ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ...
Ο λαός στο Σύνταγμα, ο Κυριάκος στα όρη και τα βουνά της Κρήτης! Δεν είπαμε να γίνει ο ίδιος διαδηλωτής, αν και θα έπρεπε, αλλά τουλάχιστον ας έμενε στην Αθήνα για να τιμήσει αυτόν τον Λαό, που απ' όλη την Ελλάδα ταξίδεψε δύο 24ωρα για να διαδηλώσει. Αντ' αυτού ήταν εκεί ο Άδωνης, που τρελάθηκε στις σέλφις (ο ίδιος το είπε) και η Βούλτεψη την έφαγε της χρονιάς της!

ΠΑΡΩΝ!..
Ήταν εκεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ,που σηματοδοτούσε την συνέχιση του αγώνα για το «Μακεδονικό». Δίπλα στον Σαμαρά κι' ένας Ηπειρώτης βουλευτής που έψαχνε να δει ποια κάμερα τον παίρνει, για να πάρει τα εύσημα του μακεδονομάχου! Μάλιστα, «ανέβασε» στο διαδίκτυο φωτογραφία μ' ένα τεράστιο χαμόγελο της επιτυχίας, για να τον έχουν υπόψιν οι ψηφοφόροι του!

ΑΠ’ ΟΛΑ!..
Είμαστε μια ωραία χώρα, κατά το είμαστε μια ωραία οικογένεια. Απ' όλα τα καλά είχε αυτή η ωραία χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Διαδηλωτές στο Σύνταγμα, κουκουλοφόροι, αναρχικοί, ακροδεξιοί, αστυνομικοί, τραυματισθέντες και μή, καπνογόνα ληγμένα, γυναικόπαιδα που έτρεχαν να κρυφτούν από τα χημικά, πολιτικοί που κυνηγήθηκαν και βρήκαν καταφύγιο σε ξενοδοχεία, ιερείς με εικόνες, ιερείς χωρίς εικόνες αλλά με φλόγα στην ψυχή, αλλά πολλά που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ!
Κατέβηκαν εκατοντάδες χιλιάδες νεοελλήνων στην Αθήνα και εκεί, στην πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν ενάντια στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που ήταν δικαίωμά τους. Κι εκεί συναντήθηκαν με καμιά πενηνταριά «επιτήδειους» και όλα έγιναν μπάχαλο από κάποια στιγμή και μετά έχανε η μάνα το παιδί και οι γιαγιάδες τους παππούδες που είχαν συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος!

ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ…
Εκεί, ανάμεσα στις μυρωδιές από τα ψημένα σουβλάκια, ήλθαν τα ληγμένα χημικά της ΕΛΑΣ να δέσουν το σκηνικό. Κι όλα συνέδεσαν την έννοια της ελευθερίας της διαδήλωσης και γενικότερα την... πιστοποίηση της δημοκρατίας που βιώνουν οι Έλληνες. Άνθρωποι ψεκασμένοι από την μία πλευρά και ψεκαστές από την άλλη. Στη μέση καμιά 50αριά καλόπαιδα που έκαναν αυτό που είχαν πάρει σαν διαταγή, βάση της οποίας έπρεπε να διαλυθεί η συγκέντρωση, στην οποία γίνονταν κάτι που δεν άρεσε στην κυβέρνηση της αριστεράς! Τυχαίο;

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…
Έτσι κι αλλιώς, το μήνυμα εστάλη, αλλά δεν ξέρω αν το πήραν στα χέρια τους οι αποδέκτες! Κατάλαβαν όμως καλά τι έγινε και κυρίως τι πρόκειται να γίνει όταν έλθει η μέρα της κρίσεως, η οποία αργά ή γρήγορα θα έλθει!

ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ…
Πενήντα νοματαίοι οι ταραξίες, τριάντα νοματαίοι οι τραυματίες αστυνομικοί που πήραν διαταγή από Όλγα-Κατερίνα να επιβάλουν την τάξη. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο απ' όλες τις γωνίες της Ελλάδας, δεν λήφθηκαν υπ' όψιν από την κυβέρνηση η οποία είχε την ευθύνη της επιβολής της τάξεως.
ΤΑ… ΟΠΛΑ!
Με... όπλο μια γαλανόλευκη πήγαν οι Έλληνες στο Σύνταγμα, για να αντισταθούν στην πράξη ξεπουλήματος της Μακεδονίας από 151 βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Ό,τι γίνεται - γίνεται για το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων, λένε και ξαναλένε οι βουλευτές της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των συνεργαζομένων από ΑΝΕΛ – ΚΙΝΑΛ - ΠΟΤΑΜΙ, οι οποίοι ως πρόθυμοι τρέχουν να συνεργήσουν στο ανοσιούργημα.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ…
Να... τα δάκρυα ποτάμια από την Τσιπρικιά Όλγα Γεροβασίλη και την Καραμανλικιά Κατερίνα Παπακώστα, για το κακό που έγινε στους τριάντα αστυνομικούς. Ήταν εκείνες που τους έστειλαν ως πρόβατα επί σφαγής στην πλατεία Συντάγματος, ενώ πριν είχαν φροντίσει να «στείλουν» τους κουκουλοφόρους! Οι ίδιες είχαν αναλάβει να ξοδέψουν όλα τα ληγμένα χημικά από την Βραζιλία, τα οποία είχαν μείνει αμανάτι στις αποθήκες της ΕΛΑΣ και άλλα έψαχναν ευκαιρία να τα ξοδέψουν.

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Κοιτάξτε τώρα να δείτε. Οι αστυνομικοί είναι πάντοτε τα θύματα διότι είναι οι ενδιάμεσοι μεταξύ εξουσίας και λαού. Κι' όταν δέρνουν κι' όταν δέρνονται, αυτοί είναι που πληρώνουν το... μάρμαρο, ενίοτε δε αυτό είναι από τα πεζοδρόμια της πλατείας Συντάγματος. Το ότι εκτελούσαν εντολές της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, ούτε που μπαίνει στη συζήτηση...

ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ!
Ήταν, λένε Όλγα - Κατερίνα, οι φασίστες των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών; Μεταξύ αυτών τα χιλιάδες γυναικόπαιδα που επειδή γούσταραν - και καλά έκαναν κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Αυτά λοιπόν τα παιδιά κυρίως έπρεπε να γευτούν τα ληγμένα χημικά για να βάλουν μυαλό και να μη γίνουν μελλοντικά οι ενοχλητικοί του συστήματος!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ!..
Εκείνο όμως που δεν είδε η εξουσία, είναι τους πενήντα μπαχαλάκηδες, που εξοπλισμένοι καταλλήλως έκαναν το τελικό «ντου» στο μνημείο του αγνώστου Στρατιώτη, που τελικός τους σκοπός ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Έχουν ονόματα και διευθύνσεις αυτά τα άτομα και τους ξέρει καλά ο Πρόεδρος της Βουλής, που τάχαμ - τάχαμ τους φοβήθηκε τώρα, ενώ στο παρελθόν τους έχει κεράσει νερατζάκι στη Βουλή!

ΣΤΟ… ΚΟΥΓΚΙ!
Ενός κακού μύρια έπονται. Σαββατοκύριακο ανατροπών το προηγούμενο. Ένα κοινοβουλευτικό κόμμα διαλύθηκε, ενώ ένα άλλο αποσυντίθεται στα έξων συνετέθη. Το ΠΟΤΑΜΙ γίνεται ένα ρυάκι και το ΚΙΝΑΛ όπου να ναι ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ. Με άλλους δύο νοματαίους έμεινε στο δικό του Κούγκι ο κυρ. Σταύρακας για να πάει με την ησυχία του στο ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο καϋμό το είχε, εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά δεν του το επέτρεπε ο Κυρ Πάνος, που λόγω... όγκου απέκλειε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Τώρα έχει όλο το χώρο δικό του και η σεμπριά με τον Αλέξη είναι ante portas!

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!
Έθεσε εκτός Κινήματος Αλλαγής εαυτόν ο ΔΗΜΑΡίτης Θεοχαρόπουλος, που κι' αυτός είναι εκ των προθύμων στην παράδοση της Μακεδονίας. Στενεύονταν πολύ στο ΚΙΝΑΛ και νάτον τώρα να περνάει τις πύλες της κολασμένης αριστεράς, όπου τον περιμένουν οι Πολλάκηδες και άλλοι παρόμοιοι της γης κολασμένοι!

Η ΚΑΜΜΕΝΙΑΔΑ…
Καμμενιάδας συνέχεια επεισόδιο 1799, με θέμα ο Κοτζιάς «εισπράττει» για να κάνει συγκεντρώσεις σ' όλη την Ελλάδα. Ξέρει ο Πάνος ποιός τα πήρε και από που: τα πήρε σε Ελλάδα και Σκόπια, για να ξεπουληθεί η Μακεδονία. Κάτι ξέρει - κάτι ξέρει ο μπούλης, αλλά είναι αργά για να τον παίρνει κανείς σοβαρός στα σοβαρά. Δεν πα να χτυπά τα καπούλια του στην πλατεία Συντάγματος ο Πάνος, έστω και να έχει όλα τα δίκια του κόσμου, ποιος τον παίρνει στα σοβαρά; Ακόμη κι' αυτός ο υπερπατριώτης Μακεδονομάχος Τ. Κουΐκ τον γράφει στα αχαμνά του και τον αγνοεί. Κάτι ανάλογο κάνει και η Κουντουρά. Έχουν να δουν τα μάτια και ν' ακούσουν τ' αυτιά μας μέχρι τις εκλογές...

Ο ΚΑΥΓΑΣ…
Έναν άγριο καυγά παρακολούθησα στην τηλεόραση μεταξύ του Φίλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη. Κάποια στιγμή ο Φίλης άρχισε να βρίζει τον Αυγενάκη και τα στελέχη της ΝΔ εξαγριώνοντας τον γραμματέα, ο οποίος άρχισε να πουλά προστασία στους Νοεδημοκράτες, λέγοντας να μη τους πιάνει στο στόμα του. Αυτή η προστασία μου έφερε στο νου τα όσα γίνονται στο χώρο της ΝΔ και σε τοπικό επίπεδο, κατά τα οποία ο κ. Αυγενάκης, με τους διάφορους Κακλαμάνηδες έχουν φροντίσει να χαρακτηρίσουν «παιδιά» αυτούς που κάνουν like και «αποπαίδια» αυτούς που δεν κάνουν. Είναι το σοβαρό έργο που απασχολεί αυτό τον καιρό την Ν.Δ.

ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ…
Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, για το αίσιο τέλος που έλαβε η υπόθεση «πρόστιμο 140.000 ευρώ» που είχε επιβληθεί στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως Ιωαννίνων από τις τελωνειακές αρχές Ηγουμενίτσας. Ήταν μια υπόθεση που είχε σηκώσει αρκετό κουρνιαχτό και είχαν ακουστεί πολλά και διάφορα, ενώ είχαν στοχοποιηθεί και πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση που ήταν και πολιτική.

ΑΝΗΜΕΡΑ…
Ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της πόλης, ο Μάξιμος βγήκε στον άμβωνα και ανήγγειλε το ευχάριστο γεγονός της τακτοποίησης του προστίμου, για πράξεις που έρχονταν από τα παλιά και που είχαν να κάνουν με την «παράνομη» χρήση πετρελαίου θέρμανσης σε αλλότριους σκοπούς, σε άλλες εποχές, εκτός χειμώνα!

ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ…
Τέλος καλό, όλα καλά κι' έτσι έπρεπε να γίνει αφού οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναγνώρισαν το λάθος και πήραν πίσω τα προηγούμενα επιβληθέντα πρόστιμα. Τι γίνεται όμως με αυτούς που μπήκαν στο κάδρο της υπονόμευσης εκείνης της περιόδου, μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας ,ο οποίος «συνδέθηκε» με τον έλεγχο μέσω των τελωνειακών αρχών, που κάποτε έτυχε να είναι προϊστάμενος; Η στήλη γνωρίζει πολύ καλά τι έγινε μετά την επιβολή του προστίμου, όπως γνωρίζει και το σκηνικό της απαλλαγής. Επομένως, μια άφεση αμαρτιών και μια ευλογία από τον Μάξιμο, θα είναι μέσα στα χριστιανικά ήθη!
Ο τολμηρός
Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.