ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ!
Κατάδικό τους παιδί ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου, ο οποίος φεύγοντας καταχεριάζει αγρίως τους προστάτες του και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες προτού συνταξιοδοτηθεί! Αντιμνημονιακός μέχρι τα μπούνια ο πρώην πρόεδρος, δεν άντεξε και τα βρόντιξε κάνοντας ηρωική έξοδο από το σώμα με πρόσχημα την τακτική ορισμένων... μαρτυριάρηδων συναδέλφων του!
ΤΟ ΔΡΑΜΑ...
Συντετριμένος από το δράμα των συνταξιούχων ο κ. Σακελλαρίου τους μούντζωσε και τους τράβηξε ένα μπερντάκι για να εισπράξει την χλεύη των προστατών του οι οποίοι δεν έχουν και τσίπα να δεχτούν ότι έγιναν οι δυνάστες ενός λαού του οποίου είχαν φορτώσει τα μυαλά για το πόσο καλά θα περάσει όταν εμπιστευτεί την τύχη του στην αριστερά.
ΤΟ ΜΑΥΡΟ - ΑΣΠΡΟ...
Μανούλες οι Συριζαίοι στο να κάνουν το μαύρο - άσπρο, δεν θα άφηναν αναπάντητους τους σχολιασμούς του Σακελλαρίου τα περί μνημονίων και περικοπών συντάξεων. Αγαπημένη τους συνήθεια η αποδόμηση όλων όσων επιβουλεύονται το έργο της κυβέρνησης η οποία «από το φόβο πέρασε στη δημιουργία», όπως μας λέει και το σχετικό σποτάκι του πρωθυπουργού, το οποίο δυστυχώς γι’ αυτόν το έκαψε η παραίτηση Σακελλαρίου. Δεν ξέρει τι του γίνεται, λένε και ψάχνουν για τον επόμενο αντιμνημονιακό που θα στηρίξει τα αριστερά μνημόνια...
ΟΙ... ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!
«Έχουμε ρουφιάνους στο ΣτΕ κι αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ», είπε ο τ. πρόεδρος του ΣτΕ και βρήκε ευκαιρία να τα βροντήξει. Όμως οι μαρτυριάρηδες στο σώμα δεν παρουσιάστηκαν ένα μήνα πριν την συνταξιοδότηση αλλά και στην περίπτωση των τηλεοπτικών αδειών. Ήταν τότε που ο πρωθυπουργός Αλέξης γνωμοδοτούσε για τη νομιμότητα του διαγωνισμού που είχε στήσει ο Ν. Παππάς για να δοθούν άδειες σε Σαββίδη και Καλογρίτσα. «Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γνωμοδοτήσει αρνητικά το ΣτΕ», είχε πει ο πρωθυπουργός για να τους έλθει ο ουρανός κατακέφαλα. Και τότε όπως και τώρα στην περίπτωση των περικοπών των συντάξεων οι... ρουφιάνοι έκαναν την βρόμικη δουλειά, αλλά ο κ. Σακελλαρίου ήταν μακριά από την συνταξιοδότηση και άρα οι ευαισθησίες δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε!
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...
Φτιάξανε, λέει, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έναν άλλον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ των 53! Αυτό έγινε πριν από τρεις μέρες κι άρχισε να κάνει ασκήσεις επαναστατικές για να γίνουν οι νέοι... Τσιπροφύλακες κόντρα σε ό,τι άλλο ακούγεται και λέγεται. Εμείς είμαστε οι κανονικοί και σαν στόχο έχουμε να βάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ράγες και να μη ξεφεύγει, έλεγε ο Μπαλτάς που φαίνεται να χειρίζεται το σύστημα των προεδρικών!
ΣΚΙΑΧΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ...
Είσαι σκιάχτρο ο ένας, είσαι κανίβαλος η άλλη και λίγο έλειψε να γίνει... της Βουλής το κάγκελο. Κασιδιάρης ο ένας, κυρά - Τασία η άλλη και στη μέση οι πάσης φύσεως μουσαφιραίοι που έρχονται στη χώρα κι έχουν δικαίωμα να λιάζονται όπως είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου!
ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ!
Όταν γίνουμε κυβέρνηση (φέξε μου και γλίστρησα), είπε από το βήμα της Βουλής ο Κασιδιάρης, για να σταματήσουμε τις μεταναστευτικές ροές θα βάλουμε την Χριστοδουλοπούλου ως σκιάχτρο να μην βλέπουν οι μετανάστες και να επιστρέφουν στα βάθη της Μ. Ασίας. Πού πας, ρε κανίβαλε, ήταν η απάντηση της κυρά - Τασίας, η οποία ζήτησε την συνδρομή της δικαιοσύνης για να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους Χρυσαυγίτες!
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ...
Και οι δύο παραπάνω επικαλέστηκαν την εξουσία για να λύσουν τις διαφορές τους. Ο μεν Κασιδιάρης όταν έλθει στην εξουσία, η δε Τασία όταν εκτός από την κυβέρνηση αποκτήσει και την εξουσία και η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της στέλνοντας στην φυλακή τους πάσης φύσεως «Κασιδιαραίους».
Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ...
Όμως και οι δύο τους ξέχασαν την συμπόρευση το 2014 στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τότε που η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε να ψηφίσει τον Δήμα για Πρόεδρο, για να πέσει η κυβέρνηση και να έλθει στην εξουσία η κάθε κυρά - Τασία που άνοιξε διάπλατα τα θαλάσσια σύνορα στις εκατοντάδες χιλιάδες των μεταναστών, λαθραίων και μη. Τώρα... λούζεται ο ένας τον άλλον και ζητούν τα ρέστα από μια κοινωνία που σπαράσσεται από την ανέχεια, την μιζέρια και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος.
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ!
«Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη». Το επανέφερε στην επικαιρότητα ο Αλέξης στρώνοντας το κόκκινο χαλί στην εαυτό του, αναγορεύοντάς τον σε χαλίφη στη θέση του χαλίφη! Έφτιαξε διαφημιστικό ο Αλέξης για να πείσει τον λαό για το πόσο καλά περνάει και δεν το καταλαβαίνει, πόσο ευτυχής είναι που στο τιμόνι βρίσκεται ένας Τσίπρας με τους Καρανίκες του και δεν αναφωνεί τρεις φορές ημερησίως «Αφερίμ»! Τύφλα να έχει ο Ερντογάν...
ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΘΗΡΙΟ;
«Από το φόβο περνάμε στην κανονικότητα»! Αυτό που είπε ο Αλέξης πού το πάτε! περάσαμε στην κανονικότητα αφού η χώρα μας έγινε στάχτη και μπούρμπερη! Αυτό το πράμα το λέει κανονικότητα το παλικάρι και ετοιμάζεται για εκλογές ψαρεύοντας μ...κες για να θρονιαστεί στο Μαξίμου! Μάλιστα, στρώνει και κόκκινα χαλιά για να αποκτήσει και την εξουσία μετά την κυβέρνηση, μπας και γλυτώσει το κλάμα η Μπαζιάνα στις 5 Ιουλίου που συνηθίζει να πλαντάζει!
ΣΑΚΗΣ, Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ!
Επιμένει ο Σάκης Ρουβάς να επενδύσει στην περιοχή μας και γι’ αυτό βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην πόλη μας σε σχετική ημερίδα. Έχει βάλει στο μάτι το βιοαέριο στην ΒΙΠΕ και δεν εννοεί να μην πετύχει ό,τι έχει βάλει στο νου του. Παρά τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα του Δήμου Ζίτσας, ο κ. Ρουβάς δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και κάθε τόσο βρίσκεται στην περιοχή μας, όχι σαν αηδός, αλλά σαν επενδυτής. Ήδη μια άδεια εργοστασίου βιοαερίου έχει εκδοθεί από την αποκεντρωμένη κι έχει ξεσηκωθεί θύελλα...
ΤΟ ΞΕΚΟΨΕ!..
Δύο πράγματα ξέκοψε ο Υπουργός Σκουρλέτης που βρέθηκε στην Πρέβεζα τις προηγούμενες μέρες: Την μεταφορά απορρημμάτων από Κέρκυρα σε ΧΥΤΑ της Ηπείρου και την «αυτονομία» της Πάργας από τον σημερινό Δήμο έτσι όπως έχει δημιουργηθεί. Το πρώτο ζήτημα έκοψε κάθε σκέψη των Κερκυραίων για «τα σκουπίδια στην Ήπειρο, τα κέρδη στην Κέρκυρα» και το δεύτερο την πεποίθηση και την βεβαιότητα των Παργινών ότι θα διαχωρίζονταν ο παλιός Δήμος της Παργας από τον πρώην Δήμο Φαναρίου που σήμερα η έδρα είναι στο Καναλάκι. «Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον Κλεισθένη», είπε ο Σκουρλέτης.
ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ...
Εκεί που γίνεται μύλος είναι στην υπόθεση συνένωσης ΑΕΙ-ΤΕΙ Ηπείρου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα Γιάννενα και η Άρτα θα έχουν Πανεπιστημιακές σχολές με αποτέλεσμα το δίδυμο Μπάρκας - Κάτσης να χάνει «το κατόπιν ενεργειών μας» που ήταν αγαπημένη τους συνήθεια. Η μεγάλη χαμένη είναι η Θεσπρωτία που θα μείνει ορφανή από σχολές, που κατά τον σχεδιασμό Γαβρόγλου θα πάνε από 2020 και βλέπουμε...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.