ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΖΟΥΜ

Κάντε ένα ζουμ σ’ όλα τα παραπάνω και ίσως οδηγηθείτε στις αιτίες που ο Πρόεδρος κούνησε μαντήλι από την θέση του στην Περιφέρεια που εδώ που τα λέμε ίσως ν’ ανακούφισε περισσότερο κόσμο απ’ όσους πίκρανε! Τ’ άλλα περί του απαραίτητου που του είπαν, μάλλον τα έλεγαν εκ του ασφαλούς. Άλλωστε ουδείς αναντικατάστατος!..

❁ ΚΟΥΝΗΣΕ ΜΑΝΤΗΛΙ
Σας είχα προϊδεάσει σε σχόλια προηγούμενων ημερών ότι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παργανάς ίσως να σκέφτηκε και την παραίτησή του μετά την εκρηκτική συνεδρίαση πριν από το Πάσχα. Τότε που τα «Γαλλικά» που ακούστηκαν έστω και διαδικτυακά, δεν ήταν του επιπέδου του κ. προέδρου, ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή τα βρόντηξε βυθίζοντας στο «πένθος» ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο.

■ Η ΦΩΤΙΑ
Η αρχή του τέλους της προεδρικής θητείας του κ. Παργανά έγινε όταν μπήκε φωτιά στη συνεδρίαση η οποία ήταν αρκούντως επεισοδιακή μέχρι και πρωτοφανής στα αυτοδιοικητικά της περιοχής. Δεν άντεξε τέτοια ανταλλαγή πυρών ή τουλάχιστον δεν ήταν του επιπέδου του προέδρου κι αφού πέρασαν αρκετές μέρες το ξανασκέφτηκε και υπέβαλλε την παραίτηση προκαλώντας την θλίψη όλων των μελών όλων των πτερύγων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

❖ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ
Αμάν μην μας το κάνεις αυτό! Μην μας αφήνεις στη μέση της θητείας! Ήσουν ο καλύτερος. Σου ζητούμε συγγνώμη για όσα είπαμε και κάναμε έλεγαν μ’ ένα στόμα ακόμη και οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ χωρίς τελικά να αποφύγουν τον αποχωρισμό. «Είπα κάτι και τον λόγο δεν το παίρνω «πίσω» είπε ο πρόεδρος και έγινε το της «Περιφέρειας το κάγκελο».

❁ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Δικαίωμα του κ. Παργανά να επιστρέψει το αξίωμα που του έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και φυσικά με τις ευλογίες του Καχριμάνη. Δικαίωμα όμως και του Καχριμάνη να γίνει γνώστης των πραγματικών λόγων της παραίτησης. Ίσως να τους γνωρίζει αλλά καλά θα ήταν να τους μάθει και το ευρύτερο κοινό της Ηπείρου.

■ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η θέση του προέδρου είτε του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι μόνο τιμητική, αλλά είναι και θέση υπεύθυνη και κυρίως για γερά νεύρα. Πρέπει να διευθύνει ένα σώμα, κάνοντας συγκερασμούς απόψεων και θέσεων και ιδιαίτερα να είναι γνώστης της πραγματικότητας, η οποία δεν διαφέρει από τις συμπεριφορές ολόκληρης της κοινωνίας. Η αντέχεις ή δεν αντέχεις. Δεν μπορείς όμως να αντέχεις προηγούμενες θητείες και τώρα στα μισά της θητείας να τα παρατάς για λόγους ευαισθησίας από το επίπεδο που έχει διαμορφωθεί στο σώμα.

❖ Η ΑΦΟΡΜΗ
Για κάποιους υποψιασμένους, όπως εμείς, τα «Γαλλικά» της συγκεκριμένης συνεδρίασης ήταν η αφορμή να κάνει ηρωϊκή έξοδο ο πρόεδρος Παργανάς. Τα αίτια είναι άλλα και θα το δούμε στις επόμενες εκλογές, όπου ο κ. Παργανάς ίσως δοκιμάσει ν’ αλλάξει πλατεία στο πλευρό της αγαπημένης του αχώριστης φίλης Τατιάνας!

❁ Η ΜΟΝΑΞΙΑ…
Ένοιωσε μοναξιά στην Περιφέρεια χωρίς την Τατιάνα κι αφού γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις σχέσεις Καχριμάνη – Τατιάνας έψαχνε αφορμή για να αλλάξει επίπεδο προσφοράς! Αυτό μένει να το δούμε σε δύο χρόνια που θα γίνουν αυτοδιοικητικές εκλογές. Βέβαια μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα αλλά η παραίτηση μοιάζει με «προκαταβολή» της νέας σεμπριάς.

■ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ…
Από την πλευρά του Αλέκου δεν γνωρίζω αν έπεσε και πολύ συγκίνηση από την παραίτηση ή ήταν μια ανακούφιση. «Το μοναστήρι να ναι καλά» θα είπε ως άνθρωπος των μοναστηριών ο ίδιος. Ας είναι καλά η άγνωστη μέχρι πρότινος Τατάγια η οποία θα βρει λύση και σ’ αυτό το αδιέξοδο!

❖ Η ΣΤΗΡΙΞΗ
Πάει όμως αρκετά πίσω η υπόθεση Καχριμάνη – Τατιάνας κάπου το 2018 όπου ο Καχριμάνης εντελώς αναπάντεχα (!) εξασφάλισε την στήριξη του Μητσοτάκη παραβλέποντας την φιλοδοξία της Τατιάνας να ήταν εκείνη η διάδοχη κατάσταση στην Περιφέρεια Ηπείρου. Τέτοιο καιρό περίπου ο Λ. Αυγενάκης στο Du Lac έδινε το χρίσμα στον Αλέκο αφήνοντας με το δάχτυλο στο στόμα αρκετούς υποψήφιους, υποψήφιους για την Ήπειρο.

❁ Ο ΔΗΜΟΣ
Έκτοτε η Τατιάνα έβαλε πλώρη για τον Δήμο και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς έγιναν και… προξενιά για να της χαριστεί το δαχτυλίδι ν’ αλλάξει επίπεδο και από διορισμένη αντιπεριφερειάρχης, θέλησε να δοκιμάσει στον Δήμο Ιωαννιτών με τα γνωστά αποτελέσματα! Η θέση της στ’ αντιπολιτευτικά έδρανα του Δήμου απέναντι στον Μωυσή Ελισάφ την έφερε σε δύσκολη θέση με την Περιφέρεια και τον Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή σε πολλά ζητήματα στα οποία η παράταξη Καλογιάννη είναι αντίθετη.
■ ΕΞΩΔΙΚΑ
Είπα Τατάγια και τώρα τελευταία γινόμαστε μάρτυρες Βιομηχανίας εξωδίκων προς τα τοπικά ΜΜΕ επειδή ασχολούνται με την συνεργασία της με την Περιφέρεια. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωριστεί με τον τόπο καταγωγής της που είναι τα Γιάννινα και η Μηλιά Μετσόβου που είναι ο ιδιαίτερος τόπος καταγωγής! Η Βλαχική καταγωγή δεν την κάνει ξεχωριστή με τις καταγωγές όλων των άλλων προς τους οποίους στρέφεται «εξωδίκως» για αποκατάσταση. Άποψή μου και την καταθέτω.
❖ Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ
Αδικεί τον εαυτό του ο Αλέξης Κούγιας με τα όσα σέρνει εναντίον της πρώην ομάδας του του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΛ της δικής του ομάδας η οποία αγωνιστικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία των μεγάλων. Η πίκρα του για τις ατυχίες της ομάδας του τον έκανε να παραφέρεται κατά πάντων, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γ. Χριστοβασίλης.

❁ ΟΙ ΦΙΛΟΙ
Φίλοι του υπογράφοντος ο Αλέξης Κούγιας και ο Γ. Χριστοβασίλης. Φίλτατη όμως η ομάδα η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα από τον προπέρσινο υποβιβασμό και να σταθεί αξιοπρεπώς την περασμένη αγωνιστική περίοδο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Το πέρασμα του υπογράφοντος σε περιόδους Μ. Κολέμπα με δίδαξε πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και πως να ξεπερνιούνται, αν ξεπερνιούνται, οι κακές στιγμές.

■ ΤΟ ΠΑΘΟΣ
Ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος δίνεται με πάθος σε ότι καταπιάνεται πολλές φορές παρασύρεται από το θυμικό και βάλει κατά δικαίων και αδίκων και αδικεί τον ίδιο τον εαυτό του. Δεν έφταιξε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αν η ΑΕΛ σε όλη την περίοδο την αγωνιστική δεν έκανε τα δέοντα. Άλλωστε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα στην Super league τραβάει της ψυχής του τον τάραχο και ισχύει στην πράξη ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

❖ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Είμαι βαθύς γνώστης της παράδοσης – παραλαβής της ομάδας από τον Κούγια στον Χριστοβασίλη και το ξέρουν και δυό τους. Είμαι γνώστης του παρασκηνίου που επικράτησε στην δήθεν μεταβίβαση του ΠΑΣ σε άλλη ιδιοκτησία το 2015. Άλλο οι συζητήσεις που ενδεχομένως να έγιναν κι’ άλλο αν ευδοκίμησε τέτοια ενέργεια.

❁ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ!
Το ότι ο Χριστοβασίλης έχει 13 χρόνια περίπου στα χέρια του την ομάδα και έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να την απαλλάξει από μεγάλο όγκο χρεών κυρίως προς το δημόσιο, το γνωρίζει πολύς κόσμος και δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθύς γνώστης για να το γνωρίζει. Ο ίδιος ο φίλος Α. Κούγιας πρέπει να είναι ευγνώμων που απαλλάχτηκε από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την κατάλληλη στιγμή. Ας ρωτήσει πως περνούν όλοι οι άλλοι που είχαν εμπλοκή στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που μέχρι σήμερα πληρώνουν αμαρτίες παρελθόντος.

■ ΑΝΗΣΥΧΟΣ
Ανήσυχος άνθρωπος σε όλους τους τομείς ο Α. Κούγιας και σαν τέτοιος αφήνει να προηγείται του ιδίου ο παρορμητικός του εαυτός. Πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι το ποδόσφαιρο δεν λογίζεται σαν παιχνίδι αγίων και όσο νωρίτερα το καταφέρει, τόσο λιγότερο θα τον παρασύρει ο θυμός και θα βγαίνει εκτός ορίων.

❖ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και οι άλλες ομάδες πρώτα είναι ιδέα και μετά όλα τ’ άλλα. Το αν επένδυσε στην ΑΕΛ είναι δικός του λογαριασμός και μένει να κάνει τους δικούς του λογαριασμούς. Το ότι ο ΠΑΣ επι Χριστοβασίλη και Πετράκη έφτασε στην Ευρώπη δεν το λέει κανείς και μικρή υπόθεση. Επίσης το ότι ο ΠΑΣ με Γιαννίκη επέστρεψε στους μεγάλους και διέπρεψε μόνο τυχαίο δεν είναι.

❁ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Και στο ποδόσφαιρο όπως και στην υπόλοιπη ζωή συχνά δεν φταίμε εμείς αλλά όλοι οι άλλοι! Πρέπει να το κοιτάξουμε ενδελεχώς! Ο ΠΑΣ μπορούσε κι εφέτος να κάνει πολλά πράγματα και δεν τα έκανε αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον στείλουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ας είμαστε λοιπόν μετρημένοι φίλε Αλέξη σε ότι και όσα λέμε, και κάνουμε.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.