ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΣΑΧΛΑΜΑΡΟΜΑΓΚΑΣ...
Περί σαχλαμαρόμαγκα ο λόγος τις προηγούμενες μέρες που έχει να κάνει με τον Κρητίκαρο Πολάκη που τον λιγουρεύονται όλες οι λούγκρες κατά τον καλλιτέχνη Κραουνάκη. Αυτός ο σαχλαμαρόμαγκας εκτός από το τσαμπουκαλίκι προς ένα νεκρό δημοσιογράφο, έγινε το αγαπημένο παιδί της Τράπεζας Αττικής, η οποία του χορήγησε δάνειο 100.000 ευρώ με ενέχυρο για δεύτερη φορά την κατοικία του αξίας 300.000 ευρώ!

ΤΟ... ΔΑΝΕΙΑΚΙ!
«Ένα δανειάκι 100.000 ευρώ για να σπουδάσω τα παιδιά μου διότι τα 7.000 από την Βουλή δεν του φτάνουν», ακούστηκε να λέει ο σαχλαμαρόμαγκας και ανέβασε χιλιάδες νεοέλληνες στα κάγκελα που καλούνται να σπουδάσουν τα παιδιά τους με 700 ευρώ το μήνα ή δεν τα στέλνουν καθόλου για σπουδές διότι δεν υπάρχει δίφραγκο ούτε για ταξί που έλεγε και το σχετικό βαρυμαγκίστικο άσμα!

ΟΙ... ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ!
Το σαχλαμαρόμαγκα του το κόλησαν οι δικοί του σύντροφοι από την Συριζαϊκή εφημερίδα οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντέξουν άλλο αυτή την ψευτομαγκίτικη συμπεριφορά του Πολάκη, ο οποίος είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον καιρό που υπηρετούσε την ΚΝΕ την οποία εγκατέλειψε επειδή τον στένευε και δεν του επέτρεπε να ασχημονήσει, κάτι που κάνει με το παραπάνω υπηρετώντας το σημερινό του αφεντικό.

Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ...
Μια ολόκληρη κοινωνία ασχολείται με τα αντριλίκια και τις σαχλαρομαγκιές του υφυπουργού Υγείας και μάλιστα όταν το σύστημα Υγείας μετράει δεκάδες νεκρούς από γρίπη. Νεκροί για τους οποίους ο ίδιος ο υπουργός μας λέει ότι δεν έγινε και τίποτε με τους θανάτους αυτούς όπως έλεγε ολόκληρη η κυβέρνηση για τους θανάτους από πνιγμούς και πυρκαγιές...

ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ!
Αυτά τα 100 χιλιάρικα που πήρε από ξοφλημένη Τράπεζα ο υφυπουργός ήταν αιτία να παίξουν ξύλο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας όπου ο μεν πρόεδρος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση, ο δε διευθύνων σύμβουλος από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η ίδια Τράπεζα ήταν εκείνη που χρηματοδοτούσε τον περιβόητο Καλογρίτσα που υποθήκευε τα βοσκοτόπια σε νησί του Ιονίου. Στην Τράπεζα είχε αλισβερίσι και ο γνωστός Σπίρτζης.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ...
Τράπεζα που θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν η Αττικής, η οποία μονίμως είναι στην υπηρεσία της εξουσίας. Σ’ αυτή ξεπεζεύουν οι διάφοροι ξεπεσμένοι για να πάρουν δανεικά είτε δικαιούνται είτε όχι. Το αν γίνονται αγύριστα θα το δούμε εν καιρώ και όταν αλλάξουν τα πράγματα. Θα μου πείτε και πριν το 2015 μήπως ήταν καλύτερη η κατάσταση σ’ αυτή την Τράπεζα;

ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ!..
Μη πει κανείς ότι ο Πολάκης πήγε στην Αττικής διότι ήθελε να βοηθήσει την Τράπεζα! Όχι βέβαια. Οι άλλες Τράπεζες, οι συστημικές, δεν θα έδιναν τέτοιο δάνειο και μάλιστα όταν υπάρχει υποθήκη ήδη στο ακίνητό του. Αυτό το βλέπουν καθημερινά οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να πάρουν δεκάρα τσακιστή αν δεν υποθηκεύσουν την μάνα τους και τον πατέρα τους κι όλο τους το σόι με όλο το χωριό!

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!
«Εγώ έβγαζα τριπλάσια λεφτά σαν γιατρός απ’ όσα παίρνω σήμερα με την βουλευτική αποζημίωση», λέει ο γιατρός Πολάκης που σαν δήμαρχος κρατούσε διπλά βιβλία για να κλέβει το Κράτος. Αν υπολογίσουμε ότι ένας βουλευτής σήμερα αμείβεται με 7.000 επί 12 μήνες συν κάποια άλλα έξοδα, τότε φτάνει κοντά στα 90.000 ευρώ το χρόνο. Άραγε στις φορολογικές του δηλώσεις δήλωνε 270.000 ευρώ το χρόνο; Απλά μαθηματικά.
ΠΟΡΤΑΑΑ!
Κάποιος να κλείσει την πόρτα και στο ΚΙΝΑΛ για να μη κολλήσει ΑΝΕΛίτιδα ή ΠΟΤΑΜίτιδα! Άλλοι προθερμαίνονταν και άλλοι μπήκαν στο «κλουβί» του ΣΥΡΙΖΑ. Πάει τζάμπα τόσο γλείψιμο του πρώην «κηπουρού» Ραγκούση και του γνωστού Μπίστη που έμειναν με τη χαρά στα χέρια, καθότι αλλουνών τα κακαρίσματα κι αλλουνών γέννησαν οι κότες!

ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!..
Μάγκας ο Αλέξης! Έβαλε στο μαντρί του τα σκυλιά που γαύγιζαν εναντίον του και άφησε απ’ όξω κάτι κυνηγόσκυλα που έγλειφαν τόσο καιρό. Εφάρμοσε την τακτική του Ανδρέα που προτιμούσε εκείνους που από μέσα έφτυναν προς τα έξω και όχι εκείνους που ήταν έξω κι έφτυναν προς τα μέσα. Το είχε αποκαλύψει ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος που ήταν ένα είδος Πολάκη της εποχής!

ΤΑ «ΟΡΦΑΝΑ»...
«Πάμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη σοσιαλιστικοαριστερή παράταξη για να γλυτώσουμε από τους νεοφιλελεύθερους των Βαλκανίων», είπε ο υπουργοποιηθείς Πασόκος Αιτωλοακαρνάνας Μωραΐτης! Αυτό του ήλθε στο μυαλό, αυτό είπε ο άνθρωπος για να σκεπάσει όλα όσα έλεγε περί απάτης για τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα. Όλα τα «ορφανά» του Άκη και του Γιωργάκη βρήκαν άσυλο. Δεν μένει παρά να αξιοποιηθούν οι Άκηδες και οι Γιωργάκηδες για να ολοκληρωθεί το πάντρεμα μετά το διαζύγιο Πάνου Καμμένου!

ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ...
Έξω από το μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ στριφογυρίζει ο Γιωργάκης, ο οποίος αφού έστειλε προπομπούς, ο ίδιος αναμένει το σήμα του Αλέξη για να κατέβει από το ΚΙΝΑΛ, όπως έκανε ο αείμνηστος πατέρας του με το σήμα καθόδου με την Μιμή! Το σενάριο που παίζει αυτές τις μέρες είναι να καταλάβει ο ΓΑΠ την θέση του Δημ. Αβραμόπουλου στην Ε.Ε. μέσω ΣΥΡΙΖΑ. Θα το δούμε κατά Μάρτιο μήνα αυτό.

Η ΔΙΑΤΑΓΗ...
Μετά την απαγόρευση του εθνικού άσματος «Μακεδονία ξακουστή» έρχεται η διαταγή απαγόρευσης παρέλασης της Εθνοφυλακής, η οποία αποτελείται από εθελοντές «στρατιώτες» που έχουν διαθέσει τους εαυτούς τους στην υπηρεσία της πατρίδας!

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ...
Μετά από ενεργή εθελοντική υπηρεσία στα σύνορα και μετά από σκληρή εκπαίδευση που κάνουν οι άντρες της Εθνοφυλακής, έρχεται η Πολιτεία να τους αποκλείσει από παρελάσεις, όταν έχουν δώσει δείγματα σοβαρής δουλειάς από την ημέρα συστάσεώς της. Μάλιστα, έχουν λάβει μέρος σε πολλές παρελάσεις σε Ιωάννινα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο!

ΕΝΟΧΛΟΥΝ;
Αναρωτιούνται λοιπόν οι Εθνοφύλακες προς τι αυτή η μεταχείριση από την ηγεσία του στρατεύματος, πολιτική και στρατιωτική; Μήπως η παρουσία τους είναι... ενοχλητική και ψάχνουν έναν έμμεσο τρόπο να απαλλαγούν από εθελοντές πατριώτες που στόχος τους είναι η προστασία της ίδια της πατρίδας και κυρίως τα σύνορά της τα οποία είναι ξέφραγο αμπέλι κι αυτό δεν επιδέχεται αντίρρησης;

ΝΕΑ ΗΘΗ...
Εθελοντές είναι όλοι τους και διαθέτουν στην υπηρεσία της πατρίδας το περίσσευμα από την ψυχή τους για να εισπράξουν από την Πολιτεία απαξίωση όπως γίνεται σ’ αυτή την περίπτωση με την απαγόρευση της παρέλασης. Νέα ήθη και έθιμα από την σημερινή ηγεσία, η οποία ή δεν γνωρίζει το έργο και τις υπηρεσίες των εθελοντών Εθνοφυλάκων ή έχουν στο μυαλό τους κάτι άλλο που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τους το πουν!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ...
Ανεπιθύμητος για τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα παραστεί στα Ελευθέρια της περιοχής. Διεμήνυσε στον Δήμαρχο και σε όλο το χριστεπώνυμο πλήθος της περιοχής ότι δεν πρόκειται να παραστεί σε μια εκδήλωση στην οποία θα παραστεί εκείνος που έβαλε υπογραφή στο ξεπούλημα της Μακεδονίας! Μήπως δεν έχει δίκιο ο Άγιος Κονίτσης;

Η ΤΙΜΗ...
Αφού πάει που πάει εκεί στην Κόνιτσα ο κ. Παυλόπουλος κι αφού θα τιμήσει με την παρουσία του τα Ελευθέρια της πόλης, ας του μιλήσει κάποιος και για την νεότερη Ιστορία και για τα «Ελευθέρια» της πόλης από τους κατσαπλιάδες το 1944! Για όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο όπου ο Μάρκος Βαφειάδης ήθελε να καταστήσει κουμουνιστικό κράτος με έδρα την Κόνιτσα! Κι ας επισκεφτεί ο Πρόεδρος και το νεκροταφείο των Πεσόντων Αξιωματικών και Στρατού που έπεσαν για να μείνει ελεύθερος αυτός ο τόπος! Να τα θυμόμαστε κι αυτά κ. Δήμαρχε και Στρατηγέ Παπασπύρου!

ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ...
Να λειτουργήσουν 18 τζαμιά στην Ελλάδα αν θέλει να ανοίξει και να λειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Μεταξύ αυτών και τα δύο τζαμιά στο Κάστρο Ιωαννίνων. Αυτή ήταν η απαίτηση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Τσίπρα κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία. Το είπε ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος μίλησε και για αποκατάσταση των μιναρέδων διότι είναι απαραίτητοι για την λειτουργία τους όπως γίνεται με τα καμπαναριά στις ορθόδοξες εκκλησίες.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;
Άντε και άνοιξαν τα τζαμιά στα Γιάννενα, με τι λαό θα λειτουργήσουν όταν το μουσουλμανικό στοιχείο εκλείπει; Εκτός κι αν νοιάζεται ο Ερντογάν για τους διάφορους «επισκέπτες» που έχουν έλθει τα τελευταία χρόνια και στην περιοχή μας. Πάντως, ο δικός μας «ηγέτης» Αλέξης έκανε... γαργάρα κάτι τέτοιο και έκανε την πάπια για το αίτημα του Ερντογάν!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.