ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ…
Ας μας πει κάποιος υπεύθυνος, αν υπάρχει, πως γίνεται η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των θετικών τεστ που γίνονται στην επικράτεια και στην προκειμένη περίπτωση σε Ήπειρο και Ιωάννινα. Άλλα νούμερα υπάρχουν κατά την διενέργεια των τεστ κι άλλα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ κατά την καθημερινή ενημέρωση. Ένα παράδειγμα που βγάζει μάτια είναι αυτό που έγινε με τα τεστ σε στρατόπεδο όπου, ενώ διαγνώστηκαν 25 θετικοί στον κορωνοϊό, το απόγευμα για τον Νομό Ιωαννίνων το κοντέρ έγραψε μόνο 19! Τ’ άλλα 15 μέχρι το 34 που ήταν καταγεγραμμένα στον νομό Ιωαννίνων που χάθηκαν και γιατί;

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ…
Αυτή η τακτική του ΕΟΔΥ περισσότερη αναστάτωση δημιουργεί και κυρίως σενάρια φαντασίας που δίνουν τροφή σε όλους όσους παθαίνουν αλλεργία στο άκουσμα της λέξης κορωνοϊός. Δεν θέλουν και πολύ να πάρουν φωτιά οι λοιμωξιολόγοι του πληκτρολογίου να φτιάχνουν δικά τους σενάρια και να γίνονται πολέμιοι της ωμής πραγματικότητας που μετρά απώλειες όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια, αλλά σ’ όλο τον πλανήτη. Είναι εκείνοι που είναι ενάντιοι σε κάθε εμβόλιο διότι με το εμβόλιο σε κάθε άνθρωπο, θα εμφυτεύεται και ένα… τσιπάκι έτσι ώστε να γίνουν οι άνθρωποι πιόνια του κάθε Μπιλ Γκέιτς! Αλήθεια, σε όλους αυτούς τι είδους εμβολιασμός χρειάζεται;

❁ ΆΡΓΗΣΕ!..
Άργησε, λέει, να πάει στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος και αυτό είναι εγκληματική αδιαφορία του για όσα συμβαίνουν από Σεπτέμβριο και μετά με την επιδημία η οποία επί δύο μήνες πλήττει την συμπρωτεύουσα. Βγαίνει και η κ. Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει τον πρωθυπουργό για αδιαφορία και κυρίως διότι άργησε να κλείσει τους ξενυχτάδες και τους άτρωτους στον κορωνοϊό που όλους τους προηγούμενους μήνες τα έγραφαν στα από τέτοια τους όσα οι ειδικοί έλεγαν για την εξάπλωση του ιού.

■ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ…
Κατηγορήθηκε ο Κυριάκος ότι δεν πάτησε στην Θεσσαλονίκη τον καιρό της επιδημίας. Εκείνος ο Κυριάκος που πήγε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 στην ΔΕΘ ήταν άλλος Κυριάκος και δεν ήταν ο Πρωθυπουργός; Τι θα πει δεν πάτησε το πόδι του; Αλλά όταν πήγε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ ήταν καθαρή η Θεσσαλονίκη και για άλλα ζητήματα γίνονταν συζητήσεις και κριτική!

❖ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ…
Από τον Οκτώβριο και μετά άρχισε να φορτώνει επιδημιολογικά η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικά και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν λέει να κοπάσει. Πολλά τα πρόσωπα που νόσησαν και νοσούν και καθημερινά οι ανθρώπινες απώλειες τεράστιες και το σύστημα υγείας ανήμπορο ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Γιατροί και νοσηλευτές έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών και ζητούν βοήθεια από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ούτε καν ν’ ακούσουν για άρση των περιοριστικών μέτρων αν δεν επανέλθει η κανονικότητα, λένε και οι γιατροί και ψάχνουν για στηρίγματα να στηρίξουν με την σειρά τους όλους όσους χτυπιούνται από την επιδημία.

❁ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ…
Όμως πήγε προχθές ο Κυριάκος κι αυτό δεν άρεσε και εκτός του ότι ήταν καθυστερημένη η επίσκεψη, έκανε και το «έγκλημα» να φάει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης! Ναι! Έκανε αυτή την… εγκληματική πράξη και ξεσηκώθηκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑΣ και μαζί του και η Νοτοπούλου που δεν μπόρεσε να συγχωρήσει το «αμάρτημα» του κουλουριού! Ακούς εκεί να φάει κουλούρι ολόκληρος Πρωθυπουργός χωρίς να πάρει την άδεια της πρώην διευθύντριας του γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη που ήταν και γνώριμη του πατέρα Ν. Παππά, ξέρει αυτός, και η οποία είχε προσληφθεί ως καθαρίστρια στο Δήμο Θεσσαλονίκης από τον Μπουτάρη για να τρώει εκείνη όσα κουλουράκια θέλει και να μην επιτρέπει στον Πρωθυπουργό να κάνει κάτι τέτοιο!

■ Η ΚΡΕΜΑΛΑ…
Μαζί με την Νοτοπούλου έρχεται ένα άλλο Συριζόπουλο που ακούει στο όνομα Μυρσίνη Βονάτσου, η οποία ζητά κρεμάλα για την κυβέρνηση που ευθύνεται για τους νεκρούς από κορωνοϊό. Αν για τα 102 θύματα στο Μάτι γυρεύατε κρεμάλες, πείτε μου για τους 2000 τι πρέπει να γίνει, ρωτάει η συντρόφισσα για να συμφωνήσει μαζί της ο τεράστιος Πολάκης που σαν υπουργός υγείας άφησε 40 κλίνες λιγότερες απ’ όσες βρήκε το 2015. Από 580 – άφησε 540 για να έχουν διπλασιαστεί σήμερα και φυσικά δεν φτάνουν. Αλήθεια, για όσους διαχειρίστηκαν έτσι το χώρο της υγείας κατά την άποψη της συντρόφισσας Βονάτσου ποια τιμωρία τους πρέπει;
❖ ΟΙ ΜΕΘ «Χ/Κώστα»…
Να σημειωθεί εδώ ότι στο νοσοκομείο «Χ/Κώστα» στα Ιωάννινα από την περασμένη Κυριακή λειτουργεί ΜΕΘ με τέσσερα κρεβάτια στα οποία ήδη δύο ασθενείς νοσηλεύονται, ένας από Άρτα κι άλλος από Δ. Μακεδονία. Μέσα σε μία εβδομάδα έγιναν δύο ανακατασκευές στο Πολυδύναμο το οποίο αποδείχτηκε υπερχρήσιμο για την περίσταση και τώρα κι εκείνο βοηθά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ΜΕΘ όλης της χώρας. Στο ίδιο νοσοκομείο και στις εγκαταστάσεις του Πολυδύναμου λειτουργεί εδώ κι ένα μήνα περίπου κλινική με 24 κρεβάτια για περίθαλψη ασθενών με COVID – 19.

❁ ΞΕΧΑΣΤΕ…
Ξεχάστε κάθε χαλάρωση των μέτρων, λέει ο Πρωθυπουργός ύστερα από τις σκέψεις που κάνουν οι ειδικοί επί θεμάτων επιδημίας. Επομένως, Χριστούγεννα μόνο οικογενειακά, άντε και μία οικογένεια ακόμα, μας συνέστησε. Επομένως, τα περί εξορμήσεων σε χιονοδρομικά κέντρα και άλλους χειμερινούς προορισμούς τ’ αφήνουμε για του χρόνου.

■ Η… ΧΑΡΑΜΑΔΑ!
Μέσα σ’ όλο αυτό το σκοτάδι μια χαραμάδα χαμόγελου δίπλα στην θλίψη ανοίγει ένας αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων και του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος εφέτος δεν θα επισκεφθεί την αγαπημένη του Καζινούπολη Μπάντεν – Μπάντεν στην Γερμανία ούτε θα οδηγήσει την πολυτελέστατη Άστον – Μάρτιν διότι δεν μπορεί να ταξιδέψει! Το καημένο το παιδί της Αθήνας τι κακό ήταν αυτό που έπαθε που ο αλήτης ο ιός του στέρησε αυτές τις μικρο χαρές; Το όνομα αυτού Νίκος Μακρόπουλος!

❖ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ…
Τώρα να ρωτήσω εγώ αν αυτή η ανάρτηση του αντιδημάρχου ήταν λιγότερο προκλητική από κείνη της Αλεξίας Έβερτ που μιλούσε για κατσαρίδες του ΚΚΕ και της ζήτησε την παραίτηση ο δήμαρχος Μπακογιάννης. Αν η Αλεξία Έβερτ προκάλεσε την μήνιν του ΚΚΕ, ετούτος ο αντιδήμαρχος προκάλεσε μια ολόκληρη κοινωνία που προσπαθεί να επιβιώσει στερούμενος ακόμη και τα ουσιώδη. Μία κοινωνία που έκανε τον κάθε Μακρόπουλο εξουσία και έρχεται να τον φτύνει κατάμουτρα παίζοντας με τον πόνο του!

❁ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ!
Κι όμως, αυτόν τον αντιδήμαρχο δεν τον πείραξε ο δήμαρχός του για να μη πω ότι ίσως και να το διασκέδασε κι από πάνω. Εδώ ψωμί δεν έχουμε εκείνος έκανε λόγο για παντεσπάνι, φράση την οποία χρέωσαν κάποιοι στην Μαρία Αντουανέτα! Ούτε είδε, ούτε άκουσε ο δήμαρχος για τα ντέρτια του αντιδημάρχου, ενώ για την Αλεξία Έβερτ έβγαλε παντού μάτια και αυτιά!

■ ΥΠΕΥΘΥΝΑ…
Να μας πει κάποιος υπεύθυνα τι καθεστώς επικρατεί στο τελωνείο Κακαβιάς με όλους όσους εισέρχονται από τον άλλοτε παράδεισο του Χότζα σε περιόδους «lock down». Και οι τελωνειακοί και οι ΕΛΑΣίτες δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση διότι οι εισερχόμενοι βρίσκουν χίλια δυο τερτίπια για να τρυπώσουν στη χώρα μας. Δεν αναφέρομαι σ’ εκείνους που χρησιμοποιούν «παράδρομους» αλλά σ’ εκείνους που, Αλβανοί όντες, δηλώνουν Έλληνες και μόνιμοι κάτοικοι και πως γυρίζουν στα σπίτια τους.

❖ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…
Χωρίς καμία ενημέρωση εμφανίζονται στις εισόδους των νοσοκομείων ζητώντας εξετάσεις και περίθαλψη. Πολλοί από δαύτους έχουν εξασφαλίσει διάγνωση αρνητικού τεστ τα οποία έχουν πληρώσει 5-10 ευρώ για να εξασφαλίσουν ελεύθερη είσοδο. Για το αν μπαίνουν σε καραντίνα όπως προβλέπει ο νόμος να μη γίνεται λόγος κάποιοι είναι κινητές βόμβες και μετά αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει και δεν μειώνονται τα κρούσματα.

❁ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…
Επί τέλους, η Αμβρακία οδός βρίσκει τον δρόμο της! Την περασμένη Δευτέρα υπεγράφη η σύμβαση έναρξης εργασιών της Αμβρακίας που πάνω από μία δεκαετία καρκινοβατούσε ανάμεσα στα υπουργεία και στους εργολάβους που έκαναν τα γνωστά εργολαβικά παιχνίδια, ενώ την ίδια ώρα βάφονταν με αίμα οι μέχρι τώρα δρόμοι συγκοινωνίας μεταξύ Ακτίου – Λευκάδας – Βόνιτσας – Αμφιλοχίας. Ανάδοχος του έργου είναι η Εταιρεία Μυτιληναίου η οποία δραστηριοποιείται και στο χώρο των έργων οδοποιίας.

■ ΟΛΗ Η ΒΔ ΕΛΛΑΔΑ!
Με την Αμβρακία οδό εξυπηρετείται ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα από Αιτωλοακαρνανία – Ήπειρο και νησιά Λευκάδα – Κέρκυρα. Κυρίως το Άκτιο με το Αεροδρόμιο καθίσταται τεράστιος συγκοινωνιακός κόμβος που σε περιόδους τουριστικές από κει γίνεται τουριστική τροφοδοσία σε ολόκληρο το Ιόνιο.

❖ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ…
Η στήλη και η εφημερίδα του «Π.Λ.» εν γένει έλαβε εξώδικη διαμαρτυρία από την Βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί για εκείνη. Ως οφείλουμε, θα φιλοξενήσουμε αυτούσια την επιστολή όπως η δεοντολογία επιβάλλει. Άλλωστε, πάντοτε ζητούσαμε την άποψη της κ. Γεροβασίλη για όσα κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας που αφορούσαν την ίδια και το κόμμα της. Ευχαριστούμε την κ. βουλευτή και πρώην υπουργό που διαβάζει τη στήλη και την εφημερίδα και τυγχάνει της ενημέρωσης από μας! Κανένα σχόλιο επί του σχολιασμού. Το εξώδικο θα δημοσιευτεί εντός των ημερών. Η κ. Γεροβασίλη την δουλειά της, εμείς την δική μας και οι αναγνώστες που είναι οι κριτές μας την δική τους!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.