ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ!..
Τα καταφέραμε, αδέλφια! Γίναμε Ζουαζιλάνδη και με... τη βούλα! Στην 108η θέση στα οικονομικά μας δίπλα στην Ζουαζιλάνδη και στην Βενεζουέλα μοστράρει η Ελλάδα του ΑλεξοΠάνου και όλων των Καρανικαίων μαζί με τους Καψιώχες και τις Ακριβοπούλες!

Ο ΠΑΤΟΣ...
Δεν έχει πιο κάτω από τον πάτο που πιάσαμε, αδέλφια. Κάποτε εκφράζαμε φόβο λέγοντας «μη γίνουμε και Ζουαζιλάνδη»! Τελικά, «πραγματοποιήσαμε» αυτό τον φόβο. Γίναμε Ζουαζιλάνδη και Βενεζουέλα, με την διαφορά ότι τους δικούς μας Μαδούρους τους λένε ΑλεξοΠάνους! Κάπως έτσι έγιναν τα όνειρα πράξη!

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ...
Αυτή η ασθένεια της Μαδουροποίησης εσχάτως έφτασε και στον τόπο μας, με την εκχώρηση των φιλέτων στο υπερταμείο. 180 ακίνητα σ’ όλη την Ήπειρο εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ και απ’ αυτά καμιά εξηνταριά «τεμάχια» από την πόλη των θρύλων και την λίμνη των αναστεναγμών.

ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΣ...
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια των μοσχομυριστών ακινήτων των οποίων την προστασία είχαν αναλάβει αυτοί που τώρα τα ξεπουλάνε. Όπως το ακούτε, φίλοι μου. Να σας θυμίσω την «παρέα» διότι περί τέτοιας επρόκειτο, που κήρυξαν την επανάσταση της πλατείας Χατζή στα Ιωάννινα: Σημαιοφόρος, λέμε τώρα, ο νυν βουλευτής Χρήστος Μαντάς, ο οποίος μάζεψε και κάτι άλλα προσώπατα (κάποια που τώρα κρύβονται) και προέταξαν τα στήθη τους απέναντι στις... ορδές των βαρβάρων ΣαμαροΒενιζέλων και τους νίκησαν! Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που φώναζαν «αέρα - αέρα» τότε, για να πάρουν αέρα τα πανιά τους και να έλθουν στην εξουσία!

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Με αυτό τον αέρα τώρα οι ίδιοι παραδίδουν τα άγια τοις κυσί και ξεροστρίβονται ψάχνοντας για δικαιολογίες. Μάλιστα, από τον κ. Μαντά ακούστηκε το καταπληκτικό: Μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τίποτα. Απλά πάμε να την φέρουμε από πίσω στους πίσω από το Υπερταμείο, τους οποίους θα πιάσουμε κορόιδο για να κάνουμε την δουλειά μας. Δηλαδή, στάχτη στα μάτια των δανειστών μας!

ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ...
Τέρμα τα μεγάφωνα στην πλατεία Χατζή. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, τι όλος... καμιά δεκαριά νοματαίοι και νάτα τα πολεμικά συνθήματα. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα περάσουν τα σχέδια των Μερκελιστών και φιλοΑμερικανών ΣαμαροΒενιζέλων, ούρλιαζαν τότε.

Η ΤΡΥΠΑ...
Τώρα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν διότι εκείνοι έγιναν... Μερκελάκια και Τραμπάκια και γλύφουν όχι μόνον εκεί όπου έφτυναν οι ίδιοι, αλλά γλύφουν και τις ροχάλες που έριχναν και άλλοι όμοιοί τους! Όλα αυτά για να πιάσουμε κορόιδα τους δανειστές που μας έχουν δέσει χειροπόδαρα σαν λαό, σαν κράτος, σαν έθνος!

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...
Όσοι παρακολούθησαν την προχθεσινή εκπομπή «Βήμα για δύο» στην «Βήμα Τηλεόραση» με Σπύρο Θεμελή και την αφεντιά μου θα πληροφορήθηκαν σωστά και πλέρια για την υπόθεση φυσικό αέριο που τόσο πολύ παίζει το τελευταίο διάστημα και που είναι πολλοί εκείνοι κυρίως οι ιθύνοντες που δεν έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Σ’ αυτή την εκπομπή ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδος κ. Κατσιφάρας με απλά λόγια δίνει τη διάσταση του ζητήματος για την δική του Περιφέρεια...
ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ!
«Βρήκαμε λεφτά, κάναμε έρευνες, κάναμε μελέτες, συνεργαστήκαμε με τα Τεχνικά Επιμελητήρια και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα μεγάλο εγχείρημα. Έχουμε χωροθετήσει περιοχή όπου θα μπουν οι δεξαμενές και όπου νάναι είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε στο λιμάνι Πάτρας υγροποιημένο αέριο κι αφού το διοχετεύσουμε στις δεξαμενές, από κει θα τροφοδοτήσουμε την Βιομηχανική Περιοχή, βιοτεχνίες και νοικοκυριά». Απλά πράγματα, που κάποιοι «δικοί μας» στην Ήπειρο μάλλον δεν έχουν καταλάβει και επιδίδονται σε... αερομαχίες! Και φυσικά όλα αυτά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Για μας το 2036 και βλέπουμε...

ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ!
Τις προηγούμενες μέρες ακούσαμε πολλά πράγματα, κυρίως ακαταλαβίστικα, από τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα, ο οποίος μας παρέπεμψε σε άλλους φορείς ρίχνοντας το μπαλάκι στην πάνω πλατεία, παραπέμποντας συγχρόνως το εγχείρημα στο απώτερο μέλλον και στο 2036. Μάλιστα, το ίδιο ζήτημα το διαπραγματεύτηκε με το Εμπορικό Επιμελητήριο για να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και σημασία το εγχείρημα, σπρώχνοντας μαζί το έργο στο 2050 ίσως!

ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ!..
Καθόλου καλή δεν ήταν η εικόνα του Αλέκου Καχριμάνη απέναντι στους «οικολόγους» της αποπετρελαιοποίησης της Ηπείρου. Έπεσε στην παγίδα ο Αλέκος που τον είχαν στήσει οι επαγγελματίες του «μη γίνει τίποτε» στην Ήπειρο και έδειξε έναν εκνευρισμό άνευ προηγουμένου και άνευ αξίας. Μάλιστα, οι επαγγελματίες τιποτιστές του «έσπρωξαν» μία ηλικιωμένη κυρία να λύσουν μαζί το πρόβλημα προστασίας της φύχης κτυπώντας στο θυμικό του Αλέκου, ο οποίος δεν συγκρατήθηκε και αντάλλαξε αρκετά... Γαλλικά. Δεν είχε άδικο στη θέση του, αλλά η εικόνα που βγήκε προς τα έξω δεν συνάδει με το αξίωμα. Ας το προσέξει αυτό ο Αλέκος διότι τελευταία πολύ ευέξαπτος παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη και αδικεί τον εαυτό του!

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ...
Την τιμητική του είχε προχθές ο Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και έκανε τηλεφωνική παρουσία σε δύο από τα τρία τηλεοπτικά κανάλια της πόλης μας. Από κει ο φίλος μου ο Λευτεράκης επανέλαβε για νιοστή φορά ότι η Ν.Δ. στηρίζει Καχριμάνη στην Ήπειρο, πάει και τελείωσε, ενώ παράλληλα δήλωσε άγνοια για τον Σπύρο Ριζόπουλο λέγοντας ότι του είναι άγνωστος!

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ...
Ρωτήθηκε και για τους Δήμους, μεγάλους και μικρούς και απάντησε πως αυτή τη δουλειά την έχει αναθέσει στις κατά τόπους ΝΟΔΕ, οι οποίες θα καταγράψουν επιθυμίες και θα τις στείλουν στον Νικήτα Κακλαμάνη για να τις εξετάσει ως προς την «καθαρότητα» την κομματική! Ο Κακλαμάνης! Αυτός που το 2014 είχε κατέβει στην Αθήνα «αντάρτης» απέναντι στον Άρη Σπηλιωτόπουλο που ήταν επιλογή του Α. Σαμαρά! Να τα λέμε κι αυτά...

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ!..
Δεν μπαίνω σε ονοματολογίες, απάντησε ο κ. Αυγενάκης, όσον αφορά και το Δήμο Ιωαννιτών. Θα δούμε πρόσωπα, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες του καθενός και θα αποφασίσουμε, είπε. Πιο σαφής δεν μπορεί να γίνει ο Λευτέρης που κι εκείνος έχει κάνει τις «τσαχπινιές» του στο παρελθόν!

Η ΙΣΧΥΣ...
Η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή μιλά από θέση ισχύος εν όψει της ανόδου των σκαλιών της εξουσίας. Έχει την πολυτέλεια να κάνει επιλογές πάσης φύσεως υποψηφίων και το διαλαλεί με κάθε τρόπο. Δικαίωμά της! Όμως, έχει και υποχρεώσεις απέναντι σ’ εκείνους που έβαλαν πλάτη σε προηγούμενες εκλογές ρισκάροντας και ξοδεύοντας για να κρατηθεί όρθια η παράταξη, την οποία «κυβερνά» σήμερα ο κάθε Αυγενάκης που έχει έδρα στην Πειραιώς. Αυτά τα ολίγα για κάποιους επιλήσμονες που στα δύσκολα λακίζουν και ξαναεμφανίζονται σε ώρες εξουσίας και ορισμένοι έχουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Αν δεν τους γνωρίζουν εκεί στην Πειραιώς, ας ανοίξουν κανένα τεφτέρι να πληροφορηθούν...

ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ»...
Είναι πολύ μεγάλο «μαγαζί» η Ν.Δ. για να το διαχειρίζονται μπακαλίσκοι και να το νέμονται οι πολιτικοί τυχοδιώκτες που όταν δουν φως και μυρίσουν εξουσία ορμούν σαν τα κοράκια. Η σημερινή Ν.Δ. πέρασε της ψυχής της τον τάραχο από το 2009 μέχρι σήμερα. Έφτασε στο 18% το 2012 και σήμερα φλερτάρει με την αυτοδυναμία. Για να γίνει όμως αυτό, κάποιοι έβαλαν πλάτη και δεν λάκισαν για να μοστράτουν τώρα ως γαμπροί της εξουσίας έτοιμοι για τα πάντα. Τα παραπάνω αφιερωμένα στους όπου δη.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ!..
Καθόλου καθησυχαστικός δεν είναι ο κ. Μαντάς μ’ αυτά που είπε τις προηγούμενες μέρες. Κανείς δεν πιστεύει κανένα από δαύτους διότι σε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν πριν το 2015 δεν τήρησαν τον λόγο τους. Ακόμη κι αν ο κ. Μαντάς έχει όλα τα δίκια του κόσμου και όλες τις αλήθειες να λέει, αν βρει έναν που να τον πιστεύει να μας τον δείξει για να τον παρασημοφορήσουμε!

ΤΑ ΦΥΚΙΑ...
Τα τζαμιά, τα στρατόπεδα, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι παιδικές χαρές, τα οικόπεδα, τα νοσοκομεία κι άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός που εντάχθηκαν στο υπερταμείο θα στοιχειώνουν τα όνειρα όλων όσων πούλησαν τα γνωστά φύκια αφού τα τύλιξαν με μεταξωτές κορδέλες και τα σέρβιραν στο πόπολο μέχρι να καβαλήσουν την εξουσία και να καρφώσουν καρέκλα στον πισινό τους. Οποιαδήποτε διάψευση καλοδεχούμενη, αρκεί να συνοδεύεται με ανάλογες πράξεις.

Ο ΝΟΜΟΣ...
Το ερώτημα που μπαίνει προς τους βουλευτές του Νομού μας, αλλά και όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηπείρου είναι αν έχουν ψηφίσει τον σχετικό νόμο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αν ναι, τότε πώς γίνεται να ξεψηφισθεί; Και αυτό έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας;

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.