ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ...
Στα πλαίσια βολιδοσκόπησης υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων τα βλέμματα πέφτουν σε αλλότριους πολιτικούς χώρους και κυρίως ΠΑΣΟΚογενείς. Μαθαίνω ότι στο «στόχαστρο» έχει μπει ένα τέτοιο υψηλό στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, ο οποίος είναι φέρελπις νέος πολλά υποσχόμενος χωρίς να έχει ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή. Οι διαμεσολαβητές ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ., αλλά είναι εκείνοι που τον προώθησαν στο Δήμο, στον οποίο έχει πρωτεύοντα ρόλο και, αν ευδοκιμήσει κάτι τέτοιο, ο πυρετός στην κάτω πλατεία θα χτυπήσει κόκκινο. Ως τότε, εν αναμονή...
ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ...
Από τον ίδιο Δήμο άλλο στέλεχος, δημοτικός σύμβουλος, εμφανίστηκε αγκαλιά με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος θέλησε να φορέσει γαλάζια φανέλα διότι δεν του πάει καθόλου το πρασινορόζ που του φόρεσαν κάποιοι άλλοι φωστήρες νεοσωτήρες, οι οποίοι με τα ίδια τους τα χέρια έβγαλαν τα μάτια τους!
Η ΦΥΛΗ...
Περίεργη φυλή αυτή των γαλάζιων και το έχω γράψει πολλές φορές. Πάντοτε είχαν μια προτίμηση στους προηγούμενους ηγέτες, κάτι που το βλέπουμε να γίνεται στην περίπτωση του Κων/νου Καραμανλή. Αυτό κυρίως το διάστημα κάποια βλέμματα στρέφονται προς τον πρώην πρωθυπουργό για να βάλει πλάτη. Εκείνος πιστός στην Καραμανλική τακτική, τηρεί σιγήν ιχθύος ή μιλούν αντ’ αυτού οι κύκλοι! Ο ίδιος ο Καραμανλής παρακολουθεί τα τεκταινόμενα αλλά έχει αποφασίσει να μη κάνει άρση της αυστηρής ιδιώτευσης κι όσο αυτό τραβάει, τόσο περισσότερο επιθυμητός γίνεται.
ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ!
Αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. έχει εκλεγμένο πρόεδρο κι αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου δεν μπορεί να του χρεώσει κανείς ανικανότητα ή βαρυγκόμιση. Επομένως, ό,τι άλλο ακούγεται για τους πρώην Καραμανλή - Σαμαρά αυτή τη στιγμή είναι άνευ αντικειμένου. Ο Κυριάκος έχει ένα άλλο σκεπτικό για την οργανωτική δομή του κόμματος κι εκείνος θ’ απολογηθεί αν κυβερνάει σωστά την παράταξη, η οποία έχει μεν παρελθόν, αλλά θα πρέπει να έχει και μέλλον κι αυτό θα πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους οι διάφοροι λοξοκοιτώντες λάτρεις του παρελθόντος!
ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...
Έτσι γίνονταν στην περίοδο του Ανδρέα, όπου οι γαλάζιοι έπεφταν θύματα της πράσινης προπαγάνδας περί δήθεν ανικανότητας του Κων/νου Μητσοτάκη, στον οποίο χρέωναν αποστασία, κάτι που χτυπούσε στο εθιμικό του δεξιού ψηφοφόρου. Πού πάτε με τον αποστάτη, έλεγαν τότε οι πρασινοφρουροί, λες και είχε αποστατήσει από την ΕΡΕ ο μακαρίτης. Ο ψηλός κατάφερε να συντρίψει τον ΠΑΣΟΚισμό και να γίνει πρωθυπουργός για να τον «φάει» το Σκποπιανό!
ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ...
Κάτι ανάλογο πάει να γίνει και σήμερα με τον Κυριάκο. Οι ίδιοι άνθρωποι οι πρασινοφρουροί που εμφυλοχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον σώγαμπρό τους τον Καμμένο ακολουθούν τον παλιό δρόμο και την παλιά συνταγή. Τότε ο Λαλιώτης έδινε στην «Αυριανή» φωτογραφία του κρατούμενου Μητσοτάκη με Γερμανούς φρουρούς χαρακτηρίζοντάς τον ως δοσίλογο, ενώ τώρα έχουν παραδώσει ως λάφυρο στα σκυλιά του ΣΥΡΙΖΑ την Μαρέβα! Οι ίδιες μεθοδεύσεις από σχεδόν τους ίδιους ανθρώπους σε διαφορετικές εποχές!
Η ΠΡΟΒΟΛΗ!..
Επανερχόμενος στα της ντόπιας Ν.Δ. και γενικά στον κομματικό μηχανισμό, εκείνο που παρατηρώ είναι ότι το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι για την προσωπική προβολή ορισμένων από δαύτους και λιγότερο για την οργάνωση του κόμματος. Απλά διαχειρίζονται μια κατάσταση η οποία δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα Γιάννενα, αλλά σε όλη τη χώρα όπου οι ΝΟΔΕ είναι κομματικές οργανώσεις - «σφραγίδες». Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων συνεδριάζει στα υπόγεια ενός κεντρικού ξενοδοχείου και δεν μιλάμε για απαρτία. Η μόνη τους έγνοια αυτό τον καιρό είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Κάπου - κάπου πετάνε και κανένα άρθρο στον τύπο ή στο διαδίκτυο κι από δω πάνε και οι άλλοι! Το ξέρω πως πικραίνω φίλους, αλλά ελπίζω να συνέλθουν από τον λήθαργό τους...
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ...
Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, αυτές θα οριστούν από τον ίδιο τον Κυριάκο! Αυτό τουλάχιστον διατυμπανίζεται από την Πειραιώς. Απλά οι τομεάρχες βουλευτές που πρόσφατα ορίστηκαν από τον ίδιο τον Κυριάκο θα μαζεύουν βιογραφικά και βάσει αυτών θα γίνουν οι τελικές κρίσεις. Έτσι τουλάχιστον λένε. Θα γίνει, λένε οι ίδιες πηγές, ένας συγκερασμός του παλιού με το νέο χωρίς να προσδιορίζεται τι είναι παλιό και τι είναι νέο.
ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ...
Με την μέθοδο της διαρροής από την Πειραιώς μέσω της Χριστίνας Κοραή, η οποία είναι χρόνια στο ρεπορτάζ της Ν.Δ., δημοσιοποιήθηκαν τρία πρόσωπα που θα παίξουν το χαρτί του νέου στο Νομό Ιωαννίνων. Πρόκειται για τους Κων/νο Δαρδαμάνη, Λάμπρο Γεωργόπουλο και Γιάννη Γιαννακάκη. Αν υπολογιστεί ότι στα νέα πρόσωπα συγκαταλέγεται και μία γυναίκα κι αυτή είναι η πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, τότε απομένουν τρεις θέσεις, μία ακόμη γυναίκα και δύο άνδρες. Αν αφαιρέσουμε και τον νυν βουλευτή Κώστα Τασούλα που αυτοδίκαια θα είναι εκ νέου υποψήφιος, τότε απομένει μία θέση κενή για παλιό ή «σώγαμπρο». Άρα, τζάμπα τα προσκυνήματα στην Πειραιώς, ενώ οι τομεάρχες δεν θα έχουν και πολύ σπουδαίο έργο να κάνουν και κυρίως δεν θα έχουν να λύσουν κανένα σταυρόλεξο!
Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ...
Bardaska έχει κληρώσει αυτή την εβδομάδα η ονομασία των Σκοπίων για τον Πανούλη τον Καμμένο, τον τετρακίνητο. Τις επόμενες μέρες κάτι άλλο θα βρεθεί για τον υπερπατριώτη που καταπίνει τα μνημόνια και τρώει αμάσητη όλη την αριστεράντζα του ΣΥΡΙΖΑ!
ΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΙ...
Είμαστε σε επαγρύπνηση για την ονομασία των Σκοπίων, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο ίδιος άνθρωπος είναι εκείνος που κανακεύει τον Αλέξη λέγοντας όπου βρεθεί κι όπου σταθεί πόσο καλό παιδί, είναι! Έχω την εντύπωση πως ρίχνει καμιά  κουμπουριά ο άγιος Αθηνών για τα προσχήματα αφ’ ενός, αλλά και κάτω από την πίεση άλλων δεσποτάδων που σέβονται το ράσο που φορούν και κυρίως σέβονται τα ματωμένα ράσα όλων όσων πλήρωσαν με τη ζωή τους τους αγώνες για να σωθεί η πατρδία από τους πάσης φύσεως αγαρηνούς...
ΑΝΘΡΑΚΕΣ!
Άνθρακες τελικά ο θησαυρός για τους παροικούντες την Εγνατία Οδό και για τα ελευθέρας στα διόδια. Όχι μόνο θα καταργηθεί μέχρι τον Απρίλιο αυτό το προνόμιο, αλλά θα αυξηθούν και οι τιμές των διοδίων και θα φτάσουν αυτά της Ιονίας Οδού, τα οποία «τσίμπησαν» πριν από 15 μέρες. Αυτά τα είπα - ξείπα είναι των γνωστών κωλοτουμπολόγων Σπίρτζη - Τσακαλώτου που διπλασιάζουν σχεδόν την χιλιομετρική χρέωση η οποία θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους του έτους.
ΤΑ «ΣΟΥΡΓΟΥΝΙΑ»!..
«Είναι σαν ένας καλός γιος μου ο Αλέξης», Ζουράρις. «Όλοι συμβουλευόμαστε τον Αλέξη», Φλαμπουράρης. «Τέτοιος Πρωθυπουργός βγαίνει κάθε εκατό χρόνια», Θεανώ Φωτίου. «Ο Βαρουφάκης είναι 4.000 έτη φωτός μπροστά» Κ. Ζουράρις. Τι πίνουν ρε παιδιά όλα αυτά τα «σουργούνια»;
ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ...
Πριν από τις εκλογές του 2015 έτρεχε από διόδιο σε διόδιο, όπου αλυσοδένονταν, έσπαγε μπάρες και ήταν γενικά αρχηγός του κινήματος «δεν πληρώνω». Μάλιστα, αποκαλούσε κλέφτες όλους όσους είχαν την ευθύνη επιβολής διοδίων και τα θεωρούσε παράδεισο των διαπλεκομένων. Αυτό τον επαναστάτη του κ...λου, τον διόρισε σύμβουλό του κάποιος Αλέξης Τσίπρας προχθές. Άντε σιγά - σιγά να παίρνουν την εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑίοι για να μη πλαντάζει στο κλάμα και η Μπετούλα. Το όνομά του Παναγής, κατά το «μην ξαναείδατε τον Παναγή να σπάζει μπάρες»!
ΑΦΗΝΕΙ ΓΕΙΑ!..
Την Βίκυ Ευταξά, την πάλαι ποτέ Αποκεντρωμένη Διευθύντρια Ηπείρου διορισμένη από Α. Σαμαρα, την θυμόσαστε; Αυτή ντε που πέρασε και δεν πέρασε από Ήπειρο και Δ. Μακεδονία και που πολλοί νεοδημοκράτες έπιναν νερό στο όνομά της! Ε αυτή λοιπόν η κυρία που έγινε μπροστάρισσα στην εκλογή του Κυριάκου και που άφησε κι αρκετά «ορφανά» στην Ήπειρο, είχε οριστεί υπεύθυνη Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη από τον Κυριάκο. Από προχθές με εντολή του «καρατομήθηκε». Κάπου τα έκανε μαντάρα με το συλλαλητήριο, κάτι που προκάλεσε την μήνιν του προέδρου και νάτην τώρα να αφήνει γειά!

ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ...
Διεμερίσαντο τα ιμάτια και επί των ιματιών της έβαλαν κλήρον! Κάτι τέτοιο συνέβη τις προηγούμενες μέρες στα μικρά κόμματα της Βουλής, με πρώτο το στρατόπεδο Λεβέντη, από τον οποίο ξεμαντρώθηκε η Μεγαλοοικονόμου για να μαντρωθεί στη στάνη και στο κοπάδι ΣΥΡΙΖΑ. Χρηματοδότησε το κόμμα του Λεβέντη η χρυσοχόος στο επάγγελμα εν λόγω κυρία κι εκείνος ο αχάριστος έκανε τον γιο του αντιπρόεδρο της Βουλής!
Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣ...
Έτερος φευγάτος ήταν ο βουλευτής Καρράς που είχε πηδήξει κι αυτός από το μαντρί του Λεβέντη και μετεγκαταστάθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φώφης. Από δω θα πολεμήσω καλύτερα, δήλωσε και νάτον τώρα να φιγουράρει στο μαντρί της Φώφης!
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!..
Στα πλαίσια αυτής της κινητικότητας αναμένονται δύο βουλευτές ανεξάρτητοι τώρα να διαβούν το κατώφλι της Πειραιώς. Πρόκειται για την Κατερίνα Μάρκου, η οποία εδώ και πολύ καιρό φλερτάρει με τη Ν.Δ. Κάτι ανάλογο γίνεται και με τον Χάρη Θεοχάρη, που κι εκείνος οδεύει απ’ ότι φαίνεται προς Πειραιώς μεριά. Αναμένονται κι άλλες μεταγραφές. Να δω τι θα μείνει σε Λεβέντη και Θεοδωράκη...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.