ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΕΘ...
Σταθμός η ΔΕΘ τον άλλο μήνα, όπου θα ξαναπαραμυθιάσουν το πόπολο με εκείνα τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης, όπως το 2014 τα οποία μην τα είδατε, μη τ’ απαντήσατε. Εκεί στη ΔΕΘ θα μας πουν ότι νοιάζονται για τον τόπο, γι’ αυτό τα υπέγραψαν όλα αβλεπί και στα τέσσερα που έγινε η αγαπημένη τους στάση τελικά. Εκεί θα μας πουν πόσο υπεύθυνη στάση κρατούν στα εθνικά ζητήματα, όπως είναι το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ίσως από κει από τη ΔΕΘ να ζητήσουν ανανέωση της εμπιστοσύνης με ενδεχόμενο προκήρυξης εθνικών εκλογών. Εκεί θα είναι η σειρά του λαού να μιλήσει.

Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ...
Θ’ ανακατέψει ενδεχομένως την κυβερνητική τράπουλα ο Τσίπρας μ’ έναν ανασχηματισμό, για να μειώσει ακόμη περισσότερο τις επιπτώσεις από τις φωτιές της 23ης Ιουλίου. Θα αντικαταστήσει τους Κουρουμπλήδες, τους Κοντονήδες κι άλλους τέτοιους Πασόκους με άλλους, πιο φρέσκους Πασόκους του τύπου Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσηδες, για να φρεσκάρει δήθεν την Κυβέρνηση. Όμως πιστεύει κανείς ότι μπορεί να ξαναγελάσει τους Έλληνες να τον εμπιστευθούν;

ΣΤΑΘΜΟΣ!..
Σταθμός η ΔΕΘ και για την αντιπολίτευση, κυρίως την Ν.Δ., της οποίας ο αρχηγός θα εξαγγείλει το πρόγραμμά του, αφού θα είναι η τελευταία ΔΕΘ πριν τις εθνικές εκλογές. Από κει ο Κυριάκος θα χαράξει την νέα πορεία της χώρας και αυτή θα πρέπει να έχει να κάνει με την μεταμνημονιακή περίοδο! Φαντάζομαι ότι δεν θα έχει να κάνει με όλα όσα έγιναν στην ΔΕΘ του 2014, όπου ένας άλλος τότε αρχηγός αντιπολίτευσης, έταζε τον ουρανό με τ’ άστρα για να τον φάει τελικά ο λαός κατακούτελα.

❁ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ...
Γύρισαν στην πατρίδα και στις οικογένειές τους οι δύο στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους στον Έβρο κι αυτό είναι το σοβαρό και σπουδαίο γι’ αυτούς. Η Πολιτεία όμως μένει εκτεθειμένη για τον τρόπο που κυβερνάει και χειρίζεται τα σοβαρά ζητήματα της χώρας. Μία πολιτεία που έχει καταντήσει παιδική χαρά παλιάς εποχής, διότι σήμερα κι εκείνες έχουν αποκτήσει μια «σοβαρότητα». Τα καραγκιοζιλίκια που ζήσαμε από την 1η Μαρτίου 2018 μέχρι στις 14 Αυγούστου χρεώνονται όλα σε όλους όσους χειρίστηκαν και αυτό το ζήτημα. Αποκορύφωμα του καραγκιοζιλικίου ειναι αυτό που είδαμε την παραμονή του 15αύγουστου και ανήμερα, με τους Κατρούγκαλους και την στρατιωτική ηγεσία να ανοίγουν σαμπάνιες στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο και να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων υπηκόων της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Το όλο σκηνικό που έστησαν αμαυρώνει και την καρτερικότητα που έδειξαν οι δύο στρατιωτικοί.

■ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Μετά τις χαρές και τα πανηγύρια έρχεται και η ώρα του λογαριασμού, ο οποίος έχει να κάνει με τις ευθύνες όλων όσων έχουν επιφορτιστεί με την φύλαξη των συνόρων και πόσο σωστά κάναν τη δουλειά τους. Η άνευ όρων παράδοση στους Τούρκους των δύο στρατιωτικών δεν είναι μία υπόθεση ρουτίνας που αφορούσε προσωπικά τους ίδιους! Είναι μία σοβαρή υπόθεση εθνική, η οποία παραπέμπει στον τρόπο και την ευθύνη φύλαξης των συνόρων και γι’ αυτό σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανόνες υπάρχουν ευθύνες. Αυτές οι ευθύνες θα αποδοθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι. Γι’ αυτό ας τελειώνουν τα γιορτάσια απ’ όλους και ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα άπαντες. Η πραγματικότητα προβλέπει τιμωρίες και αυτό ας μη διαφεύγει κανενός.

❖ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Οι τιμωρίες έχουν να κάνουν με την εμπλοκή της χώρας σε περιπέτειες και μάλιστα σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Το ότι έγινε ένα μικρό λάθος λόγω της κακοκαιρίας, αυτό καθόλου δεν μειώνει τις ευθύνες τους. Μπορεί να είναι σκληρές αυτές οι παρατηρήσεις, όμως έτσι καταγράφεται η πραγματικότητα και δεν μπορεί να την αλλάξει κανείς.

❁ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Η επιστροφή στο 4% του Αλέξη και κάτω της μονάδας του συγκυβέρνητη Πάνου, του «εσείς στα τέσσερα» επωνομαζόμενου είναι μονόδρομος. Αν δεν είναι 4% και είναι 14% μικρή η διαφορά για το πολιτικό σύστημα αλλά μεγάλη σωτηρία για τον τόπο. Εκτός και αν η Παναγία βάζει το χέρι της και διασώζει τους άπιστους επιβεβαιώνοντας τους διάφορους Ιερώνυμους που θέλουν τη θρησκεία μας να έχει εφευρεθεί για τους απίστους!

■ Η ΓΙΟΡΤΗ...
Με αυτά και με άλλα καβαλήσαμε την 21η Αυγούστου. Ο ελληνικός λαός ζει την μεγάλη γιορτή από την απελευθέρωση των Μνημονίων! Οι καπνοί, οι στάχτες και οι νεκροί στο Μάτι θολώνουν αυτόν τον γιορτασμό, γι’ αυτό προσπαθούν να ρίξουν στην μάχη της κατάσβεστης την αποφυλάκιση, η οποία όμως δεν φτάνει για να κλείσει ανοιχτές πληγές.

ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ...
Προετοίμαζαν φιέστες για την 21η Αυγούστου, οι οποίες όμως δεν τους βγήκαν. Πρώτα σκέφτηκαν να το γιορτάσουν με φόντο το Καστελόριζο, μετά την Πνύκα και μετά ακούμπησαν στους Έλληνες στρατιωτικούς και στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο που τους μετέφερε. Τελικά, κατέληξαν στην Ιθάκη! Ότι και να σκεφτούν ότι και να σκαρφιστούν ότι και να κάνουν, από πίσω τους βγαίνει το φόντο με τα καμμένα στο Μάτι και ακούγονται οι κραυγές του μωρού των 6 μηνών και της μάνας του, οι φωνές των 13χρονων, των 15χρονων, 25χρονων και των πατεράδων – μανάδων, γιαγιάδων, παππούδων που κάηκαν όταν η Κυβέρνηση πέτυχε στο έργο της υποστηρίζοντας ότι όλοι αυτοί θυσιάστηκαν με τη θέλησή τους!

ΟΙ... ΚΑΜΜΕΝΟΙ!
Δεν θέλουν να καταλάβουν ή να παραδεχθούν οι Τσιπροκαμμένοι ότι πλέον είναι καμμένοι στη συνείδηση των νεοελλήνων οι οποίοι είχαν φορτώσει σ’ αυτούς ελπίδες και όνειρα πριν το 2015. Είναι καμμένοι από χέρι κι αυτό θα το διαπιστώσουν οσονούπω και όταν απευθυνθούν στον ελληνικό λαό για ανανέωση της εμπιστοσύνης. Ούτε ένα λόγο δεν βρίσκουν οι Έλληνες για να εμπιστευτούν τις τύχες τους στους σκιτζήδες που 3½ χρόνια αφήνουν πίσω τους καμμένους και πνιγμένους. Δεν σώζονται ούτε με τους Τζανακόπουλους, ούτε με τους Καρανίκες, ούτε με τις αποφυλακίσεις των Κουφοντίνων, που όσο πιο πολλούς φόνους κάνουν τόσο καλύτερη τύχη τους επιφυλλάσσουν!

Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ...
Μάδησαν την νοημοσύνη των Ελλήνων επί 3½ χρόνια και από την περασμένη Τρίτη πανηγυρίζουν την έξοδο από τα Μνημόνια των καταραμένων ΠαπανδρεοΣαμαροΒενιζέλων, τα οποία θα καταργούσαν με ένα άρθρο, με ένα νόμο. Υπέγραψαν με τα τέσσερα ό,τι τους σερβίριζαν οι Τρόικες που έγιναν θεσμοί, δένοντας πισθάγκωνα τη χώρα για εκατό χρόνια και από προχθές βγήκαν από τα λαγούμια, να πανηγυρίσουν ακριβώς τι;

❖ ΗΣΥΧΑ...
Με αυτά και με άλλα και κυρίως μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, την παράδοση της Μακεδονίας, τις αγνώστου διαμονής διακοπές του Αλέξη (πάλι στη βίλα Γιώτη από Παπαδάτες) και τον χωρισμό Λυκουρέζου-Καλογρίδη η τάξη στη χώρα εμπεδώνεται! Αφήνοντας αυτή την τάξη και κυρίως την ανάπτυξη που πάθατε από την Τρίτη, λέω να πάω να το διασκεδάσω για κάποιες μέρες. Επιστροφή τον επόμενο μήνα και μη ρωτήσετε για πόσο καιρό, διότι αυτό θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη! Να είστε καλά και θα τα ξαναπούμε. Γεια και χαρά!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.