ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Την ώρα που γράφεται η στήλη δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των πρώτων νέων υποψηφίων της Ν.Δ. όπως έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό θα γίνονταν χθες το απόγευμα, οπότε δεν γίναμε κοινωνοί ονομάτων μεταξύ των οποίων και ένα για το Νομό Ιωαννίνων. Υπήρξε μια πληροφορία ότι ο Κυριάκος θα ανέβαλε για λίγες μέρες την ανακοίνωση κρατώντας έτσι σε αγωνία τους υποψήφιους για υποψήφιους εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ η στήλη γνωρίζει έναν από τους τυχερούς νέους, εν τούτοις δεν ονοματίζει για προφανείς λόγους και για να μην πάει και από κακό μάτι!

ΟΙ ΠΙΤΕΣ...
Περίοδος κοπής πρωτοχρονιάτικων πιτών αυτή που διανύουμε, που θα φτάσει μέχρι τις Απόκριες. Στα πλαίσια αυτά στα Γιάννενα θα βρεθούν δύο στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., ο Κ. Καραγκούνης στην κοπή πίτας στην Τ.Ο. Κόνιτσας και ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεσμένος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Ευκαιρία για κοσμαντάμωση και όσοι «πιστοί» ή «άπιστοι» προσέλθετε για σύσφιξη σχέσεων και ανταλλαγή απόψεων!

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ...
Δύο σημαντικές απώλειες έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ανθρώπων που έγραψαν ιστορία στον τόπο μας και ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ο καθηγητής Φάνης Κακριδής που είχε συνδέσει το όνομά του με την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου μας το 1964 και ο Βασίλης Χαρίσης, αρχιτέκτονας που έβαλε την δική του σφραγίδα στην πόλη μας κι όχι μόνο με τους αρχιτεκτονικούς του σχεδιασμούς. Μπορεί εκείνοι να πήραν το δρόμο για το μεγάλο αιώνιο ταξίδι, όμως η ιστορία τους και το έργο τους μένουν εδώ ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Αυτή η μικρή αναφορά ως ελάχιστη τιμή για την μεγάλη τους προσφορά. καλό ταξίδι!

❁ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ!
Δέστε πού μας κατάντησε ο χιονιάς εδώ στην Ήπειρο και στα Γιάννενα ιδιαίτερα. Μια βροχή μας σώζει είναι η φράση που ακούγεται από τα χείλη όλων μας για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα μετά την επιδρομή του «Τηλέμαχου» και της «Υπατίας». Πού; Στα Γιάννενα; Τι; Θέλουμε βροχή για να μας προστατέψει από τα χιόνια τα οποία ήλθαν σε δύο δόσεις και μπόλικα!

■ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...
Περιορίστε τις κινήσεις και ξεφτυαρείστε τις αυλές σας είναι οι οδηγίες Δήμων και Περιφέρειας και μία κουβέντα είναι κι αυτή. Άμα ο άλλος πρέπει να πάει στη δουλειά του και δεν είναι καθηγητής ή δάσκαλος πώς θα πάει; Λέω και τους εκπαιδευτικούς διότι με το έτσι με το αλλιώς έφτασαν τις τρεις εβδομάδες οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Τα τυχερά του επαγγέλματος θα πει κανείς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

❖ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!
Δεν θα ξανασχοληθούμε με την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών σ’ αυτή την κακοκαιρία. Ό,τι ήταν να γράψουμε το γράψαμε προχθές και δεν επανερχόμαστε. Το να αναλώνονται σε συμβουλές και ν’ απουσιάζουν από την εξυπηρέτηση του πολίτη είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να την αναλογιστούν οι ίδιοι οι πολίτες όταν έλθει η στιγμή. Ευτυχώς για τους άρχοντες, δυστυχώς για τους πολίτες οι εκλογές γίνονται συνήθως με ξαστεριά, τότε που ποτίζεται το δέντρο της λησμονιάς και ενίοτε επαναλαμβάνονται οι λάθος επιλογές!

❁ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ...
Θα μου πείτε ότι οι εθνικές εκλογές έγιναν Γενάρη (2015) και τότε ο λαός έκανε την επιλογή που έκανε και τ’ αποτελέσματα τα βλέπουμε τέσσερα χρόνια μετά. Από το «go home madame Merkel» περάσαμε στο «welcome madame Merkel»! Άλλα αντ’ άλλων για να’ χαμε να λέγαμε και να’ χαμε να θυμόμαστε. Από τους Γερμανοτσολιάδες περάσαμε στους νεοΓερμανοτσολιάδες που έχουν ακροαριστεροδεξιά προέλευση και τα... σκυλιά δεμένα!

■ ΤΟ... ΧΡΥΣΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!
Καλό κορίτσι η Μέρκελ. Χρυσό κορίτσι η Μέρκελ. Αγγελούδι η Άγκελα για τον Αλέξη Τσίπρα και σε ό,τι λέει έχει πάντα δίκιο...

❖ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ...
Παιδί για υιοθέτηση ο Αλέξης για την Άγκελα. Αυτός, ο πρώην στρίγκλος, έγινε αρνάκι για να το χορεύει στα πόδια της η Άγκελα κι από κοντά όλο το κοπάδι που μετράει τον πατριωτισμό του με τα μηνιάτικα που θα εισπράξουν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία των εκλογών που μπορεί να είναι ο Οκτώβριος!

❁ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ!..
Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός επί δύο μέρες που βρίσκεται η Καγκελάριος στην Ελλάδα. Έτσι επιβάλλουν οι τρόποι καλής συμπεριφοράς και καλής φιλοξενίας. Για δεύτερη φορά επισκέπτεται η Μέρκελ τη χώρα μας και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Η προηγούμενη φορά ήταν το 2014 που την φιλοξένησε ο Α. Σαμαράς που ήταν η αρχή του τέλους της πρωθυπουργικής του καρέκλας. Νομίζετε ότι θα έχει καλύτερη τύχη ο σημερινός κυβερνήτης;

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Καμιά 80.000 ευρώ χωρίζουν την τύχη της πατρίδας μας από την ευημερία των βουλευτών της κυβερνητικής εξουσίας. Τόσα είναι τα χρήματα που θα εισπράξουν αν εξαντλήσουν την τετραετία από τον Σεπτέμβριο του 2015. Γι’ αυτά τα λεφτά κανένας δεν είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί, οπότε θυσιάζει τα συμφέροντα της πατρίδας και κάνει το κορόιδο!

❖ ΟΙ ΚΟΥΖΟΥΛΑΔΕΣ...
Θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο εκτός και αν ο Πάνος με το τρενάκι κάνει κουζουλάδες, είπε προχθές ο σύντροφος Αλέξης. Όταν λέει κουζουλάδες προφανώς εννοεί τις παπαριές που λέει και κάνει ο γνωστός μπούλης πουλώντας ψευτοπατριωτισμό και ψευτονταηλίκια για το Μακεδονικό!

ΔΥΟ ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ...
Ο έρμος ο Πάνος έχει μείνει με δύο νοματαίους και απειλεί την Κυβέρνηση με πτώση. Τώρα πραγματικά μοιάζει με τον Σαμουήλ στο Κούγκι που το μόνο που του απομένει είναι να βάλει φωτιά στο μπαρούτι και να τινάξει το μαγαζί ΑΝΕΛ στον αέρα. Ο ίδιος είχε μιλήσει στο παρελθόν για Κούγκι και ήλθε η ώρα να πραγματοποιήσει τη «θυσία»!

■ ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ...
Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Από τους 33 βουλευτές που είχε εκλέξει το 2012 που έκανε το αντάρτικο στη Ν.Δ. έχει φτάσει στο κατάντημα το σημερινό να στηρίζεται σ’ έναν Κατσίκη! Όλα τα βλαστάρια του τύπου Κουίκ, Ζουράρης, Κουντουρά και λοιποί συγγενείς στρίβουν διά του αρραβώνος με ΣΥΡΙΖΑ και νάτον τώρα τον βασιλιά να είναι γυμνός και να μην του μένει φύλλο συκής για να κρύψει τη ντροπή του!

❖ Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ...
Τον έχει βάλει στην πριονοκορδέλα ο σύντροφος Αλέξης και τον τεμαχίζει προς τέρψιν των ίδιων των συντρόφων του (έτσι τους αποκάλεσε πέρσι στο συνέδριο). Οι ίδιοι οι Συριζαίοι βουλευτές αρχίζουν να αποτάσσονται τον... σατανά και ψάχνουν για νέους προθύμους, όπως είναι κάποιοι από το έτοιμο προς διάλυση «Ποτάμι» του κυρ-Σταύρακα. Έξι βουλευτές θέλει ο Τσίπρας για να κάνει πλειοψηφία, 151 βουλευτές για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών και αυτοί θα βρεθούν. Πάντοτε αυτός ο τόπος διέθετε... Εφιάλτες!

Ο ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ...
1.261 ψήφοι χωρίζουν τον γνωστό κωλοτούμπα και γυρολόγο γιατρό Παπαχριστόπουλο από την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό. Τόσοι ήταν οι ψηφοφόροι που του εμπιστεύτηκαν μια θέση στο Κοινοβούλιο κι εκείνος τώρα ακολουθεί την ίδια τακτική του αρχηγού του Πάνου. Κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή παραδίσει την έδρα του και τις υπόλοιπες την κρατά σφιχτά ακολουθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο επόμενος σταθμός του, μετά το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και τους ΑΝΕΛ!

■ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!..
Γινόμαστε μάρτυρες μίας αθλιότητας που δεν ματαγνώρισε αυτός ο τόπος. Οι κωλοτούμπες και τα ψέματα έχουν την πρωτοκαθεδρία κι έτσι πορεύεται αυτός ο τόπος και ανάθεμα αν γνωρίζει κανείς πού πάει και ποια θα είναι η τύχη του. Όλοι ευχόμαστε να μας φυλάει ο Θεός από τα χειρότερα αλλά δεν έχουμε και πολλή διάθεση για επανάσταση. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να γινόμαστε θεατές ενός θεάτρου που παίζεται από ένα μπουλούκι το οποίο έχει και την απαίτηση να το χειροκροτήσουμε!

ΕΚΛΟΓΕΣ...
Εκλογές εδώ και τώρα φωνάζει η αντιπολίτευση εκτός από το «Ποτάμι» και κανενός δεν ιδρώνει τ’ αυτί. Θα κλέψουμε κι ένα μήνα που μας δίνει ο νόμος, λέει ο Τσίπρας κι αυτό αρέσει στο μπουλούκι του των 145 αμνών που τον ακολουθεί! Αυτοί οι 145 νοιώθουν το μαχαίρι του χασάπη στο σβέρκο τους διότι οι μισοί απ’ αυτούς δεν ξαναβλέπουν Βουλή, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Όσο νωρίτερα θα γίνουν αυτές, τόσο περισσότεροι θα πάνε στο «τσιγκέλι». Άρα, μια παράταση λίγους μήνες παραπάνω για το μισθουλάκο που λέγαμε, είναι ευπρόσδεκτη!

ΤΟ ΑΤΟΥ!
Το είπε κι αυτό ο Αλέξης προχθές στην Έλλη Στάη: «Το ατού μου είναι η οικονομία», είπε και τινάχτηκαν τα ντουβάρια του ΟΡΕΝ παραλίγο! Ατού του Αλέξη η οικονομία με την υπογραφή του τρίτου και μακρύτερου μνημονίου και το μισό του τέταρτου! Αυτοί οι έρμοι Έλληνες πιστεύουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει ατού την οικονομία και δεν το βλέπουν. Τόση στραβομάρα! Κι εμείς που νομίζαμε πως τα μεγάλα του ατού ήταν η αλήθεια, τα Αγγλικά του και η γεωγραφία που τον θέλει να ξέρει καλά την Λέσβο και την Μυτιλήνη, καθώς και τα θαλάσσια σύνορα!

■ ΝΕΑ ΗΘΗ...
Νέα ήθη κι έθιμα στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων του Θόδωρου Τζαρούχη, σε μάζωξη που είχαν στις αρχές της εβδομάδας. Στα σοβαρά θέματα που είχαν στην ημερήσια διάταξη ήταν τα like που κάνουν οι Νεοδημοκράτες, σε ποιον, πότε και γιατί! Όπως σας το γράφω, φίλοι μου και αυτό αποδεικνύει για πόσο σοβαρά ζητήματα πονοκεφαλιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση σ’ όλη την Ελλάδα και στα Ιωάννινα. «Είναι διαταγή της Πειραιώς» δικαιολογήθηκε ο Τζαρούχης όταν τον στόλισαν για τα καλά οι παριστάμενοι, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να ξεφτιλίζονται για όσα σκαρφίζονται ορισμένοι ανεγκέφαλοι είτε της Ν. Ζέρβα είτε της Πειραιώς. Αλοίμονο αν έφτασε σε τέτοιο σημείο αυτός ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ., ιδιαίτερα στα Ιωάννινα, ο οποίος έχει γράψει λαμπρές σελίδες οργάνωσης στο παρελθόν που ήταν παράδειγμα προς μίμηση στην Ελλάδα. Δεν θέλω να φτάσει το σημείο να λεχθεί εκείνο που λέει ο λαός μας σε ανάλογες περιπτώσεις: Εκεί που κρεμούσαν οι Κλέφτες τ’ άρματα κρεμούν οι γύφτοι τα’ ργανα! Ευτυχώς που στη συγκεκριμένη συνεδρίαση υπήρχαν και σοβαρά στελέχη που διέσωσαν την παρτίδα και την υπόληψη της παράταξης, η οποία άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει από το να παρακολουθεί ποιοι Νεοδημοκράτες κάνουν like στο FB!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.