ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ…
Βιάστηκε το Βορειοηπειρωτικό στοιχείο να ασκήσει κριτική στον Περιφερειάρχη και εμμέσως και στον «Π.Λ.» που κατέθεσε τις δικές του απόψεις. Οι αγώνες που έχουν γίνει από την δεκαετία του 1980 για το Βορειοηπειρωτικό θέμα δεν είναι η ώρα να περιγραφούν, ούτε να γίνουν συμψηφισμοί, τώρα που όλοι είμαστε στα κάγκελα και η υγεία του καθενός και η οικονομία κρέμονται από μια κλωστή!

ΤΑ «ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ»!
Ούτε είναι η ώρα, να αναλυθούν… τα κόλπα που σκαρφίζονται ορισμένοι επιτήδειοι εντός ή εκτός συνόρων για να περάσουν τα σύνορα, είναι δεν είναι θετικοί στον ιό. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες σε «άλλα κόλπα», κάτι που πρέπει να ξέρουν και οι άνθρωποι που ζούνε μέσα από τα σύνορα. Όπως γινόμαστε δέκτες και άλλων παρεμβάσεων με «κρατήσεις» θέσεων!

Η ΚΡΙΤΙΚΗ…
Ας εκλείψει η αυστηρή κριτική από τους μειονοτικούς της Αλβανίας, διότι η μάνα Ελλάδα ΟΥΔΕΠΟΤΕ έπαψε να νοιάζεται γι’ αυτούς και το αποδεικνύει εμπράκτως σε καθημερινή βάση. Δεν θέλω να θυμηθώ την συμπεριφορά αξιωματούχων έναντι όλων ημών που έκαναν «μπίζνες» πατώντας στο φιλότιμο πολλών εξ ημών!

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…
Τούτες τις στιγμές πρέπει να μείνουν έξω και μακριά οι πελατειακές σχέσεις που λειτουργούν πολλές δεκαετίες από τους «μέσα» και τους «έξω», ανάλογα από την θέση που βρίσκεται ο καθένας. Η ψήφος να μη γίνεται «σφαίρα» για αιτία πολέμου κάθε φορά που χαλούν χατίρια! Η ζωή του καθενός μας είναι πολύτιμη και σε τέτοιες εποχές χρειάζεται προσοχή με την λήψη προληπτικών μέτρων. Τέλος οι τσαρλατανισμοί!

❁ ΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»…
Πρώτη επέτειος της απελευθέρωσης που ήταν τόσο φτωχή και μόνο με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είχε σχέση. Τρεις νοματαίοι, Πρόεδρος Δημοκρατίας – Περιφερειάρχης Ηπείρου – Δήμαρχος Ιωαννιτών ήταν όλοι κι όλοι στο Πνευματικό Κέντρο και παρακολούθησαν τον «πανηγυρικό», ενώ οι ίδιοι με ολίγους εκπροσώπους ανήμερα της επετείου κατέθεσαν στεφάνι στους Μπιζανομάχους κι αυτό ήταν όλο! Ας ελπίσουμε του χρόνου ν’ αποκτήσουμε την άλλη λευτεριά από τα δεσμά του ιού!

■ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…
Σε μια ανάρτηση της η κ. Πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά στην επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ξεχνώντας κάποιες λεπτομέρειες! Ξέχασε τον Βελισσαρίου, τον Σαπουτζάκη, τον Ιωάννη Μεταξά που ήταν οι πρωταγωνιστές του σχεδιασμού και των μαχών που έγιναν για την απελευθέρωση. Δεν αναφέρω τον διάδοχο Κων/νο που είχε το γενικό πρόσταγμα εκείνη την εποχή!

❖ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕ!
Φαίνεται πως ο κειμενογράφος της κ. Προέδρου δεν είχε προλάβει να διαβάσει ολόκληρη την ιστορία στην οποία μνημονεύονται οι ήρωες των πολιορκητών του Μπιζανίου και που τελικά όλοι αυτοί μαζί με ολόκληρον τον ελληνικό στρατό μπήκαν ως νικητές στα Γιάννινα παραλαμβάνοντας την πόλη από τον Εσάτ – Πασά! Του χρόνου καλύτερα!

❁ ΤΙ ΖΟΥΜΕ;
Ζούμε σε «Λιγνάδειο» εποχή με την ελληνική κοινωνία να σταυροκοπιέται για όσα αποκαλύπτονται. Την αρχή έκανε η αθλήτρια Μπεκατώρου για να περάσουμε και να σταθούμε στους Λιγνάδηδες, Φιλιππίδηδες, Χαϊκάληδες, Κιμούληδες κι άλλους ων ουκ έτσι αριθμός.

■ Η ΧΡΕΩΣΗ…
Η επιλογή Λιγνάδη χρεώνεται στον Κυριάκο, στην Μενδώνη και γενικά στην σημερινή κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να ζητά καρατόμηση της Μενδώνη επειδή δεν κατάλαβε τις «προτιμήσεις» του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου! Αφήνουν απ’ έξω τις ορέξεις πρέσβη τους που έκαναν γαργάρα κι έδωσαν συγχωροχάρτι και ένα σωρό άλλους τέτοιους μερακλήδες πάσης μορφής!

❖ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Να μη το πολυβασανίζουν το θέμα Λιγνάδης και αφού το όλο ζήτημα οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, είναι εκείνη που θ’ αποδώσει το δίκαιο. Εκείνο όμως που θα μπορούσε να γίνει αυτή την στιγμή για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης είναι η θαρραλέα παραίτηση της Υπουργού όπως το ζητά και η γνωστή (!) Ακρίτα, η οποία μέχρι πρότινος εκθείαζε τον «τεχνίτη» Λιγνάδη επειδή, εκτός των άλλων, το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε στο Εθνικό με την πρώην Υπουργό Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί ντε που δεν είχαν καταλάβει, δεν είχαν ακούσει, δεν είχαν μάθει τίποτα και όλοι μαζί έπεσαν από τα σύννεφα! Αυτή που έκανε… Βουντού και εξορκισμούς για να θεραπεύσει πάσαν νόσον και πάσαν… μ….α. Το όνομά της Κονιόρδου!

❁ «ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ»!
Επιτέλους, βγήκε λευκός καπνός από το υπουργείο Υγείας που έφτασε μέχρι το ΠΓΝΙ! Ένας καπνός που αναμένονταν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν και όλο καθυστερούσε. Μιλάμε για την αντικατάσταση του μέχρι τώρα υποδιοικητή Κ. Χολέβα από τον νέο υποδιοικητή Κώστα Ντιναλέξη, γνωστό από την ενασχόλησή του στο παρελθόν με ανάλογη θέση ως πρόεδρος Δ.Σ. νοσοκομείου Άρτας και Πρόεδρος ΔΣ στην Μεταλλοβιομηχανία Κεφαλοβρύσου όσο εκείνη ήταν κρατική επιχείρηση.

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Τον περασμένο Μάρτιο έληξε η θητεία της υπό ΣΥΡΙΖΑ διορισθείσας διοίκησης του ΠΓΝΙ και ενώ η παραίτηση των μελών ήταν στην διάθεση του υπουργείου υγείας, εν τούτοις ο μέχρι τότε διοικητής παρέμενε στη θέση του μέχρι τον Ιούνιο με τον υποδιοικητή να εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες μέχρι το περασμένο Σάββατο όπου κυκλοφόρησε το ΦΕΚ που ανέφερε την αντικατάστασή του από τον κ. Ντιναλέξη.

❖ ΧΩΡΙΣ ΔΣ…
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα το ΠΠΓΝΙ έχει διοικητή τον Ν. Κατσακιώρη, διατελέσας κι εκείνος Δ/ντής του νοσοκομείου Άρτας με καταγωγή από Αγρίνιο, είχε υποδιοικητή και λειτουργούσε χωρίς άλλα μέλη Δ.Σ. διότι η θητεία τους είχε λήξει προ πολλού! Η ευχή είναι να πάνε όλα καλά και στο ΠΓΝΙ σε καιρούς που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται!

❁ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ…
Μία αναστάτωση εντός και εκτός συνόρων δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις Καχριμάνη σχετικά με την προέλευση των θετικών στον κορωνοϊό κρουσμάτων που «φόρτωσαν» το τελευταίο διάστημα τα Γιάννινα πρώτα και όλη την Ήπειρο μετά που από το πράσινο χτύπησε κόκκινο και ο κίνδυνος γενικού αποκλεισμού της περιοχής ήταν και είναι ante portas.

■ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ…
Σημειώνει ο Αλ. Καχριμάνης ότι πολλά από τα περιστατικά που διακομίζονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων έχουν προέλευση από την Αλβανία, κάτι που αυξάνει τα κρούσματα στην περιοχή και μάλιστα από την Αθήνα η χρέωση γίνεται στον νομό Ιωαννίνων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των κατοίκων και κυρίως για την φόρτωση των νοσοκομείων.

❖ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ…
Πριν «ολοκληρώσει» την σκέψη του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου καταλογίζοντας στον Καχριμάνη «πολεμική» εναντίον τους και ότι θεωρούν τους εαυτούς τους αποπαίδια! Το τί έχει γραφτεί και ειπωθεί επί ένα 24ωρο από τους μειονοτικούς στην Αλβανία ούτε λέγεται, ούτε μεταφέρεται με τον Καχριμάνη να πυροβολείται επειδή, ενώ είπε κάτι αυτονόητο, εν τούτοις δεν εισπράχτηκε έτσι, κάτι που έφερε και την όλη αναστάτωση και γι’ αυτό ο Καχριμάνης ελέγχθηκε πολύ αυστηρά.

❁ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΑΡΓΗΣΕ  ΜΙΑ ΜΕΡΑ!
Την περασμένη Παρασκευή και ενώ αναμένονταν με αγωνία αν τα Γιάννινα θα μπουν σε αυστηρή καραντίνα και ενώ ο πόλεμος «Βορείων – Νοτίων» μένονταν, επανέρχεται ο Αλ. Καχριμάνης με διευκρινιστική για να βάλει σε τάξη τ’ αυτονόητα, που λέγαμε, σε πραγματική βάση που δεν είναι άλλη από την πραγματικότητα. Καμία αντιπαλότητα με Βορειοηπειρώτες, αλλά οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι η χρέωση νοσηλευόμενων γίνεται στο Νομό Ιωαννίνων και όχι σε εισαγόμενους από την γειτονική χώρα.

■ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ…
Ποτέ ο Καχριμάνης δεν αρνήθηκε τη διακομιδή ασθενών, πραγματικών, με την νόμιμη οδό από την Αλβανία. Εκείνο που επεσήμανε είναι γιατί το κράτος των Αθηνών να θέλει ντε και καλά να τα χρεώνουν όλα στα Γιάννινα με κίνδυνο να πληρώσουν αυτά το… μάρμαρο με καθολικό κλείσιμο από τις 6 το βράδυ μέχρι την άλλη μέρα το πρωί και φυσικά με αγορά κλειστή!

❖ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ!..
Αυτή η διευκρίνηση που ήταν επιβεβλημένη από πλευράς του Καχριμάνη πάει να βάλει τα πράγματα σε τάξη και πρέπει και η Αθήνα να αναλογιστεί τις ευθύνες και τις επιπτώσεις που έχει για την περιοχή. Δεν είναι αποδεκτός ο εκ νέου ολοκληρωτικός αποκλεισμός του νομού ο οποίος βρίσκεται σε κλοιό από τον Οκτώβριο 4 μήνες σχεδόν αποκλεισμένοι και… δαρμένοι!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.