ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ…
Για τους βιαστικούς οδηγούς που ακόμη και μέσα στις σήραγγες πάνε σφαιράτοι μου διαμαρτυρήθηκε φίλος αναγνώστης της εφημερίδας και της στήλης. Μήπως τα όργανα της πολιτείας που είναι επιφορτισμένα για την τήρηση της τάξης και στις σήραγγες να επιλαμβάνονται της κατάστασης με παρακάλεσε ο φίλος να μεταφέρω προς κάθε αρμόδια αρχή!

Η ΣΗΜΑΝΣΗ…
Αν και υπάρχει σήμανση για το όριο ταχύτητος και στις σήραγγες, σπάνια αυτό τηρείται όπως γίνεται και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Ίσως όμως οι έλεγχοι από το κύκλωμα που υπάρχει από τους έχοντες την ευθύνη λειτουργίας τους να έδιναν μία κάποια λύση!

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…
Κάτοικοι του δήμου Δωδώνης διαμαρτύρονται για την επιλεκτική εξυπηρέτηση πολιτών που ζουν και διαμένουν στα όρια του νομού. Μέχρι και στις αυλές κάποιων κατοίκων έχουν χτιστεί τοιχάρια αφήνοντας εκτός πολλούς άλλους πολίτες χωρίς να δίνεται εξήγηση. Ενδεχομένως να τηρείται σειρά προτεραιότητας στο συγκεκριμένο δήμο και να μην είναι εφικτή σε όλους με μιας η εξυπηρέτηση. Υπομονή χρειάζεται ίσως έλθει και η σειρά τους κάποτε στο μέλλον! Λέω εγώ τώρα…

❁ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Είναι να παίρνει κανείς τα όρη και τα βουνά και να μην βλέπει και να μην ακούει τίποτα και κανένα. Ξαναμπαίνουμε σε περίοδο κορωνοϊού και οι αρνητές εμβολιασμού κάνουν πάρτυ στο διαδίκτυο. Ψάχνουν στο διαδίκτυο τους πάσης φύσεως φίλους αντιρρησίες και τους σερβίρουν αναπαράγοντας τις κάθε είδους π……ιές από «ειδικούς» που κάπου διάβασαν, κάτι άκουσαν, κάποιος τους είπε ότι το εμβόλιο βλάπτει. Για να μας πείσουν δε γι’ αυτό, μας παρουσιάζουν πειράματα με κουταλοπίρουνα που κολλάνε στο μπολιασμένο χέρι!

■ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ…
Πολλοί από αυτούς ήταν εκείνοι που πριν ένα χρόνο καταριούνταν την επιστήμη που ήταν ανίκανη να ανακαλύψει εμβόλιο. Όταν αυτό έγινε, άρχισαν να αμφιβάλλουν ότι θα φτάσει στη χώρα μας. Μόλις αυτό έγινε, άρχισαν να διαμαρτύρονται γιατί να εμβολιάζονται πρώτα οι πολιτικοί και να μην δίνεται η ευκαιρία στους ίδιους. Όταν άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί, άρχισαν ν’ αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα φοβούμενοι παρενέργειες στο μέλλον, αφού προς το παρόν δεν είδαν να βγαίνουν… φτερούγες στους εμβολιασμένους!

❖ ΠΑΡΑΝΟΙΑ…
Σκέτη παράνοια από τους επαγγελματίες υποστηρικτές του ΟΧΙ που τους συναντά κανείς από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Όλοι τους έχουν γίνει ειδήμονες περί του κορωνοϊού και δίνουν οδηγίες και συμβουλές πως και γιατί πρέπει ν’ αποφεύγονται οι εμβολιασμοί. Εκεί που βουβαίνονται είναι όταν ο ιός χτυπά την δική τους πόρτα, οπότε γυρίζει όλος ο κόσμος ανάποδα!

❁ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑ Ο ΝΟΥΣ!
Γινόμαστε μάρτυρες μιας τραγικής κατάστασης αυτές τις μέρες όπου μια 19χρονη πρώτα βιάζονταν από τα 11 χρόνια της και στη συνέχεια «παραδόθηκε» σε αστυνομικό για να γίνεται έκδοση επ’ αμοιβή! Δεν το χωρά ο νους ενός κανονικού ανθρώπου αυτό το γεγονός, όμως δεν είναι το μοναδικό και έχουμε γίνει κοινωνοί και στο παρελθόν τέτοιων τραγικών καταστάσεων με το κάθε γεγονός ν’ αντιμετωπίζεται ανάλογα από την κοινωνία πρώτα και με τον νόμο στη συνέχεια.

■ ΤΟ ΤΕΡΑΣ…
Πατέρας πραγματικό τέρας που από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών βίαζε ψυχή και σώμα το ίδιο του το βλαστάρι και η υπόλοιπη κοινωνία είτε αγνοούσε είτε, αν ήξερε, ανέχονταν την τραγωδία που παίζονταν κάπου εκεί δίπλα από την δική τους πόρτα. Ούτε σχολείο, ούτε εκκλησία, ούτε πολιτεία πήραν χαμπάρι ότι ένα 11χρόνο κορίτσι έπεφτε θύμα από τον ίδιο της τον γονιό, ο οποίος ούτε κατ’ ελάχιστο είχε ανθρώπινη υπόσταση, κάτι που το απέδειξαν οι ίδιες του οι πράξεις.

❖ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ…
Δεν έφτανε όμως αυτό που πάθαινε από τον πατέρα, αλλά έπεσε στα χέρια ατόμου που υποτίθεται ότι ήταν η ασπίδα προστασίας για να γλιτώσει από το δράμα της. Αυτός ο ταγμένος από την πολιτεία για την προστασία της τιμής, αξιοπρέπειας και της ίδιας της ζωής έγινε ο εκμεταλλευτής της ψυχής της 19χρονης, ο οποίος την φυλάκισε σ’ ένα διαμέρισμα και εισέπραττε τα αντίτιμα από την εκμετάλλευσή της! Αυτό το τέρας που πληρώνεται από τον Έλληνα πολίτη για να τον προστατεύει από πάσης φύσεως κινδύνους, αυτός ήταν εκείνος ο οποίος δεν σεβάστηκε ούτε κατ’ ελάχιστον μία ανθρώπινη ύπαρξη και την έριξε βορά στις επιθυμίες και τις θελήσεις άλλων ανδρών!

❁ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ…
Ελάτε όμως τώρα να δούμε την υποκρισία ορισμένων παραγόντων της πολιτικής ζωής. Καταγγελτικός ο λόγος από την αντιπολίτευση ενάντια στο υπουργείο προστασίας του πολίτη για την άθλια συμπεριφορά ενός αστυνομικού! Ενοχλήθηκαν σφόδρα από αυτά τα άθλια γεγονότα του βιασμού και της έκδοσης της 19χρονης και εσιώπησαν στο βιασμό της εγκύου από τα πακιστανά στα οποία φαίνεται να βάζουν ασπίδα προστασίας ή οι ίδιοι φροντίζουν να βάζουν φερετζέδες για να μη βλέπουν!

■ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…
Όχι ρε άλλη υποκρισία κι άλλη σπέκουλα. Όταν βιάζονται ψυχές και σώματα είναι κατακριτέες και καταδικαστέες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Δεν είναι κακός πατέρας ο ημεδαπός πατέρας ο και κακός αστυνομικός αυτός της ΕΛΑΣ. Όλοι οι βιαστές κι’ όλοι οι εκβιαστές έχουν την ίδια μεταχείριση. Να μην ξαναδούν ήλιο, αυτή θα πρέπει να είναι η τύχη τους!

❖ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ…
Λυπάμαι ειλικρινά που στα χρόνια τούτης της ενασχόλησης δεν γνώριζα την ύπαρξη της κ. Τατάγια, δικηγόρου Αθηνών με καταγωγή από Μηλιά Μετσόβου, η οποία κάποια ψιλοενόχληση την έχει όταν αναφέρεται κανείς στην βλάχικη καταγωγή της, που όμως δεν γίνεται από κανέναν μας από ρατσιστική διάθεση, καθότι ουδείς μας τέλειος!

❁ Η ΚΑΛΥΨΗ…
Ειλικρινά πάλι λυπούμαστε που εμείς εδώ στην επαρχία δεν είχαμε την τιμή να γνωρίζουμε την ύπαρξη της κ. Τατάγια καθότι όταν χρειαστήκαμε νομική κάλυψη τόσο στα Ιωάννινα όσο και στο κράτος των Αθηνών απευθυνθήκαμε σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και στον αείμνηστο Αντώνη Βγόντζα, ο οποίος συνέβαλε τα μάλλα για να μας αποδοθεί το δίκαιο σε διένεξη που υπήρξε του υπογράφοντος και της εφημερίδας με κοντοπατριώτες της! Αν την γνωρίζαμε, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε καταφύγει να έχουμε την δική της, νομική προστασία. Κάτι ξέρει ο Αλ. Καχριμάνης που την έχει εμπιστευτεί, καθότι το βλάχικο αίμα ρέει μέσα τους και μην το πάρουν στραβά κι’ αυτό που γράφω, διότι για τον καθένα η καταγωγή είναι τιμή!

■ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…
Υποπτεύομαι πως η κ. Τατάγια βρήκε έναν τρόπο να επικοινωνεί με τον γενέθλιο τόπο, κάτι που ίσως να της έλλειπε όλα αυτά τα χρόνια που ασκεί το λειτούργημα της νομικής. Λόγω αυτής της ενασχόλησής συχνά – πυκνά παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας και ελευθερίας, κάτι που παραπέμπει σε άλλα πεδία δράσης, χωρίς αυτό το δικαίωμα να περιορίζεται από μας εδώ στον «Π.Λ.» τουλάχιστον. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα εδώ κι αρκετό καιρό που έχει ανοίξει δημόσιος διάλογος με την κ. Τατάγια.

❖ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ…
Ναι στον διάλογο και στην πλέρια δημοκρατία κ. Τατάγια μας. Καλύτερα ένας τύπος πιο σκληρός παρά καθόλου ή φιμωμένος τύπος! Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα εκείνο που αντέχει στις «κακουχίες» κι άντεξε στο πέρασμα των αιώνων από την αρχαιότητα. Είναι ντελικάτο πολίτευμα, αλλά αφού αντέχει τόσους αιώνες, θα πει ότι είναι το πιο υγιές. Ας μην την κακοποιούμε ενίοτε φέρνοντάς την στα μέτρα μας.

❁ ΤΣΙΠΟΥΡΟ…
Κατά τ’ άλλα, κ. Τατάγια μας, σας περιμένουμε στα Γιάννινα αυτή την φορά να πιούμε τσίπουρα, το Ηπειρώτικο ποτό, που γαληνεύει ψυχές και που τα Κολωνάκια στερούνται. Ελάτε να γνωρίσετε τον τόπο σας και να βοηθήσουμε κι εμείς γι’ αυτό, επειδή μείναμε εδώ να φυλάμε Θερμοπύλες. Θα διαπιστώσετε ότι είμαστε ίδιοι με σας και έχουμε ίδιες θέσεις κι απόψεις. Κάντε αυτό που σας λέω και θα δείτε πως θα έχουμε δίκιο που πολλές φορές τα βάζουμε με το κράτος των Αθηνών.

■ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ!
Πάντως, δεν φταίμε μόνο εμείς που αγνοούσαμε την ύπαρξή της κ. Τατάγια με καταγωγή εκ Μηλέας Μετσόβου. Δεν έτυχε να συναντηθούν οι δρόμοι και ούτε στο κλεινόν άστυ, ούτε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και γενέτειρα της ίδιας. Αν και η σχέση μας με το Μέτσοβο είναι αρκετά κοντινή, κυρίως ένεκεν Ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ, εν τούτοις ούτε εκεί βρεθήκαμε. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε την τύχη της συνάντησης, όχι όμως σε δικαστικές αίθουσες!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.