ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ...
Αυτός δεν ήταν άνθρωπος! Αυτός ήταν χιονάνθρωπος. Δύο ώρες, δύο χιλιόμετρα ποδαρόδρομο έκανε το παιδί για να φτάσει στο χώρο συνεδρίασης στο Νταβός. Και τι δεν κάνει για τη χώρα του. Χώρια που συνεδρίαζε άλλες καμιά δεκαριά ώρες στα ακριβότερα συνεδριακά κέντρα του Νταβός. 1.500 ευρώ το κόστος της ημέρας. Παλιό κρασί έπινε, μουχλιασμένα τυριά και φιλέτα ψαριών με σως από γαρίδες πελαγίσιες έτρωγε. Φτώχια καταραμένη! Ύστερα απ’ αυτά ποιος θα κρατήσει την Μπέτυ αν δεν ορίσει και την 24η Γενάρη ως εθνική γιορτή θυμού όπως την 5η Ιουλίου;
ΤΑ ΤΡΙΧΡΟΝΑ...
Τρία χρόνια ΤσιπροΚαμμένοι στην Κυβέρνηση της χώρας. Τρία χρόνια παραμύθι από ανθρώπους που έγιναν επιβήτορες της εξουσίας, την οποία η πρωθυπουργική σύζυγος δεν την έχει δει ακόμη. Τρία χρόνια τα οποία κόστισαν 100 δισ. ευρώ, αλλά χαλάλι τους! Έχουμε αριστερά κι αυτό μας φτάνει! Η ΕΛΠΙΔΑ που θα έρχονταν με τον Αλέξη έστριψε γι’ αλλού και δεν ήλθε ποτέ.
ΨΕΥΤΕΣ!
Ούτε μια υπόσχεση δεν κράτησε από αυτές που έδωσε πριν την 25η Γενάρη του 2015, όπου θα καταργούσε τα μνημόνια, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα επέστρεφε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, δεν θα έδινε σπίτια σε τραπεζίτες, δεν θα ξεπουλούσε λιμάνια και αεροδρόμια, δεν θα μείωνε συντάξεις, δεν θα έβαζε ούτε ένα νέο μέτρο, θα έβαζε κόκκινες γραμμές παντού, δεν θα επέτρεπε αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, θα έδινε δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά... Ύστερα απ’ όλα αυτά περίμενε κανείς να έλθει η ΕΛΠΙΔΑ που ήταν το προεκλογικό σύνθημα της Αλεξοπαρέας;
Η ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΠΓΝΙ...
Μπουρλότο στην λειτουργία του ΠΠΓΝΙ πάει να βάλει η Διοίκηση με μπροστάρη τον ίδιο τον διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ Διοικητή Β. Τσίκαρη και τον Υποδιοικητή κ. Χολέβα που την έχουν δει... αφέντες κι όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν!
Η ΜΕΘΟΔΟΣ...
Τελευταίο κατόρθωμα της «δυάδας» πρώτα αλλά και κάποιων άλλων της Διοίκησης, μεταξύ αυτών και ο αναισθησιολόγος του Πολάκη, με την μέθοδο του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», είπαν να συρρικνώσουν την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου με το αιτιολογικό ότι αυτή δεν έχει την απαιτούμενη πληρότητα, κάτι που κατά τους ειδικούς της Κλινικής δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!
ΣΕ ΒΑΡΟΣ...
Στα πλαίσια της δήθεν αναδιοργάνωσης του Νοσοκομείου, έτσι το λένε, ο κ. Τσίκαρης με οριακή πλειοψηφία (4-3) της Διοίκησης, αποφάσισε να συρρικνώσει την συγκεκριμένη Κλινική για ν’ απλώσει προφανώς κάποια άλλη, κάτι που μετά βεβαιότητας θα αποβεί σε βάρος της φημισμένης Ορθοπεδικής του ΠΠΓΝΙ και βέβαια εις βάρος της περίθαλψης των ασθενών που συρρέουν απ’ όλη τη χώρα. Μάλιστα οι τρεις που είπαν όχι είναι στελέχη του Νοσοκομείου, δύο γιατροί και ο πρόεδρος των εργαζομένων. Αυτό δείχνει ότι οι αντιρρήσεις τους είναι στοιχειοθετημένες.
Η ΦΗΜΗ...
Κλινική με ένδοξο παρελθόν η Ορθοπεδική, η οποία έκανε φημισμένο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν τότε, το 1988, που άρχισε να λειτουργεί το Νοσοκομείο επτά χρόνια μετά τη θεμελίωση που έκανε ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Η Ορθοπεδική ήταν από τις πρώτες Κλινικές που λειτούργησαν και που η λειτουργία της απόκτησε παγκόσμια φήμη χάρη στην παρουσία του καθηγητή Π. Σουκάκου. Πρωτοπόρος ο κ. Σουκάκος, ο οποίος έφτιαξε τη «σχολή Σουκάκου» με τους φημισμένους συνεργάτες του Μπερή, Ξενάκη, Μαλίζο, Γεωργούλη, που εφάρμοσαν νέες τεχνικές στην πεδοχειρουργική άγνωστες στη χώρα μας και που επάξια συνεχίζουν και σήμερα άλλοι γιατροί. Αυτή την Κλινική των 1.800 χειρουργείων το χρόνο, των 10.200 τακτικών και των 10.600 εκτάκτων περιστατικών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία να συρρικνώσει ο Διοικητής κ. Τσίκαρης κατά πλειοψηφία. Τονίζω το κατά πλειοψηφία, διότι τρία μέλη αρνήθηκαν να προβούν σε μια τέτοια κίνηση που μόνο αναστάτωση και ζημία θα φέρει στην παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς!
ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ...
Στελέχη της Κλινικής, όσα έμειναν μετά τις συνταξιοδοτήσεις ή αποχωρήσεις, εκφράζουν την ανησυχία τους από αυτό το εγχείρημα της Διοίκησης. Μάλιστα, έστειλαν ειδικό υπόμνημα στον κ. Τσίκαρη, ο οποίος το επέστρεψε ως απαράδεκτο! Απαράδεκτες οι επισημάνσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Ορθοπεδική και για τον τρόπο που θα λειτουργήσει, αν τελικά εφαρμόσει στην πράξη αυτά που σκέφτεται η οριακή πλειοψηφία της διοίκησης...
ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ!..
Αν θέλει ο κ. Τσίκαρης να λύσει το χωροταξικό του Νοσοκομείου προσφέροντας ένα σωρό άλλες λύσεις και μάλιστα τώρα που μπαίνει σε λειτουργία το Δ’ κτίριο, το οποίο, δυστυχώς, άργησε πολύ να χρησιμοποιηθεί. Με το «έτσι θέλω» και χωρίς να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη λειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής μόνο σύγχυση θα επιφέρει γενικά στη λειτουργία του Νοσοκομείου...
ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ...
Επίσης αν θέλουν να εξυπηρετήσουν ημετέρους «κλινικάρχες», καλό είναι να το αποφύγουν, αν θέλουν να αποφύγουν και την κατακραυγή και κυρίως το μπάχαλο. Φτάνουν όλα τ’ άλλα... κουσούρια που έχουν συσωρευτεί στο χώρο της υγείας και δεν έχουν την πολυτέλεια της ρήξης μεταξύ των εργαζομένων στο ίδιο Νοσοκομείο.
ΒΑΡΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟ...
Μένοντας στο χώρο της υγείας, να πάμε κατά Άρτα μεριά όπου οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Άρτας. Λίγο - πολύ οι καταγγελίες είναι αυτές που κατά καιρούς έχουν επισημανθεί και από τη στήλη. Μιλούν για τις ελλείψεις που υπάρχουν και που κάνουν αδύνατη την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου αρχίζοντας από τον μονίμως «αρνούμενο» να εργαστεί αξονικό τομογράφο!
ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ...
Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές στο χώρο της υγείας καταγγέλουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Άρτας: «Υπολειτουργούν οι Κλινικές Πνευμονολογική, Καρδιολογική, το Μικροβιολογικό, το Ακτινολογικό και δεν λειτουργεί εδώ και καιρό ο αξονικός τομογράφος. Δεν γίνονται εξετάσεις στο Νοσοκομείο και οι ασθενείς οδηγούνται σε ιδιώτες ή σε άλλα Νοσοκομεία. Το ενδοσκοπικό λειτουργεί μόνο 10 μέρες το μήνα μ’ ένα γιατρό. Το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο έχει κλείσει και τα παρασκευάσματα στέλνονται στο «Χατζηκώστα». Κυτταρολογικό δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχουν Δερματολόγος και Νευρολόγος. Μηχανογράφηση δεν υπάρχει και δίνονται ένα σωρό κωδικοί στους ασθενείς». Και το ερώτημα που μπαίνει είναι τι λειτουργεί στο Νοσοκομείο της πατρίδας της Υπουργούς Όλγας Γεροβασίλη και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;
ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΖΩΕΣ!
Απειλούνται ζωές ασθενών στο Νοσοκομείο της Άρτας με αυτές τις παραλείψεις που επισημαίνονται από τους συνδικαλιστές, εργαζόμενους. Πολύ πρόσφατα ένας κάτοικος περιοχής Φιλιππιάδας έχασε τη ζωή του επειδή ο αξονικός της Άρτας δεν λειτουργούσε, μεταφέρθηκε στην Πρέβεζα κι από κει στα Ιωάννινα, όπου ήταν πλέον αργά για θεραπεία. Για το θέμα αυτό μαθαίνω ότι η οικογένεια κινεί τις διαδικασίες για την επίρριψη ευθυνών σε όλους όσους τις έχουν!
ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ...
Αμετακίνητος για μία ακόμα χρονιά από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου ο στρατηγός Σκούμας, μετά τις τελευταίες κρίσεις στο σώμα. Προφανώς κοινή η τύχη του κ. Σκούμα μ’ εκείνη του έτερου Τζουμερκιώτη αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλα, ο οποίος έκανε τρία τα χρόνια στην αρχηγία της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθώντας κι εκείνος τον άλλο Τζουμερκιώτη πολιτικό προϊστάμενο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σύντροφο Τόσκα!
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!
Κατά τ’ άλλα, μαθαίνουμε ότι σ’ επίπεδο στρατηγών στην ΕΛ.ΑΣ. έγινε «σφαγή» και μόλις που γλύτωσε ο δικός μας Κ. Σκούμας. Το ότι διατηρείται στη θέση του όπου έχει την ευθύνη τήρησης της τάξης στην Ήπειρο, κάτι σημαίνει. Εδώ που τα λέμε, αν εξαιρέσει κανείς το εμπόριο ναρκωτικών που γίνεται από την Αλβανία, οι Ηπειρώτες δεν πολυαπασχολούν την ΕΛ.ΑΣ. με άλλες εγκληματικές πράξεις όπως σε άλλες περιοχές. Παρ’ όλο που δεν είχα την τιμή της γνωριμίας με τον στρατηγό, κάτι που το αποφεύγω για πολλούς και διαφόρους λόγους, εν τούτοις του εύχομαι καλή συνέχεια. Στο βαθμό του Ταξιάρχου προάγεται ο Αστυνομικός Δ/ντής Θεσπρωτίας Η. Ντότης, ενώ δεν περίσσεψε θέση Ταξιάρχου για τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων κ. Βασιλάκο, ο οποίος παραμένει ωστόσο στη θέση του...
Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ...
Να επανέλθουμε στα του συλλαλητηρίου της Θεσαλοννίκης το οποίο ήταν ο προάγγελος εκείνου που θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος στις 4 Φλεβάρη. Αμάν παιδιά! Μην ξαναφήσετε τον στρατηγό Φράγκο να συνεχίσει τον παραλογισμό της Θεσσαλονίκης, όπου βρήκε πατάρι, βρήκε μικρόφωνα και κυρίως πλήθος κι άρχισε τις κορώνες σωτηρίας!
ΤΑ... ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ!
Δεν θέλω να σταχυολογήσω τα «μαργαριτάρια» που ξεστόμισε, που θύμιζαν κάποιους «συναδέλφους» του του παρελθόντος. Μιλούσε χωρίς σκέψη, χωρίς ειρμό, χωρίς περιεχόμενο και μάλιστα άφηνε υπονοούμενα για το πόσο χρήσιμος θα φανεί στη χώρα άμα χρειαστεί! Αυτά μπορούσε να τα λέει στα φαντάρια του το πάλαι ποτέ, όχι όμως σ’ ένα πλήθος, που, ενώ το ήθελε, εκείνος δεν το μπορούσε.
ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ;
Το σύνθημα που δόνησε την Θεσσαλονίκη όταν βγήκε στο βήμα ο Φράγκος ήταν «είναι τρελός ο στρατηγός» κι εκείνος το πήρε τοις μετρητοίς κι άρχισε τις τρέλες του! Κάλεσε σε επαγρύπνηση τους καταδρομείς και συνέστησε σε άλλες παρεμφερείς δυνάμεις να είναι έτοιμες να σώσουν την χώρα! Λίγο μέτρο δεν βλάπτει, στρατηγέ Φράγκο, που στο παρελθόν έχεις τιμηθεί από έναν άλλο θεοπάλαβο, δήμαρχο τότε, ονόματι Πολάκη και μάλιστα με την ύψιστη τιμή του επίτιμου δημότη Σφακίων! Αυτός ο τότε δήμαρχος σήμερα σώζει την πατρίδα από τους φασίστες, τους νεοναζί και τους νοσταλγούς της χούντας!..

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.