ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!
Άντε παιδιά!Ένα βηματάκι ακόμη και θα γίνουμε Βενεζουέλα, με τον δικό μας Μαδούρο! Δεν το λέω εγώ, αλλά τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ούτε από τον Καρανίκα. Δεύτερη η Ελλάδα σε απώλειες περιουσιών με την Βενεζουέλα να χτυπά πρωτιά. Στο 48% ανέρχονται οι απώλειες στην Βενεζουέλα του «λατρεμένου» ηγέτη του Τσίπρα, Μαδούρο, με δεύτερη την Ελλάδα σε ποσοστό 37%!
ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ!..
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν καθαρά το πού πάει η έρμη η Ελλάδα και δεν φαίνεται φως στο τούνελ για κάτι καλύτερο. Το παραμύθι που ακούμε καθημερινά περί εξόδου από τα καταραμένα μνημόνια τον Αύγουστο ακούγονται μεν ευχάριστα, αλλά χωρίς να αφήνουν ούτε μια χαραμάδα αισιοδοξίας.
ΤΟ ΣΠΟΡ...
Αγαπημένο σπορ της Κυβέρνησης εδώ κι ένα μήνα το Σκοπιανό! Ή τώρα ή ποτέ πρέπει να δοθεί λύση σ’ ένα ζήτημα που κρατάει 25 χρόνια και δεν επιτρέπει στα Σκόπια να μπουν σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ζήτημα αυτό απασχολεί πρωτίστως τη γειτονική χώρα που σχηματίστηκε μετά την διάλυση της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας και λιγότερο τη χώρα τη δική μας. Τα Σκόπια κόπτονται να θωρακιστούν από το ΝΑΤΟ και άρα εκείνα είναι που πρέπει να δεχτούν τους όρους της δικής μας χώρας!
Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ...
Έχει βρει λοιπόν έναν τρόπο η Κυβέρνηση με τους ΑλεξοΠανούληδες και τους Καρανίκες να στρέφει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για να μην απασχολείται με την κακομοιριά που έχει πλακώσει τον τόπο για να κερδίσουν λίγες ακόμη μέρες εξουσίας. Μάλιστα, στις τάξεις της συγκυβέρνησης έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος για να γίνεται πιο έντονο το ενδιαφέρον για το θέμα του Σκοπιανού!
ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ...
Το ξαναγράφω ότι το αγγούρι το έχουν τα Σκόπια και εκείνα πρέπει να βρουν τρόπο να αποφύγουν τις οδυνηρές συνέπειές του. Η Ελλάδα είναι συγκροτημένη χώρα με ένδοξο παρελθόν και έτσι που το πάνε οι ταγοί της το μέλλον θα είναι αβέβαιο. Αυτό το μέλλον περνάει μέσα από τα χέρια των 11 εκατ. Ελλήνων κι όχι από τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς οι οποίοι παριστάνουν τους ζόρικους και με το «έτσι θέλω» θέλουν να μας καβαλήσουν κι από πάνω.
ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ...
Όπως κάνει τώρα το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξεθάβει τ’ απόρρητα αρχεία του κράτους για να καταλογίσει ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς για να βρει επιχειρήματα ευκαιρίας, έτσι θα κάνουν και οι Έλληνες του μέλλοντος, οι οποίοι θα αναθεματίζουν τους Κοτζιάδες για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ!
Βγάζει φακέλους ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτσιάς και τους μοιράζει στις Συριζιάδες, οι οποίες σε διατεταγμένη υπηρεσία τους κάνει... φέιγ βολάν ενισχύοντας το οπλοστάσιο των Σκοπιανών και των Αλβανών, οι οποίοι άλλο που δεν θέλουν αυτή τη στιγμή. Χωρίς ίχνος πατριωτισμού παίζουν το παιχνίδι του «εχθρού» και από πάνω παριστάνουν τα θύματα για να τους λυπηθούν οι διάφοροι αλύτρωτοι γείτονές μας.
ΟΙ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΕΣ...
Κόβουν και ράβουν την ιστορία στα μέτρα τους οι σημερινοί συγκυβερνώντες πουλώντας πατριωτισμό, ενώ στην ουσία για ολίγα αργύρια ξεπουλάνε την πατρίδα. Μάλιστα, σ’ αυτό το ξεπούλημα πρωτοστατεί ο άλλοτε υπερπατριώτης της δεξιάς Πάνος Καμμένος με τη μικρή στάνη που διαθέτει και που το κοπάδι του το οδηγεί επί σφαγήν!
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Την Κυριακή 4 Φλεβάρη η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω πλατείες και λεωφόροι θα πρέπει ν’ αποδειχτούν πολύ μικροί χώροι για να χωρέσουν οι διαδηλωτές Έλληνες που θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Τα παραμύθια περί επεισοδίων από ανθέλληνες που κυκλοφορεί το Μαξίμου είναι εφεύρημα για να αποφύγουν την εικόνα της καταγραφής η οποία καθόλου δεν θα περιποιεί τιμή στον Πρωθυπουργό και στο δικό του κοπάδι.
ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Περίεργο ον ο Έλληνας. Όσο του απαγορεύει κανείς, κάτι, αυτό τον εναντιώνει απέναντι στην εξουσία. Ήταν να μην αφήσει τον καναπέ μια φορά όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη. Τώρα ξέρει μόνος του τι να κάνει κι απ’ ό,τι φαίνεται, την Κυριακή το μεσημέρι θα το κάνει με το παραπάνω. Θα δώσουν οι Έλληνες το «παρών» στην Πλατεία Συντάγματος.
Η ΜΑΓΚΙΑ...
Εδώ θα είναι η μαγκιά της Κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο. Την εικόνα του συλλαλητηρίου της Πλατείας Συντάγματος να πάει να την τρίψει στη μούρη του Νίμιτς και των άλλων διαμεσολαβητών και να βάλει τους δικούς της όρους στη διαπραγμάτευση. Να κόψουν το λαιμό τους οι Σκοπιανοί για το πώς θα ονομαστούν κι όχι να είναι πονοκέφαλος των Ελλήνων.
ΟΙ ΦΟΒΟΙ...
Το ξέρω πως θα αντιτάξουν μερικοί τους φόβους διάλυσης του κρατιδίου των Σκοπίων που θα γίνει βορά της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Αυτό πρέπει να το σκεφτούν πρώτα εκείνοι και μετά όλοι οι άλλοι. Η σκέψη περί της ιδέας της μεγάλης Μακεδονίας του Αιγαίου και του Πιρίν όπως τότε με την συμφωνία του Πετριτσίου που φέρει την υπογραφή του ΚΚΕ ας βγει άπαξ δια παντός από το μυαλό των ΑλβανοΣκοπιανών.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Ανάλογο μήνυμα πρέπει να πάρουν και οι κουτοπόνηροι γείτονές μας Αλβανοί, οι οποίοι βλέποντας «φως», τους άνοιξε η όρεξη για επιστροφή των Τουρκαλβανών στην Ήπειρο, την οποία εγκατέλειψαν κάτω από τα εγκλήματά τους στην περίοδο της κατοχής. Κάθε τόπο εγείρει το θέμα Τσαμουριάς η Αλβανική ηγεσία χωρίς να συγκινείται η Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Κοτζιάς. Ποιος δεν θυμάται ότι τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών όταν επισκέφτηκε την Αλβανική Κυβέρνηση τον έβαλαν από την πίσω πόρτα στο Υπουργείο για ν’ αποφύγει τους Τουρκαλβανούς τους αυτοαποκαλούμενους Τσάμηδες που διαδήλωναν εναντίον της χώρας μας!
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Όχι σε όλα, είναι ετούτος ο τόπος της Ηπείρου. Όχι στον αγωγό φυσικού αερίου, όχι στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, όχι στις ανεμογεννήτριες, όχι στις μονάδες βιοαερίου και χιλιάδες άλλα ΟΧΙ που όμως, ως είναι φυσικό, δεν μπορούν να σημάνουν το ΝΑΙ στην ανάπτυξη! Δεν είναι τυχαία η τελευταία θέση στην ανάπτυξη στην οποία βρίσκεται η περιφέρεια Ηπείρου...
ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ...
«Αν κλείσετε το κατάστημα της Τράπεζάς σας στο Κομπότι, εμείς σαν Δήμος και σαν πολίτες του Δήμου θα αποσύρουμε όλες τις καταθέσεις». Αυτή είναι ωμή απειλή του Δημάρχου Στάθη Γιαννούλη του Δήμου Νικ. Σκουφά της Άρτας! Καλά κάνει ο Δήμαρχος κι αυτό έπρεπε να κάνει. Όμως η είδηση σ’ αυτή την απειλή είναι ότι Δήμος και δημότες έχουν οικονομικά αποθέματα σε τέτοιους καιρούς!
ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ...
Οι Τουρκαλβανοί εναντιώθηκαν σφόδρα στην εκταφή Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Τα έβαλαν με την κυβέρνηση Έντι Ράμα που επέτρεψε τέτοιο «ανοσιούργημα», δηλαδή την εκταφή των Ελληνόπουλων που πολέμησαν ενάντια στη φασιστική Ιταλία εκδιώχνοντάς τους μέσα στην Αλβανία, για να συμμαχήσουν οι Ιταλοί αργότερα με τους Γερμανούς και με τους Τουρκαλβανούς της Θεσπρωτίας και να κάνουν τα εγκλήματα που έκαναν και τα οποία τους βαρύνουν μέχρι σήμερα...
ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ...
Το πρόσχημα αυτών των Τουρκαλβανών είναι ότι οι Έλληνες πολέμησαν σε αλβανικό έδαφος, άρα ήταν... κατακτητές, άρα δεν έχουν το δικαίωμα της εκταφής. Λες και οι Έλληνες το 1940 δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν και είπαν να κηρύξουν ένα πόλεμο στους Ιταλούς που είχαν στρατοπεδεύσει στην Αλβανία, η οποία τους ήταν σύμμαχος χώρα. Όπως οι Τουρκαλβανοί (Τουρκοτσάμηδες) της Θεσπρωτίας κυρίως συμμάχησαν με τους Γερμανούς αργότερα και έκαναν ό,τι εγκληματικό μπορεί να βάλει ανθρώπινος νους για να φτιάξουν δική τους χώρα, κάτι που δεν το έχουν βγάλει ακόμη από το μυαλό τους.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.