ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ!
Και εγένετο ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση για να καλυφθούν τα πελώρια κενά που άφησε το ζεύγος Παπαδημητρίου, όχι πως είχαμε πάρει χαμπάρι την παρουσία του, αλλά να’ χαμε να λέμε! Αυτός ο μίνι ανασχηματισμός μπορεί να μην έφερε και την άνοιξη, αλλά έφερε το γέλιο της αρκούδας με τον διορισμό του μπάρμπα - Φώτη του Κουβέλη σε θέση υποδεκανέα του στρατάρχη Πάνου!
ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΥΧΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Αυτός ο πολλά βαρύς πολιτικός και ο πολλά υποσχόμενος ο πάλαι ποτέ ανανεωτής της αριστεράς, για λίγα ψυχία δόξης δέχτηκε να υπηρετήσει τη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τας διαταγάς του στρατάρχη, ο οποίος περίμενε το στραβάδι για να τον καψονάρει κανονικά διότι του το χρωστούσε από τότε που έλεγε πως «συμμαχία της αριστεράς με στήριξη του Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν τη συζητάμε»!
Ο ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΦΩΤΗΣ...
Αυτός ο μπάρμπα - Φώτης τώρα στα γεράματά του έγινε ο πρόθυμος του Αλέξη και του Καμμένου και είναι έτοιμος να θυσιαστεί ως τρίτο νούμερο αρβυλοφύλακας του Πάνου Καμμένου, ο οποίος κάποτε τον περιέγραψε ως «ανεκδιήγητο πάστορα Φώτη για το μέτρο της επίταξης του 2006»!
ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ!..
Θα περάσουμε καλά το υπόλοιπο που θα μείνει στην εξουσία αυτή η Κυβέρνηση. Θα σπάμε πλάκα όχι με όλα όσα πέρασαν, αλλά και με όσα θα ακολουθήσουν. Τώρα θα μάθει από πρώτο χέρι ο Φωτάκης για τους αεροψεκασμούς των Ελλήνων, για τους οποίους είχε ανησυχίες σε παλιότερες εποχές. «Πατερίτσα και άρχοντα των μαξιλαριών» τον χαρακτήριζε ο Καμμένος και τώρα μ’ αυτή την πατερίτσα και μ’ αυτόν τον «άρχοντα» θα κοιμούνται μαζί στο Πεντάγωνο!
ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ...
Αυτό το δίδυμο της συμφοράς, το δίδυμο των ψεκασμένων έχει αναλάβει την φύλαξη της πατρίδας μας σε ώρες δύσκολες και με ένα σωρό μέτωπα ανοικτά. Αυτό το δίδυμο θα δώσει απαντήσεις σε επιθέσεις από τους εχθρούς που έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα. Αυτό το δίδυμο το οποίο αν δεν μας οδηγήσει σε περιπέτειες, θα μας διασκεδάσει αρκούντος με τα όσα θα λένε και θα κάνουν.
ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!
Ήταν στα αζήτητα ο μπάρμπα - Φώτης και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια κοιτούσε το ταβάνι όπως ένας άλλος αρχηγός κόμματος στο παρελθόν που το κοιτούσε για 17 χρόνια. Αυτός ο μπάρμπας που θύμισε τον γύφτο, που, ενώ τον πηγαίναν για αυτοκράτορα, εκείνος θαύμαζε τα δάση από πουρνάρια από τα οποία βγαίνει καλό κάρβουνο! Τον πήγαινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σαμαράς και εκείνος έριξε την κυβέρνηση με την κρυφή ελπίδα να τον κάνει ο Αλέξης Πρόεδρο. Από Πρόεδρος, νάτος τώρα καρβουνιάρης του Πάνου που θα τον ξυπνάει τα άγρια μεσάνυχτα για να κάνει επιθεώρηση στις σκοπιές χτυπώντας Γερμανικά νούμερα.
ΣΤΑ ΙΜΙΑ...
Άντε τώρα να δούμε τον Φώτη να πηγαίνει στα Ίμια για να υπερασπιστεί τα σύνορα της χώρας, αν βέβαια γνωρίζει ποια είναι αυτά αφού κατά τον ευεργέτη του Αλέξη θαλάσσια σύνορα δεν υπάρχουν. Να δείτε που θα του την κάνει ο Πάνος την κασκαρίκα και θα τον στείλει καμιά τέτοια αποστολή για να δοκιμάσει τις αντοχές του...
ΤΟ ΠΑΡΤΙ...
Τεράστιο πάρτι στα σόσιαλ μίντια από την υφυπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη. Τέτοιο τσαλάκωμα σε τέτοια ηλικία από τους δικούς του ανθρώπους δεν έχει ξαναδεί πολιτικό πρόσωπο. Ο ίδιος όμως το επιδίωξε αντί πινακίου εξουσίας, το οποίο του πέταξε ο Αλέξης ως αντίδωρο για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τον Γενάρη του 2015. Τότε που έβαλε την ομάδα του να ρίξει μαύρο στον Στ. Δήμα ξεπουλώντας αρχές και ιδέες της αριστεράς, την οποία υποτίθεται ότι υποστήριζε!..
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Η Μ. ΤΖΟΥΦΗ!
Η αξιοποίηση του Φώτη Κουβέλη από τον Τσίπρα επισκίασε τις αξιοποιήσεις άλλων στελεχών σε θέσεις υπουργικές, όπως την υφυπουργοποίηση της «δικής μας» Μερόπης Τζούφη, η οποία πήρε τη χηρεύουσα θέση του Ζουράρι. Επιτέλους, μια εκπροσώπηση του Νομού Ιωαννίνων που έχει δώσει 4 βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και ετούτη τη στιγμή η κ. Τζούφη θα δώσει τα φώτα της στο χώρο της Παιδείας. Δεν πιστεύω να ασχοληθεί κι εκείνη με το χαρτοφυλάκιο του προκατόχου της, ο οποίος σαν αντικείμενο είχε τις μαθητικές εκδρομές. Η κ. Τζούφη, Πανεπιστημιακός ούσα, θα πρέπει ν’ ασχοληθεί και με τα θέματα παιδείας που απασχολούν και την Ήπειρο και που έχουν να κάνουν με την συνένωση ΑΕΙ - ΤΕΙ και τη δημιουργία Πανεπιστημαικών Σχολών σε Άρτα - Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα, όπως έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. Για το πώς επελέγη η κ. Τζούφη μεταξύ των τεσσάρων συναδέλφων της και επειδή υπήρξαν διάφορες εικασίες, η προηγούμενη επαγγελματική της ιδιότητα ως Πανεπιστημιακού δίνει την απάντηση!
Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ...
Ήταν μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 που η Ν.Δ. ηττήθηκε για δεύτερη χρονιά μέσα στον ίδιο χρόνο και δρομολογήθηκαν εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Ήταν τότε που αυτή η διαδικασία αναβλήθηκε δύο φορές για τεχνικούς λόγους ή αδυναμίες και ήταν τότε που τέσσερα στελέχη της διεκδίκησαν την αρχηγία. Τζιτζικώστας (Τζίτζι για τους κολλητούς), Κυριάκος Μητσοτάκης (Κούλης για τους Τζιτζικούς), Άδωνις Γεωργιάδης (ο μπουμπούκος) και Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Βαγγέλας). Ήταν τότε που οι Μητσοτακικοί ήταν μετρημένοι.
Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...
Τότε λοιπόν, στις αρχές του 2016 (10 Γενάρη), έγιναν οι εκλογές και 330.000 Νεοδημοκράτες προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο αρχηγό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ήταν οι δύο διεκδικητές, με νικητή τον πρώτο αφού Τζιτζικώστας και Άδωνις είχαν βγει εκτός μάχης.
ΗΛΘΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΜΠΑ!
Μέχρι όμως να φτάσουν στην τελική εκλογή είχαν προηγηθεί ομιλίες - παρουσιάσεις όλων των υποψηφίων σε ολόκληρη την χώρα και φυσικά και στην Ήπειρο. Τότε παρακολουθήσαμε τον διαγκωνισμό μεταξύ των υποστηρικτών των υποψηφίων οι οποίοι είχαν μοιραστεί σε Τζιτζικούς - Μητσοτακικούς - Μεϊμαρικούς και λιγότερο Γεωργιαδικούς. Στην αρχή φάνηκε ότι κυρίαρχος του παιχνιδιού ήταν ο Τζιτζικώστας, ο οποίος θα έκανε περίπατο κατακτώντας την κορυφή της Ν.Δ. Δυστυχώς για τους υποστηρικτές του, κάτι τέτοιο δεν έγινε, οπότε όλα ήρθαν τούμπα και νικητής ήταν ο Κυριάκος.
ΠΙΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ...
Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά αυτή τη στιγμή; Το έκαναν για να θυμίσω στους επιλήσμονες ποιοι ήταν εκείνοι που έπιαναν τα πρώτα καθίσματα στις ομιλίες του Τζιτζικώστα για να κάνουν την επίδειξή τους και ποιοι ήταν εκείνοι που κάθονταν μπροστά στον Κυριάκο και στους άλλους. Κυρίως ποιοι κρύβονταν στα «ορεινά» των αιθουσών για να μη τους πιάνουν οι φακοί των τηλεοράσεων και των φωτογραφικών μηχανών. Είναι οι ίδιοι που τώρα λανσάρουν τον Μητσοτακισμό, αν δεν τον επικαλούνται, για να αποδείξουν την σταθερότητα των θέσεων και των απόψεων του Κυριάκου και κατ’ επέκταση της Ν.Δ., την οποία χρειάζονται αλά καρτ!
Η ΡΑΤΣΑ...
Όμως, υπάρχει και μια ράτσα άλλων δήθεν «νεοδημοκρατών» οι οποίοι πιάνουν πρώτο στασίδι όταν οσμίζονται εξουσία. Πρόκειται για τους πλέον ελεεινούς πολιτικούς τυχοδιώκτες που κυκλοφορούν με την καρέκλα της εξουσίας ραμμένη στα κωλομέρια τους! Τέτοια φαινόμενα τα βίωσε και η τοπική κοινωνία στο πετσί της με την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη να γίνεται σημαία ευκαιρίας για τους γαμπρούς της κάθε εξουσίας.
ΟΨΙΜΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ!
Μάλιστα, γίνονται και οι τιμητές της ορθότητας των πράξεων και των επιλογών τους πετροβολώντας όλους εκείνους που πίστεψαν και πιστεύουν στα οράματα του ιδρυτή της Ν.Δ. Οι ίδιοι άνθρωποι μεταβάλλονται πότε σε νύφες και πότε σε γαμπρούς και κορδώνονται επιδεικνύοντες την κενότητά τους. Οι ίδιοι άνθρωποι, ριψάσπιδες του χθες, γίνονται οι τιμητές κι ενίοτε ενδύονται τον χιτώνα του απόλυτου κριτή εξωραΐζοντας τα κακώς κείμενα στη Ν.Δ. Θα με παρατηρήσετε πολλοί φίλοι για το ύφος της σημερινής στήλης, αλλά δεν άρχισα εγώ πρώτος!
ΑΛΜΑΤΑ...ΜΝΗΜΗΣ!
Τα παραπάνω έτσι για να ξανασυστηθούμε σ’ αυτό τον τόπο, διότι κάποιοι κάνουν άλματα μνήμης, αν δεν υπηρετούν τη σκοπιμότητα. Η Ν.Δ. δεν είναι μικρή παράταξη για να χωρέσει στα στενά όρια ορισμένων καιροκόπων που στα δύσκολα κρύφτηκαν ή έγιναν «δοσίλογοι» βάζοντας τον νεποτισμό τους πάνω από τα κοινά συμφέροντα. Το έργο είναι πολυπαιγμένο και κάποια στιγμή θα μείνουν χωρίς θεατές! Η αξία και η τιμή ανήκει σε κείνους που και στα εύκολα και στα δύσκολα είναι μπροστά και ούτε κρύβονται, ούτε φορούν φερετζέδες, καθότι χανουμάκια τέλος!
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...
Ξέρω πως διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα βάλετε διάφορα σενάρια με το μυαλό σας και καλά θα κάνετε! Απλά ισχύει η ρήση «ου δύνασαι δυσί Κυρίοις υπηρετείν». Στο κάτω - κάτω, υπάρχουν και η παλικαριά με την ντομπροσύνη και δεν χάθηκαν επειδή κάποιοι θέλουν να επικαλούνται... αλτσχάιμερ!
ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ!
«Σε δύο μήνες θα κάνω τα αποκαλυπτήρια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΣ Γιάννινα και τότε θα τρίβετε τα μάτια σας και τ’ αυτιά σας. Γράψτο όπως το λέω», μου είπε ο Αλέξης Κούγιας ύστερα από τον σχολιασμό που έκανε η στήλη την προηγούμενη Τετάρτη. «Μου τηλεφώνησαν και μου διάβασαν το κείμενό σου για το χρόνο των αποακλύψεων για το συγκεκριμένο θέμα και σου τηλεφωνώ να σε προλάβω να μην κάνεις τέτοια λάθη. Σε δύο μήνες θα μιλήσω και θα κάνω αποκαλύψεις. Και πάντως δεν είναι Αλβανός ο “επενδυτής”», μου είπε ο Αλέξης και εγώ δεν έχω λόγο ν’ αμφισβητώ τις πληροφορίες του για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον τα όσα θα αποκαλυφθούν για να μαθαίνουμε κι εμείς οι ακρίτες για όσα γίνονται στο κράτος των Αθηνών ή στο κράτος της Θεσσαλονίκης!
ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ...
Θα τα γυρίσω πίσω όλα όσα πήρα ως επιδόματα ενοικίου, λέει ο σύντροφος Μάρδας, ο οποίος έχει αναλάβει το βαρύ έργο της κάθαρσης στο Δημόσιο βίο. Δέστε τον πώς συμπεριφέρεται στην ανακριτική επιτροπή για τα σκάνδαλα, στο χώρο της υγείας, Ερυθρού Σταυρού, ΚΕΕΛΠΝΟ, κλπ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έβγαλε στο εξωτερικό κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ (200.000 αν θυμάμαι καλά) με το αιτιολογικό των εξόδων για τις σπουδές παιδιών!
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ!
Ένα πενηντάρικο ο Σγουρίδης και δεν ντρέπονταν που είχε μούτρα και έβγαινε και έκανε τον καμπόσο. Με ένα πενηντάρικο διασώζεται η τιμή και η υπόληψη των ανανεωτών του πολιτικού συστήματος της χώρας. Αλήθεια, αυτοί κρατούν την τύχη της χώρας μας στα χέρια τους!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.