ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΚΔΡΟΜΗ...
Παιδιά τσωπάτε! Η Δούρου πήγε εκδρομή στο Μάτι έχοντας μαζί της τον Πρωθυπουργό και την «τρελή» που κάνει τον Δήμαρχο στο Μαραθώνα. 42 μέρες μετά το ολοκαύτωμα η Περιφερειάρχης Δούρου έκανε εμφάνιση με το συνολάκι της αφού πρώτα άφησε τους 98 νεκρούς να σαραντήσουν για να λιγοστέψει και το βαρύ πένθος της, το οποίο δεν την άφηνε να πάει πιο νωρίς.
ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ!
Πήγαν, λέει, ν’ ακούσουν τους καμμένους και τους κατακαημένους κουβαλώντας μαζί τους τους διορισμένους στα διάφορα Υπουργεία, οι οποίοι καλωσόριζαν τους επισκέπτες στα καμμένα! Δεν το λέω εγώ, αλλά οι Ματιώτες, οι οποίοι κρατήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από τον Αλέξη προστατεύοντάς τον από τυχόν εκδήλωση... υπέρμετρης αγάπης και κυρίως ευγνωμοσύνης από την τραγωδία που βίωσαν.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ!..
Δεν θα σας ξεχάσουμε, ακούστηκε να λέει ο Πρωθυπουργός. Ούτε κι εμείς, του απαντούν οι κάτοικοι! Όταν έλθει η ώρα, θα είμαστε εκεί να πάρουμε εκδίκηση από τους «φονιάδες» μας, είπαν και περιμένουν την ώρα και τη στιγμή που θα γίνουν εκλογές πάσης φύσεως!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ!
Το καλύτερο παιδί του κόσμου είναι ο Βαξεβάνης, λένε από την Κυβέρνηση και γι’ αυτό «διέταξαν» την ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβει την Σοφία Ζαχαράκη που του χρέωσε καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμιση! Μάλιστα! Παιδί μάλαμα ο Κωστής, ο οποίος ξεκίνησε από τα Γιάννενα, όπου σπούδαζε και εκπροσωπούσε τον «Ριζοσπάστη». Από τα Γιάννενα στα «υπόγεια» της Κουμουνδούρου και έχει βάλει σκοπό να εξοντώσει την οικογένεια Μητσοτάκη!
ΑΣΠΙΛΟΣ!..
Άσπιλος κι αμόλυντος και παλιός τρόφιμος της ΕΡΤ ο σύντροφος Βαξεβάνης, μοιράζει δικαιοσύνη από το μαγαζί που έφτιαξε ο Καλογρίτσας που, αν θυμάστε, του είχαν αναθέσει να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια με εγγύηση τα βοσκοτόπια της Ιθάκης! Δεν το συγχώρεσε αυτό το κόψιμο από καναλάρχη ο Καλογρίτσας και γι’ αυτό έφτιαξε εφημερίδα που παρέδωσε εις χείρας Βαξεβάνη, ο οποίος «δολοφονεί» ό,τι κινείται σε «Μοσχάτο» και έχει να κάνει με το Μητσοτακέικο!
Η ΚΡΙΣΑΡΑ...
Ακούστε κόσμε! Πρέπει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μωυσής Ελισάφ να περάσει από την κρισάρα του Μάκη Χρυσοστόμου και του Θανάση Μανταλόβα για να κριθεί ικανός Ι1 για υποψήφιος δήμαρχος της πόλης! Όπως σας το γράφω και βάλτε το στο μυαλό σας όλοι εσείς που τυχόν έχετε φιλοδοξίες ν’ ασχοληθείτε με τα κοινά!
Η ΑΚΥΡΩΣΗ...
Έλα να σε δούμε, να μας τα πεις εσύ κι αν μας αρέσεις, μπορεί να έχεις κάποια καλή τύχη, είναι η θέση του Μάκη που μ’ αυτό το σκεπτικό αδειάζει το «αφεντικό» του Θωμά Μπέγκα, ο οποίος προ πολλού έχει εκφράσει την απόφασή του να ξαναείναι υποψήφιος δήμαρχος.
Η ΣΚΕΨΗ...
Στην ίδια σκέψη προσεχώρησε και ο Θανάσης Μανταλόβας που κάλεσε σε «μονομαχία» Μπέγκα - Μωυσή αγνοώντας κι εκείνος την βούληση του νυν Δημάρχου να είναι εκ νέου υποψήφιος. Μιλάμε για τεράστια πολιτική γκάφα, αν δεν είναι εσκεμμένη πράξη εσωτερικών ξεκαθαρισμάτων!
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ...
Τρεις αντιδήμαρχοι προσκείμενοι στο ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν την επιθυμία να διεκδικήσουν θέση στο ψηφοδέλτιό του στις εθνικές εκλογές. Φαίνεται ότι δεν τους χωρά ο Δήμος Ιωαννιτών και με αυτή τους την κίνηση απαξιώνουν την αυτοδιοίκηση, την οποία χρησιμοποίησαν ως εφαλτήριο για την παραπέρα εξέλιξή τους. Αυτούς τους τρεις ο Θωμάς Μπέγκας τους κανακεύει αποδεικνύοντας ότι δεν είναι εκείνος που κάνει κουμάντο στην παράταξή του! Αντί να τους αφαιρέσει τις αντιδημαρχίες για να δείξει αφ’ ενός πυγμή αλλά και για να αγωνιστούν επί ίσοις όροις με τους άλλους εν δυνάμει υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι δικαίως έχουν αρχίσει τις γκρίνιες.
ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ...
Στην Ήπειρο η Καχριμανιάδα με την Ριζοπουλιάδα δίνουν και παίρνουν ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το πολιτικό θερμόμετρο. Η παραπομπή των δέκα Νεοδημοκρατών που αγνόησαν τις εντολές Αυγενάκη έχει βγάλει στα χαρακώματα κόσμο και κοσμάκη με τον Ηπειρώτικο λαό κυρίως της Ν.Δ. να σταυροκοπιέται για τον αδελφοκτόνο πόλεμο.
ΘΑ ΧΥΘΕΙ... ΑΙΜΑ!
«Είπαμε Καχριμάνης και τα σκυλιά δεμένα», διατάζει ο Αυγενάκης. Έλα όμως που τα σκυλιά αγρίεψαν και έκαναν λόγο για πολιτικό δουλέμπορο και έτσι γινόμαστε μάρτυρες ενός άγριου πολέμου μεταξύ των «στρατών» που τελικά να δείτε ότι θα χυθεί αίμα!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...
Ευχαριστώ την Ν.Δ. που μου δίνει στήριξη και ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο μας συνδέει φιλία, αλλά όμως κάποιοι νέοι που εμφανίστηκαν στην πιάτσα δεν θα έχουν καμιά τύχη, ξαναείπε και εξαπέλυσε κεραυνούς ο «Δίας» της Πλατείας Πύρρου επί δικαίων και αδίκων. Φυσικά, τους περισσότερους κεραυνούς τους συγκέντρωσε ο Σπ. Ριζόπουλος, τον οποίο ο ίδιος ο Καχριμάνης τον κατέστησε το... ψηλότερο δέντρο!
ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ...
Και τι δεν είπε ο Αλέκος για τον Σπύρο που εμφανίστηκε από το πουθενά για να γίνει «αφεντικό» στην Ήπειρο. Ούτε κοινότητα δεν μπορεί να διοικήσει αυτός, είπε και αράδιασε τις δικές του επιτυχίες. Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Κυριάκο για την στήριξη είπε στην αρχή και μετά δήλωσε ότι είναι υπερκομματικός και ανεξάρτητος όπως τις προηγούμενες φορές!
ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ...
Ανεξάρτητος και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χρίσματα δηλώνει από την άλλη πλευρά ο Ριζόπουλος, ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους ηπειρώτες που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στην Ήπειρο η οποία... ζει στην απομόνωση και στην ερήμωση, όπως ισχυρίζεται. Άντε να βγάλει κανείς συμπέρασμα με όσα άρχισαν να ακούγονται και να γίνονται οκτώ μήνες πριν τις εκλογές.
Η ΥΠΑΚΟΗ...
Ωστόσο, οι «δέκα» της Ν.Δ. πάνε για διαγραφή για να μάθουν να μην υπακούν στον Αυγενάκη. Αυτοί παραπέμπονται από τον Νικήτα Κακλαμάνη ως απείθαρχοι και από τον Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι στο παρελθόν έκαναν τα ίδια και χειρότερα! Αυτό επισημαίνεται στην απάντηση των «Δέκα» όταν έμαθαν για την τύχη τους!
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!..
Αντί να δουν οι ιθύνοντες της Ν.Δ. πώς θα μονιάσουν τα στελέχη της παράταξης μπαίνουν στην μπουρλοτοποίηση της παράταξης η οποία δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας δυνάμεων. Ο εχθρός δεν είναι μέσα στην παράταξη αλλά έξω απ’ αυτή. Αλλά σε ποιον να το πει κανείς αυτό;
Η ΑΚΥΡΩΣΗ...
Είχε αναγγελθεί από «επίσημα» χείλη ότι θα επισκέπτονταν τα Γιάννενα ο Λ. Αυγενάκης για να βάλει κάποια τάξη και προτού πάρουν αυτή την τροπή τα πράγματα στην Περιφέρεια Ηπείρου. Αντ’ αυτού, ειδοποίησε ότι θα πάει Γρεβενά (αγαπημένος του τόπος) για να προετοιμάσει το ταξίδι του Κυριάκου.
ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Στον φίλο Ανδρέα Παπιγκιώτη απευθύνουμε τα θερμά συγχαρητήρια για τις επιτυχίες των δυο του γιων που αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις και πέτυχαν στις σχολές της καρδιάς τους. Ο μεν πρώτος στην ιατρική Ιωαννίνων, ο δε δεύτερος στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες επιτυχίες που μας βγάζουν από τη μιζέρια και τη γκρίνια. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά!
ΤΙΠΟΤΑ...
Η υποψηφιότητα Μωυσή έρχεται να ταράξει τα νερά στην μέχρι τώρα κυβερνώσα παράταξη του Δήμου. Μια παράταξη που από το 2010 βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου κι αφού έκανε ένα τεράστιο... ΤΙΠΟΤΑ, τώρα απαιτεί άλλη μια θητεία για να προλάβει, αν προλάβει, να μαζέψει κανένα σκουπίδι από τους δρόμους. Για μεγάλα έργα να μη γίνεται λόγος, διότι όλα αυτά έχουν μείνει στις καλές προθέσεις του Μανταλόβα, ο οποίος έχει την ευθύνη του προγραμματισμού έργων του Δήμου. Ένα δρόμο πήγαν να φτιάξουν (Γεννηματά - Πανηπειρωτικό) και σκόνταψαν στις καταγγελίες των δικών τους αγανακτισμένων της Κενάν Μεσσαρέ!
ΓΥΡΩ - ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ...
Γύρω - γύρω όλοι και στην άκρη ο Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος ψάχνει άκρες με ΣΥΡΙΖΑ μπας και διασωθεί τον επόμενο Μάιο. Ψάχνει ξανά για «Εφιάλτες» για να ολοκληρώσει το έργο του. Εδώ που τα λέμε, όλο και θα βρίσκονται πρόθυμοι να δηλώσουν στήριξη. Όμως η παρουσία Μωυσή αλλάζει ριζικά το σκηνικό στον Δήμο κι αυτό όσοι δεν θέλουν να το δουν δεν το βλέπουν...
Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ...
Σ’ επίπεδο Περιφέρειας ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Λάνταβος βγάζει σε... δημοπρασία τις υποψηφιότητες. Όσοι πιστοί προσέλθετε, είπε προχθές και την επόμενη Τρίτη θα δούμε τους υποψήφιους γαμπρούς της εξουσίας. Μέχρι τώρα ακούγονται και έχουν πέσει στην πιάτσα τα ονόματα τριών προθύμων: Γ. Ζάψας - Δ. Δημητρίου - Σ. Οικονόμου. Ο μόνος πιστός και μόνιμος πρόθυμος για πάσα θυσία είναι ο κ. Δημητρίου. Οι άλλοι δύο βάζουν όρους για να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου!
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!
Δεν μου αρέσει ο τρόπος δήλωσης υποψηφιοτήτων, λέει ο Σ. Οικονόμου και κρατά επιφυλάξεις. Θα ήθελα περισσότερες κινήσεις ανεξαρτησίας, λέει ο Γ. Ζάψας. Και οι δύο κοιτάνε κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά για να έχουν κάποια καλή τύχη, έχοντας κατά νου να γίνουν εκείνοι η μείζονα αντιπολίτευση στον Καχριμάνη.
Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ...
«Θα φύγουμε από τη λογική της στρούγκας και των αρχηγίσκων», είναι η απάντηση του Χάρη Λεοντάρη προς τον Θανάση Μανταλόβα, ο οποίος τα έκανε μαντάρα προς όλες τις κατευθύνσεις με τελευταίες δηλώσεις του! Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμορφωθούμε προς τις υποδείξεις των Μανταλόβων, λέει ο Χάρης και απαιτεί απελευθέρωση κοινωνικών δυνάμεων!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.