ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο «ΦΕΥΓΑΤΟΣ»...
«Τι σοϊ Βουλή είναι ετούτη; Ούτε για κατούρημα δεν μπορούμε να πάμε και η κυβέρνηση ψηφίζει νομοσχέδια» κάτι τέτοιο είπε ο βουλευτής Φωκάς που μια σταθερότητα θέσεων την έχει εξ’ απανέκαθεν, με τελευταία αυτή του παραγεμίσματος στους ΑΝΕΛ!

ΝΑ ΚΑΕΙ – ΝΑ ΚΑΕΙ!
Να πούμε κι εμείς με τη σειρά μας τι σόι βουλευτές είναι αυτοί που την ώρα της ψηφοφορίας πίνουν γκαζόζες και παθαίνουν... συχνοουρίες και κλείνονται στις τουαλέτες μέχρι να ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες; Ποιος θα μας φωτίσει επί του θέματος για ν’ αντιμετώπιζεται η συχνοουρία και εν τινί μέτρω η λογοδιάρροια;

Η ΒΟΥΛΗ...
Εστί δε Φωκάς βουλευτής Θεσσαλονίκης που σε συγκέντρωση ΠΑΟΚτζήδων είχε δει την Βουλή ως ένα απέραντο... μπουρδέλο! Δεν φταίω εγώ για το λεξιλόγιο, αλλά αυτό το... αγλάισμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής που το κοινοβούλιο πότε το βλέπει ως μπουρδέλο και πότε ως απόπατο που μια γκαζόζα τον ανάγκασε να πάρει την λεκάνη της τουαλέτας αγκαλιά!

Ο ΔΡΟΜΟΣ...
Μια... γκαζόζα δρόμος η υπευθυνότητα στα πολιτικά στελέχη της Ελληνικής κοινωνίας κι’ αυτό τον δρόμο τον εξήντλησε προχθές ένας ακόμη βουλευτής. Όχι πως ο συγκεκριμένος Φωκάς ήταν σοβαρός, αλλά λέμε για να βρισκόμαστε σε δουλειά. Είναι ο βουλευτής που διασώζει αυτή τη στιγμή από διάλυση τους ΑΝΕΛ και τον ίδιο τον Καμμένο από τον διασυρμό. Να θυμήσουμε ότι ο Καμμένος ήταν ο πρώτος διδάξας την τέχνη της αποστασίας όταν έφυγε από την ΝΔ το 2012 λόγω μνημονίων και μπήκε στη Βουλή μόνος του με 33 βουλευτές. Σήμερα... ανεμομαζώματα- διαβολοσκορπίσματα! Σήμερα ρίχνει κατάρες στον σύντροφό του Αλέξη που εφαρμόζει αποστασία στην πράξη!

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ...
Μόνο 17.000 ακροδεξιούς λαϊκιστές σαλεμένους είδε ο Τσίπρας στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Μόλις τον κοίταξε ο Μακρόν, το διόρθωσε και το έκανε 70.000 αφήνοντας αδιάβαστη την ηγεσία της ΕΛΑΣ που είχε δει 60.000 μόνο. Κάντε τώρα λογαριασμούς και βγάλτε συμπεράσματα με τι σόι εξουσία έχουμε να κάνουμε!

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ακροδεξιοί λαϊκιστές και διεφθαρμένοι οι διαδηλωτές που δεν ήθελαν την συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες ήταν με το μέρος του! Κάτι τέτοιο είχε πει και ο ΓΑΠ λίγους μήνες μετά την πρωθυπουργοποίησή του για τους διεφθαρμένους Έλληνες επισφραγίζοντας το δόγμα Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε». Δηλαδή, ο σημερινός Έλληνας πρωθυπουργός κάρφωσε τους άθλιους λίγους Έλληνες που έχουν αντιρρήσεις στο ξεπούλημα της Μακεδονίας!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!
Ας κάνει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας να αναμετρηθούν οι λαϊκιστές με τους προοδευτικούς κι αφού δει το αποτέλεσμα, τότε να ξαναπάει στον Μακρόν να του πει τα συμπεράσματα. Αυτή την αναμέτρηση περιμένουν οι Έλληνες και οι Μακεδόνες για να τραβήξουν το... φούμο που τόσο έντονα το επιθυμούν οι μη λαϊκιστές και οι μη ακροδεξιοί. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «πολιτικό ψύχος» στο κυβερνητικό στρατόπεδο στο οποίο τρέχει να βάλει πλάτη ο γνωστός για τα κομματικά άλματα γιατρός Παπαχριστόπουλος που θα παραιτηθεί από βουλευτής των ΑΝΕΛ για να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τον ΣΥΡΙΖΑ αν ευαρεστηθεί και τον βάλει στα ψηφοδέλτια. «Θυσιάζεται» το παιδί για να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση!

Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ...
Στα 42 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας των πρώτων 50 υποψηφίων βουλευτών που ανακοίνωσε η ΝΔ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για νυν βουλευτές καθώς και για στελέχη διάφορων κομματικών θέσεων. Θα ακολουθήσουν υποψήφιοι από το «μητρώο μελών». Ωστόσο, η στήλη έκανε μια πρώτη εκτίμηση των υποψηφίων στο Νομό βάζοντας μόνο ανδρικά ονόματα παραλείποντας τον Στέφανο Φούσα, τον Στέφανο Μιχάλη και τον Γιάννη Γιαννακάκη. Οι τρεις αυτές παραλείψεις δεν έγιναν επί τούτου, γι’ αυτό και η διόρθωση, για να μην έχουμε στεναχώριες. Από γυναίκες προς το παρόν διαθέσιμη είναι η πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Μαρία Κεφάλα.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...
42 χρόνια ο μέσος όρος στα ονόματα που ανακοινώθηκαν σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Για να δούμε τι θα δούμε όταν ανακοινωθούν ονόματα σ’ όλη την επικράτεια, για να μάθουμε το εύρος και το πλάτος της ανανέωσης στο κόμμα που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας. Θα γίνω πολύ κακός αν κάνω προβλέψεις για εκκολαπτόμενες υποψηφιότητες που έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν κολλητηλίκια με την Πειραιώς;

ΠΡΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!
Για Ευρωκοινοβούλιο προορίζεται η «δικιά» μας Άννα Ασημακοπούλου, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως απο την Πειραιώς προχθές. Παλιά γνώριμη στις Βρυξέλλες η Άννα, τώρα και επισήμως θα διεκδηκήσει μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο εφ’ όσον ο Ελληνικός λαός της εμπιστευτεί την ψήφο του και ιδιαίτερα οι Ηπειρώτες οι οποίοι σε προηγούμενες εκλογές έδωσαν ψήφο απλόχερα σε κάποιους άλλους, οι οποίοι αφού εξελέγησαν, μην τους ξαναείδατε. Καλή επιτυχία λοιπόν στην δική μας Άννα, η οποία ανέβηκε τα σκαλιά της εξουσίας ένα-ένα ξεκινώντας από τον Δήμο Ιωαννιτών και απο την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Ο υπογράφων είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί της αρκετά χρόνια!

ΦΗΜΕΣ...
Μένοντας στις υποψηφιότητες για το Ευρωκοινοβούλιο, να υπενθυμίσω ότι στις ευρωεκλογές του 2014 συμμετείχε ένας Ηπειρώτης με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ήταν ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος αφού απέτυχε μετανάστευσε προς ΠΟΤΑΜΙ μεριά με το οποίο εκλέχτηκε βουλευτής και παρέμεινε μέχρι τα μέσα του Γενάρη. Φήμες φέρουν τον κ. Αμυρά να επανέρχεται στη βάση του τη Ν.Δ. με την οποία θα διεκδικήσει εκ νέου είσοδο στην Βουλή και κατά πάσα πιθανότητα από εδώ. Αν έτσι γίνει και προτιμήσει την Ήπειρο, τότε μια θέση περισσότερη για τον ανδρικό πληθυσμό στο ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 13!

ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ!
Εντελώς ξαφνικά πληροφορηθήκαμε ότι έγιναν εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και από προχθές υπάρχει νέο προεδρείο. Εκείνο που δεν μάθαμε είναι το τι οδήγησε σε εκλογές τον κλάδο κι’ αυτό θα πρέπει να γίνει γνωστό για να μη σέρνονται φήμες και προσβάλλονται υπολήψεις!

ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ...
Πολύς ο θόρυβος για τις τραπεζικές εμπλοκές της υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά που έχουν άμεση σχέση και με το αξίωμά της. Μεχρι πρότινος οι τράπεζες την είχαν περί πολλού, αλλά η ίδια με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες τις δικές της και του συζύγου της αρνείται χαριστικές κινήσεις ένεκεν αξιώματος. Όμως Κουντουράδες υπάρχουν κι’ αλλού που εξασφαλίζουν εγγυητικές για εκτέλεση έργων ακόμη κι’ όταν κηρύσσονται έκπτωτοι από δημόσια έργα!

ΌΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!..
Θυμήθηκε την εποχή που ήταν πλασιέ βιβλίων ο Άδωνις Γεωργιάδης και αυτό πήγε να περάσει στους Γιαννιώτες σε πρόσφατο ταξίδι- αστραπή στα Γιάννενα. Όπως τότε στις τηλεπωλήσεις, έτσι και τώρα ο Άδωνις διατεταγμένη υπηρεσία ήλθε να πουλήσει... πάγο σε εσκιμώους διαπιστώνοντας ιδίοις όμασι ότι τύφλα να ‘χει ο Βόρειος Πόλος! Την λιγουρεύεστε; Εδώ είναι, πάρτε την. Αυτή θα σας σώσει είπε κι’ επέστρεψε να συνεχίσει τη δουλειά στην Αθήνα, για να ξαναπουλήσει πάγο σε Αθηναίους αυτή τη φορά.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ...
«Άνθρακες ο θησαυρός», με το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης. Καμία οικοδομική δραστηριότητα, όχι μόνο γύρω από τη λίμνη αλλά και πίσω από τα βουνά στα οποία σχεδιάζονται ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα αντί για κτηνοτροφικές μονάδες ή πτηνοτροφικές ή κηπάρια! «Άνθρακες ο θησαυρός» για τις πρώην στρατιωτικές φυλακές όπου δεν πρόκειται να μπει πέτρα αν δεν αλλάξει το Π.Δ. ώστε να προβλέπει μία κάποια δόμηση!

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ...
Αυτές οι στρατιωτικές φυλακές που τόσα όνειρα έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών πρωτοστατούντος του αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα. Καμία δόμηση στα 100 μέτρα από τον αιγιαλό της λίμνης λέει το Π.Δ., που φέρνει τα πάνω κάτω. Μία υπογραφή ήταν να μπει κάποτε από αρμόδιο υπουργό και αυτή ουδέποτε μπήκε. Τα δάκρυα εκ των υστέρων και οι αφορισμοί μόνο θυμό φέρνουν στους Γιαννιώτες οι οποίοι θα τους «θυμηθούν» όταν έλθει η στιγμή, αρκεί να τους βρουν μπροστά τους!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.