ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΝΕΥΡΑΚΙΑ-ΝΕΥΡΑΚΙΑ!
Με νευράκια είδαμε προχθές τον Θωμά Μπέγκα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, κάποια στιγμή άρχισε να κτυπάει το έδρανό του σε ένδειξη αγανάκτησης (!) για την κριτική που του ασκούσε η αντιπολίτευση. Πώς είναι ο βήχας του παπά όταν βρίσκεται σε αμηχανία, ένα τέτοιο συνέβαινε προχθές με τον Δήμαρχο που μια ταραχή την είχε επειδή η αντιπολίτευση δεν θυμούνταν πότε συζητήθηκε στο Δήμο ο εξωραϊσμός των πλατειών με το ξερίζωμα των δέντρων και το... φύτεμα τραπεζοκαθισμάτων!

ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ!
Έτσι γουστάρουμε και σ’ όποιον αρέσει. Εμείς είμαστε δημοτική αρχή και θα κάνουμε του κεφαλιού μας, ήταν σ’ ελεύθερη μετάφραση αυτά για τα οποία κτυπιούνταν ο Δήμαρχος που βλέπει να αδειάζει η κλεψύδρα όσο φτάνει στις εκλογές. Εργαζόμεθα για το λαό και την πόλη μας, φώναξε δυνατά να τον ακούσουν οι πολίτες οι οποίοι και ακούνε καλά και βλέπουν καλά και θα θυμηθούν καλά την ώρα της κρίσης που θα έχουν την πολυτέλεια της σύγκρισης.

Η ΜΕΤΡΗΣΗ...
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές κι όσο προσπαθούν να κάνουν απολογισμό και λογαριασμό και όσο δεν τους βγαίνουν, τόσο πιο πολύ θα βγαίνει από τα ρούχα του ο Δήμαρχος και θα κτυπάει τα τραπέζια και τα γραφεία. Εννιά ολόκληρα χρόνια είχε στη διάθεσή του και τα σπατάλησε με πισωγυρίσματα. Έλα όμως που ήλθε η ώρα να μετρηθεί μεσημεριάτικα και δεν του βγαίνει η σκιά! Τι είπε; Δεν καταλαβαίνει; Άσε... κάτι δικά μου λέω εγώ τώρα που μπαίνει και η Άνοιξη και ο Μάης άρχισε να ζυγώνει!

ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!..
Περάστε μια βόλτα από τον σταθμό Χωροφυλακής για διευθέτηση υποθέσεώς σας, ήταν η σεμνή παρότρυνση των Ελλήνων της «επταετίας»! Κάτι τέτοιο μας θύμισε η σύλληψη και κράτηση επί τρίωρο πολιτών στα Γιαννιτσά από την ΕΛ.ΑΣ. εν όψει της παρουσίας της Τζάκρη συνοδευόμενης από τον μπάρμπα Φώτη τον Κουβέλη.

Η ΥΠΟΔΕΙΞΗ...
17 νοματαίοι, μεταξύ αυτών και ένας πιτσιρικάς, για προληπτικούς λόγους και μέχρι να τελειώσει η επίσκεψη του Υπουργού στα Γιαννιτσά κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα ύστερα από υπόδειξη αστυνομικών με πολιτικά που τους θεώρησαν ύποπτους παράνομων πράξεων του τύπου «η Μακεδονία είναι Ελληνική»!

ΣΤΟ ΓΥΨΟ!..
Η Ελλάδα ως ασθενής πρέπει να μπει στο γύψο. Έως ότου βγάλει τον γύψο απαγορεύονται οι συναθροίσεις πολιτών άνω των δύο, απαγορεύεται ο καφές, η τυρόπιτα και ο πατσάς ο ψιλοκομμένος. Όποιος παραβεί αυτές τις απαγορεύσεις θα εξορίζεται στα Γιαννιτσά για να βάλει μυαλό. Νομίζετε ότι απέχουμε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο;

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ...
Προληπτικά, λένε, κάνουν τις συλλήψεις και μάλιστα για το καλό των Ελλήνων. Προληπτικά στα Γιαννιτσά, προληπτικά τους άλλους που σήκωσαν τον γκρεμισμένο σταυρό σε νησί του Αιγαίου, προληπτικά όσους κοιτάνε με μισό μάτι τους κάδους για να μη στεναχωρηθούν ο Πετρόπουλος με την Κουντουρά και πάει λέγοντας. Γέμισε η χώρα μας προληπτικούς!

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ...
Ελάτε όλοι εσείς οι κεντροαριστεροί να γίνουμε ένα, είπε ο Αλέξης και λοξοκοιτούσε προς ΚΙΝΑΛ μεριά. Τ’ ακούει αυτά ο Βαγγέλης Αντώναρος, ναι αυτός που ξέραμε από παλιά, και πιάνει στασίδι μπροστά - μπροστά για να τον δουν ότι είναι κι αυτός που ψάχνει για μαντρί και παχνί! Σου λέει ο άνθρωπος, τι παραπάνω από μένα έχει η Κουντουρά και έγινε Υπουργός; Του διαφεύγουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως ότι η Κουντουρά φοράει ψιλοτάκουνο κι αυτό είναι μέγιστο προσόν!

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...
Εξήντα χιλιάδες πήγαν να ψηφίσουν την προηγούμενη Κυριακή για την ανάδειξη εκπροσώπων στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ κι αυτό φάνηκε να ικανοποιεί την ηγεσία του κόμματος η οποία είχε υπολογίσει μικρότερο αριθμό και κοντά στις 40.000. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι ακόμη κρατάει το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, για να ακριβολογούμε! Ακόμη δεν το έχει μαδήσει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο σημερινός στόχος.

ΟΙ ΜΙΣΟΙ...
Από τους 1.500 ΚΙΝΑΛίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο Νομό Ιωαννίνων μόνο οι μισοί άφησαν τον καναπέ να πάνε να εκτελέσουν το κομματικό τους καθήκον. Έφταναν αυτοί οι 750 να εκλέξουν τους συνέδρους με κριτήρια εκλεκτών και ομάδων κι αυτό όποιος είδε ονόματα κατάλαβε! Πήγαινε η γραμμή σ’ άλλον κόσμο και η προσπάθεια που καταβάλλονταν ήταν το ποιος θα εκλέξει περισσότερους εκλέκτορες για το συνέδριο για να γίνει ο ανάλογος έλεγχος του συνεδρίου και του κόμματος στη συνέχεια. Τα παλιά της συγχωρεμένης δεν τα ξεχνούν ούτε στο ΚΙΝΑΛ, ούτε στη Ν.Δ., ούτε στο ΚΚΕ και ούτε φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΥΛΗ...
Μαζεύει - μαζεύει ΠΑΣΟΚους ο Αλέξης και θα τον πληρώσει ο ίδιος αυτόν τον γενιτσαρισμό. Θα κτυπάει το κεφάλι του όταν η πράσινη φυλή θα τον αποκεφαλίσει για να ιδρύσει το νέο ΠΑΣΟΚ του Σπίρτζη, του Κουρουμπλή, του Κοτσακά και του Άκη. Ναι και του Άκη, διότι κι εκείνος ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει κατά δήλωσήν του βεβαίως - βεβαίως!

Η ΓΚΡΙΝΙΑ...
Μια γκρίνια για το πώς έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και σε τοπικό επίπεδο την είδαμε. Οι γραμμές και οι ομαδοποιήσεις πήγαιναν κι έρχονταν. Ο καθένας από τους υποψηφίους για το συνέδριο είχε το δικό του σκεπτικό κι ανάλογα συμπεριφέρονταν. Σε κάποια στιγμή μια αναταραχή δημιουργήθηκε για το δικαίωμα ψήφου, αφού κάποιοι θεωρούσαν ότι έφτανε η πρώτη συμμετοχή σε εκλογή το 1974! Κατά τ’ άλλα, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι κάτι πάει να γίνει σ’ αυτό το χώρο και ιδιαίτερα τώρα που απελευθερώθηκαν από ΠΟΤΑΜΙ και ΔΗΜΑΡ. Μια απορία μου: Γιατί δεν επανέρχονται στο παλιό καλό ΠΑΣΟΚ για να έλθουν στα ίσια τους οι πιστοί;

Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ
Α ρε τιτανοτεράστια Μεγαλοοικονόμου! Τώρα και ποιήτρια! «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης. Η κάθε σου λέξη ομόνοια και καταπέλτης»! Τρέμε Κωστή Παλαμά, Ι. Δροσίνη, Καβάφη! Έρχεται η Θοδώρα του Αλέξη, που πριν ήταν του Βασίλη Λεβέντη και στο μέλλον ποιος ξέρει. Με τέτοια ποίηση ολόκληρη η Ελλάδα ακουμπάει πάνω στην γκλάβα της!

ΤΡΕΜΕ!..
Τρέμε Γ. Σουρή, που έγραφες και περιέγραφες την δική σου εποχή την πολιτική! Πού να ήξερες ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα εύρισκαν απόλυτη εφαρμογή οι στίχοι σου: Ποιητές εκ του προχείρου έχουν σαν μορφή του χοίρου!

Ο ΟΙΣΤΡΟΣ...
Πριν τον ποιητικό οίστρο η συντρόφισσα Μεγαλοοικονόμου έκανε πρόβα πασαρέλας! Όπως σας το γράφω. Η ίδια η ποιήτρια δήλωσε ότι είχε πρόταση να παραστήσει το μοντέλο και να κάνει περατζάδες σε πασαρέλα με όλες τις άλλες μοντέλες! Μόνο αυτά! Κάποτε πείνασε πολύ και ζούσε μόνο με σαρδέλες! Μόλις είπε αυτό το τελευταίο ησυχάσαμε. Μας έλυσε την απορία της κορμοστασιάς! Απλά τα ω3 τις έκαψαν λίγο τον εγκέφαλο! Κατά τ’ άλλα, όλα καλά!

ΟΙ ΥΜΝΟΙ...
Της μιας ο πατέρας έγραψε τον ύμνο της χούντας. Εννοώ τον πατέρα της Κουντουρά, που κι εκείνος κάποια έμπνευση θα είχε. Η άλλη γράφει ύμνο για τον Αλέξη της, τον ηγέτη της, που φέρνει ομόνοια και είναι και καταπέλτης! Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι ένα σκέτο... ποίημα!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ...
Παιδί με υψηλές ηθικές και πολιτικές αρχές ο Υφυπουργός Πετρόπουλος. Προπάντων άτομο με αγωγή την οποία προσπάθησε να την περάσει σε μαθητές ενός δημοτικού σχολείου που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής τις εργασίες του Σώματος! Τι είπε ωρέ ο άνθρωπος! Ότι μέχρι το 2015 αυτοκτονούσαν οι άνθρωποι και έτρωγαν από τα σκουπίδια! Μετά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα φαινόμενα εξέλειψαν, προφανώς διότι τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολούνται με αλλότρια και με την Μεγαλοοικονόμου, που την έχει δει μοντέλα και ετοιμάζεται για πασαρέλες! Θα κάνει τέτοια θυσία και οι εισπράξεις θα πηγαίνουν για να μη τρώνε από τα σκουπίδια οι νεοέλληνες και για να μην αυτοκτονούν!

ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ;
Θεέ μου, τι άλλο θα δούμε και θ’ ακούσουμε. Πόσο κακό σου έχουμε κάνει και μας τιμωρείς με Πετρόπουλους, Μεγαλοοικονόμου και Κουΐκηδες με Καρανικαίους! Ακούς εκεί, μετά το 2015 δεν ξανάνοιξαν σκουπιδοτενεκέδες και δεν ξανααυτοκτόνησαν Έλληνες. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο Πετρόπουλος, που τον... κυνηγούσαν οι έμποροι της Αθήνας παρακαλώντας τον να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές, διότι οι δουλειές αυγάτισαν και δεν είχαν τι να κάνουν τα κέρδη τους!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.