ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ…
Αν και άργησε, έστω και τώρα η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού μπήκε στον αγώνα ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και ο Δήμος Ιωαννιτών μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία με όλες τις πτέρυγές του στη συνεδρίαση της Τετάρτης να συμφωνούν στον εμβολιασμό όσων περισσότερων πολιτών γίνεται.

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ…
Εδώ και πολλές μέρες η Ήπειρος και κυρίως τα Γιάννινα χτυπούν ψηλά νούμερα στην θετικότητα στον κορωνοϊό με την πρωτιά σε νεαρές ηλικίες. Αναμένονται τις επόμενες ημέρες να ξανανοίξουν οι ΜΕΛ στα νοσοκομεία τα οποία θα ξαναφορτώσουν νοσηλευόμενους όπως έγινε τον περασμένο χειμώνα και φυσική κατάληξη για ορισμένους θα είναι οι ΜΕΘ.

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Και στα Γιάννινα κατέβηκαν στην κεντρική Πλατεία οι αρνητές – αντιεμβολιαστές να διαδηλώσουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού κρατώντας γαλανόλευκες, εικόνες αγίων και σταυρούς, κάτι που έγινε και στην υπόλοιπη Ελλάδα και δείχνουν καθαρά το… μυαλό που κουβαλάνε ορισμένοι! Τους φταίει ο Μητσοτάκης που προσπαθεί να πείσει όσο περισσότερους μπορεί να μπουν στη μάχη απέναντι στην πανδημία επειδή οι ίδιοι είναι κολλημένοι στις οδηγίες του κάθε επαναστάτη του διαδικτύου και στην εντολή του «πνευματικού» τους που την έχουν δει ειδικοί και σε θέματα υγείας. Το ότι καλοκαίρι καιρό τα κρούσματα φτάνουν σε δυσθεώρητα νούμερα καθόλου δεν τους νοιάζει. Φανταστείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα που είναι ο καιρός του κορωνοϊού.

❁ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!..
Επί τέλους, ο Ε65 που θα ενώνει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία οδό και μέσω αυτών Αθήνα – Θεσσαλία – Ήπειρο – Μακεδονία – Βαλκάνια μπήκε στην τελική ευθεία και πήρε το «ΟΚ» για έναρξη κατασκευής του. Μπορεί να πήγε 33 χιλιόμετρα μακρύτερα από την Ήπειρο προς τη Δ. Μακεδονία, όμως το σημαντικό είναι ότι το έργο αρχίζει και σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί.

■ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ…
Η υπόθεση Ε65 έχει διανύσει πολύ χρόνο στα χαρτιά και στις παλινωδίες. Καθυστερούσε τόσα χρόνια διότι, έλεγαν, ότι δεν ήξεραν που ήταν καλύτερα να συνδέεται, στον κόμβο της Παναγιάς ή στην είσοδο των Γρεβενών. Τελικά επελέγη η δεύτερη επιλογή και επί Καραμανλή Γ’ ο διεθνής αυτός δρόμος θα ολοκληρωθεί.

❖ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ!..
Να σημειωθεί ότι ο Στ. Καλογιάννης ήταν από τους μοναδικούς που είχε σαν επιλογή τον κόμβο Παναγιάς και σαν αρμόδιος υπουργός, αλλά και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς δεν υποστηρίχτηκε όσο θα πρεπε αυτή η θέση κι από άλλους φορείς της Ηπείρου και τελικά 33 χιλιόμετρα παραπάνω θα τρέχουν οι Ηπειρώτες να την συναντήσουν για να επικοινωνήσουν με την υπόλοιπη Ελλάδα! Παρ’ όλα αυτά την θέση του Στ. Καλογιάννη του την πιστώνουμε έστω κι αν δεν ευοδώθηκε.

❁ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ!
Κομμάτι από τη δόξα κατασκευής της Ε-65 προσπαθεί να δρέψει ο ΣΥΡΙΖΑΣ, ο οποίος 41/2 χρόνια το γκαστρολογούσε! Θυμόσαστε έναν Σπίρτζη πόσες φορές το δημοπρατούσε με το νου του; Ε! Αυτός και κάτι άλλοι λένε ότι «κατόπιν ενεργειών τους» το έργο προετοιμάστηκε και απλά ένας Καραμανλής το έκανε πράξη! Δυστυχώς, όλοι από τα έργα κρίνονται κι όχι από τις προθέσεις.

■ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ…
Από την Ε-65 σας περνάω στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια. Τίνος είναι το Δρέπανο; Του Δήμου, του ΟΛΗΓ, του ΤΑΙΠΕΔ, Ιδιωτών; Αυτό το ερώτημα βασανίζει εδώ και χρόνια όλους τους παραπάνω που, ξέρουν που ανήκει ή μάλλον που δεν ανήκει, αλλά σε δουλειά να βρίσκονται!

❖ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ…
Για να κοκορεύεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας τραβάει και κάτι κινητοποιήσεις με κάτι Κουκουέδια, δηλαδή καμιά 15αριά υπαλλήλους του για την τιμή των όπλων λησμονώντας την αδράνεια όλων των προηγούμενων χρόνων και επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ το 2017 όπου Κουβέλης – Κουρουμπλής τους παραμύθιαζαν ότι καμιά ανησυχία δεν υπάρχει και ως εκ τούτου καθίστε στ’ αυγά σας! Εκείνοι το πήραν στα σοβαρά κι άρχισαν να τα κλωσούν τα ζητήματα που αφορούσαν την περιβόητη χερσαία ζώνη την οποία κάποτε ο Α. Μπέζας την είχε παραχωρήσει στον Δήμο Ηγουμενίτσας για να την επιστρέψει στον ΟΛΗΓ, ο οποίος δεν εννοεί να κάνει το κορόιδο!

❁ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ…
Ήρθε, λέει, ο υπουργός Πλακιωτάκης για να διευθετήσει το ζήτημα της χερσαίας ζώνης και να ορίσει την προίκα που θα πάρει ο Δήμος και την προίκα που θα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ, την οποία θα δώσει στον ιδιώτη που θα εκμεταλλευτεί το λιμάνι και του οποίου ο διαγωνισμός βρίσκεται σ’ εξέλιξη. Tο αποτελέσμα της επίσκεψης θα το δούμε τον Αύγουστο, οπότε κατά το «ζήσε Μάη μου» έρχεται το «ζήσε Αύγουστε»!

■ Η ΠΡΟΙΚΑ…
Εκείνο που είναι βέβαιον είναι ότι στο νέο καθεστώς που θα ισχύσει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός είναι ότι στην «προίκα» που λέγαμε θα συμπεριλαμβάνονται τα τρία καταφύγια (Σύβοτα, Πλαταριά – Σαγιάδα), το πάρκινγκ και το παλιό τελωνείο. Όλα τ’ άλλα για τα οποία τόση φασαρία γίνεται παραμένουν εκτός και είναι θέμα χρόνου να διευκρινιστεί το πως, πότε και από ποιόν θ’ αξιοποιηθούν.

❖ Η ΒΕΝΤΕΤΑ…
Ακούστε και τούτο. Έχει ανοίξει μία βεντέτα στον ΟΛΗΓ με μια καταγγελία που έχει δει το φως της δημοσιότητας και σαν στόχο έχει την αμφισβήτηση των τυπικών προσόντων του διευθύνοντος συμβούλου! Το ζήτημα δεν είναι τι λέει, αλλά ποιος τα λέει καθότι ένοχος ένοχον ου ποιεί και κυρίως πότε τα λέει. Το όλον ζήτημα πάει στη Βουλή πρωτοστατούντος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, ο οποίος δεν εννοεί ν’ αφήσει κάτι να πέσει κάτω.

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…
«Το κορίτσι ήταν φυλακισμένο από αστυνομικό που το κακοποιούσε και το εξέδιδε. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά συγκάλυψη» τα λόγια αυτά από ένα Νάσο Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν αναφέρεται στην σεξουαλική κακοποίηση στην εργαζόμενη στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τον Πρέσβη για την οποία πράξη έκαναν… αβαβά τα αριστερόπουλα του κυβερνητικού τότε ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό.

■ Ο ΣΚΑΣΜΟΣ…
Επιλεκτικές ευαισθησίες από τον κ. Ηλιόπουλο ο οποίος στην περίπτωση του Μαδουροανθρώπου έβγαλε τον σκασμό, ενώ τώρα δεν θα επιτρέψει την συγκάλυψη. Κι εμείς λέμε να μην επιτραπεί και δεν θα επιτραπεί η συγκάλυψη της κακοποίησης της 19χρονης από πατέρα και αστυνομικό, αλλά όπως είχαμε ζητήσει και τότε την αποκάλυψη του πρέσβη του συντρόφου Μαδούρου, έτσι λέμε και τώρα και επαναλαμβάνουμε, να μην ξαναδούν ήλιου φως οι ασελγούντες. Κατάλαβες, φίλε Νάσο Ηλιόπουλε, ποια είναι η διαφορά;

❖ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ…
Ήταν λένε, τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, δεξιός ο αστυνομικός που εξέδιδε την 19χρονη. Ε και; Ως τέτοιος έχει δικαίωμα της ασέλγειας ή έχει το ακαταδίωκτο; Εκείνο που μπορεί κανείς να καταλογίσει στο ίδιο το σώμα της ΕΛΑΣ είναι ότι, ενώ γνώριζαν τι μπουμπούκι ήταν και ότι εξέθετε με τις πράξεις του και την συμπεριφορά του το ίδιο το σώμα, εν τούτοις τον κρατούσαν σ’ αυτό. Μάλιστα, την ημέρα της σύλληψής του φορούσε μπλουζάκι με τα σήματα εταιρείας παραγωγής ταινιών πορνό, κάτι που αποδεικνύει ότι ο εν λόγω είχε ξεσαλώσει γενικώς. «Δεξιός» που όμως είχε αποσπαστεί στην φρουρά του Ν. Κοτζιά! Πόση ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ;

❁ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ
Χαρές και πανηγύρια από τον Νίκο Παππά, φίλο του Καλογρίτσα, του Πετσίτη και του Μαδούρο, που δεν παραπέμφθηκε για χρηματισμό αλλά για άλλα αδικήματα που είχαν να κάνουν με την χειραγώγηση στην διανομή των τηλεοπτικών αδειών. Αυτός ντε που θα έβαζε τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο δημιουργώντας το «ΣΥΡΙΖΑ – ΤΣΑΝΕΛ» για να ‘χει να πορεύεται, λες και με ένα κανάλι, δύο εφημερίδες κι ένα ραδιόφωνο θα έφερνε την επανάσταση στην ενημέρωση. Βρήκε τον ανεμοδαρμένο Καλογρίτσα που έβαλε ενέχυρο τα βοσκοτόπια με αντάλλαγμα να παίρνει δουλειές εργολαβικές. Το ότι θα πάει για ειδικό δικαστήριο το θεωρεί μικρότερη υπόθεση ο Παππάς του οποίου δεν του πάει ο νους ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που βρίσκεται στο κοινοβούλιο κι άρα θα ψάχνει για δουλειά!

■ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ…
Ψωμί παιδεία, εμβόλια, ελευθερία! Δεν είναι σύνθημα Ελλήνων αριστερούληδων αλλά των αδελφών μας – συντρόφων Κουβανών που δεν αντέχουν άλλη πλέρια δημοκρατία του Κάστρο. Δεν είναι ανέκδοτο αλλά είναι η πραγματικότητα! Αυτή η «κοιτίδα» της δημοκρατίας που τόσο είχε Θεοποιηθεί από τους Έλληνες της αριστεράς αμφισβητείται από τους Κουβανούς, αλλά γίνεται παράδειγμα για τους δικούς μας θαυμαστές του Κάστρο, του οποίου το έργο λένε ότι συνεχίζουν.

❖ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ…
Δώστε μας ψωμί ελευθερία και φέρτε εμβόλια για τον λαό φώναζαν για πρώτη φορά διαδηλωτές στην Κούβα. Πρώτη φορά κατέβηκαν στους δρόμους οι Κουβανοί που βρήκαν το θάρρος ν’ αντιδράσουν ζητώντας τ’ αυτονόητα εν έτει 2021! Φαίνεται πως γίνεται μια καλή αρχή για να βγουν από την σκλαβιά οι τελευταίοι σκλαβωμένοι, οι οποίοι βέβαια δεν πέρασαν τόσο καλά. Φρόντισε το ίδιο το κράτος να τους περιποιηθεί και να τους πελεκήσει στο ξύλο, που βρήκαν το… θράσος ν’ αντισταθούν στην καλύτερη φυλακή του κόσμου!

❁ Η ΜΕΚΚΑ
Ήταν η Μέκκα του σοσιαλισμού για κάποιους δικούς μας σοσιαλισταράδες που πήγαιναν, επί Κάστρο, για προσκύνημα ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ταξίδευαν στην Κούβα για να βοηθήσουν στην συγκομιδή του καφέ. Αφήστε που έτρεχαν από την χώρα μας ασθενείς για να τύχουν της περίθαλψης λόγω της υψηλής παροχής υπηρεσιών από το σύστημα υγείας του Κάστρο!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.