ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ...
Ο Ρασπούτιν είχε υπερφυσικές ικανότητες και έμεινε στην ιστορία για το αχαλίνωτο σεξ! Έκανα εγώ αχαλίνωτο σεξ και δεν το ξέρω; Τα παραπάνω ακούστηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στα πλαίσια της συζήτησης για την εξεταστική επιτροπή που θα εξετάσει το σκάνδαλο NOVARTIS και το παραδικαστικό κύκλωμα.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ...
Δεν ήταν και δεν είναι Ρασπούτιν ο Παπαγγελόπουλος με τέτοιες υπερφυσικές ικανότητες και επιδόσεις κι’ αυτό το ομολόγησε δημόσια. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια για τις ικανότητες του Ρασπούτιν διότι η άλλα μισή είναι εκείνη που είχε να κάνει με τις ραδιουργίες στην Τσαρική αυλή. Για αυτές τις δεύτερες ικανότητες κατηγορείται και για τις οποίες τσιμουδιά ο κ. Μίμης.

Ο ΜΙΜΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΜΗ!
Αφήστε τον Μίμη και βάλτε τα με μένα, ήλθε η παλικαρίσια απειλή από τον προστάτη Αλέξη, ο οποίος μας θύμησε παλιές εποχές του Αντρέα. Ήταν τότε που όλος ο τύπος ασχολούνταν με τα γκομενιλίκια του με την γκόμενα στην αρχή και σύζυγό του μετέπειτα Μιμή – Δήμητρα Λιάνη. Αν θέλετε κι έχετε κότσια, χτυπήστε εμένα κι όχι την Μιμή, είχε πει ο μακαρίτης και άπλωσε ένα δίχτυ προστασίας πάνω στην Μιμή του. Ήταν τότε που παρέδωσε την Μιμή στα χέρια της Κανέλη, βουλευτή του ΚΚΕ έκτοτε, η οποία της έπλεξε το φωτοστέφανο.

ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ!
Κάτι τέτοιους σαν εσένα θέλουμε πέντε για πρωϊνό, λέει ο Σφακιανός ντελικανής Παύλος Πολάκης στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος τον γαργαλάει για να σπάει πλάκα. Θέλει πέντε στην καθισιά αλλά με τον Άδωνη έχουν αλλάξει έδρανα και στα από κάτω είναι ο Παυλάκης και στα πάνω ο Άδωνης που είναι εκείνος που τώρα κουνάει δάκτυλα!

ΤΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ...
Το νταηλίκι αρχίζει να γίνεται σημαία στον ΣΥΡΙΖΑ αρχής γενομένης από τον αρχηγό. Ένα νταηλίκι που σαν σκοπό έχει να παρηγορεί τα συντρόφια που όταν καβάλησαν την εξουσία, πήραν τα βρακιά τους αέρα και νόμιζαν ότι δεν θα ξεκαβαλικέψουν ποτέ! Τους ήλθε πολύ ανάποδα η κατραπακιά της 7ης Ιουλίου και σκούζουν ολημερίς και ολοβραδύς!

ΤΑ ΝΕΥΡΑΚΙΑ...
Τους στενεύει το κοστούμι της αντιπολίτευσης και έχουν αρχίσει τα νευράκια μεταξύ τους. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά από τα στελέχη που βγαίνουν στην τηλεοπτική πιάτσα και άλλοι κάνουν κριτική για τα χρόνια της εξουσίας και ετσι όπως αυτή ασκήθηκε ενώ άλλοι κάνουν λόγο για τα μελλούμενα και ποιος με ποιόν θα πάει. Ο ίδιος ο Τσίπρας δεν λέει να ανοίξει δημοκρατικές διαδικασίες από τις οποίες θα εκλέγεται ο πρόεδρος, από την βάση, αν βέβαια υπάρχει τέτοια!

ΟΙ... ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ!
Κάπου εκεί σκάνε μύτη και οι γενίτσαροι από ΠΑΣΟΚ τύπου Ραγκούση και γίνονται οι γνήσιοι θεματοφύλακες του ΣΥΡΙΖΑΪσμού. Αυτός ντε ο κηπουρός του Γιωργάκη έχει μετατραπεί σε... πιστό σκύλο του Αλέξη που γαυγίζει όπως τα σκυλιά που μπαίνουν σε αγγάρεια όπως λέει και ο λαός μας. Είναι απόλαυση να ακούς Ραγκούση επί εποχής ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ για το τι έσερνε στον ΣΥΡΙΖΑ και το πως μιλάει τώρα που αλαξοπίστησε και έγινε αριστερός!

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ...
Μάλλον δεν είμαι σκευωρός, αλλά μ.....κας, είμαι! Αυτό είπε κι αυτό εννοούσε ο Μίμης της NOVARTIS. Δεν είπε μ....ας αλλά βλάκας, αλλά αυτό εννούσε όταν δικαιολογούνταν ότι δεν είναι σκευωρός και μάλιστα δεν είναι ικανός για κάτι τέτοιο όταν πήγαινε σε γνωστό στέκι της Κηφισίας που ήταν όλη η νομεγκλαπούρα και απολάμβανε τους πάσης φύσεως σκευωρούς! Είχε κάνει και αρχηγός ΚΥΠ επί Καραμανλή!

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ!
Και εκεί που κυλούσαν όλα ωραία και καλά στη Βουλή για την παραπομπή του Ρασπούτιν, έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας της οποίας ήταν μείον έξι βουλευτές από το σύνολο των βουλευτών ΝΔ – ΚΙΝΑΛ. Από κείνη τη στιγμή άρχισε ο πονοκέφαλος. Τίνος είναι τα «παιδιά» που διέρευσαν από ΝΔ ή ΚΙΝΑΛ; Η μία πλευρά λέει πως είναι του ΚΙΝΑΛ και η άλλη λέει πως είναι οι Καραμανλικοί που έβαλαν πλάτη στον Καραμανλικό Ρασπούτιν για να στείλουν μήνυμα στον Κυριάκο! Πάντως, εκείνος που χειροκροτούσε τον Παπαγγελόπουλο ήταν ο Καμίνης, πρώην δήμαρχος, πρώην υποψήφιος αρχηγός ΚΙΝΑΛ, νυν Βουλευτής επικρατείας, εξ’ αιτίας του οποίου έμεινε εκτός ΚΙΝΑΛ ο Βενιζέλος, ο οποίος ήταν μεταξύ των δέκα υπόπτων για την NOVARTIS! Ουφ!..

ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΑΙΘΟΥΣΑ!
Προσελήφθησαν ως εκπαιδευτικοί στη δημόσια εκπαίδευση κι εκεί έχουν περάσει δεκαετίες ακόμη σε αίθουσα δεν μπήκαν, μαθητή δεν αντίκρυσαν και μαθήματα δεν γνωρίζουν πως γίνονται! Εν τούτοις, δηλώνουν δημόσιοι υπάλληλοι που σιτίζονται από το δημόσιο χωρίς ακόμη να έχουν γράψει δυό λέξεις σε πίνακα και ούτε έδωσαν δύο παραγγέλματα σε παιδιά στις σχολικές αυλές.

ΤΟ ΤΡΥΠΩΜΑ...
Είναι συνήθως οι ίδιοι άνθρωποι που την έχουν καταβρεί με αλλότρια καθήκοντα μακριά από το αντικείμενο για το οποίο έχουν οριστεί από το κράτος και ούτε πήγαν ποτέ στις περιοχές όπου διορίστηκαν. Με το πρόσχημα των απαραίτητων σε άλλες θέσεις βρίσκουν ένα τρόπο να τρυπώσουν και αφήνουν τους άλλους αφελείς συναδέλφους που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη να καλύπτουν τα κενά της.

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Πονεμένη ιστορία και δεν είναι σημερινό ούτε χθεσινό το φαινόμενο. Κρατά χρόνια αυτή η κατάσταση με τους αποσπασμένους που στην προκειμένη περίπτωση οι πρώτοι πρόθυμοι είναι οι εκπαιδευτικοί και οι αστυνομικοί. Με εντολές τις πολιτείας κάθε πολιτικός διακαιούται ένα αριθμό συνεργατών κι αυτούς κυρίως τους βρίσκουν είτε στην εκπαίδευση είτε στην αστυνομία. Στην αστυνομία μάλιστα καταφεύγουν κι ένα σωρό άλλα πρόσωπα εκτός της Βουλής που χρήζουν υψηλής προστασίας, όπως δημοσιογράφοι, εφοπλιστές κλπ.

ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ...
Δάσκαλοι και καθηγητές είναι οι διαθέσιμοι και πρόθυμοι να υπηρετήσουν σε πολιτικά γραφεία κι αυτό γίνεται από αμνημονεύτων ετών. Σ’ αυτούς εμπιστεύονται την λειτουργία των γραφείων τους οι πολιτικοί της χώρας και μετατρέπονται σε διεκπεραιωτές των υποθέσεων και των υποχρεώσεων των αφεντικών τους!

Η ΧΡΗΣΙΜΗ...
Που να τρέχει στην Αμφιλοχία η στην Λευκάδα η άλλη να κάνει μαθήματα, αφού μπορεί να λύσει ένα σωρό προβλήματα μέσα από την Περιφέρεια Ηπείρου; Τα προηγούμενα χρόνια ήταν η απαραίτητη του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έλυνε κι έδενε επιλύοντας τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής. Μέσα από την κολυμβήθρα νάτην τώρα να γίνεται χρήσιμη επι κυβερνήσεως ΝΔ είδατε που κανείς καλός δεν χάνεται τελικά;

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Κατά τ’ άλλα, έχεις και τον βουλευτή Πρεβέζης Κώστα Μπάρκα που διαμαρτύρεται για την κόπωση που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί επειδή η τωρινή κυβέρνηση των 100 ημερών δεν έλυσε όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης από καταβολής ελληνικού κράτους! Αν ψάξουμε ίσως βρούμε να έχει τέτοιους αποσπασμένους στο γραφείο του ο εν λόγω βουλευτής. Αλήθεια, έναν Γιάννη Μπάρκα τι τον έχει;

ΟΙ ΚΑΔΟΙ...
65.000 ευρώ κόστισαν οι περιβόητοι βυθιζόμενοι κάδοι που τοποθέτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή στην πόλη. Όμως εκτός από το υψηλό κόστος, σχεδόν τριπλάσια τιμή από παρόμοιους κάδους, η χρήση και η αποδοτικότητα είναι αμφίβολη, αφού χρειάζονται στο πλάϊ τους να τοποθετούνται παραδοσιακοί κάδοι για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Μάλιστα, λίγο πριν παραδόσει την σκυτάλη η δημοτική αρχή Μπέγκα έγινε διαγωνισμός (;) για την προμήθεια άλλων έξι – επτά τέτοιων κάδων που ο καθένας κοστίζει όσο ένα τριάρι διαμέρισμα!

ΑΞΙΟΣ!..
Ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση δένει απόλυτα στην περίπτωση του δικού μας (Μετσοβίτη) Κώστα Τσουτσοπλίδη, ο οποίος ορίστηκε επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Στέλεχος με πολλές περγαμηνές περί την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ήταν η πιο πετυχημένη επιλογή γι’ αυτή τη θέση που είναι μια θέση – κλειδί και πάνω απ’ όλα θέση προσφοράς. Από το 1994 στο Ευρωπαϊκό κουρμπέτι ο Κώστας κι έχει να προσφέρει πολλά από την νέα του θέση. Η ευχή μας είναι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.