τους πλούσιους», κόμπαζε από το βήμα της Βουλής και εννοούσε το μέρισμα. Και στις κηδείες μοιράζουν κόλυβα, αλλά δεν είδαμε κανένα μακαρίτη να επανέρχεται στη ζωή. Έφτιαξε νεόπτωχους και σ’ όλους μαζί μοιράζει κόλυβα για να χορτάσουν την πείνα τους.
Η «ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ»!
Στην ψήφιση του προϋπολογισμού υπήρχε και μία έκπληξη. Αντί των 152 που έχει το «ζεύγος» Αλέξης - Πάνος, προστέθηκε και η ψήφος μίας περιπλανώμενης ή παραπλανεμένης «Λεβέντισσας», η οποία πείσθηκε από τα λόγια του Πρωθυπουργού! Ποιος είπε ότι έχει σωσμό τελικά αυτή η χώρα; Προφανώς ήθελε να συμμετέχει στον τελευταίο προϋπολογισμό όπως η ίδια τον κατάλαβε!
ΤΑ ΖΟΡΙΛΙΚΙΑ...
Περίσσεψαν τα ζοριλίκια του στρατάρχη Πάνου σε εθνικά ζητήματα. Τώρα θα πολεμήσει τον Ερντογάν και θα κόψει τα κεφάλια όσων σκέφτονται την λύση της ονομασίας των Σκοπίων με την λέξη Μακεδονία. Να δείτε που θα... πάρει πολύ ανοιχτά τη στροφή για να μη βρουν πουθενά τα καπούλια του και έχουμε ατυχήματα!
Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ...
Να μπει μπροστά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων και τότε θα δούμε εμείς τι θα κάνουμε, προειδοποιεί η Ντόρα, η οποία το ζήτημα το ξέρει καλά και το χειρίστηκε στο Βουκουρέστι μαζί με τον Καραμανλή. Εδώ θα είμαστε να το δούμε κι αυτό. Θέλω να ζήσω κι αυτή την κωλοτούμπα του υπερπατριώτη Πανούλη που έχει και κότερο και που πρόσφατα συνόδευσε τον Ιβάν Σαββίδη, στο κανάλι του οποίου έγινε καναλάρχης. Έτσι στη φωτό ήταν ένας καναλάρχης και δίπλα ένα καναλαρ...διο!
ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ...
Κατά καιρούς ο Θ. Πάγκαλος αμολάει... κοτρώνες, οι οποίες τον ακολουθούν στο διάβα του. Από το «μαζί τα φάγαμε», προχθές πέρασε στις Σουλιώτισσες που δεν τραγουδούσαν στην ελληνική όταν έπεφταν από τους βράχους του Ζαλόγγου, διότι γνώριζαν μόνο Αλβανικά! Αλήθεια, η θυσία αυτών των γυναικών δεν έμεινε στην ιστορία από το τραγούδι που έλεγαν και επειδή προτίμησαν τον τραγικό θάνατο από την ατίμωση;
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ...
Αρβανίτης ο Πάγκαλος, δεν μπόρεσε να ανοίξει ένα βιβλίο να μάθει την καταγωγή του. Αν ο ίδιος αισθάνεται Αλβανός να μας το πει να το ξέρουμε, διότι οι Αρβανίτες ουδέποτε ήταν Αλβανοί! Οι Αρβανίτες είναι καθαρό Ελληνικό φύλο που κατοικούσαν στο αρχαίο Άρβανο που καλύπτει γεωγραφικά την περιοχή τουλάχιστον μέχρι τον Γεννούσο ποταμό. Η Αρβανίτικη γλώσσα έχει ρίζες αρχαιοελληνικές και ήταν Πελασγικό φύλο που κατέβηκε από την περιοχή Αρβάνου προς τα Δυτικά κι έφτασε στην Αττική - Βοιωτία - Πελοπόννησο κι αλλού. Ήταν καθαρό Ελληνικό φύλο με Ελληνική συνείδηση και κυρίως Χριστιανοί. Επομένως, άλλο πράγμα Αρβανίτης κι άλλο Τουρκαλβανός. Δεν υφίσταται Αλβανική γλώσσα αλλά Αρβανίτικη, την οποία έκλεψαν οι Σκιπητάρηδες. Αυτά τα ολίγα προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας...
ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ!
Λουράντο πες αλεύρι, ο ΣΥΡΙΖΑς σου σε γυρεύει! Εστί δε Λουράντος ο Πρόεδρος των Φαρμακευτικών Συλλόγων που το 2014 αν και δεξιός απειλούσε να μετατρέψει 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας σ’ εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία θα έκανε διανομή φυλλαδίων και ψηφοδελτίων του κόμματος. Από προχθές που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απελευθέρωσε το επάγγελμα του φαρμακοποιού διά νόμου ο σύντροφος πλέον Λουράντος... μούγκα στη στρούγκα! Θα το καταπιεί και θα το βουλώσει. Στο εξής ούτε... ασπιρίνη δεν θα του μείνει να πουλά στα φαρμακεία!
Η ΑΤΕΛΕΙΑ...
Μετά το Δήμο Ιωαννιτών στο χορό της διεκδίκησης «ελευθέρας» στα διόδια μπαίνει και ο Δήμος Ζαγορίου, με τον Δήμαρχο να απειλεί με δικαστικές προσφυγές για να ισχύσει και για το Δήμο του η ατέλεια στα διόδια Δροσοχωρίου. Πρόκειται για... κυνήγι μαγισσών και του Δήμου Ιωαννιτών και του Δήμου Ζαγορίου, διότι ο αρμόδιος Υπουργός Χρ. Σπίρτζης δεν τους έχει συμπεριλάβει στο συγκεκριμένο ευεργέτημα. Ένα μυαλό χειμώνα - καλοκαίρι ο Σπίρτζης πώς να τα θυμηθεί και να τα προλάβει όλα! Αυτές τις μέρες γίνεται... κοψοκορδελιάστρα στον Ε65, κάτι που είναι αγαπημένο του παιχνίδι!
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Την παράδοση των αναστηλωμένων βάθρων του γκρεμισμένου γιοφυριού της Πλάκας έκαναν στην Υπουργό Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου οι ντόπιοι παράγοντες και το γιόρτασαν δεόντων. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που το ιστορικό γιοφύρι το βρήκε η συμφορά και τότε ήταν που μαζεύτηκαν όλες οι μοιρολογίστρες της χώρας και κλαίγαν πάνω από τα συντρίμμια με λυγμούς και ηπειρώτικα μοιρολόγια. Μάλιστα, μας «απειλούσαν» ότι σε λίγους μήνες το γιοφύρι θα καναστηλώνονταν!
ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ...
Πέρασαν 35 μήνες έκτοτε και κόσμος πάει κι έρχεται και στον τόπο τα βιολιά! Μόλις προχθές έγινε η παράδοση των βάθρων στην Κονιόρδου, η οποία υποσχέθηκε ότι κατά καλοκαίρι μεριά θα ολοκληρωθεί η αναστήλωση! Τι να πρωτοκάνουν το καλοκαίρι, θα φτιάξουν γιοφύρια, θα καταργήσουν τα μνημόνια, θα λύσουν το Σκοπιανό, θα φέρουν την ανάπτυξη; Δεν ξεχνώ ότι η Υπουργός Κονιόρδου πριν ήταν θεατρίνα και συγχρόνως ήταν και θεραπεύτρια πάσας νόσου διά της μεθόδου της καρπαζιάς, κάτι που θα την βοηθήσει στην αναστήλωση του γιοφυριού της Πλάκας. Δεν το πιστεύετε; Ούτε κι εγώ!
ΕΥΧΕΣ...
Αυτά είναι τα τελευταία «ΤΟΛΜΗΡΑ» αυτής της χρονιάς, διότι θα κάνω χρήση της «άδειάς μου» ως εργαζόμενος Χριστιανός! Τα νεότερα και σπουδαιότερα το σωτήριον έτος 2018. Να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά. Αν μπορούμε, ας ρίξουμε μια ματιά κάπου δίπλα μας, γιατί κάποιος μπορεί να είναι χειρότερα από μας και μπορεί να έχει ανάγκη την βοήθειά μας. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!
Ο ΝΤΟΡΟΣ...
«Με το ντόρο που έγινε για το δήθεν χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην κεντρική πλατεία η πόλη μας προβλήθηκε στα πέρατα της γης, κυρίως στην παλιά Σοβιετία»! Αυτά λένε και κορδώνονται δημόσια αυτοί που εμπνεύστηκαν από το σχέδιο που είχε φτιάξει ο μπολσεβίκος Τάτλιν και προσπαθούν να το περάσουν σαν επιτυχία. Θα γίνονταν ακόμη μεγαλύτερη προβολή της πόλης αν μερικοί από τους εμπνευστές στήνονταν γυμνοί στο ίδιο σημείο και θα κινούσαν το ανάλογο ενδιαφέρον!
ΜΑΣ ΓΑΡΓΑΛΑΝΕ!
Έκαναν που έκαναν την μ...ία, ας μη γαργαλάνε τώρα τη μνήμη, την ανοχή και το φιλότιμο των πολιτών. Ας αφήσουν τέτοιου είδους φληναφήματα για να δικαιολογήσουν την απερισκεψία και κυρίως την κουτοπονηριά με την οποία πήγαν να πολιτικοποιήσουν μία πράξη που έρχεται από το παρελθόν και που δεν συγκίνησε κανένα. Στο κάτω - κάτω ποτέ δεν δικαιώθηκε η Οκτωβριανή Επανάσταση, ούτε από κείνους που την εμπνεύστηκαν!
ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ...
Αφήστε τ’ αυτοκίνητα και κυκλοφορείτε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης αυτές τις γιορτινές μέρες, λέει ο Διοικητής της Τροχαίας Γ. Αζέλης κι έχει δίκιο μέχρι το Θεό! Μεγάλη η κίνηση, μικρή η δύναμη της Τροχαίας, ακόμη λιγότερες οι θέσεις στάθμευσης, τα προβλήματα αναπόφευκτα. Ας επικρατήσει η σύνεση απ’ όλες τις πλευρές για να μην χαλάνε καρδιές γιορτινές μέρες που’ ναι...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.