ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΦ’ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ...
Με μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη έκλεισε η τηλεοπτική σαιζόν της εκπομπής «ΒΗΜΑ για ΔΥΟ» με Σπύρο Θεμελή και Γιώργο Γιαννάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ». Μια συνέντευξη που πραγματικά συζητήθηκε πολλαπλώς σε όλη την Ήπειρο αφού όλη η Ήπειρος καλύπτεται από τον σταθμό λόγω DIGEA!
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ...
Μετά από μήνες «πολιορκίας» ο Περιφερειάρχης αποφάσισε να επικοινωνήσει μέσω της εκπομπής μας με όλους τους Ηπειρώτες σε μία συνέντευξη - χείμαρρο μ’ έναν Καχριμάνη πότε να υψώνει τον τόνο της φωνής του και να καταγγέλει και πότε να χαμηλώνει και να προσγειώνεται στην πραγματικότητα έτσι όπως τα θέματα επιτρέπουν ή επιβάλλουν!
ΣΚΛΗΡΟΣ!..
Σκληρός με τους επικριτές του και με όσους αντιστρατεύονται το έργο της Περιφέρειας. Δείχνει να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του και δεν αφήνει να πέσει κουβέντα κάτω όταν εντελώς άκριτα αμφισβητείται το έργο του και κυρίως το ενδιαφέρον του για την Ήπειρο.
ΕΙΧΕ ΑΠ’ ΟΛΑ!
Η κουβέντα που κάναμε είχε απ’ όλα. Είχε να κάνει με την εκ νέου υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές και το «χρίσμα» που του έδωσε ο Λ. Αυγενάκης βαπτίζοντάς τον υποψήφιο της Ν.Δ., μέχρι τα έργα που έγιναν σε όλη την Ήπειρο επί θητείας του αλλά και με τον προγραμματισμό της νέας θητείας, αν το θελήσει ο λαός!
ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αυτό το τελευταίο, το αν το θελήσει ο λαός της Ηπείρου, δεν το κρύβω ότι στην αρχή δημιούργησε μία αμηχανία διότι ο λαός θα δείξει το θέλημά του αφού πρώτα εκείνος του ζητήσει την «αναβάπτιση»! Αυτή η επισήμανση έγινε προς τον Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος φαίνεται να ενδίδει σε μία νέα πρόκληση για μια νέα θητεία στην Περιφέρεια Ηπείρου.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΓΕΝΑΚΗ!
«Εγώ δεν ζήτησα χρίσμα από τη Ν.Δ. και ο Λ. Αυγενάκης το έκανε μόνος του», μας είπε ο κ. Καχριμάνης, μάλλον κρατώντας κάποιες επιφυλάξεις. «Μάλλον το έκανε για να κόψει την φόρα σε κάποιους φιλόδοξους νεοϋποψηφίους που τηλεφωνούν σε πολίτες επικαλούμενοι την σχέση τους με τα κεντρικά της Ν.Δ.», όπως μας διευκρίνησε ο κ. Καχριμάνης και άφησε υπονοούμενα για την εμφάνιση ανθυποψηφίου ενδιαφερόμενου για την Περιφέρεια Ηπείρου...
ΤΟ ΣΑΡΩΜΑ...
Συνέντευξη - ποταμός για τον Αλέκο Καχριμάνη που «έτρεχε» με ταχύτητα και τα σάρωνε όλα! Φρόντισε να πληροφορήσει τον κόσμο ότι γνωρίζει την Ήπειρο σπιθαμή προς σπιθαμή και είχε για κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε συνοικισμό να αναφέρει ένα έργο. Το αν το γνωρίζουν και οι Ηπειρώτες αυτό θα το δούμε σε 15 μήνες από τώρα...
ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!
Ρωτήστε ό,τι θέλετε και χωρίς περιορισμούς, μας είπε στην αρχή της συνέντευξης. Αυτό κάναμε. Δεν αφήσαμε τίποτα που να μη τον ρωτήσουμε. Κι εκείνος δεν άφησε τίποτα στο οποίο να μη δώσει απάντηση. Αν σε όλα είχε δίκιο ή άδικο αυτό το ξέρουν καλύτερα από μας οι ίδιοι οι κάτοικοι της Ηπείρου που είδαν την εκπομπή.
Η ΠΙΚΡΙΑ...
Εκεί, στο τέλος της εκπομπής, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πικρία του για τις βολές που δέχτηκε και που είχαν να κάνουν με την κατηγορία περί δήθεν εξυπηρέτησης συγγενικού του προσώπου, με «αναθέσεις έργων». «Όλα είναι νόμιμα και τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει στη συνεργασία με τον συγγενή μου», μας είπε και έτσι κλείσαμε την κουβέντα μας, την εκπομπή και την σαιζόν. Από Σεπτέμβριο ξαναβλέπουμε...
ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ...
Το Βλάχικο αντάμωμα εφέτος έγινε στο Μέτσοβο όπου γιορτάστηκε δεόντως από Βλάχους και μη. Υψηλές παρουσίες οι Περιφερειάρχες Τζιτζικώστας, Αγοραστός, Καχριμάνης και από πολιτικά πρόσωπα Κώστας Τασούλας και ο δικός μας Λευτεράκης! Ποιος Λευτεράκης; Μα ο Λευτεράκης που δίνει χρίσματα και διαγράφει Νεοδημοκράτες!
Η ΑΠΕΙΛΗ...
«Όποτε έλθει η ώρα κι αν έλθει η ώρα για το “Μακεδονικό” προς κύρωση στη Βουλή, εμείς θα αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση»! Τάδε έφη Πάνος ψεκασμένος κι εμείς τον πήραμε στα σοβαρά. Τόσοι όρκοι που έχουν προηγηθεί σ’ όλη την πολιτική σταδιοδρομία δείχνουν την αξιοπιστία του προσώπου. Προσέξτε, όποτε κι αν έλθει, λέει. Αυτό από μόνο του ακυρώνει τον όρκο, διότι αφήνει ανοικτό το να μην έλθει ποτέ διότι θα έχουν προηγηθεί εκλογές κι εκείνος θα έχει αποχωρήσει από την εξουσία.
Ο... ΦΥΛΑΡΧΟΣ!
Παλικαράς της... φακής για μία ακόμη φορά ο Πάνος, ο οποίος μιλούσε στη φυλή του σαν να ήταν ο φύλαρχος που κάνει μαγικά κόλπα για να θεραπεύσει την νόσο της φυλλορροής που έχει πλακώσει στον καταυλισμό του. Θα φύγει λοιπόν από την Κυβέρνηση όποτε και αν! Ο λαός όμως έχει αποφασίσει να τον κατεδαφίσει όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...
«Καμία βαρύτητα και καμία νομιμότητα δεν υπάρχει στη συμφωνία με τα Σκόπια, μέχρι να κυρωθεί από τη Βουλή. Ως τότε ισχύει η θέση του Βουκουρεστίου», είπε χθες ο Πάνος ψεκασμένος. Και συνέχισε: «Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει εκτός κι αν αλλάξει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και περάσει με 180 ψήφους»! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε...
Ο... ΦΕΥΓΑΤΟΣ!
«Πάμε να φύγουμε παιδιά. Εδώ το κλίμα δεν μας σηκώνει», είπε ο Ποταμίσιος Σταύρος Θεοδωράκης και διέλυσε τον γάμο που είχε συνάψει με το ΚΙΝΑΛ πριν από έξι μήνες. Ένας γάμος που από την αρχή φαίνονταν ότι δεν επρόκειτο να στεριώσει και μόλις την περασμένη Κυριακή διαλύθηκε, κυριολεκτικά. Είναι υποχρεωμένος στο εξής να ζήσει μια «χηρεία» ο Σταύρος μέχρι να βρεθεί νέο ταίρι!
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!..
Ούτε με τη Ν.Δ. ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να συνεργαστούμε λέει ο Σταύρος και κάποιοι χαμογελούν περίεργα. Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας κατάντησαν αναξιόπιστα πρόσωπα και όλοι συλλήβδην μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Από την αρχή της συνεργασίας κάτι δεν πήγαινε καλά σ’ αυτό τον πολιτικό χώρο. Στενεύονταν πολύ ο Σταύρος σ’ αυτό το κοστούμι το οποίο τελικά το άλλαξε και τώρα θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.
ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ!
Είχε καιρό που δοκίμαζε την λειτουργία της γκιλοτίνας ο Πρόεδρος ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αυτό το παιχνιδάκι το τερμάτισε ο Λ. Αυγενάκης, τραβώντας το σχοινί της! Παρελθόν από τη Ν.Δ. ο κ. Μίχαλος, ο οποίος για να αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή του στο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να προστατευτεί στο «Ντοκουμέντο» του Κ. Βαξεβάνη!
Ο ΗΓΕΤΗΣ...
Εγώ είμαι ταγμένος στις φιλελεύθερες αρχές του ιδρυτή της Ν.Δ. κι αυτό το βρίσκω στον μεγάλο ηγέτη Αλ. Τσίπρα, φαίνεται να υποστηρίζει ο σύντροφος πλέον Μίχαλος, ο οποίος καθησύχασε τον Ελληνικό λαό ότι δεν θα κάνει νέο κόμμα! Αυτή την έγνοια κι αυτό τον φόβο τον είχαμε από τον κ. Μίχαλο, ο οποίος, αφού έβρισκε όλες τις χάρες του κόσμου στον Αλέξη και στην Κυβέρνηση, έδειχνε ν’ απορεί για την διαγραφή του.
ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ!..
Έχει παρατραβήξει αυτό το σκηνικό με τους λεγόμενους Καραμανλικούς που θεωρούν τους εαυτούς τους θεόπεμπτους και αρλουμπολογούν ασυστόλως. Αντώναρος, Παπακώστα, Καραχάλιος, Νικολόπουλος, Μίχαλος, πουλούν ψευτοΚαραμανλισμό για να υπάρχουν στο πολιτικό στερέωμα. Αυτό το παραμύθι πρέπει να το κόψει ο ίδιος ο Καραμανλής στέλνοτνάς τους το μήνυμα ότι τέτοια φυλή δεν υπάρχει. Όσο δεν το κάνει αυτό τόσο θα αποθρασύνονται και θα παριστάνουν τους σπουδαίους και τους σωτήρες.
ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ Η ΚΥΡΙΑ!
Μέρα σημαδιακή η αυριανή και μη ξεχάσουμε να συμπαρασταθούμε στην Περιστέρα στο δράμα που περνάει κάθε 5 Ιουλίου! Είναι η αποφράδα μέρα του δημοψηφίσματος που για την Περιστέρα η Ελλάδα υπέστη τραγωδία η οποία της ματώνει την ψυχή και την καρδιά και χύνει ποτάμια δάκρυα για το κακό που βρήκε τους Έλληνες. Ήταν η μέρα εκείνη που υποστήριξαν οι Συριζαίοι το ΟΧΙ για να το βαπτίσουν τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουλίου σε ΝΑΙ! Μόλις προχθές ο σύντροφος Αλέξης παραδέχτηκε ότι έκανε μ...κία εκείνο το βράδυ, αλλά το έκανε για τη σωτηρία της πατρίδας. Αλήθεια, γιατί δεν το μαρτύρησε και στην Μπαζιάνα αυτό για να μη τραβάει αυτή την τραγωδία ως νέα Αντιγόνη;
Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ...
Πήρε τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τις Πανεπιστημιακές Σχολές ο Δήμος της Άρτας και ο Δήμαρχος δεν φάνηκε να χορταίνει και ζήτησε να μετονομαστεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε Πανεπιστήμιο Ηπείρου! Αντί να ευχαριστεί την «αγία» Όλγα που έβαλε στο κολοκύθι τον περιβόητο Γαβρόγλου και τους έδωσε Πανεπιστημιακές Σχολές, βγαίνει και ζητά ξορέξια ο κ. Τσιρογιάννης για να μπει στο μάτι του Θεσπρωτού Μάριου Κάτση που φαίνεται να αρκείται στην μπούτσικα με τον κύπρο...
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...
Καθόλου καλή ιδέα δεν ήταν αυτή που είχαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων να καλέσουν την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά στα Γιάννενα. Δεν έμαθαν, δεν άκουσαν, δεν είδαν πώς πέρασε η κ. Κουντουρά στην Κρήτη, θέλουν να ξαναδοκιμάσουν κανένα τέτοιο χουνέρι και στην Ήπειρο; Οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτό ας το προσέχουν οι ντόπιοι ΑΝΕΛίτες που αγνές μεν οι προθέσεις φιλοξενίας, αλλά μπορεί να πέσουν σε πιο αγνές προθέσεις τίποτα «ακροδεξιών» - «φασιστών», όπως οι ίδιοι με τους συνεταίρους τους αποκαλούν τους διαμαρτυρόμενους για το Μακεδονικό...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.