ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΟΡΔΕΛΑ...
Καλογιάννης – Τζούφη – Νικόπουλος (6η ΥΠΕ) – Καρβούνης ήταν τα πρόσωπα που έκοψαν την κορδέλα του Πολυδύναμου στο «Χ/κώστα». Κάπου εκεί ήταν και ο περιφερειάρχης Ηπείρου. Πουθενά όμως δεν ήταν και ουδέποτε εγκαινίασε το Πολυδύναμο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ουδέποτε ήλθε στα Γιάννινα γι αυτή την γιορτή που έστησε ο κ. Καρβούνης λίγες μέρες πριν... Εγκαίνια χωρίς Κικίλια, πάρκινγκ χωρίς φωτισμό! Όλα λειψά!

ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!
Κι’ όμως! Η πινακίδα που κυκλοφόρησε ήταν γραμμένη στα μέτρα του Κικίλια και του Καρβούνη! Εγκαινιάστηκε την 1η Νοεμβρίου από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασ. Κικίλια επί διοίκησης κ. Ευάγγελου Καρβούνη, έγραφε η πινακίδα η οποία μας γύρισε στην εποχή του... Παττακού που λάσπωνε θεμέλια κι’ έκοβε κορδέλλες.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...
Ήταν στοίχημα του κ. Καρβούνη να κόψει κορδέλλα και αφού το ταλαιπώρησε πολύ το ζήτημα επι ΣΥΡΙΖΑ, τελικά επί ΝΔ το κατάφερε, άσχετα αν μπορεί ή όχι να δουλέψει αυτή η δομή με μόνο πινακίδες και με μόνο κορδέλλες κανένα έργο ποτέ δεν δούλεψε και ποτέ δεν φάνηκε χρήσιμο στην κοινωνία!

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΟΙ...
Δίπλα – δίπλα Καλογιάννης – Τζούφη. Αυτοί βρέθηκαν εύκαιροι εκείνη την ημέρα, αυτοί έκοψαν κορδέλλα. Μάλιστα, η κ. Τζούφη σε δηλώσεις της εξήρε τη σημασία της δομής η οποία φέρει την σφραγίδα της κυβέρνησής της ρίχνοντας βολές κατά Κικίλια μεριά που δεν παραβρέθηκε σε ένα τέτοιο σπουδαίο έργο που ξεκίνησε καμιά 20αριά χρόνια πρίν για να μπει έστω και στοιχειωδώς μπροστά!

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ!
Αλλιώς τα σχεδίαζε ο κ. Διοικητής, αλλιώς του έκατσαν τελικά. Έμεινε με την πινακίδα στο χέρι, η οποία θα του θυμίζει ότι ήταν και μία ψιλοκασκαρίκα, έστω κι αν ο ίδιος δεν θέλησε να το καταλάβει. Αυτό που έγραφε η πινακίδα ότι εγκαινιάστηκε από Κικίλια κι όχι επι εποχής Κικίλια θα τον κυνηγάει. Μπορούσε όμως να φτιάξει μία άλλη πινακίδα που να γράφει από Καλογιάννη – Τζούφη – Καρβούνη που θα ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

ΧΡΗΣΙΜΟ...
Πέρα από το αστείο της υποθέσεως, το Πολυδύναμο μπορεί να προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες στα άτομα που έχουν ανάγκη περίθαλψης και ιδιαίτερα στα άτομα που είναι εξαρτημένα από διάφορες αιτίες όπως ναρκωτικά και αλκοόλ. Δυστυχώς, πολλά νέα παιδιά κυρίως έχουν την ανάγκη περίθαλψης, τα οποία για διάφορους λόγους έχουν παρασυρθεί στις εξαρτήσεις...

Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ...
Εντάξει τα εγκαίνια έγιναν όπως έγιναν. Εκείνο που απομένει είναι να στελεχωθεί το Πολυδύναμο από πολύ και εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα μπει στην υπηρεσία της θεραπείας των πολιτών που έχουν την ανάγκη του. Καλές οι φανφάρες και οι παρλάτες για εντυπωσιασμό, καλύτερη όμως η ουσία του πράγματος που είναι η αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;
Αλλά γιατί δεν ήλθε στα Γιάννινα ο Κικίλιας, ούτε έστειλε τον υφυπουργό του Βασίλη Κοντοζαμάνη να κόψει την κορδέλλα; Αναρωτήθηκε κανείς απ’ όλους όσους οργάνωσαν τα εγκαίνια από τον Κικίλια χωρίς τον Κικίλια ή το άφησαν να περάσει σφυρίζοντας κλέφτικα; Μήπως στην κυβέρνηση δεν θεώρησαν σπουδαίο έργο το Πολυδύναμο και είπαν «που να τρέχουμε στα Γιάννινα»; Άρα κάποιος θα κάνει τον πρόθυμο για να παίξει τον ρόλο του Παττακού; Να θυμήσουμε ότι ιδίως ο υφυπουργός Κοντοζαμάνης έχει στενούς δεσμούς με τα Ιωάννινα αφού εδώ σπούδαζε κι εδώ δραστηριοποιήθηκε πολιτικά πρώτα ως ΔΑΠΙΤΗΣ και αργότερα ως ΠΟΛΑνίτης!

ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ...
Μας φέρνει στο τέλος του τούνελ είπε ο Δ/ντής Καρβούνης, μετά το πέρας των εγκαινίων και κάλεσε την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες λειτουργίας του νέου κτηρίου! «Να καταλάβει η νύν διοίκηση του υπουργείου Υγείας την σοβαρότητα και να προβεί στην μονιμοποίηση του προσωπικού», είπε ο κ. Καρβούνης. Από πλευρά του ο υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ κ. Νικόπουλος θυμήθηκε τον Δ. Αβραμόπουλο, επί ημερών του οποίου θεμελιώθηκε το κτίριο! Άντε τώρα να θυμηθούμε πότε ήταν υπουργός ο Δημητράκης ο ατσαλάκωτος. Πάλι καλά που τον θυμήθηκε ο κ. Νικόπουλος, ο οποίος κατά ένα περίεργο τρόπο επέστρεψε στα παλιά του λημέρια σε ρόλο δεύτερου όμως αυτή την φορά. Είπαμε! Κανένας καλός δεν χάνεται. Μάλιστα, ο κ. Νικόπουλος πήγε στην Ηγουμενίτσα και στην κουβέντα που έκαναν με τον Δήμαρχο διεπίστωσαν πως η υγεία στην περιοχή νοσεί βαρέως!

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ;
Σε κάποιον χάριζαν γάΪδαρο και οι άλλοι τον κοίταζαν στα δόντια! Αυτή η ρήση βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο ενδεχόμενο «μεταφοράς» κλειστού» από το Ελληνικό στα Γιάννινα. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα το εν λόγω «κλειστό» είναι κλειστό επί 15 ετίας και απλά άνοιξε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων το 2004.

Ο ΚΑΥΓΑΣ...
Αντί να βρούμε τον τρόπο μεταφοράς, έχουμε μπει σε καυγά κι ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Μέχρι και η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Ιωαννιτών εναντιώθηκε σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο μεταφοράς του «γυμναστηρίου» το οποίο όπως και να το κάνουμε, σε κάτι θα είναι χρήσιμο στην νεολαία μας. Δεν κάνει χάρη κανένας Άδωνις κανένας Καχριμάνης. Είναι υποχρέωσή τους να βάλουν πλάτη για κάτι τέτοιο, αν κι εφόσον υλοποιηθεί αυτή η κίνηση.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΑΝ!
Αν κατάλαβα καλά, ερίζουν μεταξύ τους ή διαγκωνίζονται για το που και πότε έπρεπε να γίνει η Τεχνόπολη και όχι αν αυτή είναι αναγκαία να δημιουργηθεί και η οποία θα ενισχύσει κατά πολύ το ρυθμιστικό που κάποτε πήγε να γίνει αλλά δεν έγινε διότι δεν πρόκαναν;

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ...
Χρειαζόμαστε Τεχνόπολη, λέει τώρα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, εμείς πήγαμε να την κάνουμε από το 2009, θυμάται ο βουλευτής και πρώην υπουργός Στ. Καλογιάννης που τώρα ζητάει να περιέλθει εκτός των άλλων και το στρατόπεδο Βελισσαρίου στο Δήμο Ιωαννιτών! Μάλιστα, ο κ. Καλογιάννης μας λέει ότι είχε επικοινωνία με Καχριμάνη, Ελισάφ και τον εκπρόσωπο της εταιρείας P&I HELLAS ΕΠΕ η οποία ενδιαφέρεται για δημιουργία Τεχνόπολης.

ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...
Την ίδια στιγμή αναφορά για την P&I HELLAS κάνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των «Οριζόντων» Σπ. Ριζόπουλος, ο οποίος επικαλείται την πατρότητα της προτάσεως και δίνεται έτσι μεγαλύτερη έμφαση στο εγχείρημα και στην ιδέα δημιουργίας Τεχνόπολης στο λεκανοπέδιο. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι αν μπορεί να υλοποιηθεί μία τέτοια σκέψη κι όχι ποιός πρώτος συνέλαβε την ιδέα. Ιδιαίτερα θα πρέπει να εξεταστεί αν θα υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστούν τα προβλήματα εκείνα τα οποία εμπόδισαν μέχρι τώρα να γίνει η σκέψη πραγματικότητα.

Η ΤΙΜΗ...
Με το «βραβείο πολιτισμού 2019» τιμήθηκε από την Γερμανία ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Συνέβαλε κατά πολύ στις ΕλληνοΓερμανικές σχέσεις, λένε οι Γερμανοί και αποφάσιασαν να τον τιμήσουν μ’ αυτή την διάκριση. Ίσως άργησαν λιγάκι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά ν’ αναγνωριστεί εν ζωή ένας πολιτικός που έγραψε την δική του ιστορία από το 1974 μέχρι το 2015, είτε σαν στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είτε σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ...
Με το δικό μας τσαϊ βουνού και την δική μας ρίγανη θησαυρίζουν οι γείτονες Αλβανοί οι οποίοι κάνουν εξαγωγές ακόμη και στις ΗΠΑ. Τα δικά μας βουνά ρημάζουν τα καλοκαίρια χωρίς να μπορούν ν’ αντιδράσουν οι δυνάμεις ασφαλείας διότι και δεν αρκεί ο αριθμός και δεν μπορούν. Αφήστε που υπάρχουν συνεργασίες ένθεν κακείθεν των συνόρων και το αλισβερίσι καλά κρατεί!

Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ...
Επ’ ευκαιρία, γιατί πολλοί «ΕΛΑΣΙΤΕΣ» έχουν μια προτίμηση υπηρεσίας στη Μέρτζιανη; Είναι η καλύτερη παραμεθόρια φύλαξη λένε, διότι και το τελωνείο δεν είναι απ’ αυτά που έχουν πολύ δουλειά, οπότε γίνεται προτιμητέα και αξιοζήλευτη θέση για υπηρεσία. Ωστόσο, κάποιες αλλαγές έγιναν στο Μέγαρο της ΕΛΑΣ τον τελευταίο καιρό μετά τις αλλαγές που έγιναν σ’ επίπεδο αξιωματικών αρχής γενομένης από την τοποθέτηση στην Ήπειρο του Δούβαλη που όπως έχουμε ξανα γράψει, είναι Τσεπελοβίτης στην καταγωγή και ο δίδυμος αδελφός του ανώτατος αξιωματικός κι εκείνος υπηρετεί στην Β. Ελλάδα.

Η Ε65...
Μαζέψτε τον νού σας! Πάει και τέλειωσε! Η Ε65 θα συνδεθεί με την ΕΓΝΑΤΙΑ στην Μακεδονία κι όχι στην Ήπειρο όπως ήθελε κάποτε ο ΣΤ. Καλογιάννης. Αυτό το ξέκοψε και ο νυν Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλλογιάννης, ο οποίος χαρακτήρισε φήμες όλα όσα κυκλοφόρησαν τελευταία περί σύνδεσης του Μετσόβου με τον Θεσσαλικό κάμπο! Προφανώς η απάντηση πάει και προς Καλογιάννη μεριά που είχε άλλες προτάσεις και στον οποίο δίνεται αφορμή να πεί κάτι.

Η ΣΚΟΝΗ...
Την σκόνη της ΔΚΜ είδαν οι άλλες δυνάμεις, προοδευτικές και μη, στις εκλογές του Επιμελητηρίου που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή. Με ποσοστό 42% αναδείχτηκε πρώτη δύναμη κι αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ότι όλοι οι μηχανικοί πήγαν «μαζί» και δεν υπήρξαν Βιλαέτια όπως σε δύο προηγούμενες εκλογές. Η παράταξη του απερχόμενου προέδρου, συζύγου της πρώην ισχυρής Ηπειρώτισσας Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη ήλθε Τρίτη κι αγκμαχούσα. Θα έχει αντίκρυσμα αυτή η νίκη της ΔΚΜ αν καταφέρουν και αναλάβουν την διοίκηση του ΤΕΕ!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.