ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ!..
Δεν μπόρεσαν να χωνέψουν οι μπαχαλάκηδες των Αθηνών ότι εφέτος δεν έκαψαν ούτε ένα αυτοκίνητο και δεν τραυμάτισαν ούτε ένα «μπάτσο» και γενικά δεν επέβαλαν τη δική τους «τάξη», στην Αθήνα, γι’ αυτό και εξαπλώθηκαν σ΄ άλλες περιοχές. Βλέπετε, εφέτος η Αστυνομία δεν έκανε πως κοιμάται όπως έκανε επί Τόσκα, Γεροβασίλη – Παπακώστα κι’ αυτό εκτός από τους μπαχαλάκηδες πίκρανε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον περιβόητο Τόσκα!

ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ!
Δεν άνοιξε μύτη εφέτος στην «επέτειο» της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου κι’ αυτό δεν το συγχώρησαν οι πρώην κυβερνητικοί που τα έβαψαν μαύρα και κυρίως που ένας πρώην δικός τους, ο Χρυσοχοΐδης, νίκησε τους μπαχαλάκηδες. Η λύπη τους περιορίστηκε στο ξεβράκωμα ενός λεβέντη – παλικαρά – νταή κι άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα που δέχτηκε την «περιποίηση» από τους «μπάτσους» που έτρωγαν κατακέφαλα τις μολότωφ και δεν έλεγαν ούτε ένα ευχαριστώ!

ΤΖΑΜΠΑ ΤΙΜΗΤΗΣ...
Δεν τα βάζει κανείς με τους «επαναστάτες», αλλά μ’ εκείνους που παριστάνουν τους τζάμπα μάγκες τύπου Τόσκα ζητώντας λίγα ψίχουλα δημοσιότητας και άλλα τόσα επικαρπίας από την αντιστασιακή δράση νέων παιδιών, πολλά εκ των οποίων ανάθεμα αν ήξεραν ποιον πολεμούν! Όχι ο Τόσκας τιμητής της τάξεως και μάλιστα όψιμα. Ο άνθρωπος που έδωσε εντολή για ντου στο Πισοδέρι ανοίγοντας τα κεφάλια όσων δεν συμφωνούσαν με την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΣΚΑ...
Ο Τόσκας του δόγματος «κάντε πως κοιμόσαστε αν αντιληφθείτε κλέφτη στο σπίτι σας». Οποιοσδήποτε άλλος ναι. Αλλά ο Τόσκας που τα έκανε... όλα καλά στο Μάτι και κάηκαν μόνο εκατό άνθρωποι, χώρια οι τραυματίες και χώρια οι περιουσίες! Αντί να το βουλώνει και ν’ αποσυρθεί στα ντουλάπια της Ιστορίας, βγαίνει και ζητά τα ρέστα φτύνοντας ακόμη μία φορά κατάμουτρα τους πολίτες.

ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...
Δεν ξεβρακώθηκε ένας αφελής πολίτης στην περιοχή Εξαρχείων αλλά ένα ολόκληρο σύστημα που έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και πολλά χρόνια στο κράτος των Αθηνών με «πρωτεύουσα» τα Εξάρχεια. Ένα κράτος ασυδοσίας, αυθαιρεσίας, τραμπουκισμού, αναρχίας κι’ αυτό με την ανοχή, αν όχι με την υπόδειξη, της ίδιας της πολιτείας. Στην καρδιά της Αθήνας έχει εγκατασταθεί ένα ιδιότυπο σύστημα «διακυβέρνησης» το οποίο δεν υπακούει σε νόμους και προφήτες. Ένα σύστημα του τύπου «κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε». Αυτό το κράτος έβαλε φωτιά στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008 επι υπουργίας Π. Παυλόπουλου και θύμα υπήρξε ο 15χρονος τότε Γρηγορόπουλος του οποίου την μνήμη δήθεν τιμούν οι συνεχιστές του αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία κι άλλα τέτοια συναφή.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ...
Θα ήταν ένας καλός πρόεδρος Δημοκρατίας ο Γιωργάκης, μας λέει ο πολύς Γερουλάνος και τρέχει να υιοθετήσει την άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ. Από που βγαίνει αυτή η πεποίθηση, μόνο κάποιοι διαστροφικοί νόες θα το σκέφτονταν. Όμως κάθε τέτοια πρόταση που γίνεται άκαιρα και μακριά από την εκλογή προέδρου το μόνο που πετυχαίνει είναι να καίει ονόματα. Είπαμε ότι έχει απαξιωθεί ο θεσμός, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να προτείνονται, Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη, Κατσέλη, και τώρα ΓΑΠ. Μου κάνει εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει Παυλόπουλο για έναν ΓΑΠ!

Η ΜΑΖΩΞΗ...
Στους 150 νέους «γενίτσαρους» «μετανάστες» του ΠΑΣΟΚ μίλησε προχθές ο νέος αρχηγός τους φύλαρχος Αλέξης Τσίπρας. Τους μάντρωσε σε Αθηναϊκό ξενοδοχείο και τους έκανε ψυχολογικό μασάζ έτσι ώστε να μην έχουν αναστολές που εγκαταλείπουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ εισερχόμενοι στο θαυμαστό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των Καρανικαίων! Πόσο ν’ αντέξει κι αυτό το ΠΑΣΟΚ; Πόσο κόσμο έκρυβε αυτή η «φωλιά» που τροφοδοτεί από το 2010 ένα σωρό άλλες φωλιές της πολιτικής σκηνής;

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΗΡΕ Τ’ ΟΠΛΟ ΤΟΥ!
Μετά από μια περίοδο σιωπής και διαλογισμού επανέρχεται στο προσκήνιο ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Μανταλόβας λέγοντας: «Καθηλώνουν την πόλη στο χθες όλα όσα γίνονται προς την κατεύθυνση της ανάπλασης της κεντρικής Πλατείας». Τα οποία όμως δεν αποδέχεται μεγάλη μερίδα των πολιτών όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος κ. Ελισάφ. Δεν προσδιόρισε όμως το χθες που αν τα πάρουμε με την σειρά, στο χθες ανήκει ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή στην οποία τον πρώτο λόγο είχε εκείνος που όλα τα «έσφαζε» όλα τα «μαχαίρωνε». Στο «προχθές» πάλι ο ίδιος μαζί με τον κ. Ελισάφ ήταν που καθήλωσαν την πόλη για να φτάσει το σήμερα και να υπάρχει μία γενικότερη αμνησία για το ποιος και τι έκανε σ΄αυτή τη πόλη.

ΤΟ ΧΘΕΣ...
Γυρίζοντας το βλέμμα στο «χθες» ο κ. Μανταλόβας που είναι δική του έκφραση, διαπιστώνει μια ξεραΐλα στο Δήμο Ιωαννιτών από δημιουργία έργων. Όλα έμειναν στους σχεδιασμούς και στους μεγαλοϊδεατισμούς. Θεμέλιος λίθος δεν μπήκε πουθενά που να φέρει τη σφραγίδα της παράταξής του και του ίδιου. Επομένως, το χθες το δικό του πήγε στράφι και αυτό ας το βάλει στο νου του.

Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ...
Μπορεί όμως να ισχυριστεί ο κ. Μανταλόβας και αυτό θα είναι προς τιμή του, ότι έβαλε σε τροχιά κάποια έργα η δική του Δημοτική Αρχή, τα οποία όμως θα πρέπει να τα συνεχίσει η τωρινή για να πιστωθούν κι εκείνοι κάποια συμμετοχή στην υπόθεση έργα. Είμαστε εδώ και είμαστε μάρτυρες του τι έγινε στο «χθες» της εποχής Μανταλόβα, για την οποία η Ιστορία δεν θα έχει να καταγράψει κάτι σημαντικό από το πέρασμά τους από τα διοικητικά της πόλης μας. Έτσι λοιπόν όταν αποφασίζει κανείς να μιλήσει ας κάνει ένα πέρασμα της γλώσσας από το μυαλό!

ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ...
Θέλω εδώ να σημειώσω ότι ο Θωμάς Μπέγκας μπήκε στην πολιτική αυτοδιοικητική σκηνή με τους καλύτερους οιωνούς και με μεγάλη διάθεση για προσφορά στην πόλη. Ο ίδιος κουβαλούσε ένα βαρύ φορτίο που ήταν αυτό του πατέρα του, ο οποίος ήταν ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος μετά την επταετία με ό,τι μπορούσε να σημαίνει εκείνη την περίοδο. Πατώντας πάνω σ’ αυτή την παρακαταθήκη ο κ. Μπέγκας αποφάσισε να μπει στην αυτοδιοικητική κανίστρα στην αρχή ως συνεργαζόμενος με τον επαναστάτη της αριστεράς Φ. Φίλιο για μία τετραετία, για να γίνει ο ίδιος διάδοχος της κεντροαριστεράς με δόσεις δεξιάς και να δημαρχεύσει επί μία πενταετία στο Δήμο Ιωαννιτών.

ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΛΟΓΟ!
Σήμερα ο Θ. Μπέγκας είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ρόλος που τον στενεύει και που θέλει να πάρει τον χρόνο του να συνηθίσει. Ατίθασο άλογο η εξουσία που άμα σε γκρεμίσει, αφήνει τραύματα πολλά. Απ’ αυτά τα τραύματα και τις πληγές επιβάλλεται να συνέλθει πρώτα ο ίδιος και μετά η παράταξή του η οποία ψάχνει τρόπους να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα!

ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ!..
Υπάρχει μία εντύπωση ότι ο πρώην δήμαρχος θ’ ακολουθήσει μοναχικό δρόμο στα έδρανα της αντιπολίτευσης, διότι κάποιοι πρώην συνοδοιπόροι «πάνε να την κάνουν γυριστή», έχουν καβαλήσει καλάμι και την βλέπουν ηγέτες. Πρόκειται για κάποιους που, ενώ ο κ. Μπέγκας τους είχε εμπιστευτεί καίρια πόστα, εκείνοι έκαναν προσωπική πολιτική εντελώς ανεξέλεγκτα βυθίζοντας τον Δήμο στην αναξιοπιστία. Κάποιοι πρώην έμπιστοι τώρα στρίβουν στη γωνία παριστάνοντας τις... αθώες περιστέρες, φορτώνοντας όλες τις ευθύνες της κακοδιαμονίας στον πρ. Δήμαρχο. Ο πρ. δήμαρχος το μόνο σφάλμα που μπορεί να του χρεώσει κανείς είναι ότι ανέθετε ευθύνες σε πλάτες που δεν ήταν ικανές να τις σηκώσουν.

ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ!
Ο κ. Μπέγκας εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα για λάθος λόγους. Έβαλε σε καίριες θέσεις ακατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των θέσεων αυτών και των καιρών. Αποτέλεσμα, ήταν οι καθυστερήσεις σε αποφάσεις και φυσικά η καθυστέρηση στην υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή εν γένει. Ήταν εκείνα τα πρόσωπα που έστρεψαν προς άλλες κατευθύνσεις τους πολίτες και κυρίως στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

ΟΧΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ
Όμως, για να μη τα ισοπεδώνουμε όλα προς τα κάτω, προετοίμασε ένα σωρό έργα, άλλα στη φάση των μελετών, άλλα στην φάση της ωρίμανσης, τα οποία η επόμενη Δημοτική Αρχή, δηλαδή η σημερινή, θα πρέπει να τα ολοκληρώσει. Όταν θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει συνέχεια και στα αυτοδιοικητικά να το εννοούμε και να μη τρέχουμε συνεχώς στο παρελθόν επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις διότι αυτό επιχειρήθηκε πολλές φορές από τις προηγούμενες δύο δημοτικές αρχές, κάτι που όμως δεν επέφερε κανέναν δημιουργικό αποτέλεσμα.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ...
Δεν είπε κανείς να μην ασκηθεί κριτική και έλεγχος και μάλιστα αυστηρός στην Δημοτική Αρχή, αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Όχι όμως σε λάθος τόπο, λάθος χρόνο για λάθος λόγους. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Τελικός κριτής είναι ο πολίτης, ο οποίος, δεν ζυγίζει πολύ καλά τα πράγματα όταν αποφασίζει, αλλά έτσι λειτουργεί μια πολιτεία με δημοκρατικό πολίτευμα. Συμπέρασμα: Ας μην αφήνει ο κ. Μπέγκας την πίκρα να τον παρασύρει σε κινήσεις άσκοπες την στιγμή που έχει τον πρώτο ρόλο του ελέγχου στην τοπική εξουσία! Ούτε να παρασύρεται από τους διάφορους καλοθελητές που εκ των υστέρων γίνονται τιμητές της νομιμότητας. Κάποιοι μάλιστα βάζουν μπροστά τον εαυτό τους από τώρα για να έχουν την πρωτοκαθεδρία όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου!

ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ...
Ήταν δέσμευση, την κάναμε πράξη. Κάτι τέτοιο επανέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που επισκέφτηκαν το γιοφύρι της Πλάκας μετά το κλείδωμα του τόξου. Σπίρτζης – Γεροβασίλη ήταν οι επισκέπτες στο γιοφύρι που δεν πίστευαν ούτε στα μάτια τους ούτε στο εγχείρημα όπως οι ίδιοι τόνισαν σε δηλώσεις τους. «Βρήκαμε ένα γκρεμισμένο κράτος και το αναστηλώσαμε», είπε ο τεράστιος Σπίρτζης, ο οποίος χρησιμοποιούσε ως Πρωτομάστορα τον Καλογρίτσα με τον οποίο γνωρίζονταν πολύ καλά από την εποχή της «Τράπεζας της Αττικής»!

Η ΜΠΟΥΡΔΑ...
Έκανε τόσο κόπο και τόσα χιλιόμετρα ο πρώην υπουργός Σπίρτζης για να πει αυτή τη μπούρδα όταν είναι γνωστό ότι επί ημερών του το μόνο που έκανε ήταν να κόβει κορδέλλες στην Ιόνια Οδό τμηματικά για να φαίνεται το τεράστιο – πολύπλοκο έργο που έγινε επί ημερών του και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε σχεδόν χρόνια μετά την κατάρρευση του γιοφυριού έρχονται να επισημάνουν το ενδιαφέρον τους και για την αναστήλωσή του, όταν είναι σίγουρο ότι ο πρώτος κατασκευαστής Μπέκας το έστησε σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.