ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Βρήκαν 16 πρόθυμους βουλευτές εκεί στην Κυβέρνηση και τους έβαλαν να ζητήσουν τροπολογία για την εφαρμογή του «Κλεισθένη»! Ενώ μας είχαν ζαλίσει εδώ και κανα-δυο χρόνια για το πώς δεν πρέπει να συμπέσουν άλλες εκλογές με τις ευρωεκλογές, τελικά βρέθηκαν αυτοί οι «16» πρόθυμοι να ζητήσουν κοινές εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές. Οι ίδιοι άνθρωποι με επικεφαλής τον καϋμένο τον Σκουρλέτη μας ξαναζάλισαν για το πόσο καλό κάνουν... οι τριπλές εκλογές τον επόμενο Μάιο και πόσο ασύμβατες θα ήταν αν πήγαιναν τον Οκτώβριο του 2019 όπως μας πιπίλιζαν τόσο καιρό!

ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΙΣ!..
Βρε, τι είναι τούτοι! Τους παίζεις τριπλή και πάντα χάνεις! Μιλούσε στη Βουλή ο Σκουρλέτης κι έσταζε μέλι για τον Βορίδη λέγοντας ότι του έκανε χάρη, τον άκουσε και άλλαξε την ημερομηνία των εκλογών.

ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ!
Σε δέκα μήνες από τώρα εκλογές για Ευρωβουλή, για Περιφέρειες και για Δήμους αποφάσισε η Βουλή. Για εθνικές εκλογές... ιτς κρις! Μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους τον Μάιο κι ανάλογα θα πράξουν, αν βέβαια δεν έχουν παραδώσει το πνεύμα μέχρι τον Γενάρη όπου θα «γιορτάσουν» με πάταγο την 4ετία τους!

ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ...
Μετά απ’ όλα αυτά... φωτιά στα μπατζάκια όλων των ενδιαφερομένων ν’ ασχοληθούν με εκλογές γενικώς. Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και ευρωβουλευτές αυτό το καλοκαίρι είναι το τελευταίο σας. Μην αφήσετε τόσα πανηγύρια να πάνε χαμένα! Είναι η αγαπημένη συνήθεια των υποψηφίων γενικώς, διότι εκεί είναι πεδίον δόξης λαμπρόν για ψηφοθηρία.

ΤΑ ΕΧΩΣΕ!..
«Αν ποτέ εκλεγώ Πρόεδρος της Γαλλίας δεν πρόκειται να γίνω Τσίπρας. Αυτός είναι από τις πιο ελεεινές προσωπικότητες στην πολιτική ζωή της Ευρώπης». Αυτά είπε για τον πρώην αριστερό φίλο του Αλέξη ο Γάλλος αρχηγός της Αριστεράς Μελανσόν. Όταν έχει τέτοιους φίλους τι τους θέλει τους εχθρούς ο δικός μας «γίγαντας» που έκανε την κωλοτούμπα επάγγελμα;

Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ...
Εγώ θα εφαρμόσω δική μου πολιτική κι όχι πολιτική άλλων όπως κάνει ο Αλέξης, άφησε να εννοηθεί ο Μελανσόν, με τον οποίο συμπορεύτηκαν στις γαλλικές εκλογές. Μπορεί να ατύχησε ο Μελανσόν, αλλά ο Αλέξης μας δήλωσε μέγας θιασώτης του Μακρόν! Πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα με ΤσιπροΚαμμένους στην εξουσία...

Ο ΓΥΑΛΟΣ...
Τελικά ο Γυαλός είναι στρατός ή στραβά αρμενίζει ο Αλέξης και τον σταύρωσαν οι δικοί του πρώτα Λαφαζανικοί, για αλλαξοπίστιση και τώρα τον αδειάζουν και οι Ευρωπαίοι πρώην σύντροφοί του. Οι κακοί της υπόθεσης είναι οι Έλληνες που άλλα περίμεναν κι άλλα ζούνε και ψάχνουν έναν ειδικό λόγο να ξεσηκωθούν. Αυτόν τον ειδικό λόγο τον έφερε η δήθεν λύση του Σκοπιανού με την συμφωνία της Πρέσπας.

Η... «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!
Μακεδονία την ανεβάζουν, Μακεδονία την κατεβάζουν οι Σκοπιανοί τη χώρα τους! Τα περί Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας είναι Σκοπιανές μάντολες! Και έχεις τους δικούς μας ΤσιπροΚαμμενοΚοτζιάδες να φουσκώνουν από εθνική υπερηφάνεια με το αιτιολογικό ότι έδωσαν λύση σ’ ένα χρονίζον εθνικό ζήτημα. Λύση δόθηκε πράγματι, όχι όμως προς το ελληνικό συμφέρον και δη της Μακεδονίας της κανονικής...

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...
Πήραν, λέει, πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί με τον δικό μας Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να αντιστέκεται του πατρίου εδάφους! Πάλι σε παλικάρι της φακής εξελίχθη αναδιπλούμενος στα τέσσερα, όπως είναι η στάση που εκείνος εφηύρε τον καιρό που πούλαγε λεονταρισμούς για να μπει στη Βουλή κι από κει στην Κυβέρνηση για να μάθει τον Αλεξάκη πως να παίζουν με τα τρενάκια!

Η ΛΥΣΗ...
Καπάκι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χαν προωθεί την λύση του Αλβανικού, το οποίο άρχισε ο δικός μας γίγαντας Υπουργός Εξωτερικών. «Θα λύσουμε το Αλβανικό και θα αλλάξουμε τα σύνορα», είπε ο Γιοχάνες και σήκωσε πυκνό καπνό σε Ελλάδα κι Αλβανία. Τι εννοεί ο εν λόγω κύριος όταν λέει ότι θα αλλάξουν τα σύνορα; Δηλαδή τα σύνορα από Ήπειρο μέχρι που θα φτάνουν για να μεγαλώσει η Αλβανία;

ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ...
Έγινε ο κακός χαμός στη χώρα μας από αυτή τη δήλωση και ο στρατάρχης Πάνος με τον Αλεξάκη εξασκούνται σε παιχνίδια με τρενάκια. Βάζουν τα τρένα σε τροχιά και εκτροχιάζουν την χώρα οι δύο αυτοί μαθητευόμενοι μάγοι, οι οποίοι έχουν αφήσει τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά, πολιτικά ζητήματα να τα διαχειρίζονται ο Καρανίκας με τον Ζουράρι.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ..
Έχουμε κι έναν Υφυπουργό Εξωτερικών που κάνει μετάνοιες και ευχαριστεί τον Κύριο, την Παναγία και τους θεούς της Ταϋλάνδης για το μεγάλο θαύμα που έκαναν σώζοντας 12 παιδιά με τον προπονητή τους! Όπως σας τα γράφω, φίλοι μου. Υπάρχει η σχετική ανάρτηση του Τέρενς Κουίκ που απ’ ότι λέγεται, κάνει τον Υφυπουργό Εξωτερικών!

ΣΥΜΦΩΝΩ!
Πάντως, όσο κι αν σας φανεί παράξενο, εγώ συμφωνώ απόλυτα με την δήλωση του Γιοχάνες που θέλει την αλλαγή συνόρων με την Αλβανία. Να επανέλθουν εκεί που αποκτήθηκαν το 1913-14 με την απελευθέρωση της μίας και ενιαίας Ηπείρου! Να επανέλθει στο Γενούσο ποταμό για να γίνει η κανονική αποκατάσταση των συνόρων. Το ξέρω πώς θα ενοχληθούν οι πάσης φύσεως «προοδευτικοί» «Δημοκράτες», «αριστεροί» και θα χαρακτηρίσουν την θέση αυτή αλυτρωτισμό! Η απάντηση είναι ότι έχουν τέτοια δικαιώματα οι Αλβανοί που θέλουν να μεγαλώσουν την Αλβανία μέχρι την Ακρόπολη Αθηνών και δεν έχουμε εμείς να φτάσουμε μέχρι τον Γενούσο;

ΤΟΥΜΠΛΕΚΙ!..
Ακούει τα περί αλλαγής Αλβανικών συνόρων η Κυβέρνηση και κάνει ψιλό τουμπεκί, κάτι που δεν έκανε η Ν.Δ., η οποία αντέδρασε ρίχνοντας κεραυνούς στην κυβέρνηση που τα ξεπουλάει όλα. Προσέξτε τώρα. Αντί να αντιδράσει η Κυβέρνηση για την θέση Χαν, αντέδρασε στην αντίδραση της Ν.Δ. και της τράβηξε ένα... μπερντάκι που δεν πρόλαβε τις διευκρινήσεις της γραμματέως του Χαν που είπε πως δεν εννοούσε αυτό που ακούσαμε. Δυστυχώς, ο εχθρός είναι εντός των τειχών!

Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ...
Ενώ εδώ και καιρό έχει σηκωθεί κουρνιαχτός με τις Aλβανικές βλέψεις κι ενώ η ελληνική μειονότητα στην Β. Ήπειρο τραβά τον δικό της Γολγοθά, ακόμη δεν έχει ακουστεί καμία φωνή από τους ιθύνοντες στην μειονότητα! Έχουν τα δικά τους «σκυλοφαγώματα» με τον Ντούλες να κάνει παιχνιδάκια «δεξιά» κι «αριστερά». Μάλιστα, προ ολίγων ημερών έκαναν εκλογές στην μειονότητα μετά την παραίτηση του προέδρου της και έκτοτε επικρατεί ένας αναβρασμός για το πώς και το ποιοί είναι εκείνοι που ενοχλούνται από την ύπαρξή της και βάζουν μπουρλότο. Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν τον τρόπο εκλογής και ζητούν ξανά εκλογές!

Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ...
Όχι πώς θα το άφηνε ατακτοποίητο το κορίτσι ο Αλέξης. Την έστειλε στην Ευρώπη να κονομάει δεκαριές χιλιάρικα ευρώ κι όχι να κάτσει στην ψωροκώσταινα των δύο χιλιάδων τον μήνα και άλλα δύο χιλιάρικα μισθό! Κυρίες και κύριοι η Ράνια Αντωνοπούλου αποκαταστάθηκε! Η σύζυγος του πιο πλούσιου υπουργικού ζευγαριού της πρώτης φοράς αριστεράς στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Τελικά, κανένας αριστερός όσο ζάμπλουτος κι αν είναι δεν χάνεται. Ήταν νόμιμο, έγινε πράξη. Και συ, λαέ βασανισμένε, γύρισε ανάποδα τις τσέπες σου να βρεις κανένα δίευρω...

Ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ...

Σκληρό καρύδι ο Υπουργός Σταθάκης απέναντι στην διαπαραταξιακή του Δήμου Ιωαννιτών, με την οποία συζήτησαν το πρόβλημα του μεγάλου δακτυλίου Γεννηματά - Πανηπειρωτικού. Ή κάνετε περιβαλλοντικές μελέτες για όλα τα έργα, παλιά και νέα ή δακτύλιος για όλα, είπε ο Σταθάκης και πάνω στα ζορίσματα λίγο έλειψε να γίνει Κούγκι! Επεκράτησαν όμως οι ψυχραιμότεροι και έδωσαν ραντεβού να τα ξαναπούν ή να το κάνουν Κούγκι, θα σας γελάσω!
ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ...

Εκτός από τον Υπουργό και την διαπαραταξιακή, στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαντάς - Τζούφη, οι οποίοι πήγαν να βάλουν πλάτη! Αν καλά θυμάμαι, ο κ. Μαντάς δεν ήταν τότε με τους ξεσηκωμένους της Κενάν Μεσσαρέ, οι οποίοι ανέλαβαν τώρα την ευθύνη της ακύρωσης των περιβαλλοντικών όρων; Τώρα πώς να βάλει πλάτη υπέρ της διαπαραταξιακής του Θωμά Μπέγκα;

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.