ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΒΑΛΕ ΤΑΞΗ!
Μίλησε η Τατιάνα Καλογιάννη και έβαλε κάποια πράγματα σε τάξη όσον αφορά το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δόμπολη. Είναι από τις σπάνιες φορές που μιλάει η Τατιάνα και απορεί κανείς γιατί κρατάει σιωπή όταν είναι γνωστό ότι όλη η δραστηριότητα της Περιφέρειας Ηπείρου περνάει από τα χέρια της...

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ...
«Κάναμε όλες τις προσπάθειες έτσι ώστε να περιέλθει στην αιρετή Περιφέρεια το κτίριο, αλλά η Αποκεντρωμένη αρνείται πεισματικά κάτι τέτοιο κρατώντας την τύχη του στα δικά της χέρια», επισημαίνει η κ. Καλογιάννη και παρουσιάζει ένα σωρό στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό. Μάλιστα, φτάνει στην εποχή του περιβόητου Πανοζάχου που για όσους θυμούνται, είχε χρηματοδοτήσει μελέτη αξιοποίησης του κτιρίου, χωρίς βέβαια αυτό να γίνει μέχρι σήμερα...

ΑΠΑΞΙΩΣΗ...
Βλέποντας αυτήν την αδιαφορία η Τατιάνα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους και διαπλεκόμενους δεν έχει να κάνει κάτι άλλο παρά να νήψει τας χείρας της και αμαρτίαν ουκ έχει! Ωστόσο, αυτός ο χώρος καθημερινά απαξιώνεται και απαιτούν ακόμη και οι νυχτερίδες να το κάνουν στέκι τους. Ένας χώρος που θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι χρήσιμο όπου θα μεταφέρονταν υπηρεσίες και σε περίπτωση ΣΔΙΤ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ιδιώτες με ό,τι θα σήμαινε αυτό για την οικονομία της πόλης. Αλλά είπαμε, το κράτος είναι τα ζώα του αργά και από τέτοια ένα σωρό δίπορα σταματούν κάθε ενέργεια που να οδηγεί στο μέλλον!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...
Η περίπτωση της Τατιάνας Καλογιάννη είναι ενδιαφέρουσα, ξεχωριστή και μία κατηγορία από μόνη της. Το έχουμε ξαναγράψει, χωρίς να δούμε κάποια αντίδραση, ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερο ή να αξιοποιήσει η ίδια τον εαυτό της περισσότερο για να είναι πιο χρήσιμη για τον τόπο, αφού έτσι κι αλλιώς εκείνη είναι που τραβάει όλη τη δουλειά. Δεν ξέρω αν κλείνεται στο καβούκι της από σεμνότητα ή αγοραφοβία. Αφού η γυναίκα το’ χει, γιατί δεν το πάει και παραπέρα; Δρόμοι και λεωφόροι υπάρχουν και η λεωφόρος Νιάρχου μόνο δεν είναι αρκετή για να την περπατήσει. Είπα κι ελάλησα...

❁ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ!
Μετά τα σούρτα - φέρτα της Αχτσιόγλου με τον Αλέξη και αφού τα πράγματα πάνε κατά διαβόλου, είπε ν’ αναλάβει η Μπαζιάνα δράση για να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Στο κάτω - κάτω ποια είναι αυτή η Αχτσιόγλου που ντύνεται και τόσο προκλητικά, η οποία θα... σώσει την Ελλάδα, θα σκέφτηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού που, όπως και να το κάνουμε, είναι αξίωμα μεγαλύτερο αυτό της συντρόφου από την Υπουργό!

■ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΙΔΙΑ!..
Ο Αλέξης μου, το στεφάνι μου, ο σύντροφός μου, ο πατέρας των βλασταριών μου, ο αρχικομουνίσταρος ουδέποτε είπε ψέματα στο λαό. Έκανε οτιδήποτε για να σώσει την παρτίδα ή την πατρίδα, αυτό δεν το ξεκαθάρισε, αλλά, ενώ πήρε την Κυβέρνηση, δεν πήρε την εξουσία, είπε η συντρόφισσα Μπαζιάνα κι έγραψε ιστορία η γυναίκα. Τι Αχτσιόγλου και κουραφέξαλα. Η «δική μας» είναι καλύτερη. Λέω δική μας γιατί είναι νύφη Τζουμερκιώτισσα προερχόμενη από Καρδίτσα!

❖ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ - ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ!
Προσέξτε, η Μπέτυ είναι συντρόφισσα και σύντροφος μαζί. Σύντροφος του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατά παλαιότερες δηλώσεις του είναι άθεος και άρα τα γαμοβαπτίσια είναι απαγορευτικές πράξεις. Σύντροφοι στη ζωή και στο κόμμα το πρωθυπουργικό ζεύγος που παθαίνει... αναφυλλαξία σε κάθε εκκλησιαστικού περιεχομένου πράξη. Δεν φιλάνε χέρι παπά ή δεσπότη, ούτε ασπάζονται ευαγγέλια και σταυρούς γιατί βγάζουν καντήλες. Είναι συνήθειες του παρελθόντος και από τότε που έκοβαν βόλτες στα υπό κατάληψη σχολεία και πανεπιστήμια...

❁ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ...
Μέγιστο παράπονο της Μπέτυς που δεν πήρε την εξουσία στα χέρια της, αλλά δεν ρωτάει και την Αχτσιόγλου που κόβει βόλτες βγάζοντας σέλφις στα ταξίδια με τον Αλέξη σύντροφο της Μπέτυς. Επίσης ο ανεκπλήρωτος πόθος είναι που δεν μπόρεσε να συναντήσει τον Κάστρο όσο αυτός ήταν εν ζωή. Πόθος - βίτσιο, θα σας γελάσω! Τουλάχιστον του έστειλε χαιρετίσματα με τον σύντροφο Αλέξη όταν εκφώνησε τον επικήδειο!

■ ΣΤΟ... ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!
Μπορεί να μην είδε τον Κάστρο και κυρίως δεν είχε την τιμή και την χαρά να τον κλάψει, όμως είχε την ευκαιρία να πατήσει το πόδι της στο άντρο του καπιταλισμού που τόσο πολύ το συχαίνονταν στα μικράτα της. Πήγε στο Λευκό Οίκο και συνάντησε τον παρανοϊκό Τραμπ. Τραμπ λέει και κλαίει ένα πράγμα η Μπέτυ. Το είπε η ίδια ότι κάθε 5 Ιουλίου κλαίει και δεν ξέρω αν εννοεί ότι κλαίει από βαθειά συγκίνηση επειδή την προηγούμενη μέρα οι Αμερικάνοι γιορτάζουν την ελευθερία της χώρας τους από τους ερυθρόδερμους που δεν άφησαν... ρουθούνι.

❖ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...
Κλαίει κάθε πέντε Ιουλίου που έγινε το δημοψήφισμα στη χώρα των «μαύρων» όπου ένας φύλαρχος ονόματι Αλέξης σε μία νύχτα βάπτισε το 62% ΟΧΙ σε 100% ΝΑΙ. Πολύ κλάμα αυτό το κορίτσι, βρε παιδάκι μου. Ποτάμια τα δάκρυα, που δεν θα μπορούσε να βγάλει λεφτά με το τσουβάλι από τα ΑΤΜ, όπως κάνουν όλοι οι καλοί ορθόδοξοι κομουνιστές. Όχι, εγώ δεν κλαίω κάθε 5 Ιούλη, όπως η Μπαζιάνα μας, αλλά κρατάω την κοιλιά μου από τα γέλια από το κατάντημα της αριστεράς.

❁ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ!..
Βγήκε στο... κλαρί η Περιστέρα για να στηρίξει τον σύντροφό της και έγινε της περιστεράς το σιδηρούν κιγκλήδωμα! Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος χρέωσε το βγάλσιμο στο κλαρί στον Αλέξη, ο οποίος μάλλον κατάλαβε ότι δεν γίνεται πιστευτός και ανέθεσε στην Καρδιτσιώτισσα να σώσει την παρτίδα που λέγαμε παραπάνω. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει για την πατρίδα διότι για κάτι τέτοιο ουδέποτε ανησύχησαν, γι’ αυτό κάθε τόσο της έβαζαν μπουρλότο, όπως κάνουν και τώρα!

■ ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ!
Είναι η τρίτη γυναίκα που παίζει το ρόλο συζύγου πρωθυπουργού που μιλά δημόσια για τα πολιτικά ζητήματα της χώρας. Οι δύο προηγούμενες ήταν του αυτού ανδρός και ήταν οι γυναίκες του Ανδρέα, η Μαργαρίτα η οποία έγραψε βιβλίο για να μας αναφέρει τα γκομενιλίκια της μετά τον θάνατο του Ανδρέα και η άλλη η Μιμή, η οποία μιλούσε για παπάδες, εξομολόγους και κομποσχοίνια.

❖ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ!
Μιλάμε για πολύ κλάμα κάθε πέντε Ιούλη με το δημοψήφισμα. Και το κλάμα έχει να κάνει με το ότι ενώ αυτή έβλεπε το 62% να λέει ΟΧΙ, το παλικάρι της το έκανε ΝΑΙ. Ήταν εκείνα τα ξημερώματα που εκείνη και ο Βαρουφάκης γλεντάγανε το ΟΧΙ, για να φάνε κατάμουτρα το πρωί ένα πελώριο 100% ΝΑΙ! Ακόμα κλαίει η συντρόφισσα και σκέφτηκε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της καβατζάροντας την εξουσία. Τέτοια εξουσία σαν εκείνη που πήραν οι κομμουνιστές με την επανάσταση του 1917!

❁ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!..
Εν τω μεταξύ, η συντρόφισσα Περιστέρα είδε εκείνους που έσκυβαν το κεφάλι πριν το 2015 και δεν είδε καθόλου που εδώ και τρία χρόνια σέρνονται στα τέσσερα. Η ομολογία του Προέδρου της Βουλής συντρόφου Ν. Βούτση ότι οι Τροϊκανοί δεν ήθελαν ΣαμαροΒενιζέλους και τους «εκτέλεσαν» για να φέρουν το δικό της λεβέντη που είναι επαγγελματίας της κωλοτούμπας ούτε που την βασάνισε την συντρόφισσα και έχει μείνει ακόμη στο θρήνο της 5ης Ιουλίου!

■ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ...
Άσε μας, κουκλίτσα μου Περιστέρα, που «βγήκες στο κλαρί» για να πεις πόσο ψυχοπονιάρα είσαι εσύ και που ούτε ο Αλέξης δεν σε καταλαβαίνει, γι’ αυτό βρήκες ένα κομματικό όργανο να πεις τον πόνο σου. Ζητούμε συγγνώμη από την αντ’ αυτού που δεν συμμεριζόμαστε τον πόνο της για τα μνημόνια και τον καϋμό της για την κατάληψη της εξουσίας. Δεν είναι αμφιθέατρα η χώρα για να κάνετε καταλήψεις και να βγάζετε πύρινους καταγγελτικούς λόγους εναντίον των Γερμανοτσολιάδων! Πού να ήξερε ότι ο δικός της θα γίνονταν ο καλύτερος Γερμανοτσολιάς της υφηλίου και με αυτή τη στολή έφτασε μέχρι τον Λευκό Οίκο έχοντας στο πλάι του την Περιστέρα, όχι με την αμφίεση του αμπέχωνου και την καγκελάτη τρίχα στα πόδια, αλλά ντυμένη στα ολομέταξα και με 12ποντο!

❖ ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ...
Και για να τελειώνουμε με την «ελέω Θεού» καθηγήτρια Περιστέρα, να της υπενθυμίσει κάποιος, όχι πάντως ο Καρανίκας, ότι στις δημοκατίες οι «εξουσίες» είναι διακριτές και δεν λειτουργούν κατά το δοκούν. Δεν «καβαλάει» καμιά εξουσία την άλλη αλλά συνεργάζονται για την εμπέδωση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι σκέψεις της για... ζάπωμα της εξουσίας ανήκουν σε άλλα καθεστώτα, τα οποία προφανώς παραπέμπουν σε χώρες που ξεσκλαβώθηκαν το 1990, αφού πρώτα το πλήρωσαν με ποταμούς αίματος. Με το ζόρι κατάληψη «κυβέρνησης» και εξουσίας επέβαλλαν την «δημοκρατία» οι συνταγματάρχες το 1967, ο Αμίν Νταντά και τώρα ο Κιμ στη Βόρεια Κορέα. Ας αφιππεύσει λοιπόν τον κάλαμον κι αν θέλει να εκτονωθεί ας φτιάξει κανένα παστίτσιο να φάει η οικογένεια σπιτικό φαγητό!

❁ ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΜΑΛΑΜΑ!
«Όποιος πουλήσει το όνομα Μακεδονία θα ξεπουλήσει και εδάφη. Εγώ προτείνω για ονομασία τα π...ρια του». Αυτή ήταν κάποτε η «επιστημονική» «ιστορική» άποψη και θέση του Υφυπουργού Παιδείας Κ. Ζουράρι που τώρα ξανά στα «π...ρια» του για το ποια ονομασία θα έχουν τα Σκόπια. Είχε πει κι άλλα τέτοια ιστορικά ο εν λόγω Υφυπουργός που έβλεπε ενιαία Μακεδονία μέχρι τα Τέμπη με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη! Ο ίδιος Υφυπουργός είναι εκείνος που ζητά τους αποκλεισμούς των μαθητών από τις εκδρομές διότι αυτοί πηγαίνουν στους οίκους ανοχής για να το διορθώσει αργότερα λέγοντας πως πάνε σε... μπορδέλα! Υπουργός μάλαμα!

■ ΟΙ ΠΑΡΔΑΛΟΙ
Αμ το άλλο. Ο «Μακεδόνας» Μπουτάρης γίνεται μπροστάρης στα «πάρτια» και στις παρελάσεις των πάσης φύσεως «παρδαλών» και αποκλείει τους διαμαρτυρόμενους για την ονομασία των Σκοπίων που ο ίδιος τα έχει βαπτίσει σε Μακεδονία. Τοιούτοι έπρεπε υμίν πατριώτες Μακεδόνες που είχατε την φαεινή ιδέα να σας κυβερνήσει ο μπαρμπα - Γιάννης και μάλιστα δυο φορές ίνα πιστοποιηθεί το ρηθέν για το «δις εξαμαρτείν»...


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.