ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...
Ραντεβού και μάλιστα πολύ σύντομα θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με τα καλόπαιδα του Ρουβίκωνα. «Θα τα πούμε από κοντά και σύντομα», του έστειλαν μήνυμα επειδή ο Κυριάκος καταδίκασε την επίθεση στο ΣτΕ. Για να δούμε τι θα δούμε και τι θα βγει από αυτό το «ραντεβού» των «μωρών» με τον Κυριάκο...
ΤΑ ΦΥΚΙΑ...
Ωστόσο, το χθεσινό «ραντεβού» στη Βουλή μεταξύ Κυριάκου - Αλέξη δεν του βγήκε καθόλου καλό του δεύτερου! Προσπάθησε για μία φορά ακόμη ο Πρωθυπουργός να πουλήσει φύκια βρισκόμενος σε θέση απολογούμενου για να καταλήξει για μία ακόμη φορά στην Μαρέβα η οποία φταίει για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα από το 2010 και δώθε. Προσέξτε! Καμία αναφορά από το 2015 μέχρι σήμερα! Η Ελλάδα του Τσίπρα θ’ αρχίσει στις 20 Αυγούστου που θα βγούμε από τα μνημόνια!
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Τα άκουσε για τα καλά προχθές απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής ο Τσίπρας, ο οποίος για να διασωθεί, κατέφυγε για μία ακόμη φορά στο παραμύθιασμα του τύπου «για όλα φταίνε οι άλλοι» χωρίς να περιλαμβάνει τον εαυτό του στους άλλους, αφού επί 3½ χρόνια κυβερνάει αυτός με τον Ρουβίκωνα τη χώρα. Είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός που έκανε το παραμύθι επάγγελμα. Έχει φτάσει σε σημείο να πιστεύει και ο ίδιος ότι λέει αλήθειες, τις οποίες όμως όλο και λιγότεροι Έλληνες ενστερνίζονται. Το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Στους άνω των 50 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος. Όσο τα δημοσκοπικά στοιχεία θα δείχνουν την κατρακύλα, τόσο θα σαλεύει το καημένο το παιδί!
ΕΚΛΟΓΕΣ...
Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησαν Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά, κάτι που δεν φαίνεται να μη το καλοακούει ο Αλέξης Τσίπρας. Να δείτε που θα ψάξει μια αιτιολογία για να προσφύγει στις κάλπες, ώστε να περισώσει ό,τι μπορεί και κυρίως το τομάρι του. Θα παίξει το επόμενο διάστημα με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και, αφού στρώσει παιχνίδι κάπου κατά Οκτώβριο - Νοέμβριο μεριά και πάντως πριν τον Δεκέμβριο, θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Γράφω πριν τον Δεκέμβριο για να μην έχουν προλάβει οι συνταξιούχοι να δουν την κατακρεούργηση των συντάξεών τους!
ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!
Δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή συντάξεων έλεγαν μ’ ένα στόμα όλοι οι πρώην αντιμνημονιακοί συγκυβερνώντες, νυν στα τέσσερα και τώρα όλοι τους, ο ένας μετά τον άλλον κωλοτουμπιάζουν λέγοντας άλλοι ότι δεν ήξεραν, άλλοι ότι έκαναν λάθος υπολογισμούς κι άλλοι ότι ήξεραν αλλά δεν το μαρτύραγαν. κανένας τους δεν είπε ακόμη ότι δεν διάβασε τα μνημόνια και απλά τα ψήφιζαν για το 7χίλιαρό τους!
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Δύο πράγματα έπρεπε να κάνουν για να πάει η οικονομία της χώρας. «Δύο μεταρρυθμίσεις - τομές έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση και μόνο η Κυβέρνηση Τσίπρα μπορούσε να τις κάνει. Η μία τομή είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσεως και η άλλη η περικοπή συντάξεων! Μόνο ο Τσίπρας μπορούσε να τα κάνει αυτά»! Τα είπε ένας βουλευτής ονόματι Νάσος Αθανασίου που παρίστανε τον δημοσιογράφο της κρατικής ΕΡΤ!
ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ...
Δύο με τρεις συντάξεις το χρόνο θα χάνουν οι συνταξιούχοι από τις αρχές του 2019 και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και να μακαρίζουν την Κυβέρνηση που στάθηκε μόνο σ’ αυτό, βγαίνουν και λένε τώρα οι πλιατσικολόγοι της κοινής λογικής. Αυτοί που ούτε νεκροί δεν θα έβαζαν υπογραφές σε μνημόνια και περικοπές μισθών και συντάξεων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που με χέρια και πόδια υπογράφουν ό,τι τους δώσουν οι θεσμοί που αντικατέστησαν τους Τροϊκανούς, διότι η λέξη Τρόικα πολύ τους... πληγώνει!
ΤΟ ΚΛΑΜΑ...
Τι άλλα νέα; Στο σπίτι όλα καλά; Πλησιάζει και η μέρα που θα πλαντάζει στο κλάμα η Περιστέρα μας γιορτάζοντας το όχι που έγινε ναι! Αυτό το όχι, που δύο ανθρώπους πλήγωσε πιο πολύ, τον Βαρουφάκη και την Περιστέρα! Ο μεν ένας έφυγε νωρίς αφού φέσωσε την χώρα με 100 δισ., η δε άλλη έμεινε αμανάτι και στο εξής μαζί της θα γιορτάζουμε κι εμείς την 5η Ιουλίου ως ημέρα της δακρυρροούσας Περιστέρας και θα προτείνουμε να γίνει μέρα αργίας και εθνική γιορτή για να γιορτάζεται μαζί με την εθνική γιορτή των «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»!
ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ...
Αμέσως μετά το σπαραγμό της Περιστέρας θα έλθει η «Ανάσταση» στις 20 Αυγούστου όπου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες για τον εξωστρακισμό των εχθρών του Έθνους που ακούνε στο όνομα θεσμοί! Όλα κινούνται στην προσμονή της 20ης Αυγούστου και ο Αλέξης έχει αρχίσει την παράδοση ενταξιακών μαθημάτων με παράλληλο μασάζ στους Υπουργούς του και τους Βουλευτές του ώστε να κρατούν λιανοκέρια για παν ενδεχόμενο.
Η ΚΛΟΠΗ...
Μόνο 45 δισ. ευρώ θα κλέψουν από τους συνταξιούχους τα επόμενα δύο - τρία χρόνια για να δικαιωθεί η ρήση «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». Στόχος τους να αφανίσουν τις συντάξεις για ν’ αφανιστούν οι συνταξιούχοι που είναι ο βραχνάς της αριστεράς! Να εξαφανιστούν όλοι εκείνοι που είχαν επενδύσει στον μεγαλύτερο μπλοφατζή που γνώρισε ο τόπος. Για το πώς θα ανακάμψει η οικονομία ούτε που τους περνάει από το μυαλό...
ΣΚΑΝΔΑΛΟ!..
Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει η αμέλεια του Υπουργείου Γεωργίας όπου προΐσταται ο «αγαπημένος» μας Αποστόλου με την απώλεια 6,5 εκατ. ευρώ από την εξαγωγή φέτας, χώρια την διαφήμιση που κι αυτή ποτέ δεν έγινε και γι’ αυτό υπήρξαν καρατομήσεις στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για να τηρηθούν τα προσχήματα και να βγει από τις ευθύνες ο κ. Αποστόλου, γνωστός σε μας για την λατρεία που τρέφει για την Ήπειρο, η οποία κρατάει ακόμη λίγη κτηνοτροφία!
Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ...
Λιγοστό το γάλα στη χώρα και στην Ήπειρο όπου τα κοπάδια αφανίζονται το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο. Τα μεγάλα κόλπα γίνονται από κάποιους επιτηδείους που κάνουν εισαγωγή γάλακτος από άλλες χώρες, κάτι που σημαίνει μείωση τιμών στους κτηνοτρόφους αλλά καμιά μείωση στα παραχθέντα προϊόντα. Αυτό το καθεστώς πάει να κτυπήσει η «ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ», η οποία όμως δεν κάθεται στο μάτι του Αποστόλου, διότι δεν είναι του χεριού του και ως τέτοια δεν του είναι και πολύ αγαπητή!
Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ...
Έχουν ξεσηκωθεί οι κτηνοτρόφοι και διαμαρτύρονται για όσα δεινά τραβά ο κλάδος τους και είναι ζήτημα χρόνου και τόπου να τα πούνε ένα χεράκι με τον κ. Αποστόλου, ο οποίος όμως τους αποφεύγει, διότι είναι βαρειά η γκλίτσα των τσοπαναραίων!
ΤΟ ΑΣΥΛΟ...
Τους εξωστράκισε ο Κυριάκος από τη Ν.Δ. κι εκείνοι βρήκαν άσυλο στην κρατική ΕΡΤ, η οποία τους έδωσε βήμα για να πετροβολούν την παράταξη που τους τάισε, τους «βύζαξε» και τους έκανε μάγκες! Τον θυμόμαστε εκείνον τον περιβόητο επικοινωνιολόγο του Κώστα Καραμανλή που άκουγε στο όνομα Λούλης; Ε αυτόν τον γίγαντα της επικοινωνίας και της διανόησης τον ανακάλυψε προχθές η ΕΡΤ και τον έβαλε να βρίζει τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη, αυτή τη φορά χαρακτηρίζοντάς την αναχρονιστική και δεξιόστροφη! Ακριβώς τα ίδια έλεγε το 1998 για τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας τότε ότι η Ν.Δ. είναι φθαρμένο υλικό. Μάλιστα, ο Λούλης διέγνωσε ότι ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει! Το ερώτημα είναι αν έριχνε παραγάδια στον Κυριάκο ή στον Τσίπρα για να τον ξανακάνουν τρόφιμο! Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται Αντώναρος - Παπακώστα μετά την διαγραφή τους. Κι εκείνοι είναι «τρόφιμοι» της ΕΡΤ!
Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Με ποσοστό 71,5% ο Αλέκος Πάσχος από την Ηγουμενίτσα εξελέγη πρόεδρος των Επιμελητηρίων της Ηπείρου. Ο Αλέκος Πάσχος απλά επιβεβαίωσε την εκτίμηση που έχουν στο πρόσωπό του οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων όλων των Νομών της Ηπείρου και γι’ αυτό τον στήριξαν να τους εκπροσωπήσει σ’ ένα θεσμό που γίνεται πρώτη φορά. Έχει πολλές θητείες στο ενεργητικό του ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και μάλιστα έχει καταφέρει σε κάθε εκλογή να ανεβάζει τα ποσοστά του, κάτι που δείχνει ότι οι συνάδελφοί του επιχειρηματίες αναγνωρίζουν κάποιες ικανότητες στο πρόσωπό του.
ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ...
Με την εκλογή του στη θέση του Προέδρου στο νέο φορέα ο κ. Πάσχος καλείται ν’ αποδείξει ότι δεν έκαναν λάθος τόσο οι συντοπίτες του που τον εμπιστεύονται τόσα χρόνια, όσο και οι συνάδελφοί του των άλλων Επιμελητηρίων της Ηπείρου που του εμπιστεύτηκαν την προεδρία του νέου φορέα. Από τη στήλη καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του Αλέκου Πάσχου...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Άνθρακες ο θησαυρός η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος που ανοίγει το δρόμο στην υλοποίηση του σχεδίου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εμπόρων Ιωαννίνων που αφορά την οικοδόμηση συνοικισμού στην Αμπελιά. Μια υπόθεση που έρχεται από τα βάθη δεκαετιών και τότε που το χρήμα έρεε σαν νεράκι και οι έμποροι των Ιωαννίνων περνούσαν χρυσές εποχές. Μια πονεμένη ιστορία την οποία χειρίστηκαν διάφορα πρόσωπα που έβλεπαν το δέντρο και όχι το δάσος. Όπου δέντρο η ανέγερση «εξοχικών» και όπου δάσος το... δάσος καθότι πρόκειται για δασική έκταση!
Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ...
Όταν ξεκίνησε αυτή η ιδέα είχε ένα περιεχόμενο και εκεί επένδυσαν οι Γιαννιώτες έμποροι από το περίσσευμά τους. Αν τότε είχαν λύσει τα ζητήματα που προέκυψαν με τις χρήσεις γης, ίσως τώρα να υπήρχε ένας συνοικισμός έτσι όπως τον είχαν ονειρευτεί οι πρωτεργάτες, μεταξύ αυτών και ο τότε πρόεδρος του Επιμελητηρίου αείμνηστος Τάκης Τσουκανέλης. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχαν ονειρευτεί, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω κάθε προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου.
ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...
Κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες μπορεί να υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός της ίδρυσης συνοικισμού εμπόρων όταν η αγορά των Ιωαννίνων έχει φτάσει στην κατάσταση της κατάρρευσης; Υπάρχει η πολυτέλεια να ξανοιχτεί κανείς κάτω από τις σημερινές συνθήκες και να κατασκευάσει κατοικία στην Αμπελιά όπου κάποτε και κάτω από άλλες συνθήκες έγινε κάτοχος έκτασης που τότε δεν επέτρεπε καμία οικοδομική δραστηριότητα;
ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ...
Ανάλογη αγοραπωλησία έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος και στη Λευκάδα, όπου κι εκεί θα γίνονταν ένας παραθεριστικός συνοικισμός των Γιαννιωτών εμπόρων! Κι εκεί η Δασική Υπηρεσία είχε τον λόγο και δεν επιτρέπονταν η δόμηση. Αν καλά είμαι πληροφορημένος, στην περίπτωση της Λευκάδας έχει μπει πωλητήριο χωρίς να γνωρίζω ποια είναι η κατάληξη...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.