ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ...
Μία ώρα πριν την έναρξη του προχθεσινού ματς με τον Απόλλωνα οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα έμαθαν ότι δεν θα γίνει ο αγώνας διότι είχε αρχίσει η... εξυγίανση του αθλήματος. Το ίδιο δεν είχε συμβεί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που, προτού πάθει εξυγίανση το ποδόσφαιρο και προτού ξετιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ είχαν προμηθευτεί τα εισιτήρια. προτού αποφασίσει η δικαιοσύνη είχε αποφασίσει ο Ιβάν ότι θα δικαιωθεί η ομάδα του και ότι ο αγώνας με την ΑΕΚ θα γινόταν με ανοιχτές πόρτες και με κουμπουροφόρο τον ίδιο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ!
Για δεύτερη φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα πληρώνει τον ΠΑΟΚ! Η πρώτη ήταν στον αγώνα που έγινε στο «Ζωσιμάδες» πριν από λίγο καιρό και που ο τότε διαιτητής δεν είδε το 10μετρο οφ-σάιντ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δεν είδε τον στρατό του Ιβάν που καταργούσε κάθε έννοια νομιμότητας καταλαμβάνοντας τις εξέδρες του γηπέδου με το «έτσι θέλω». Αυτή η ΕΛ.ΑΣ. του Τόσκα και του Τσουβάλα που προχθές δεν είδε το κουμπούρι του καου-μπόι διότι έτσι έπρεπε να κάνουν!

Η ΛΗΣΜΟΝΙΑ...
Με αυτά και με άλλα, έφτανε ένα Αμερικάνικο πιστόλι που είχε ζωσμένο ένας Ρώσος να καλύψει την φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών στα μπουντρούμια του Ερντογάν, ξεχάσαμε το Σκοπιανό, το Αλβανικό και κυρίως την κατάντια μας. Όλοι μιλάμε για τον Ιβάν που απλά άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου που λέγεται Ελλάς. Βοήθειά μας...

❁ ΣΚΗΝΙΚΟ...
«Θέλει η π...να να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει»... Ένα τέτοιο σκηνικό έχει στηθεί στη χώρα μας εδώ και τρία χρόνια που την ευθύνη διακυβέρνησης έχει η αριστεροδεξιά! Ξεσάλωσε προχθές ο Ρωσοπόντιος Ιβάν του Βορρά και με την ανοχή, αν όχι την άδεια, της Κυβέρνησης, παρ’ ολίγον τράβηξε κουμπούρι για να προστατέψει τον ΠΑΟΚ από την «αδικία» που πήγε να του κάνει το «κράτος» του Νότου!

■ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ...
Πρωτοφανή πράγματα από τον «νταβατζή» των γηπέδων, των καναλιών, του τύπου, των λιμανιών, των τσιγάρων... όρμηξε στο γήπεδο της Τούμπας ως ταύρος μαινόμενος πουλώντας νταβατζιλίκι και παριστάνοντας τον μέγιστο υποστηρικτή της νομιμότητας. Αυτός ο τεράστιος νομοταγής με το κουμπούρι ζωσμένο στη μέση είναι το... χαϊδεμένο παιδί του Πρωθυπουργού και του Τσακαλώτου που δηλώνουν θιασώτες του ΠΑΟΚ, που, όπως προέβλεψε ο Αλέξης, θα πάρει πρωτάθλημα!

❖ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ!
Ιβάν Σαββίδης, ο «λαγός» της Κυβέρνησης του ΑλεξοΠάνου άρχισε να κυβερνά τη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια. Βρήκε πόρτες εξουσίας ανοιχτές και όρμησε σαν ταύρος μαινόμενος να τα κάνει όλα... λίμπα. Θαυμαστής του Αλέξη, ήταν στο πλευρό του από τη στιγμή που οσμίστηκε ότι αυτός θα γίνει πρωθυπουργός. Ύψωσε το λάβαρο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό του δίνει το «δικαίωμα» να κάνει ό,τι του κατεβεί.

❁ Ο «ΛΑΓΟΣ»...
«Εγώ απλά λειτούργησα ως λαγός για να εισπράξει η Κυβέρνηση περισσότερα λεφτά», είχε πει ο Ιβάν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η Κυβέρνηση προφανώς για να του ανταποδώσει, πάει να του χαρίσει 37 εκατ. ευρώ από πρόστιμα για λαθρεμπόριο τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ. Τώρα, με το πιστόλι στον κρόταφο της Κυβέρνησης θέλει να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ!

■ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ  ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ...
Όλη τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή συνεδρίαζε η επιτροπή εφέσεων για τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ που δεν έγινε ποτέ. Η πρώην τιμωρία του ΠΑΟΚ έγινε άφεση αμαρτιών, διότι πρέπει ο κουμπουροφόρος Ιβάν να πάρει πρωτάθλημα. Το είχε τάξει ο Πρωθυπουργός το περασμένο καλοκαίρι στη ΔΕΘ. Μάλιστα, τόσο... καθαρή ήταν η σκέψη της επιτροπής, που για καμιά δεκαριά ώρες συνεδρίαζαν ώστε ο ΠΑΟΚ είχε βγάλει τα εισιτήρια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Βουλωμένο γράμμα διαβάζει ο Ιβάν!

❖ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ!
«Ο Αλέξης μοιάζει με τον Πούτιν του 2000 και αυτό το παιδί στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου», είχε πει ο Ιβάν πριν το 2015 όταν οσμίζονταν εξουσία. Στη συνέχεια έγινε και... Πυθία για την τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αυτός ποτέ δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός», είχε προβλέψει κι έβαλε βαθειά την κουτάλα στην κρατική και στην μιντιακή περιουσία. Έγινε εκείνος το σύστημα και απλά άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην πολιτική εξουσία, η οποία άφηνε στη μπάντα τα αριστερά φληναφήματα κι έψαχνε για οικονομικά στηρίγματα!

❁ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ...
Του έδωσε δύο φορές υπηκοότητα η Ελληνική Πολιτεία για να κάνει παιχνιδάκια. Την δε υπηκοότητα τη χρεώνουν σε υπουργούς της Ν.Δ. Αυτό είναι αλήθεια και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Μάλιστα, έκανε ανηψιογαμπρό τον τότε Γενικό Γραμματέα του κόμματος της Ν.Δ. Παπαμιμίκο. Αλλά όμως την κομματική δράση την ανέπτυξε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ μπαινοβγαίνοντας στο Μαξίμου και παριστάνοντας τον καου-μπόι!

■ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...
Καλογρίτσας - Ιβάν Σαββίδης, παιδιά της αριστεράς που μπήκαν στη δούλεψη του ΑλεξοΠάνου. Ο πρώτος με ψεύτικα αμπελοχώραφα σε νησί του Ιονίου και με 50 εκατομμύρια χρέη αλλά λόγω κουμπαριάς με τον Σπίρτζη πήγε ν’ αγοράσει κανάλι. Ο δεύτερος από τη Δούμα της Ρωσίας στο Μαξίμου στην Αθήνα μπήκε στις ανοιχτές πόρτες της διαπλοκής με τις ευλογίες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μάλιστα τον συνόδευε στην παραλαβή του καναλιού «Έψιλον»!

❖ ΙΒΑΝ Ο ΚΟΥΜΠΟΥΡΟΦΟΡΟΣ!..
Ως ήταν φυσικό, μετά τα προχθεσινά στο γήπεδο της Τούμπας τα σκάγια πήραν και το Μαξίμου, το οποίο έτρεχε και δεν έσωνε. Βρέθηκε η λύση! Διακοπή του Πρωταθλήματος για να εκτονωθεί η κατάσταση και για να μην πάθει κανένα κακό ο «νταβατζής» κουμπουροφόρος Ιβάν, διότι πού θα βρουν άλλο τέτοιο παλικάρι. Αντί να βγουν και να τον ξεράσουν, του προσέφεραν ασυλία με το πρόσχημα της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Το έργο της εξυγίανσης το έχουμε όμως ξαναδεί...

❁ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ...
Έφτιαξε στρατό ο Ιβάν και τον έχει στη διάθεση του ΑλεξοΠάνου. Η πόλη μας πολύ πρόσφατα έζησε την επιδρομή των βαρβάρων του Βορρά. Μια χιλιάδα αυτού του βάρβαρου στρατού επέδραμαν στην πόλη και εφαρμόζοντας τον νόμο της ζούγκλας κατέλαβαν τις εξέδρες του «Ζωσιμάδες»! Και τότε το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν δέκα μέτρα οφ-σάιντ, το οποίο ο διαιτητής δεν έπρεπε να δει όταν είχε κατά νου ότι στην εξέδρα βρίσκονταν η οικογένεια Ιβάν! Κάτι ανάλογο έγινε προχθές με την ΑΕΚ. Πρώτα είδε την νομιμότητα ο διαιτητής Κομίνης που όμως δεν την είδε ο επόπτης που μετά δεν την είδε ο Κομίνης, που όμως όλοι μαζί ύστερα από τέσσερις ώρες ήθελαν δεν ήθελαν την είδαν και αποφάσισαν το ηθικόν και νόμιμον. Όπου ηθικόν... Ιβάν Σαββίδης, το μακρύ χέρι της εξουσίας των ΤσιπροΚαμμένων!

■ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...
Η φωτογραφία με το δάκτυλο στη σκανδάλη του περιφερόμενου αγριεμένου Ιβάν φτάνει για να δείξει στα πέρατα του κόσμου τι καθεστώς επικρατεί στη χώρα της Δημοκρατίας. Δείχνει τις σκέψεις και τις πράξεις των κρατούντων και σε τι αδιέξοδο βρισκόμαστε γενικά.

❖ Η ΛΥΠΗ...
Την ίδια ώρα ο σουλτάνος Ερντογάν εκφράζει τη λύπη του που δεν μας έκανε παστά ψάρια το 1923 που είχαν το... θράσος οι Έλληνες να φτάσουν μέχρι τον Σαγγάριο. προσπαθεί να ξυπνήσει μνήμες των Τουρκαλάδων που σαν ασκέρι που είναι φτιάχνεται με κάτι τέτοιους παλικαρισμούς, επαναφέροντας το μίσος τους εναντίον της χώρας μας, κάτι που τόσο ανάγκη το έχουν αυτή τη στιγμή που δεν σταματούν να φτάνουν φέρετρα στρατιωτών του από τη Συρία.

❁ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
Για δες καιρό που διάλεξε ο Στ. Θεοδωράκης να συζητήσει και να βρει κοινά σημεία με τον Αλέξη Τσίπρα. Ήθελε, λέει, να χαράξει ορισμένα φωνήεντα στον Πρωθυπουργό και να μάθει πού το πάει, λες και δεν βλέπει ή δεν διαθέτει τον κοινό νου. Βασικό μέλημα του Αλέξη είναι να δώσει πρωτάθλημα στον Ιβάν κατά το λεχθέν παλαιότερα και επί εποχής άλλου πατριώτη, του Σωκράτη Κόκκαλη που έλεγε: «Ο Ολυμπιακός να κερδάει και να πάνε να γ...νε οι άλλοι»! Ρε μπας και γίναμε Σοβιετία και δεν το καταλάβαμε;

■ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ...
Έκανε μεγάλο ατόπημα ο κυρ-Σταύρος με την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου κι αυτό ενόχλησε την Φώφη που έκανε την καρδιά της κόμπο λέγοντας πως όπου και να πάει, ότι και να κάνει, το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ και τον περιμένει. Είναι κι εκείνο το συνέδριο που θα γίνει την επόμενη Κυριακή. Ένα συνέδριο όπου η συμμετοχή συνέδρων αποφασίστηκε διά βοής καθότι δεν υπήρξε και μεγάλη προθυμία συμμετεχόντων. 23 υποψήφιοι σύνεδροι τα Γιάννενα για 21 θέσεις. Οπότε, όλοι μέσα για να φαίνονται πολλοί ένα πράγμα. Πού είσαι Ανδρέα για να δεις το Κίνημα της Αλλαγής!

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ...
Η συνάντηση Στ. Θεοδωράκη με Αλέξη Τσίπρα συνέπεσε με την απόφαση της Κυβέρνησης να αρχίσει η εξυγίανση στο ποδόσφαιρο. Η κουβέντα που έγινε μπροστά στις κάμερες ήταν κυρίως η απειλή προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχθεί άλλες τέτοιες παραβατικές πράξεις όπως εκείνης του Ιβάν. Λίγο πριν είχε διακόψει προσωρινά (;) το πρωτάθλημα, κάτι που άρχισε με την αναβολή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.