ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ...
Προσδεθείτε, αδέλφια! Απογειωνόμαστε! Πάμε σ’ άλλους πλανήτες με πρώτη στάση στο φεγγάρι! Οδηγός του διαστημοπλοίου ο σύντροφος Νίκος Παππάς ο οποίος είναι εκείνος που έβαλε με το νου του την απογείωση!

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ...
Η είδηση για Ελληνική αποστολή στο διάστημα είναι το νέο ανέκδοτο με τρεις λέξεις. Αυτό το ανέκδοτο το λανσάρισε ο υπουργός και διαστημικών αποστολών, ο οποίος είναι εκείνος που απογείωσε τον περιβόητο Πετσίτη και από ένα απλό και σεμνό γκαρσονάκι τον έκανε ζάμπλουτο και να τον να γκιζεράει σε παραδείσους της Κύπρου πρώτη φορά Αριστερά!

ΤΟ ΧΩΜΑ...
Ο γιος του Στέλιου Παππά και «αλλάδελφος» της Νοτοπούλου, πρώην υπουργού, νυν υποψηφίας δημάρχου, έβαλε πλώρη για το διάστημα αφού τακτοποίησε τα επίγεια. Μάλιστα, λέγεται ότι θα μεταφέρει και χώματα από το φεγγάρι για καλλιέργειες πρωτότυπες στη γη! Φαντάζεστε τι «τρίφυλλο» θα βγαίνει απ’ αυτό το χώμα;

ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;
Τελικά, θα μας πει κάποιος ειδικός τι πίνουν αυτά τα παιδιά και κάθε λίγο και λιγάκι πετάνε τέτοιες π......ριές; Το σπουδαίο είναι οτι απαιτούν από το πόπολο να τους παίρνει στα σοβαρά και να τους παραδέχεται ως τους καλύτερους εγκέφαλους που έβγαλε αυτός ο τόπος. Όλο το μυαλό κι όλη την καλή φαιά ουσία ο Θεός την έδωσε σε κάτι άθεους που θα μας στείλουν στο διάστημα για να συναντήσουν τον ίδιο τον Μεγαλοδύναμο!

Η ΤΑΙΝΙΑ...
Προτού να μας απογειώσει ο Νίκος Παππάς, φρόντισε να δώσει 630.000 ευρώ στον Γιάνη Βαρουφάκη, πρώην σύντροφό τους, για να γυρίσει κινηματογραφική ταινία στην οποία θ’ αποκαλύπτει όλο το σκηνικό της 17 ωρης διαπραγμάτευσης του Αλέξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το αν θα μείνει η όχι η χώρα σ΄αυτή. Τότε που τα παιδιά το ξημέρωσαν και ο Αλέξης μας έβγαζε έρπητα στα χείλη και που ήταν η πρώτη και τελευταία φορά – φαντάζομαι – που δούλεψε στη ζωή του. Όλο αυτό το τουρλουμπούκι αυτής της εποχής θα το ξαναζήσουμε μέσα από ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη!

Ο... ΓΚΟΥΡΟΥ!
Να υπενθυμήσουμε εδώ ότι όλο αυτό το σκηνικό που είχε στηθεί επί Βαρουφάκη που ήταν ο γκουρού των οικονομικών στοίχισε στην Ελλάδα 100 δις. Ευρώ μόνο! Ήταν το τρίτο και βαρύτερο μνημόνιο που υπέγραψαν εκείνοι που θα τους κόβονταν τα χέρια αν υπέγραφαν επαίσχυντα μνημόνια. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έβριζαν τους ΣαμαροΒενιζέλους για το ξεπούλημα της χώρας και έκαναν τεράστιους όρκους στην αριστεροσύνη τους, για να τους καταπατήσουν οι ίδιοι μέσα σε μία βραδιά!

ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ...
Λεφτά για την ταινία του Βαρουφάκη, πρόστιμο σε τρίτη γριά που πουλούσε... σκόρδα στο παζάρι της Κατερίνης! Δεν είχε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης η γριά, πάρτην μέσα για εξακρίβωση στοιχείων. Μη δουν γριά στη λαϊκή τα «παιδιά της Όλγας και της Κατερίνας, την μπουζουριάζουν για να μπει μια τάξη σ’ αυτή τη χώρα. Πρώτη φορά αριστεραααά!

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ...
Οι γριές και οι καθαρίστριες φταίνε σ’ αυτή τη χώρα που πάει κατά διαβόλου. Δεν φταίει ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας ο οποίος συνελήφθη με πλαστά πτυχεία και ως εκ τούτου είναι παράνομος και για την θέση του διοικητή αλλά και για την θέση του εργαζόμενου στο νοσοκομείο και εξακολουθεί να εισπράττει τον μισθό ανενόχλητος! Αυτό την σήμερον ημέρα λέγεται κράτος δικαίου. Η γριά στη μπουζούρω, τα Συριζόπουλα στην εξουσία!

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ...
Να καταλάβουμε κι εμείς! Από που είπε θα μεταφέρει φυσικό αέριο ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας; Μέσω ποιού αγωγού; Εκείνου που θα διασχίζει τα βουνά της Πίνδου ή εκείνου που θα έρχεται από Πάτρα – Αγρίνιο – Ήπειρο; Τι είπατε, κύριε Δήμαρχε; Ούτε από τον ένα, ούτε από τον άλλο, αλλά με Βυτία μέσω του αστικού ΚΤΕΛ; Είπαμε κι’ εμείς πως πάθαμε ανάπτυξη και δεν το πήραμε χαμπάρι!

ΜΕ ΒΥΤΙΑ...
Θα φέρνει, λέει, φυσικό αέριο το ΚΤΕΛ με βυτία από την Β. Ελλάδα, θα το πηγαίνει σ’ εγκαταστάσεις του σε δεξαμενές και οι πρώτοι που θα κάνουν χρήση θα είναι μερικοί λεωφορειούχοι Αστικατζήδες! Η πόλη και οι βιομηχανίες της δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες αυτού του «αγαθού». Απλά θα περιμένουν τον αγωγό ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ μέσω λιμανιού Ηγουμενίτσας. Όλα τ’ άλλα είναι για λαϊκή προεκλογική κατανάλωση!

Η ΠΑΡΕΑ...
Φωτογραφικό υλικό που δείχνει τον Θωμά Μπέγκα με τους δημοτικούς του συμβούλους φιλοξενεί ο τοπικός τύπος τώρα τελευταία. Όπου πάει ο Δήμαρχος φωτογραφίζεται με την ακολουθία του και πουθενά δεν φαίνονται οι κάτοικοι να τον υποδέχονται αν και εκείνοι είναι οι αποδέκτες των επισκέψεων. Αν είναι να μοστράρουν οι δικοί του, καλύτερα να τους μαζεύει στο Δημαρχείο και να τους τα λέει κι όχι να ταλαιπωρείται στις γειτονιές και τα χωριά που επισκέπτεται. Μια παρατήρηση κάνουμε και με το συμπάθειο, Θωμά!

Η ΜΑΧΗ...
Η μάχη του Μετσόβου από μέρα σε μέρα θεριεύει. Μετσοβίτες εναντίον Μετσοβιτών και κυρίως στο στόχαστρο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ. Τζαφέα. Ένας Τζαρούχης τους χρειάζεται να δώσει χρίσματα για να γίνει το Μέτσοβο... Κούγκι, όχι πως δεν έχει γίνει αλλά απλά ψάχνουν για τον «καλόγερο» που θα βάλει φωτιά στα μπαρούτια.

ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ...
Έχω άποψη και γνωρίζω τον ικανό ή τους δύο ικανούς στο Δήμο Μετσόβου, αλλά αν γράψω κάτι φοβάμαι πως θα τους «κάψω» για πολλούς και διάφορους λόγους που είναι ο εξής ένας: Με κάποιο «σύστημα» εκεί στο Μέτσοβο που ξεκινάει από το Δημαρχείο και επεκτείνεται σε μέρος της πλατείας, έχουμε υπάρξει στα μαχαίρια σε παλαιότερη εποχή. Αυτό το «σύστημα» επιβάλλεται πάραυτα να ξηλωθεί στις 26 Μαΐου κι αυτό πρέπει να γίνει δια χειρών των ίδιων των Μετσοβιτών.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ...
Ελληνοποιήσεων το ανάγνωσμα στο Πωγώνι. Μια παλιά ιστορία που έρχεται στο προσκήνιο ξανά κι όποιος αντέξει. Έχουν δοθεί στοιχεία μόνιμης διαμονής σε χωριά της περιοχής και ψάχνουν οι ταχυδρόμοι και δεν τους βρίσκουν! Αγνώστου διαμονής αλλά γνωστής σταυροδόμησης, λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα.

ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ...
Επ’ ευκαιρία, αυτή η υπόθεση Ελληνοποιήσεων των Σύριων που είχαν γιαγιάδες και παπούδες από την Σμύρνη και που τόση φασαρία έκανε ο γνωστός Βαξεβάνης, που βρίσκεται; Τελικά, φούσκα ήταν ή τα έβαλαν κάτω από το χαλί για να εξασφαλιστούν ψηφαλάκια στις εκλογές;

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ...
Αφού φρόντισε να τους μετατρέψει σε... σκουπιδότοπο, πρόσφατα επισκέφθηκε τους κατοίκους για να κόψει αντιδράσεις! Πήγε, πήρε μια γεύση από τους «ιθαγενείς» διότι έτσι τους συμπεριφέρθηκε και φεύγοντας πρέπει πρώτον να το σκυλομετάνιωσε και δεύτερον να κατέβασε καντήλια σε όσους είχαν την φαεινή ιδέα τηςεπίσκεψης. Νεότερα προσεχώς.

ΑΣΧΕΤΟ!..
Ήταν σαφές στην ασάφειά του το σχόλιο της στήλης την προηγούμενη Τετάρτη για τον «πονηρό πολιτευτή» και είχε να κάνει με γνωστό τοις πάσι πολιτευόμενο στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Η εξήγηση προς «φίλο» που χρεώθηκε ως μη όφειλε αυτό το σχόλιο. Η αναφορά γίνεται σε εν ενεργεία «πολιτευόμενο», ο οποίος πηδάει μάντρες και στάνες προς άγραν ψήφων για να συνεχίσει να παριστάνει τον σωτήρα με το αζημείωτο! Πιστεύω να έγινα κατανοητός, φίλε Σπύρο.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ!
Εδώ είναι σπίτι του Ν. Γκόντα! Μόνο αυτός έκανε έργα στην περιοχή μας. Εσάς δέκα χρόνια δεν σας είδαμε καθόλου. «Με αυτά τα λόγια» υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα και την κουστωδία του κάτοικος της Ν. Ζωής και μάλιστα μια γυναίκα που κρατούσε κι ένα παιδί στην αγκαλιά της!

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...
Ήρθαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα της περιοχής σας, είπε ο Δήμαρχος προς τους κατοίκους οι οποίοι δεν καταδέχτηκαν να μπουν στο καφενείο και παρακολουθούσαν το σκηνικό από την πόρτα και τα παράθυρα. Άλλωστε, το καφενείο είχε «αποκλειστεί» από την ακολουθία του Δημάρχου. Μάταια προσπαθούσε ο Θ. Μπέγκας να πείσει τους κατοίκους πως νοιάζεται για την περιοχή τους...
ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ!
Αυτό με την επικοινωνία με τους πολίτες να το κοιτάξει η Δημ.Αρχ.. Το να είναι περισσότεροι οι ακόλουθοι από τους κατοίκους δεν είναι στα θετικά της και εισπράττει τώρα θα επίχειρα της αδιαφορίας της προηγούμενης εννιαετίας. Όσο κι αν θέλει να εξωραΐσει την κατάσταση, όσο κι αν θέλει να καταδικάσει τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι πολίτες τώρα έχουν και κρίση και κάνουν και συγκρίσεις. Το σύνθημα «Γκόντας ο Δήμαρχος των έργων» έχει περάσει παντού κι αυτό καμία ντόπια ή «άλλη» κομματική πολιτική δύναμη δεν μπορεί να το διαγράψει. Όσοι το επιχειρούν, βλάπτουν εαυτούς!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.