ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ…
Το έγραψα πολλάκις για το εγκαταλειμμένο γήπεδο μπάσκετ στην Κοτοπούλη και οι δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές εκώφευσαν. Μήπως η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία οργανώνει αθλητικούς χώρους να το δει το ζήτημα και να παραδώσει στα παιδιά έναν χώρο να αθλούνται, καθώς μία πολυάνθρωπη περιοχή τον στερείται παντελώς; Τις ξηλωμένες μπασκέτες πρέπει ν’ αντικαταστήσουν και αυτός ο αθλητικός χώρος είναι έτοιμος. Τώρα που έχει πιάσει οίστρος έργων την Δημ. Αρχή μήπως να το δει;

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ!
Δεν μιλάω για την Πλατεία Χατζή που είναι η ντροπή του Δήμου. Η μεγαλύτερη Πλατεία των Ιωαννίνων παραμένει αναξιοποίητη με τους δημοτικούς άρχοντες να μην νοιάζονται και ν’ αρκούνται στην λειτουργία της λαϊκής αγοράς κάθε Τρίτη. Μία πλατεία που θα μπορούσε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς ολόκληρης της πόλης είναι αφημένη στο έλεος!

❁ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!
Πέρασαν δύο χρόνια και δύο μέρες από την ημέρα που οι Έλληνες είπαν όχι στην γιαλατζί αριστερή παρένθεση και πορεύεται η χώρα αξιοπρεπώς έστω και αν τον 11/5 χρόνο βιώνουμε την πανδημία του αιώνα. Δύο χρόνια χωρίς Πολάκηδες – Καρανίκες και όλα τ’ άλλα παιδιά, κάτι που σε βάζει σε δρόμο κανονικότητας όπως είθισται να λέγεται όλο αυτό το διάστημα.

■ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ…
Καβάλησαν την εξουσία το 2015 πατώντας πάνω στο παραμύθι που είχαν επιλέξει και με το περιβόητο σύνθημα ή εμείς ή οι άλλοι. Τσίμπησαν οι Έλληνες διότι, συν τοις άλλοις, θα τ’ άλλαζαν με ένα νόμο και ένα άρθρο και θα έφερναν την ισονομία και ισοπολιτεία. Μέσα σ’ έξι μήνες έκαναν το δημοψήφισμα που θα έλεγε όχι στην κηδεμονία των Ευρωπαίων και θα υλοποιούσαν εκείνο το περιβόητο «go home madam Merkel» για να στηθούν στα τέσσερα στις Βρυξέλλες!

❖ Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ…
Υποθήκευσαν την χώρα για 99 χρόνια και υπέγραψαν δύο μνημόνια και το ξεπούλημα της Μακεδονίας με αντίτιμο μία γραβάτα. Αυτό το τελευταίο μας το θύμισε ο Αλέξης σε συνάντηση με τον Σκοπιανό Ζάεφ και μάλιστα μας είπε ότι του την έκλεψε τη γραβάτα!

❁ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ…
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από όλα όσα έγιναν πριν τις εκλογές του 2015 και μετά απ’ αυτές. Πρώτα αυτοπαραμυθιάζονταν και στη συνέχεια παραμύθιαζαν και τον λαό ο οποίος τους παραπήρε στα σοβαρά και τους ξαναψήφισε τον Σεπτέμβριο του 2015 με τις τράπεζες κλειστές και οι Έλληνες να διακονεύουν 60 ευρώ από τα δικά τους λεφτά από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

■ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ…
Γκρέμισαν τον Α. Σαμαρά με αφορμή την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, διότι δεν τους άρεσε ο Στ. Δήμας, ενώ στον «αριστερό» Φώτη Κουβέλη δεν άρεσε το προεδρικό μέγαρο και αργότερα αρκέστηκε ως υφυπουργός σε κάποιο υπουργείο. Ήταν τότε που ΣΥΡΙΖΑ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συμπορεύτηκαν για την ανατροπή Σαμαρά με αντάλλαγμα επί 41/2 χρόνια να μην βρίσκεται δικαστική αίθουσα για να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση!

❖ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ!
Ήλθε ο Ιούλιος του 2019 και ο λαός έστειλε αδιάβαστους όλους αυτούς τους μάγους αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα ν’ ασχημονεί εναντίον του. Ο λαός αποφάσισε να διορθώσει το λάθος που μια τετραετία πριν είχε κάνει και μάλιστα σε ένα χρόνο δύο φορές (Γενάρης – Σεπτέμβρης 2015). Έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να διορθώσει τα σφάλματα και να βάλει στον ίσιο δρόμο τον τόπο, αλλά μόνο για έξι μήνες, διότι ενέσκηψε κορωνοϊός και έκτοτε ανοιγοκλείνουμε τις ζωές μας.

❁ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ…
Φέρτε μας τις ζωές μας πίσω, ακούγεται από κάθε γωνιά του πλανήτη και μεταξύ αυτών και οι Έλληνες. Όμως γι’ αυτό άμοιροι ευθυνών δεν είμαστε κι’ εμείς οι ίδιοι που, ενώ βρίζαμε τους πάντες και τα πάντα που δεν έβρισκαν το εμβόλιο, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο αυτό έγινε, έκτοτε γέμισε ο τόπος αρνητές φοβούμενοι τις παρενέργειες των εμβολίων, και αγνοώντας παντελώς τα οφέλη που είναι αυτή η ίδια η ζωή τους καθενός μας.

■ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Ανεμβολίαστοι κατά τα 98% όλοι όσοι έφτασαν στις ΜΕΛ και στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και μυαλό δεν βάζουν οι αρνητές – επαναστάτες του Βελόπουλου και του Πολάκη. Όταν ο κορωνοϊός χτυπήσει την δική τους πόρτα, τότε όλοι τα βάζουν με την τύχη τους και φταίει ο Μητσοτάκης, ο Χαρδαλιάς κι ο Τσιόδρας! Άσε που το σύστημα υγείας ενώ το είχε αφήσει σε… άριστη κατάσταση ο Πολάκης, εκείνο δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί κατά τον ίδιο τον Πολάκη όταν τριπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ επί Κικίλια!

❖ Η ΑΠΕΙΛΗ…
Είμαστε υποχρεωμένοι να πορευτούμε μέσα σ’ αυτό το κλίμα που απειλείται η ζωή μας σε πρώτο πλάνο και διακυβεύεται το οικονομικό μέλλον της χώρας. Φάγαμε κατακέφαλα τρία κύματα πανδημίας και 11/2 σχεδόν καραντίνα και οδεύουμε ολοταχώς προς το τέταρτο με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Παρ’ όλα αυτά, ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων λένε όχι στο εμβολιασμό, άλλοι από άγνοια, άλλοι από φόβο και οι περισσότεροι επειδή έτσι γουστάρουν. Αυτοί οι «έτσι γουστάρω» είναι ταυτισμένοι με τους Πολάκηδες που κυκλοφορούν και ξεσαλώνουν στα ξενυχτάδικα και στα πανηγύρια ξαναφορτώνοντας τον τόπο με κορωνοϊό και μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες αυτή τη φορά. Τι να πει κανείς; Αφήστε που υπάρχουν και οι Θεοσεβούμενοι οι οποίοι δεν πιστεύουν σε πανδημίες κι άλλα τέτοια «κατασκευασμένα φληναφήματα».

❁ Η ΕΙΔΗΣΗ…
Οϊμέ! Τι μας έμελλε να πάθαμε σε περίοδο καύσωνα και εν όψει αρχής τουριστικής περιόδου και μάλιστα μετά καραντίνα 11/2 χρόνου. Η είδηση ήλθε από Βρυξέλλες και πήγε να τιναχθεί στον αέρα η Κουμουνδούρου! Ο Παπαδημούλης, αυτός ο φωστήρας της ελληνικής ντόπιας και διεθνούς πολιτικής σκηνής, δεν θα ξανά είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής! Δεν αντέχει άλλο την ξενιτειά και αποφάσισε να «μονάσει» στα 27 «μοναστήρια» που εξασφάλισε για να έχει καλά γεράματα!

■ Η ΑΣΤΡΑΠΗ…
Σαν αστραπή έπεσε το χαμπέρι και μία αναστάτωση δημιουργήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο το οποίο θα ζήσει την απέραντη ορφάνια από την αμετάκλητη (;) απόφαση του Παπαδημούλη να αφήσει κενό στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ανάλογο κενό είχε προηγηθεί στην ντόπια πολιτική σκηνή όταν την εγκατέλειψε για να φτιάξει την τύχη του στα έρμα τα ξένα που την έβγαζε με χαβιάρι, παλιό κρασί και Βελουχιώτη Άρη, όπως λέγαμε τις προάλλες όταν μάθαμε από την Λιάνα Κανέλη ότι οι εργάτες στα ορυχεία της παλαιάς Σοβιετίας κάπως έτσι την έβγαζαν όταν αντίκρυζαν το φως βγαίνοντας από τα έγκατα της γης!

❖ Η ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΙΑΔΑ…
Η ίδια συνομοταξία των ΣΥΡΙΖόπουλων ήταν εκείνη που οργάνωσαν την Παπασταυριάδα για να πατήσουν πάνω σ’ αυτή για ν’ αρπάξουν την εξουσία από τον Α. Σαμαρά το 2014 και να φέρουν τους διάφορους Καρανίκες και τις Τζάκρες με τους Καμμένους. Όλοι τους τότε μ’ ένα στόμα έστηναν στο εκτελεστικό απόσπασμα τον Στ. Παπασταύρο για να κάνουν τον Παπαγγελόπουλο ρυθμιστή της απονομής δικαιοσύνης με τις κάθε είδους Τουλουπάκηδες που είχαν αναγάγει σε άριστες Θέμιδες!

❁ Η ΜΟΥΓΚΑ…
Λαλίστα όπου βρίσκονταν και όπου στέκονταν τα ΣΥΡΙζόπουλα Καμμενόπαιδα το 2014 και ξέσκιζαν τον Α. Σαμαρά μέσω του Σταύρου Παπασταύρου που έκανε «βρόμικες συναλλαγές». Απέραντη και απόλυτη μούγκα από την ημέρα που ο Παπασταύρος και μέσω αυτού και ο Α. Σαμαράς αποδόθηκαν λευκοί από την πραγματική δικαιοσύνη που τώρα δεν έχει να κάνει μ’ εκείνο τον Κουασιμόδο που την διαχειρίστηκε τα χρόνια της «σκλαβιάς» από τα Τσιπρόπουλα!

■ ΓΙΑ Α’ ΑΘΗΝΩΝ!
Για την Α’ Αθηνών προόριζε τον εαυτό του ως υποψήφιος κ. Ηλ. Γιάτσιος, μας πληροφορεί φίλη του και θαυμάστρια από τα Ιωάννινα μέσω ανάρτησής της ανταλλάσσοντας φιλοσοφικού περιεχομένου διαδικτυακή φιλοφρόνηση και κάνοντας διάλογο μεταξύ Καβάφη και Πλάτωνα.

❖ ΣΑΝ ΔΙΔΥΜΟ!...
Αλλά τόση φασαρία στα Γιάννινα για μια θέση στην Α’ Αθηνών γιατί έγινε; Θα μου πείτε, τόσοι Ηπειρώτες στην Αθήνα μπορούν να στηρίξουν έναν Ηπειρώτη, κάτι που μέχρι στιγμής κανείς δεν τόλμησε! Ίσως κάπου εκεί να υποψηφιαστεί και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, οπότε σαν δίδυμο μπορούν να παίξουν και να υπάρξει και ανάλογη ανταπόκριση!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.