ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Ο ένας αποκαλούσε μ...κα τον Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν Πρωθυπουργός, η άλλη απαιτεί από τα θύματα της 17Ν να σηκωθούν και να ζητήσουν συγγνώμη από την παρέα Ξηρού και ο άλλος ούτε είδε, ούτε άκουσε, ούτε έμαθε στα τριάντα χρόνια δημοσιογραφίας να χάθηκε κάποια ζωή από τις μολότωφ των δικών τους παιδιών!

Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ...
Όλοι οι παραπάνω ανήκουν στο στρατόπεδο και έχουν ανατραφεί με τις ίδιες ιδέες τις οποίες εφαρμόζουν ή απειλούν να εφαρμόσουν στην πράξη στον καιρό της παντοδυναμίας τους, η οποία όπου νάναι θα πρέπει να λήξει αν δεν κάνει καμιά μ...α ο λαός και τους ξαναφορέσει κολάρο στο σβέρκο του!

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ...
Η συντρόφισσα που ζήτησε να σηκωθούν οι νεκροί της 17Ν και να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ξηρό χαρακτηρίζοντας ως κουφάλα τον Πανούση που ήταν συνοδοιπόρος τους έχει την ιδιότητα και το επάγγελμα της κόρης. Δεν το λέω εγώ, αλλά η ίδια, η οποία έκανε χρήση αυτής της ιδιότητας, λέγοντας ότι η παρακαταθήκη του πατέρα της δεν την άφησε να κάνει κάτι σπουδαίο στη ζωή και αισθάνεται μία απέραντη ανία. Πρόκειται για την θυγατέρα αγλάισμα του μελωδού - τραγουδοποιού Μάνου Λοΐζου, του οποίου, ενώ «ο δρόμος είχε την δική του ιστορία», η κόρη τώρα αρχίζει να γράφει την δική της πορεία προς την Ευρωβουλή!

Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ...
Αυτή λοιπόν την κυρία Λοΐζου συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο ο τιτανοτεράστιος Αλέξης για να την επιβραβεύσει για τις σπουδαίες απόψεις που έχει για την έννοια της δημοκρατίας, τις οποίες πρέπει να μεταλαμπαδεύσει και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, οι οποίοι την περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες να την υποδεχτούν για ν’ ανοίξουν η καρδιά τους και τα μάτια τους!

ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ!..
Ένα ακόμη αγλάισμα, αλλά της δημοσιογραφίας αυτή τη φορά, ο γνωστός επαναστάτης της... φακής Κώστας Αρβανίτης πήρε πράσινη κάρτα για θέση στην Ευρωβουλή δίπλα στην Λοΐζου και στον Κούλογλου που κι αυτός εξαγόρασε την επαναστατικότητα με θέση Ευρωβουλευτή. Αυτός λοιπόν προτιμήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για την σπουδαία προσφορά του στην υπόθεση «Δημοκρατία» από την εποχή που γύριζε στις διάφορες κομματικές οργανώσεις καθυβρίζοντας τον τότε Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. «Δεν φτάνει που τον χαρακτηρίζουν μ...κα, αλλά είναι κι όλας μ...κας», έλεγε πριν το 2015 για να επιβραβευτεί τότε με θέση στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα και στη συνέχεια στην κρατική ΕΡΤ, η οποία τρέφει τέτοιου είδους λεβεντόπαιδα!

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ...
Ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο Κ. Αρβανίτης, που εξευτέλιζε συναδέλφους του στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχαν το... θράσος να ζητούν τα δεδουλευμένα τους! Όπως σας τα γράφω. Έκανε τον τζάμπα επαναστάτη εις βάρος συναδέλφων εργαζομένων που όμως δεν είχαν την τύχη να μεταπηδήσουν στην κρατική ΕΡΤ που ταΐζει Αρβανίτες, Ακριβοπούλες, Καψιώχες κι άλλα τέτοια παιδιά.
ΟΙ ΑΣΤΕΙΟΙ...
Έχει και την αστεία πλευρά αυτή η υπόθεση Αρβανίτη. Εν ώρα υπηρεσίας έμαθε το μαντάτο κι έδειξε να ξαφνιάζεται. Του ανακοίνωσε το άλλο ξεφτέρι της ΕΡΤ ότι μετά τον «Πλουμπουνίδη» είναι κι εκείνος τυχερός στο δρόμο για την Ευρωβουλή! Μάλιστα, μας εξήγησε ότι ο «Μπλουμπουνίδης» είναι γιος εκείνου που τον δολοφόνησε το παρακράτος της δεξιάς μετά τον εμφύλιο! Και βλακεία και ανιστορισιά!

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ...
Πλουμπίδης Νίκος ήταν ο εκτελεσθείς ύστερα από καταδικαστική απόφαση σε θάνατο τον Αύγουστο του 1954. Ήταν από τα τραγικά στελέχη του ΚΚΕ τον οποίο το ίδιο το κόμμα τον οδήγησε στην εκτέλεση με την κατηγορία του χαφιέ! Από τον ίδιο τον Ν. Ζαχαριάδη είχε χαρακτηριστεί χαφιές ενώ ο ίδιος είχε δείξει γεναιότητα προσπαθώντας ν’ απαλλάξει από κατηγορίες κατασκοπείας τον Νίκο Μπελογιάννη. Τελικά και οι δύο πλήρωσαν με την ζωή τους την προδοσία μέσα από το ίδιο το ΚΚΕ με την υπόδειξη Ν. Ζαχαριάδη!

ΟΥΔΕΠΟΤΕ!
Τρίτος στη σειρά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτσης, ο οποίος για μία ακόμη φορά αν κι αριστερός, πέταξε την δική του κορώνα για να πάρει λίγα λεπτά δημοσιότητας. «Εγώ στα 30 χρόνια δημοσιογραφίας ουδέποτε είδα νεκρό από μολότωφ», είπε και έγινε του... Κυρίτση το κάγκελο. Μάνι - μάνι του θύμισαν τους τέσσερις νεκρούς της MARFIN, των οποίων τον θάνατο είχε ξεχάσει πώς έγινε. Είχε ξεχάσει πως κάτι δικά τους χαϊδεμένα παιδιά ήταν εκείνα που έριξαν τις μολότωφ και έκαψαν σαν τα ποντίκια 4 νοματαίους, μεταξύ αυτών και μία έγκυο γυναίκα. Δεν θυμόταν ο Κυρίτσης αυτό το περιστατικό, ούτε το περιστατικό του Αξαρλιάν στο Σύνταγμα που κι αυτός θύμα ενισχυμένης μολότωφ από τα χέρια των αγαπημένων τους παιδιών της 17Ν ήταν. Από αυτό τον Αξαρλιάν ζήτησε η συντρόφισσα Λοΐζου να σηκωθεί να ζητήσει συγγνώμη από τους δολοφόνους του. Αυτόν τον Αξαρλιάν κι άλλους 10 ζητάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεχάσουν και να βγάλουν από την φυλακή τον Κουφοντίνα για να κόβει βόλτες στην Αθήνα και να τριγυρνάει στους χώρους όπου δολοφονούσε αυτός και η παρέα του!

Η ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ...
Θυμόσαστε την ντιρεκτίβα του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων Θ. Τζαρούχη προς... ναυτιλομένους, μέλη και στελέχη της Ν.Δ., με την οποία απαγόρευε κάθε δικαίωμα like στους «εχθρούς» της παράταξης στο Νομό και στο Δήμο, Νίκο Γκόντα και Σπύρο Ριζόπουλο; Ε! Λοιπόν! Αυτό το δικαίωμα της επιβράβευσης το κρατούσε για τον εαυτό του, όπου φαρδιά - πλατιά επιβράβευσε περιφερειακή σύμβουλο, που άφησε την Περιφέρεια και προσχώρησε σε άλλη παράταξη διαφορετική από εκείνη που ο ίδιος με υπόδειξη του Αυγενάκη είχε ευλογήσει!

ΤΟ... ΑΜΑΡΤΗΜΑ!
Ο κ. Τζαρούχης υπέπεσε στο αμάρτημα για το οποίο ο ίδιος έριχνε στην πυρά τους Νεοδημοκράτες που έχουν διαφορετική άποψη για Περιφέρεια και Δήμους, ανεβάζοντας στα κάγκελα τους ντόπιους Νεοδημοκράτες που ορύονται γι’ αυτή τη στάση γράφοντας και λέγοντας το «Δάσκαλε που δίδασκες»! Έτοιμη να εκραγεί η ντόπια Ν.Δ. από αυτή τη στάση του Προέδρου ΝΟΔΕ, ο οποίος άλλα του είπαν να κάνει, άλλα εκείνος έκανε κι άλλα φαίνεται να πιστεύει.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...
Ήταν ο ίδιος ο κ. Τζαρούχης ο οποίος ανακοίνωσε ως επιλογή του Κακλαμάνη τον συνάδελφό του γιατρό στα Γιάννενα (πού τον θυμήθηκε) για να το μαζέψει στη συνέχεια διότι ο Αυγενάκης είχε διαφορετική άποψη επενδύοντας στην ντόπια «άγια» οικογένεια. Ο ίδιος ο κ. Τζαρούχης μοίρασε χρίσματα, απαγόρευσε τα likes και νάτον τώρα να μοιράζει ευχές στους λατρευτούς του!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...
Ίσως δεν αντιλήφθηκε ή δεν θέλει να αντιληφθεί ο κ. Τζαρούχης και ο κάθε Τζαρούχης ότι δεν μαντρώνεται πλέον ο κόσμος και ιδιαίτερα ο κόσμος της Ν.Δ. σε τέτοιου είδους καταγκιοζιλίκια. Ο καθένας πλέον ξέρει πολύ καλά τι πρέπει και πώς πρέπει να το κάνει. Γνωρίζει πολύ καλά ποιος προσέφερε έργο στην πόλη, στην περιφέρεια, στη χώρα και θα επιβραβεύσει ή θα στείλει στα αζήτητα τους τυχοδιώκτες που όταν μυρίσουν εξουσία πέφτουν σαν τα όρνια.

ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Είμαι περίεργος να δω και να μάθω τι θα κάνουν μετά από αυτές τις «παρακομματικές» επιλογές - ευλογίες του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, οι υποβολείς του που κάθε τόσο του ψυθιρίζουν στα messenger πώς να τιμωρεί όλους τους «αλλόθρησκους» που είτε κάνουν likes, είτε επιλέγουν άλλα σχήματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θέλω να δω τι θα κάνουν οι Αυγενάκηδες και οι Κακλαμάνηδες που έκαναν όλη την χώρα μπάχαλο με την σκέψη της καθοδήγησης των ψηφοφόρων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ...
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημόσια είχε δεσμευτεί ότι μόνο σε Περιφέρειες και στους Δήμους Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα έδινε στηρίξεις. Στην υπόλοιπη χώρα αφήνει τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν, διότι εκείνες γνωρίζουν περισσότερο τους ικανούς και τους άλλους που είδαν φως και όρμησαν για να αποκτήσουν τα μάτια της εξουσίας. Αυτή την θέση του Κυριάκου κάποιοι θέλησαν να κουρελιάσουν και έβγαλαν διαταγές διαγραφών, απαγορεύσεων για να βγάλουν απωθημένα (;), για να παραστήσουν τους σπουδαίους (;), ποιος να ξέρει. Δυστυχώς, σε όλη τη χώρα κατέστησαν Τζαρούχηδες, οι οποίοι κάποια στιγμή δεν τους παίρνουν στα σοβαρά και κάνουν likes όπου γουστάρουν. Καληνύχτα σας κύριε Αυγενάκη και κύριε Κακλαμάνη. Θα τα ξαναπούμε!

ΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ!
Όλα αυτά που γίνονται κι άλλα πολλά φαίνεται να τ’ απολαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος και τα ευλογάει. Τους έχει ξαμολύσει να λένε και να κάνουν τέτοια κι άλλα πολλά για να βάλει αριστερό επαναστατικό πρόσημο εν όψει εκλογών. Με Κυρίτση, Πολάκη, Αρβανίτη, Λοΐζου, Μεγαλοοικονόμου προσπαθεί να σβήσει την υποτέλεια απ’ όλα όσα προδοτικά έκανε στην περίοδο της εξουσίας τους. Έχει βγάλει τα ζαβά του κόμματος στην αυλή για ν’ απασχολούν την κοινή γνώμη ώστε να μπορούν ο ίδιος και οι λοιποί Παππάδες να οδηγούν την χώρα στο δρόμο που χάραξε ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα!

ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΣΣΕΣ...
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στη λίστα των πρώτων 16 υποψηφίων για την Ευρωβουλή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνονται δύο Γιαννιώτισσες. Πρόκειται για την Φωτεινή Σκοπούλη πρώην Υφυπουργό Υγείας επί ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδων και την Όλγα Νάση η οποία ζει και δραστηριοποιείται στην Ιταλία. Η Όλγα Νάση είναι κόρη του Λευτέρη Νάση, πρώην νομομηχανικού και εγγονή του Κώστα Νάση, προέδρου αγροτικού κόμματος το πάλαι ποτέ. Η δε Φωτεινή Σκοπούλη είναι κόρη του είμνηστου γιατρού Σκοπούλη από Ραψίστα - Πεδινή, του λεγόμενου και γιατρού των φτωχών.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.