ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΑΛΕΨΑΝ!..
Τι στο καλό έχουν πάθει αυτά τα ΣΥΡΙΖόπουλα και λένε αυτά που λένε και κάνουν αυτά που κάνουν; Έχουν ξεφύγει μπίντ για μπίντ και ψάχνουν μία ευκαιρία για λίγα λεπτά προβολής, χωρίς να υπολογίζουν οτι υπάρχει κόσμος που βλέπει και ακούει!

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!
Ψάχνει άρθρα του ποινικού κώδικα ένας Χρήστος Γιαννούλης από την Θεσσαλονίκη να βρει που εμπίπτει σε παρανομία η μπριζολοφαγία, το χοιρινό σουβλάκι, η πίτα γύρος, για να τον μπουζουριάσουν και να τον στείλουν στα κάτεργα! Όπως σας το γράφω φίλοι μου. Είναι για κλάματα πλέον, διότι η περίοδος των γελώτων έχει παρέλθει.

ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ...
Δεν ντρέπονται οι Θεσσαλονικείς που έχουν το θράσσος να ψήνουν χοιρινά και να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά μπροστά στους λαθρομετανάστες; Ποινικά κολάσιμος και σαδισμός είναι το ψήσιμο του σουβλακίου! Το είπε ο πρώην ενημερωτής της ΣΥΡΙΖΑΪΚΗΣ ΕΡΤ3 υποψήφιος Περιφερειάρχης και νυν εθνοπατέρας του κυνοβουλίου της χώρας που λέγεται Ελλάδα.

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Πειράχτηκε από το χοιρινό και το τσίπουρο ο Γιαννούλης και δεν πειράχτηκε από τα σαλβάρια και τις μπούργιες που πάνε να επιβάλουν στο κατώτερο είδος της πλάσης που θεωρούν την γυναίκα οι μουσαφιραίοι, που τους πειράζει η τσίκνα και η οσμή του τσίπουρου! Τι άλλο θ’ ακούσουμε, Αλλάχ μου! Θεέ μου ήθελα να πω, αλλά βλέπετε με κόλλησε ευαισθησίες ο Γιαννούλης!

ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!..
Είσαστε ανόητοι Έλληνες που δεν καταλάβατε τι εννοούσα, έλεγε ο εν λόγω βουλευτής και πέρασε ένα... ψιλό γαζί όλους τους Έλληνες κι όχι μόνο τους σουβλακοδίαιτους. Ενώ ψάχνει τρύπα σε νόμο για να μας στείλει αδιάβαστους, έρχεται στη συνέχεια να δικαιολογηθεί για την π......ριά που ξεστόμισε...

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ...
Εντάξει σε μας είπε να μη τρώμε χοιρινά κοντά στους καταυλισμούς, σ’ εκείνους είπαν να κόψουν την συνήθεια να τρώνε φίδια, γκουστερίτσες κι’ ενίοτε κουταβάκια! Σκληρή θα μου πείτε η στήλη. Όχι πάντως σκληρότερη από την αηδία που προκάλεσε ο Γιαννούλης της πλαίριας ενημέρωσης επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ από την κρατική ΕΡΤ3!

ΟΙ ΧΟΙΡΟΦΑΓΟΙ...
Από την άλλη πλευρά, αυτοί οι όψιμοι χοιροφάγοι που σκέφτηκαν να στήσουν χοιρογλέντι έξω από καταυλισμούς για να μπουν στο μάτι των μουσαφιραίων δεν διαφέρουν και πολύ από κείνους τους «προοδευτικούς» που ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής το τσίκνιζαν σε πλατείες και λεωφόρους για να μπουν στα μάτια των Ελλήνων χριστιανών. Γι’ αυτό το τελευταίο ο κ. Γιαννούλης δεν βρήκε να πει μία κουβέντα. Είμαστε έθνος ανάδελφον τελικά που είχε πει και ο τεράστιος Χρ. Σαρτζετάκης. Που τον θυμήθηκα;

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ...
Το καραβάνι θα προχωρήσει είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναφερόμενος στην επιτροπή που ασχολείται με την NOVARTIS και κυρίως στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην αλλάξει τους Πολάκη – Τζανακόπουλο, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν διπλό ρόλο σ’ αυτή, δηλαδή και του ελεγκτή του ελεγχόμενου! Επομένως, εδώ πρέπει να συμπληρωθεί: Το καραβάνι προχωράει χωρίς τα... σκυλιά!

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ...
Ως Πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας να δείτε που θ’ αφήσει ιστορία. Είναι τέτοιος ο ρόλος του που θ’ αναδειχτούν περισσότερο οι δυνατότητές του διότι είναι μοναδικός σ’ αυτή τη θέση. Ως υπουργός ήταν ένας στους 50 περίπου και ως βουλευτής ήταν ένας στους 300. Στη θέση του προέδρου όμως έχει στραμένα πάνω του όλα τα βλέμματα και μπορεί ν’ αναδειχτούν οι γνώσεις του και το πνεύμα του σε άλλο επίπεδο!

ΤΑ «ΖΟΥΜΙΑ»!
Τελικά ήταν πραγματικότητα το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έδειχνε από που προέρχονταν τα «ζουμιά» και που κατέληγαν. Ήταν στραγγίδια από το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ελευθεροχώρι για το οποίο ένα σωρό κόσμος κόμπαζε για την αρτιότητα και το σύγχρονο του εγχειρήματος. Κάποιοι έστησαν και πολιτική καριέρα πάνω στο εργοστάσιο, σε σημείο τέτοιο που παρέσυραν και τον Πρωθυπουργό να τους συγχαίρει δημόσια, άσχετα αν δεν θυμούνταν και το όνομά τους!

ΚΟΜΠΟΣΤ...
Ήταν από τα κομπόστ αυτά τα μαύρα νερά που έτρεχαν στους χειμάρους της περιοχής και κατέληξαν στον Καλαμά, λέτε και δεν είχε άλλες πηγές μόλυνσης ο ποταμός. Άντε τώρα να εξηγήσει κανείς στον απλό κόσμο τι είναι τα κομπόστ όταν όλοι εκεί ξέρουν ότι καταλήγουν σκουπίδια της πόλης. Ας γίνουν λοιπόν πιο σαφείς στις ερμηνείες που δίνουν για τις διαρροές και ας κάνουν κάτι για να προστατέψουν την δημόσια υγεία κι όχι να έχουν στο νου τους πως θα τα κονομήσουν από τα σκουπίδια!

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Πολύς λόγος έγινε τώρα τελευταία για την αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ και που τόσο πολύ ενοχλήθηκαν οι μέχρι πρότινος διοικούντες του Φορέα. Το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας είχε στα χέρια του στοιχεία τέτοια που το ανάγκαζαν να αλλάξει στρατηγική και στη διοίκηση κι’ ένα απ’ αυτά τα στοιχεία ήταν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποκάλυπταν το κύκλωμα που λειτουργούσε, το οποίο έφτανε μέχρι και στις αποφυλακίσεις ναρκεμπόρων!

ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ...
Σε «τροχονόμο» είχε μετατραπεί το ΚΕΘΕΑ στην Β. Ελλάδα όπου χορηγούσε βεβαιώσεις σε εμπόρους ναρκωτικών «βαπτίζοντάς» τους απλούς χρήστες με ό,τι κι αν εσήμαινε αυτό. Με το πρόσχημα της θεραπείας των εξαρτημένων ενέτασαν σε ειδικό πρόγραμμα ακόμη και μεγαλεμπόρους και η επόμενη κίνηση ήταν να βγαίνουν «καθαροί» ακόμη κι΄εκείνοι που έσπερναν τον θάνατο με την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ουσιών. Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Κικίλιας, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος για τον διορισμό ηγεσίας στο ΚΕΘΕΑ καταργώντας το αυτοδιοίκητο για το οποίο τόση φασαρία έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΙ ΘΕΡΜΟΜΑΝΕΣ...
Από το κύκλωμα στις φυλακές και στο ΚΕΘΕΑ ο Κικίλιας πάει κατά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την κατάργηση επί ποινής του καπνίσματος. Όσοι θέλουν να καπνίζουν θα βγαίνουν έξω από τα καταστήματα και θα τους επιδοτήσουμε αγορά θερμομάνας, υποσχέθηκε πρόσφατα ο Υπουργός. Να δείτε που οι νεοέλληνες θα μαζεύονται σαν τα κοτόπουλα κάτω από τις θερμομάνες του Κικίλια! Όμως εμείς οι άκαπνοι που κάνουμε παρέα με τους καπνίζοντες τι φταίμε;

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Χαράς ευαγγέλια για φέτα, ούζο, μαστίχα, λάδι που αναγνωρίζονται από την Ε.Ε. ως προϊόντα ΠΟΠ και θα εξάγονται στην ΚΙΝΑ παραγκωνίζοντας όλα τ’ άλλα προϊόντα μαϊμούδες που κάνουν την εμφάνισή τους. Ιδιαίτερα η ΦΕΤΑ οδεύει προς Κίνα μεριά κι όταν λέμε ΦΕΤΑ εννοούμε την Ελληνική ΦΕΤΑ κι όχι την Φέτα που φτιάχνουν οι άλλοι λαοί που, ενώ είναι λευκά τυριά αγελάδος, τα λανσάρουν σαν ΦΕΤΑ κάνοντας χρυσές δουλειές!

ΤΥΧΕΡΗ...
Τυχερή περιοχή θα είναι και η Ήπειρος από το άνοιγμα της Κίνας στην ελληνική ΦΕΤΑ, καθότι είναι μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου! Πρέπει να μάθουμε τους Κινέζους, να τρώνε ΦΕΤΑ και μάλιστα όχι την απομίμηση αλλά την πραγματική! Εκείνη που φτιάχνεται με ελληνικό πρόβειο και γίδινο γάλα σε αναλογία 70% - 30%. Ό,τι άλλο κυκλοφορεί είναι λευκό τυρί προ πάντων η ΦΕΤΑ γίνεται με ελληνικό γάλα κι όχι εισαγόμενο. Αυτό ας το βάλουν καλά στο νου τους ορισμένοι επιτήδειοι που μέχρι τώρα, ενώ έχουν γεμίσει την αγορά λευκά τυριά, τα μοστράρουν ως φέτα. Μάλιστα, κόπτονται για το κατόρθωμά τους και απειλούν να γίνουν γκισέμια της ελληνικής γαλακτοβιοτροφίας – γαλακτοβιομηχανίας.

ΤΟ... ΓΚΙΣΕΜΙ!
Αλλά τι είναι γκισέμι αναρωτιούνταν κάποιοι που υπερηφανεύονται για την καταγωγή τους από την οροσειρά της Πίνδου. Η απάντηση στην απορία δόθηκε από ειδικούς του είδους που ξέρουν από πρόβατα και γίδια. Γκισέμι είναι το αρσενικό που οδηγεί το κοπάδι, το οποίο όμως είναι ευνουχισμένο για να μη «ξενοπερπατάει» και σ’ άλλα κοπάδια σε άλλες στάνες. Μάλιστα, σ’ αυτό κρεμούν και το μεγαλύτερο κουδούνι για να ξεχωρίζει από μακριά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Σαράντη – Καχριμάνη συνέχεια την προηγούμενη εβδομάδα. Έκανε μία σύναξη ο Σαράντης με το «κοπάδι» του στο Θεσσαλικό κάμπο κι’ εκεί που ανέλυε τα περί προστασίας των κτηνοτρόφων – αν έβαλε ή όχι και τους λυγμούς από τον καημό του δεν το ξέρω – άρχισε να πετάει πέτρες κατά Περιφερειάρχη Ηπείρου μεριά! Δεν μπορεί να συγχωρήσει ο Μιχάλης στον Καχριμάνη που ως βλάχος δεν κλείνει τα μάτια σε όλα όσα κάνει στο χώρο του γάλακτος ο πρώην φίλος του.

ΚΕΡΑΥΝΟΙ!..
Οι κεραυνοί ήλθαν από τον Καχριμάνη, ο οποίος τον περιποιήθηκε δεόντως τον πρώην φίλο του στολίζοντάς τον κατάλληλα. «Δεν μπορεί να παράγουμε λευκό τυρί στα Βαλκάνια και να παράγουμε ΠΟΠ ΦΕΤΑ στην Ελλάδα», απαντά ο «απίστευτος» Καχριμάνης, και φυσικά περιγράφει όλους εκείνους που, ενώ κόπτονται για την προστασία της Φέτας, οι ίδιοι έχουν στήσει ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης γάλακτος από Βαλκάνια προς την χώρα μας, από το οποίο παράγεται «Ελληνική Φέτα». Κάπως έτσι στέλνουν στα τάρταρα την ελληνική κτηνοτροφία!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.