ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Ας μας θυμήσει κάποιος ποιος ήταν και τι αντιπροσώπευε αυτόν τον καιρό ένας... κάποιος Αντώναρος, που αν δεν τον διέγραφε με συνοπτικές διαδικασίες ο Κυριάκος, ούτε που τον θυμόταν κανείς! Ένας Αντώναρος που κάποτε επί Κων/νου Καραμανλή του Β’, είδε φως και μπήκε στη Ν.Δ.
Ο...ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΤΗΣ
Πήγαινε γυρεύοντας εδώ και πολύ καιρό ο Ευάγγελος Αντώναρος, που παριστάνοντας τον θεματοφύλακα του Καραμανλισμού, πετροβολούσε τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συντηρεί μια Καραμανλοκατάσταση, χωρίς βέβαια να γνωρίζει κανείς αν είχε και τις ευλογίες «άνωθεν». Μετά το 2010 του... μύριζαν και του ξύνιζαν όλα στη Ν.Δ., ξεχνώντας ότι ένα χρόνο πριν είχαν παραδώσει την εξουσία στον «λεφτά υπάρχουν» Γιωργάκη έτσι όπως παίρνει από τα χέρια η κότα το ψωμί...
Ο κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Διετέλεσε εκπρόσωπος επικοινωνίας της Κυβέρνησης Καραμανλή ο Αντώναρος, ο οποίος για μας τους γνωρίζοντες πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις πριν το 2004, δεν ήταν και τόσο ένθερμος της Καραμανλικής ιδέας. Μάλλον περισσότερο προς Σημιτιστής έμοιαζε παρά ως δεξιός. Το ότι ήταν γιος του γνωστού σκιτσογράφου Αρχέλαου, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σοβαρός.
Ο ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΑΣ...
Διαρκής αμφισβητίας των κινήσεων της Ν.Δ. ο Αντώναρος -ο οποίος εφέρετο και ως... «κύκλος» του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή- προσπαθούσε να περάσει μια άλλη γραμμή στην κοινωνία. Εκμεταλλεύονταν την... αποκλειστική σχέση με τον Κ. Καραμανλή, έκανε παιγνιδάκια φτάνοντας στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑϊσμού, με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.
Η ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗ...
Έφτασε δε σε σημείο να ηρωοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα, για κάποια ομιλία του την οποία βρήκε πολύ ηρωική! Αυτή την τοποθέτησή του την εξαργύρωσε, με ύμνους των Συριζαίων και κυρίως με το κλάμα που έριξαν μετά την διαγραφή του από τον Κυριάκο. Πρώτος και καλύτερος ο γνωστός «έγκυρος» Κώστας Βαξεβάνης που είναι κι εκείνος μέγιστος θεματοφύλακας του Τσιπρισμού!
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ!..
Μετά την παράδοση της εξουσίας του 2009 στο Γιωργάκη, ο Αντώναρος έγινε ένας απλός πολίτης, αφού οι πολίτες των Αθηνών δεν τον προτίμησαν για βουλευτή τους. Κάπου 4.500 Αθηναίοι τον ψήφισαν, αλλά αυτό δεν έφτανε για να υπηρετήσει το κόμμα της Ν.Δ. από τα έδρανα της Βουλής, όπως έκανε με άλλους συναδέλφους του. Έγινε Υπουργός από σπόντα και μάλιστα διορισμένος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, προφανώς ως προσωπικότητα λόγω καταγωγής.
ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ!..
Από τότε μέχρι σήμερα ήταν ένα απλό μέλος του κόμματος, όπως χιλιάδες άλλοι Νεοδημοκράτες που τρώνε κατακέφαλα τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν βγάζουν γλώσσα στο κόμμα τους. Η εκμετάλλευση της... κάποτε άσκησης της εξουσίας, δεν τον ξεχωρίζει από άλλους εθελοντές, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στις αρχές και δεν συναλλάσσονται με την ψευτοαριστερά.
ΦΕΞΕ ΜΟΥ...
Έκανε όσα έκανε ο Αντώναρος κι όταν του ήλθε κατακέφαλα η διαγραφή, τότε επαναστάτησε εναντίον του Κυριάκου που δεν τήρησε τις καταστατικές διαδικασίες! Φέξε μου και γλίστρησα! Αυτό τον μάρανε τον Βαγγελάκη, όταν είναι γνωστό ότι το τράβαγε ο οργανισμός του. Λέτε και ο ίδιος με την στάση του τηρούσε τις αρχές και τις αξίες που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος της Ν.Δ.!
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...
Αν ρίξει κανείς μια ματιά σε όσα έγραψαν οι Συριζαίοι για την διαγραφή και το... δάκρυ που έχυσαν, τότε θα καταλάβει πόσο χρήσιμος τους ήταν στον υπόγειο πόλεμο που είχε ανοίξει ο παλίκαρος. Έχασαν έναν πρόθυμο, έστω και δια της... πλαγίας οδού υποστηρικτή τους, που τους συνέδεε με άλλα «κανάλια» που δήθεν εκείνος ήταν συνομιλητής.
Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ...
Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούσαν τον Αντώναρο την προέκταση της σκέψης και της γλώσσας του Κ. Καραμανλή! Το είπε ο Αντώναρος, άρα το είπε ο Καραμανλής! Ένα πράγμα, μιας και ο Καραμανλής εξακολουθεί να τηρεί σιγή τα τελευταία δέκα χρόνια! Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επένδυε στην γνώση και στην εξυπνάδα του Αντώναρου για να στείλει μηνύματα όπου δει.
Η... ΣΤΑΓΟΝΑ
Η επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έγινε ο αποκεφαλισμός. Ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την μουσαφιροποίηση του Άδωνι από το ΛΑΟΣ στη Ν.Δ. και γι’ αυτό υπήρξε το πετροβόλημα. Μέχρι ένα σημείο μπορεί να συμφωνήσει μαζί του, αν γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω και φτάσει στα χρόνια κατά τα οποία Καρατζαφέρης, Άδωνις, Βορίδης πολεμούσαν τη Ν.Δ. και την Κυβέρνηση Καραμανλή και μάλιστα λυσσαλέα. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Αντώνη Σαμαρά το 1993 που έριξε τον Κ. Μητσοτάκη. Παρ’ όλα αυτά η μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς άντεξε και σήμερα είναι η μεγαλύτερη παράταξη της χώρας και χωρίς Αντώναρο!
ΟΙ... ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ
Δεν θέλω να γίνω ο υποστηρικτής του Άδωνι, διότι δεν είμαι και από τους υποστηρικτές του. Όμως σε μια στιγμή που ο ίδιος δίνει μια μάχη για ν’ αποδείξει ότι δεν είναι... ελέφαντας απλά κρατώ σιωπή. Άλλωστε έχει τόσους πολλούς υποστηρικτές σ’ επίπεδο βουλευτών και στελεχών, τους οποίους εξυπηρετούσε επί υπουργίας του. Ήταν τότε που εξυπηρετούσε και τους ντόπιους βουλευτές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, μοιράζοντας θέσεις σε διοικήσεις νοσοκομείων κι αλλαχού. Αυτοί που σήμερα κάνουν πως δεν τον γνωρίζουν και το... βουλώνουν μη τυχόν και θεωρηθούν συνυπεύθυνοι σε αμαρτήματα, όπως τα ορίζει ο Πολάκης.
ΤΟ... ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ
Όμως αυτή τη στιγμή γινόμαστε μάρτυρες μιας ιλαροτραγωδίας που παίζεται στη χώρα μας. Έχει στηθεί ένα... γαϊτανάκι στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Δέκα πολιτικά πρόσωπα κατηγορούνται από κουκουλοφόρους (!) ότι πήραν μίζες από τη φαρμακευτική εταιρία Novartis! Δεν έχει σημασία αν είναι αληθινή αυτή η κατηγορία, αυτό που τους νοιάζει είναι να πετάξουν λάσπη και οι λεκέδες θα μείνουν.
ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ...
Πέτυχε η Κυβέρνηση να βουλιάξει το Σκοπιανό που την είχε βουλιάξει ένα μήνα πριν. Ένα σκάνδαλο με πολιτικούς είναι πιο πιασάρικο θέμα και ο λαός ξεχνά ακόμη και την πείνα του όταν ταΐζεται με μίζες πολιτικών και όχι μόνο. Δέκα πρώην υπουργοί και δύο πρωθυπουργοί στα κάδρα των σκανδάλων και αντί ν’ αποδείξει η Κυβέρνηση την εμπλοκή καλούνται οι «ύποπτοι» να αποδείξουν ότι είναι αθώοι!
Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ...
Όμως κάπου εδώ θα πρέπει να απευθυνθούμε στον Κώστα Καραμανλή τον Β’ και να τον προτρέψουμε να βγει μπροστά και να μιλήσει. Αν θέλει να είναι αυτός ο κύριος θεματοφύλακας των αρχών της κεντροδεξιάς σ’ αυτή τη χώρα, θα πρέπει να κάνει άρση της αυστηρής ιδιώτευσής του και να βάλει κάποια πράγματα σε τάξη, προτού είναι αργά. Η φιλία φιλία, αλλά φιλτάτη η πατρίς!
Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ...
Ο λαός θέλει ν’ απαλλαγεί από την Κυβέρνηση που ήταν πλούσια σε λόγια και μηδενική σε έργα και δεν έχει διάθεση να βλέπει καυγάδες στην Ν.Δ. που φαίνεται να είναι η επόμενη κυβέρνηση. Τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. μόνο οφέλη προς το κόμμα, αλλά και στον ίδιο τον τόπο, δεν φέρνουν. Καθόλου δεν ενδιαφέρει και δεν πρέπει να ενδιαφέρουν οι προσωπικές απόψεις του κάθε Αντώναρου, που πολλές φορές έτσι στηρίζεται το σημερινό καθεστώς.
ΤΑ...ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ!
Παπαγγελόπουλος και Αντώναρος, σε θέσεις εξουσίας επί Καραμανλή. Και οι δύο με τον δικό τους τρόπο, κυρίως ο πρώτος γίνονται υποστηλώματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο πρώτος ως ΚΥΠατζής, προεξόφλησε την εμπλοκή πρωθυπουργών και υπουργών, κυρίως της Ν.Δ. στις μίζες, χαρακτηρίζοντάς τες ως οι μίζες των αιώνων! Ο δεύτερος, χωρίς να είναι... κουκουλοφόρος έδειξε Άδωνι Γεωργιάδη. Τον μάρανε η διαδικασία διαγραφής του τον έρμο!..
Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ...
Δεν κάνει κανείς καταναγκαστικό έργο, όταν με τη θέλησή του εντάσσεται σ’ ένα κόμμα. Γουστάρει να ασχοληθεί με τα κοινά και γι’ αυτό το κάνει. Μέσα από ένα κομματικό σχηματισμό, δίνεται η ευκαιρία ανέλιξης στα ύπατα κομματικά αξιώματα, βουλευτής, υπουργός ακόμη και πρόεδρος κόμματος! Και αυτό δεν αποκλείεται σε κανέναν! Το πώς έφτασε στο αξίωμα του υπουργού ο κ. Αντώναρος, χωρίς να έχει υπηρετήσει στις χαμηλότερες βαθμίδες του κόμματος, είναι υπόθεση Κ. Καραμανλή ν’ απαντήσει, όμως άλλοι «κύκλοι» διεμήνυσαν στον Βαγγελάκη ότι δεν τον εκφράζουν τα όσα λέει και γράφει εκείνος! Αυτή τη δήλωση την πήρε ο Βαγγέλης και την έκανε... σημαία, κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο λέγοντας: «Είδατε που σας τα έλεγα και δεν με πιστεύατε, ό,τι γράφω και λέω τα κατεβάζω από την κούτρα μου». Μια ανακούφιση που νοιώσαμε δεν λέγεται...
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ... ΧΑΣΑΜΕ!
Στην γενικότερη αναμπουμπούλα που υπάρχει, σκάει μούρη ο Μπουτάρης και απαιτεί να σβήσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκη, καθώς και από το υπεραστικό ΚΤΕΛ της ίδιας πόλης. «Δεν καταλάβατε ότι χάσαμε» είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πώς αλλιώς γράφεται ο Εθνοπροδότης, ρε παιδιά; Αυτός ο άνθρωπος ούτε τα προσχήματα δεν κρατά! Έχει... ξεσαλώσει μ’ αυτούς τους παρδαλούς που κάνει παρελάσεις και κάθε τόσο... ξερνάει αθλιότητες. Να τον χαίρονται οι Μακεδόνες που τον εξέλεξαν δυο φορές δήμαρχό τους!..
Ο... ΟΧΛΟΣ
Ώστε έτσι σύντροφε Αλέξη! «Ετερόκλητος όχλος» ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθήνας για το Σκοπιανό! Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που διαδήλωσαν ενάντια στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης για την παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόπια, ήταν ένας όχλος (!) που ήταν στην υπηρεσία κυρίως της Ν.Δ. η οποία έκανε τον ξεσηκωμό για να σβήσει το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο ακόμη δεν είχε ξεσπάσει. Ούτε λίγο ούτε πολύ, χάρισε στη Ν.Δ. όλον αυτόν τον κόσμο και μαζί μ’ αυτούς χάρισε και δυνατότητες ξεσηκωμού στη Ν.Δ.


Kαι για την αντιγραφή:Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.